Spisak stacioniranih radara u Bosni i Hercegovni

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
staradis

#26 Re: Spisak stacioniranih radara u Bosni i Hercegovni

Post by staradis »

Kakva je glupost da najavljuju rudarske kontrole
BarbaDue

#27 Re: Spisak stacioniranih radara u Bosni i Hercegovni

Post by BarbaDue »

Bihamkova stranica nije osvježena bogtepito otkad. Recimo za BPK se kaže da je radar n Donjem mostu a odatle je izmješten ima i dvije godine.
Sad se nalazi na putu Vitkovići-Goražde kod ElTarik pumpe.
530i

#28 Re: Spisak stacioniranih radara u Bosni i Hercegovni

Post by 530i »

condy wrote:
530i wrote:Bude uvijek policija, samo se negdje parkiraju sa strane. Ako si blizu vidio golfa 4 karavana tamnoplave boje onda je to to - dobio mup zdk od eupm-a te polovne golfove kao donaciju... U sbk znaju neki ogroman radar dovesti Ladom Nivom, ali je obilježena policijskim bojama...
Znasli slucajno na kojoj udaljenosti tronozac slika? Jednom kad me je fiksni uslikao, blic je sjevnuo na nekih max.15 metara od njega.
Ne znam tačno ali mene je ta radarčina iz sbk kod Viteza uslikala sa jedno 50 metara udaljenosti najmanje...moglo je samo biti i više, nikako manje. Fiksni mi zasad nisu pravili probleme.
mahalas505

#29 Re: Spisak stacioniranih radara u Bosni i Hercegovni

Post by mahalas505 »

condy wrote:Otvorena cesta je magistrala...sakrili tronozac iza bankine iza jednog zidica. Jesu ga bas zavukli....
Ja bih se ipak malo vise zapitao zasto sam isao 140km/h, ako je ogranicenje 80km/h, a ne kako su oni "zavukli" tronozac.
condy

#30 Re: Spisak stacioniranih radara u Bosni i Hercegovni

Post by condy »

mahalas505 wrote:
condy wrote:Otvorena cesta je magistrala...sakrili tronozac iza bankine iza jednog zidica. Jesu ga bas zavukli....
Ja bih se ipak malo vise zapitao zasto sam isao 140km/h, ako je ogranicenje 80km/h, a ne kako su oni "zavukli" tronozac.
Ma nisam uopste brzo vozio, samo na jednom dijelu malo ubrzo jer je vozac auta ispred mene dok sam ga obilazio pritisno gas do poda. :-) :)
mahalas505

#31 Re: Spisak stacioniranih radara u Bosni i Hercegovni

Post by mahalas505 »

condy wrote:
mahalas505 wrote:
Ma nisam uopste brzo vozio, samo na jednom dijelu malo ubrzo jer je vozac auta ispred mene dok sam ga obilazio pritisno gas do poda. :-) :)
Pa ispao si jos gori od tog sto te nije htio pustiti da ga preteknes.
Danguba

#32 Re: Spisak stacioniranih radara u Bosni i Hercegovni

Post by Danguba »

Covjek je s'razlogom vozio ''polako''. Od sada uvijek razmisli, zasto ljudi voze polako.

Jedne prilike od Loncara prema Orasju vozi neki kamioncic 50 a cesta kud prava kud dobra. Ja po gasu i preticem ga a policija sve to gleda i registruje radarom. Kasno za sve. Plati i cuti. :D
condy

#33 Re: Spisak stacioniranih radara u Bosni i Hercegovni

Post by condy »

mahalas505 wrote: Pa ispao si jos gori od tog sto te nije htio pustiti da ga preteknes.
Kako sam ispao gori ? Znašli ti da vozilo koje pretičeš ima obavezu da uspori ? Nemaš ti druže pojma o propisima.
condy

#34 Re: Spisak stacioniranih radara u Bosni i Hercegovni

Post by condy »

Danguba wrote:Covjek je s'razlogom vozio ''polako''. Od sada uvijek razmisli, zasto ljudi voze polako.

