Ubice na cesti!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

nOrMaLaC

#26 Re: Ubice na cesti!

Post by nOrMaLaC »

Ja u ovakvim slucajevima krivim iskljucivo policiju. Koliko je samo pijanih vozaca posebno vikendom na nasim cestama? Sta tu policija radi? NISTA!! Ukoliko je neko "poznatiji" mislite li da ce ga kazniti? I da vozi sa 3 promila alkohola u krvi on ce njega pustiti...Mito i "cenera" da i ne spominjem.....

Ukoliko nekada a daj Boze dobijemo pravu policiju sa odgovornim osobama ovakvih slucajeva ce biti manje...

Zao mi je ovih malisana sto su ostali bez oca i majke :(
stakasa

#27 Re: Ubice na cesti!

Post by stakasa »

kakavdanakneiskustvu wrote:
dustaban wrote:
Bodkin wrote:bas sam se najezio kad sam procitao...majmun ostavi djecu sirocadima. da nam drzava nije kurac obicni nikad vise ne bi ugledao zatvor sa vanjske strane...najvise bih volio da mu presudi neko od porodice.

ali puno puno vec problem ovdje nije kazna nego prevencija. cak i da ima smrtna kazna, prevencija je efikasnija. da za svaku voznju sa preko 0.5 uzmu vozacku i daju kaznu od 500 km, a svaki put kad to napravi dva puta ode u zatvor na 6 mjeseci, niko vise ne bi sjeo pijan u auto. NIKO.
Ama shvatite vec jednom - alkohol nije uzrok, alkohol je jedna od posljedica ili pratecih pojava u ovakvim zlocinima. Znam ljude koji popiju casicu, sjednu za volan, ali voze 40 na sat do kuce, tamo eventualno zakace kapiju!

Stvar je u mozgu. Budali ne treba da popije, budala je budala i kad je trijezan. Alkoholom se to stanje samo dize na kvadrat.
A zapravo iza svega stoji BEZOBRAZLUK kojem pogoduje kurac od drzave kakva je ova.

:thumbup:
Strahota da relativizirate pice i volan. Ovo je kao i stetnost cigara, "dilema" da li slatko deblja...
branimir stulic

#28 Re: Ubice na cesti!

Post by branimir stulic »

dustaban wrote:
branimir stulic wrote:Ma ne samo to.. i ovi perverznjaci koje pustaju iz Haga docekuje masa od milion ljudi. Pa gdje ovo idemo u p.m. A ovaj sto je pretekao u tunelu to je za smrtne kazne. Nista olaksavajuce. Mene je jednom tako banda pretekla kod Mostara. Nisam mogao da vjerujem,a ni svjetla nije imao upaljena.
Sve si u pravu ali ja bih te zamolio da ne brkamu "mirnodopske ubice na cesti" sa ratnim zlocincima. Stoji da je zlocin zlocin i stoji da ovdje vlada "poticajna klima" za sve vrste zlocina, ali hajdemo se sad fokusirati na ovo specificno pitanje.

Ono sta sam primjetio kod sebe jeste da se nimalo ne osvrcem na slucajeve pogibije ovih motociklista samuraja... kad se sve zavrsi njihovom smrcu. Ko ga jebe, velim, sam pao sam se ubio.
Ali kad te kamikaze ubiju jos nekoga, e onda sam ljut i na sebe... sto makad ne ucinim nesto korisno, recimo otvorim vrata kad ugledam u retrovizoru kamikazu kako mi se munjevito priblizava sa lijeve strane!

Nema druge, to treba tamaniti svim sredstvima. Sipati ulje na cesti, razapinjati zicu, posipati nesto bodljikavo... tu posast treba zaustaviti svim sredstvima!

I naravno da ne ispadne da sam i sam prolupao, respect svim ovim cikama sto voze harleye i uzivaju u mirnodopskoj voznju bez nagona za ubijanjem/samoubijanjem.

Autoubice je zapravo lako prepoznati i kad nisu u "ratnom stanju". To su oni krmci kockaste glave sa tamnim naocalam, sto parkiraju gdje im se cefne, stanu da popricaju na cesti (zaustave dvije trake) kad im bibiknes izlaze "da ti nesto objasne"... ama to je jedna veoma prepoznatljiva kategorija samo mi smo pichke sto to trpimo.

A milicija je u svemu tome... lubrikant!
Isto je to prijatelju. Ostaviti dvoje djece bez roditelja je ekvivalent nekim dogadjajima iz rata. Pokositi tri starice na trolejbuskoj stanici isto, rasturiti jadnu zenu na pjesackom prelazu... i da ne nabrajam dalje. Ovdje sam htio naglasiti da smo nakon rata postali potpuno otupljeni. Nemam pojma sta nas moze natjerati da pocnemo razmisljati svojom glavom. Ali bitno je da ne puca i da se ima sta staviti u kljun. Onaj Hankin kreten od sina rasturi tri zene na trotoaru i nikom nista.... mama platila gospodjama da gospodje povuku optuzbu i kraj price. A nema govora o tome da je ta konjina samim tim cinom ugrozio i moje dijete koje je trebalo tu proci ili nekog drugog. Ali Hanka je heroina.Heroj odbrane. Primjer drugima.
Ovo u Vranduku je cisti bezobrazluk i nema veze sa alkoholom. Ovo su uradili predstavnici generacije koja nista ne radi (kao sto je i Hankin sin) koji misle da sve mogu, kojima je omoguceno da voze ovaj krs od auta... Odakle pare za gorivo nemam pojma. Kako oni poloze vozacki , kako registriraju krseve od auta... ovo mi nikada nece biti jasno.
stakasa

#29 Re: Ubice na cesti!

Post by stakasa »

Cuj nema veze sa alkoholom...
uglavnomja

#30 Re: Ubice na cesti!

Post by uglavnomja »

Dustsbane, jzvini, ali ovo vezano za alkohol si totalno u krivu. Koji mozak kad se popije? I napametniji covjek prolupa poslije odredjene kolicine alkohola. I najbolji civjek moze postati zao kad se olesi.
Alkohol je olaksavaju a okolnost sa stanovista da nije imao namjeru nikoga da ubije.
Pijanu budalu ne mozes ubijediti ni u sta.

Ti kao da se nikad nisi napio :-?

Tuga to sto se desilo :(

Ne pravdam vizaca, treba ga kazniti na najgori moguci nacin.
branimir stulic

#31 Re: Ubice na cesti!

Post by branimir stulic »

stakasa wrote:Cuj nema veze sa alkoholom...
Kreten ce ovo uraditi i kad je pijan i kada nije.. To sam mislio reci. Naravno da je alkohol katastrofa, pogotovo u kombinaciji sa raznim travkama i volanom.
TDK-90

#32 Re: Ubice na cesti!

Post by TDK-90 »

Ceste su ne ispravne, vozila su ne ispravna jos kada je vozac "ne ispravan"(obijesan,pijan,drogiran) onda je belaj garantovan.
A za slucaj iz Tuzle me podsjeca na podrsku ratnim zlocincima "Heroj a ne zlocinac” Iz ovakvog nakaradnog naroda poticu korumpirani politicari, profesori doktori i ostali Mi smo ti koji ne valjamo mi obicni jednostavni ljudi koji okrecemo glavu od losih stvari kao da nas se ne tice
stakasa

#33 Re: Ubice na cesti!

Post by stakasa »

branimir stulic wrote:
stakasa wrote:Cuj nema veze sa alkoholom...
Kreten ce ovo uraditi i kad je pijan i kada nije.. To sam mislio reci. Naravno da je alkohol katastrofa, pogotovo u kombinaciji sa raznim travkama i volanom.
O voznji u pripitom stanju ne smije biti rjeci. Tri pive u tebi -vozacka na licu mjesta
dustaban

#34 Re: Ubice na cesti!