Jedne prilike od Loncara prema Orasju vozi neki kamioncic 50 a cesta kud prava kud dobra. Ja po gasu i preticem ga a policija sve to gleda i registruje radarom. Kasno za sve. Plati i cuti. :D
Baš tako plati i cuti... :thumbup:
taureg71

#35 Re: Spisak stacioniranih radara u Bosni i Hercegovni

Post by taureg71 »

condy wrote:
mahalas505 wrote: Pa ispao si jos gori od tog sto te nije htio pustiti da ga preteknes.
Kako sam ispao gori ? Znašli ti da vozilo koje pretičeš ima obavezu da uspori ? Nemaš ti druže pojma o propisima.
tako je :skoljka:
relax11

#36 Re: Spisak stacioniranih radara u Bosni i Hercegovni

Post by relax11 »

Pokusaj ubistva ako ubrzavas dok te neko pretice
NediM17

#37 Re: Spisak stacioniranih radara u Bosni i Hercegovni

Post by NediM17 »

condy wrote:
Ali u kurcu. Samo ne smije da ubrzava, a slazem se da je jedan od najvecih poganluka dodavanje gasa od strane vozaca vozila kojeg pretices.

@relax11

Slazem se u potpunosti.
KB9

#38 Re: Spisak stacioniranih radara u Bosni i Hercegovni

Post by KB9 »

vala ako preticem gdje ne treba i ako glumim mangupa nekog nek mi ljudi dodaju gas kolko im volja

pretices, zuris, glupiras se, kriv si, zdravo
NediM17

#39 Re: Spisak stacioniranih radara u Bosni i Hercegovni

Post by NediM17 »

KB9 wrote:vala ako preticem gdje ne treba i ako glumim mangupa nekog nek mi ljudi dodaju gas kolko im volja

Za normalno preticanje, na normalnom mjestu, nema opravdanja za takav postupak.
KB9

#40 Re: Spisak stacioniranih radara u Bosni i Hercegovni

Post by KB9 »

NediM17 wrote:
KB9 wrote:vala ako preticem gdje ne treba i ako glumim mangupa nekog nek mi ljudi dodaju gas kolko im volja

Za normalno preticanje, na normalnom mjestu, nema opravdanja za takav postupak.
na normalnom preticanju moze ubrzavat do sutra proces ga ako je situacija kakva treba

ovi sto kukaju na ubrzavanje su mahom oni koji misle kako citav svijet treba stat da oni ne bi poginuli u makazicama
NediM17

#41 Re: Spisak stacioniranih radara u Bosni i Hercegovni

Post by NediM17 »

Nije istina i ne valja ti razmisljanje.

Ako on vozi nesto sa 150ks, a ti nesto sa 110ks, cemu se imas nadati ako ti poklopi gas?

Rekoh vec, to dodavanje gasa je jedan od najvecih papanluka.
KB9

#42 Re: Spisak stacioniranih radara u Bosni i Hercegovni

Post by KB9 »

zato za preticanje nije dovoljno imat volju i muda, puna bosna spomenika kraj puta tako preracunatih
condy

#43 Re: Spisak stacioniranih radara u Bosni i Hercegovni

Post by condy »

Preticanje je dozvoljeno i meni je uvijek bilo gust malo ga pricepit...razumijem i penzionerski stil voznje ali ga ne praktikujem :mrgreen:
mahalas505

#44 Re: Spisak stacioniranih radara u Bosni i Hercegovni

Post by mahalas505 »

.
Last edited by mahalas505 on 29/02/2016 22:51, edited 3 times in total.
mahalas505

#45 Re: Spisak stacioniranih radara u Bosni i Hercegovni

Post by mahalas505 »

condy wrote:
Ko je ovdje govorio o propisima? O propisima znam sigurno bolje o tebe. Znaci zavrsio si preticanje sa brzinom od preko 140km/h(gdje dozvoljeno 80km/h), jel to normalno? Naravno da taj nije trebao ubrzavati, ali isto tako ako vidis budalu da nece da propusti/popusti, zasto praviti ovu egzibiciju sa ovolikom brzinom?
NediM17 wrote:Nije istina i ne valja ti razmisljanje.
Ako on vozi nesto sa 150ks, a ti nesto sa 110ks, cemu se imas nadati ako ti poklopi gas?
Rekoh vec, to dodavanje gasa je jedan od najvecih papanluka.
On je ovdje preticao auto koje je vec dobrano islo preko ogranicenja, jesi to normalno uslovi za preticanje? "Malo poklopio gas" ?!
NediM17