Post by dustaban »

uglavnomja wrote:Dustsbane, jzvini, ali ovo vezano za alkohol si totalno u krivu. Koji mozak kad se popije? I napametniji covjek prolupa poslije odredjene kolicine alkohola. I najbolji civjek moze postati zao kad se olesi.
Alkohol je olaksavaju a okolnost sa stanovista da nije imao namjeru nikoga da ubije.
Nista vi mene ne kontate!

Shvatite vec jednom - ALKOHOL NIJE UZROK ovog ludila. Ili makar ne jedini.

Uostalom, uzmite svaki od ovih mnogobrojnih slucajeva manijackih ubistava na cesti... u svakom cete otkriti BUDALU a ne pijanca! Je li ovaj kamikaza iz Tuzle bio pijan?!

I ne velim ja da pijanstvo z volanom ne treba kaznjavati, treba itekako, ali to nije srz problema. To je samo jedna od posljedica - masovnog sirenja ludila uzrokovanog opcim stanjem, nezaposlenoscu (visak eneregije subotom uvece) nedojebanoscu... i na sve to potpunom tolerantnoscu i neefikasnoscu sistema koji to treba da sprijeci i sankcionise.

Ovo trebamo svi mi uzeti u svoje ruke. Sprijecavati manijake fizicki i softverski - snimati ih!
O'zone
Globalni moderator

#35 Re: Ubice na cesti!

Post by O'zone »

Kako je ružan osjećaj kad te ujutru dočekaju ovakve vijesti. Pa kad skontaš da si i sam često za volanom sa ženom i djetetom a da nikad ne znaš ko ti ide u susret :( Dvoje djece siročad. Ako prežive.

Kako nesreća nema veze sa alkoholom? Ko god dođe u kafanu sa vozilom, sjede da pije a zna da će vozilom nazad kući taj svjesno ide na mogućnost da nekoga može ubiti. Da ne govorimo o tome da se narolja ko pseto i vozi suprotnom trakom.
dustaban

#36 Re: Ubice na cesti!

Post by dustaban »

O'zone wrote:Kako je ružan osjećaj kad te ujutru dočekaju ovakve vijesti. Pa kad skontaš da si i sam često za volanom sa ženom i djetetom a da nikad ne znaš ko ti ide u susret :( Dvoje djece siročad. Ako prežive.

Kako nesreća nema veze sa alkoholom? Ko god dođe u kafanu sa vozilom, sjede da pije a zna da će vozilom nazad kući taj svjesno ide na mogućnost da nekoga može ubiti. Da ne govorimo o tome da se narolja ko pseto i vozi suprotnom trakom.
Vi opet alkohol pa alkohol... naravno da svakog ko ide da se napije ZNAJUCI da ce nakon toga u auto, treba preventivno sprijeciti.

Ali ja govorim o prevenciji BUDALA i BEZOBRAZNIKA, koji se sasvim lijepo mogu prepoznati i kad su trijezni. I ponavljam po stoti put, svakodnevno srecem takve manijake i ne bih se kladio da su uvijek pijani.

Dakle ubica na cesti ne nastaje u kafani vec prije nje!
S4mpion

#37 Re: Ubice na cesti!

Post by S4mpion »

To što je on uradio je sasvim normalno u ovoj državi, Hava rahmetli ubijena prije nekoliko mjeseci, gdje je ubica? Starac pokošen na trotoaru na Stupu prije nekoliko mjeseci, gdje je ubica? Prije par dana žena pokošena na ulici. Danas, ima se šta vidjet, dvoje djece, na pravdi Boga, ostadoše bez roditelja, zamislite samo taj trenutak, jedan dan imaš sve, drugi dan nemaš nikoga, nisi siguran čak ni za vlastiti život, opet isto pitanje, gdje je ubica, a gdje smo mi, šta radimo?

Ako nastavimo bit ovako pasivni, biće još siročadi.
mayab

#38 Re: Ubice na cesti!

Post by mayab »

nOrMaLaC wrote:Ja u ovakvim slucajevima krivim iskljucivo policiju. Koliko je samo pijanih vozaca posebno vikendom na nasim cestama? Sta tu policija radi? NISTA!! Ukoliko je neko "poznatiji" mislite li da ce ga kazniti? I da vozi sa 3 promila alkohola u krvi on ce njega pustiti...Mito i "cenera" da i ne spominjem.....

Ukoliko nekada a daj Boze dobijemo pravu policiju sa odgovornim osobama ovakvih slucajeva ce biti manje...

Zao mi je ovih malisana sto su ostali bez oca i majke :(
+1
Stjui

#39 Re: Ubice na cesti!

Post by Stjui »

Što prije zabranit alkohol ,a konzumente teško kažnjavat !!!

isto tako,ispod policijske stanice u zenici se okreću majmuni pod ručnom (ondje kod gausa) i nikom ništa.šta li rade tamo gdje nema policije.
escobar__

#40 Re: Ubice na cesti!

Post by escobar__ »

Stjui wrote:Što prije zabranit alkohol ,a konzumente teško kažnjavat !!!

isto tako,ispod policijske stanice u zenici se okreću majmuni pod ručnom ondje kod gausa i nikom ništa.šta li rade tamo gdje nema policije.
Ispred sjedišta kantonalnog MUP-a u Tuzli se također počesto mogu vidjeti pavijani koji na raskrsnici prave "čuda" i nikom ništa. Ljudi ih jednostavno izignorišu kao da se ništa ne dešava, a pavijani odrađuju pos'o dok nekog ne ubiju nakon čega slijede "RIPanje" po Facebooku, okupljanje u znak podrške i drugi oblici maloumnog ponašanja maloumnog društva.
uglavnomja

#41 Re: Ubice na cesti!

Post by uglavnomja »

dustaban wrote:
O'zone wrote:Kako je ružan osjećaj kad te ujutru dočekaju ovakve vijesti. Pa kad skontaš da si i sam često za volanom sa ženom i djetetom a da nikad ne znaš ko ti ide u susret :( Dvoje djece siročad. Ako prežive.

Vi opet alkohol pa alkohol... naravno da svakog ko ide da se napije ZNAJUCI da ce nakon toga u auto, treba preventivno sprijeciti.

Ali ja govorim o prevenciji BUDALA i BEZOBRAZNIKA, koji se sasvim lijepo mogu prepoznati i kad su trijezni. I ponavljam po stoti put, svakodnevno srecem takve manijake i ne bih se kladio da su uvijek pijani.

Nidje veze :roll:

Covjek kad se napije izgubi kontrolu, i psihicku i motoricku. Izgubi pojsm o realnosti i o svojim sposobnostima i o stvarnoj opasnosti. Cesto se precjenjuje.

To se moze desiti svakome, svakome! To nema veze sa mentalnim sklopom kad je covjek trijezan. To mogu biti dvije dijametralno razlicite licnosti.

Druga prica je da neko sprijeci pijanog covjeka da sjedne za volan.
I posebno sto alkoholu treba vremena da pocne djelovati, i dugo traje uticaj. Covjek moze izgledati skroz trijezan kad sjedne za volan, ali za 15-20 minuta kad alkohol udje u organizam, u mozak, tad gubi kontrolu.
__Phoenix__

#42 Re: Ubice na cesti!

Post by __Phoenix__ »

dustaban wrote:Sad mi naumpade - STA JE SA KAMERAMA U AUTIMA?!
Koliko znam ti snimci su u nekim drzavama priznati kao dokazni materijal. Ja u tome vidim rjesenje - snimati manijake i fino proslijedjivati gdje treba. Makar mecati na internet i to je nesto.

Ama mora se nesto uciniti...
To je neki dan isto spomenuto na nekoj temi, koliko puta se ljudi bace pod auto, pređu na crveno, prelaze kako im je volja, a vozač ni kriv ni dužan...
uglavnomja

#43 Re: Ubice na cesti!

Post by uglavnomja »

Stjui wrote:Što prije zabranit alkohol ,a konzumente teško kažnjavat !!!

isto tako,ispod policijske stanice u zenici se okreću majmuni pod ručnom (ondje kod gausa) i nikom ništa.šta li rade tamo gdje nema policije.