#46 Re: Spisak stacioniranih radara u Bosni i Hercegovni

Post by NediM17 »

Bez obzira sto Condy-jev postupak nije ispravan (gledano na ogranicenje), jos je gori ovaj koji mu je dodavao gas.

On poznaje mogucnosti sebe i svog automobila, i ocijenio je da preticanje moze izvrsiti bezbjedno, ovaj nema razlog da dodaje gas. Tu se prica zavrsava.

Ako mu je do tada njegova voznja bila zadovoljavajuca, cemu davati gas kada te neko krene preticati? Sta je cilj, lijeciti komplekse, ubiti i ovog sto pretice i nekog neduznog ko ce mu ici iz kontra trake, zato sto ne moze zavrsiti preticanje jer mu dajes gas iz hira.
mahalas505

#47 Re: Spisak stacioniranih radara u Bosni i Hercegovni

Post by mahalas505 »

NediM17 wrote:Bez obzira sto Condy-jev postupak nije ispravan (gledano na ogranicenje), jos je gori ovaj koji mu je dodavao gas.

On poznaje mogucnosti sebe i svog automobila, i ocijenio je da preticanje moze izvrsiti bezbjedno, ovaj nema razlog da dodaje gas. Tu se prica zavrsava.

Ako mu je do tada njegova voznja bila zadovoljavajuca, cemu davati gas kada te neko krene preticati? Sta je cilj, lijeciti komplekse, ubiti i ovog sto pretice i nekog neduznog ko ce mu ici iz kontra trake, zato sto ne moze zavrsiti preticanje jer mu dajes gas iz hira.
Niko ovdje ne opravdava ovog sto je dodavao gas, i nema opravdavanja za to, bezobrzluk, sto drugo reci. Ali, takodjer nema apsolutno nikakvo opravdavanje sto je @condy zavrsio preticanje sa preko 140 km/h. Zasto ne biti pametniiji, i reci vidi ove budale sta radi, i odustati od preticanja? To nisu neki kompleksi isto u pitanju, ili sta? Da se pokaze da sam veca budala od njega?

condy wrote:Preticanje je dozvoljeno i meni je uvijek bilo gust malo ga pricepit...razumijem i penzionerski stil voznje ali ga ne praktikujem :mrgreen:
Sta li tek znaci kad jako pricepis?
condy

#48 Re: Spisak stacioniranih radara u Bosni i Hercegovni

Post by condy »

mahalas505 wrote: Ko je ovdje govorio o propisima? O propisima znam sigurno bolje o tebe. Znaci zavrsio si preticanje sa brzinom od preko 140km/h(gdje dozvoljeno 80km/h), jel to normalno? Naravno da taj nije trebao ubrzavati, ali isto tako ako vidis budalu da nece da propusti/popusti, zasto praviti ovu egzibiciju sa ovolikom brzinom?
Sad si jos vidovit pa znas sa kojom sam ja brzinom zavrsio preticanje. :-)
Valjda radar ne uvecava brzinu kao ti. Kod preticanja moras ubrzati jer sto bolje ubrzavas to je u pravilu efikasnije i sigurnije preticanje. Onaj ko ne smije pritisnut gas ili ko se dvoumi kod preticanja on ne treba da pretice i takvi obicno se negdje zaljepe.
condy

#49 Re: Spisak stacioniranih radara u Bosni i Hercegovni

Post by condy »

mahalas505 wrote:[
Sta li tek znaci kad jako pricepis?
Ocigledno ne volim guslati ko ti cestom :thumbup:
KB9

#50 Re: Spisak stacioniranih radara u Bosni i Hercegovni

Post by KB9 »

pa eto nisi pustio gas i sad cekaj kaznu, svi sretni
Post Reply