:lol: :lol: :lol: :D

I nepokrivene zene i muskarce bez brade i one sto ne poste za ramazan ....

Oj tito dragi .... :skoljka:
O'zone
Globalni moderator

#44 Re: Ubice na cesti!

Post by O'zone »

dustaban wrote:

Razumijem ja tebe i slažem se sa tobom. Kamikaza koji trijezni i pri punom razumu (koliko mogu biti) prave nered na prometnicama je bezbroj. Na prevenciji se ne radi skoro pa ništa a kazne niko ne jebe ni 5%

Po kaznama vozači duguju 100 miliona marka a 22 miliona od toga je vožnja pod uticajem alkohola.
Vozači u BiH za kazne duguju oko 100 miliona KM

Vozači u BiH državi duguju oko 100 miliona konvertibilnih maraka zbog neplaćanja saobraćajnih kazni.
Od tih 100 miliona maraka duga, čak 22 miliona se odnosi na kazne koje su vozači napravili jer su vozili pod dejstvom alkohola

Prema podacima Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) građani Republike Srpske duguju oko 32,2 miliona maraka za saobraćajne prekršaje, a građani Federacije BiH 63,2 miliona KM.

Od tih 100 miliona maraka duga, čak 22 miliona se odnosi na kazne koje su vozači napravili jer su vozili pod dejstvom alkohola. Veliki broj kazni izrečen je i zbog vožnje bez pojasa, nepropisnog parkiranja te drugih prekršaja.

Predrag Kurteš, ministar unutrašnjih poslava FBiH kazao je za agenciju Patria kako BiH ima velikih problema kada je u pitanju naplata saobraćajnih kazni, ali da još uvijek nema naznaka na koji način bi se to u skorije vrijeme moglo riješiti.

Iako je u BiH 2006. godine stupio na snagu zakon prema kojem građani koji nisu platili saobraćajnu kaznu ne mogu registrovati vozilo, građani pronalaze rupe u zakonu tako što vozila prebacuju na nekog člana porodice. Poslije toga čekaju pet godina, nakon čega nastupa zastara kazne. Ove godine nastupit će zastara kazni koje su izrečene 2009. godine, pa će država, samo iz te godine, izgubiti više miliona KM.

Sličan problem kao i BiH imala je i susjedna Hrvatska, no tamošnja Vlada donijela je odluku kojom se vozačima, koji kaznu plate na licu mjesta ona umanjuje za čak 50 posto. Nagradni bonus od 50 posto popusta za kaznu, kasnije je uveden za sve one koji kaznu plate u roku od tri dana. Ova odluka hrvatske Vlade doprinijela je da se broj neplaćenih kazni u ovoj zemlji smanjio za nekoliko puta.

Ministar Kurteš kaže da, što se tiče BiH, još uvijek nema indicija da bi takav zakon mogao biti donesen i kod nas.
Stjui

#45 Re: Ubice na cesti!

Post by Stjui »

uglavnomja wrote:
Oj tito dragi .... :skoljka:
i konzumente kažnjavat teže nego uživaoce droga. nema više tita,g.uglavnomja.
S4mpion

#46 Re: Ubice na cesti!

Post by S4mpion »

Pijani vozači se trebaju kažnjavati novčanom kaznom i oduzimanjem vozila(privremeno ili trajno), pa da vidimo hoćeš li plaćati kazne ili ćeš tabanat.

Ovo bi definitivno riješilo problem, ali niko neće time da se bavi.
O'zone
Globalni moderator

#47 Re: Ubice na cesti!

Post by O'zone »

Sarajevska policija oduzela još tri auta: Počinili 136 prekršaja i nisu platili 21.627 KM

Sarajevska policija oduzela je automobile Eldinu Bektaševiću, Mersedu Smajloviću i Elviru Bektaševiću, svi iz Vogošće, jer su višestruki povratnici u vršenju teških prekršaja iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima (ZOOSS) u Bosni i Hercegovini.

Prodaja vozila

Policija je prvo oduzela crveni Nissan s nepripadajućom registarskom tablicom, koji je kontrolirala u ulici Krivoglavci, a kojim je upravljao Eldin Bektašević iz Vogošće.

Uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni utvrđeno je da je Bektašević višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz ZOOSS-a i da je evidentiran za 28 prekršaja u ukupnom neplaćenom iznosu od 5.280 KM.

Vozilo mu je oduzeto, a Sud je izrekao zaštitnu mjeru oduzimanja i prodaje vozila, koju će izvršiti Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Sredstva ostvarena prodajom uplatit će se u odgovarajući budžet u skladu sa zakonom.

U ulici Svrake policija je zaustavila Golf (K49T171), čija je važnost saobraćajne dozvole istekla, a kojim je pijan upravljao Mersed Smajlović. Utvrđeno je da je i on višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja, da je evidentiran za 41 prekršaj u neplaćenom novčanom iznosu od 7.845 KM.

Golf mu je oduzet i deponovan do okončanja prekršajnog postupka.

Prošao na crveno

Na raskrsnici Igmanske ulice - Put M-18 - Spasoja Blagovčanina policija je, zbog prolaska na upaljen znak crvenog svjetla na semaforu, zaustavila i kontrolirala BMW (T29-A-441), kojim je upravljao Elvir Bektašević.

Utvrđeno je da je evidentiran za 67 prekršaja u neplaćenom novčanom iznosu od 8.502 KM. I od njega je oduzet BMW i deponovan do okončanja prekršajnog postupka.
I kaže nek ih kazne :lol: Ma boli njih kurko za kaznom.

Nek ih strpaju u jedinice za društveno korisni rad, mjesec po kazni i da vidiš ljepote.
escobar__

#48 Re: Ubice na cesti!

Post by escobar__ »

A kako kaznit pijanog vozača koji ubije dvoje ljudi?
zateznistub

#49 Re: Ubice na cesti!

Post by zateznistub »

escobar__ wrote:A kako kaznit pijanog vozača koji ubije dvoje ljudi?
Imas mogucnost izbora: vjesanje ili przenje na el. stolici...
modem33

#50 Re: Ubice na cesti!

Post by modem33 »

dustaban wrote:
uglavnomja wrote:Dustsbane, jzvini, ali ovo vezano za alkohol si totalno u krivu. Koji mozak kad se popije? I napametniji covjek prolupa poslije odredjene kolicine alkohola. I najbolji civjek moze postati zao kad se olesi.
Nista vi mene ne kontate!

Shvatite vec jednom - ALKOHOL NIJE UZROK ovog ludila. Ili makar ne jedini.

Uostalom, uzmite svaki od ovih mnogobrojnih slucajeva manijackih ubistava na cesti... u svakom cete otkriti BUDALU a ne pijanca! Je li ovaj kamikaza iz Tuzle bio pijan?!

I ne velim ja da pijanstvo z volanom ne treba kaznjavati, treba itekako, ali to nije srz problema. To je samo jedna od posljedica - masovnog sirenja ludila uzrokovanog opcim stanjem, nezaposlenoscu (visak eneregije subotom uvece) nedojebanoscu... i na sve to potpunom tolerantnoscu i neefikasnoscu sistema koji to treba da sprijeci i sankcionise.

Ovo trebamo svi mi uzeti u svoje ruke. Sprijecavati manijake fizicki i softverski - snimati ih!

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Bas su mi zanimljivi ovi bosancerosi .... digli se zbog neke bezvezne saobracajne nesrece .... a to sto ovi kradu milione KM godisnje od politicara nikome nista, korupcija maksimalna .... poceo sam sumnjati da necija politcka rodbina nije slucajno poginula .... jer znam iz iskustva da takvima prave paradu kao sto su neki dan u Tuzli .... policijski automobil predvodio kolonu motociklista i skuterasa ovom tipu sto je ubio zenu neki dan u Tz.
Post Reply