btw. Za ove sto su dobri u remiju,imaju za kesh da igraju
Remi (karte)
- Nothing
#26 Re: Remi (karte)
ma za 2 min sve gotovo
Evo cak sam im uzeo partiju
- Jack Be Nimble
#27 Re: Remi (karte)
Od kako sam izasao iz BiH prestao sa remijem i raubom.
-
Nomo
#29 Re: Remi (karte)
bela je igra nad igrama .iznad je samo sah .
- TheWatcher
#30 Re: Remi (karte)
bela u parovimaNomo wrote:bela je igra nad igrama .iznad je samo sah .
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#31 Re: Remi (karte)
Ta karta ispod spila sto je naopako okrenuta nema nista sa onsnovnom skolom ili pocetnicima, bar kod nas je imala samo smisla za rucni hand i to u slucaju da imas sve spareno a nemas karte da mozes pokrit spil, jer dokerom nije bilo moguce pokriti spil. Mada ni smisla nije imala za rucnog handa, jer od 14 karata uvijek bi imao jednu za pokriti a ostle za ibaciti - ali eto tako smo igrali, jer kao eto u slucaju da neko dobije 4 djokera, a da od svega ima po 3 + 2 djokera (viska).
A sto se tice zapisivanja i toka rundi igralo se 4 osobe po 4 za svaku osobu tj 16 rundi + evt. razigravajuca u sl. da se moze ili handom oboriti vodeci. Tok je isao u smjesu sata 4 rune, pa prtiv satu 4, pa u smjeru sata 4 i tako opet zadnje 4 povrat.
A sto se tice zapisivanja i toka rundi igralo se 4 osobe po 4 za svaku osobu tj 16 rundi + evt. razigravajuca u sl. da se moze ili handom oboriti vodeci. Tok je isao u smjesu sata 4 rune, pa prtiv satu 4, pa u smjeru sata 4 i tako opet zadnje 4 povrat.
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#32 Re: Remi (karte)
ozbiljni igraci remija nikad ama bas nikad nestavljaju kartu ispod spila okrenutu , jer je to olaksica , nakon 10 krugova uzmes kartu koju vidis i roknes hand , kad je nema onda razmisljas bili se otvorio ili bi iso jos koji krug da pricekas pravu kartu.Zviz wrote:Ta karta ispod spila sto je naopako okrenuta nema nista sa onsnovnom skolom ili pocetnicima, bar kod nas je imala samo smisla za rucni hand i to u slucaju da imas sve spareno a nemas karte da mozes pokrit spil, jer dokerom nije bilo moguce pokriti spil. Mada ni smisla nije imala za rucnog handa, jer od 14 karata uvijek bi imao jednu za pokriti a ostle za ibaciti - ali eto tako smo igrali, jer kao eto u slucaju da neko dobije 4 djokera, a da od svega ima po 3 + 2 djokera (viska).
svako povlačenje karte sa ili ispod spila vise nije rucni hand, rucni hand je samo kad kod dijeljenja dobijes prvih petnest karata i onda zapucas hand bez diranja spila na sredini stola ,i nemozes nikako imat sve spareno za hand i da ti fali karta jer bi u tom slucaju imao 16 karata.
Last edited by crysis on 10/08/2014 18:42, edited 1 time in total.
- Edin H.
#33 Re: Remi (karte)
Ma jok, bolja je Lorainsomnia78 wrote:Joj Raub je zakon
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#34 Re: Remi (karte)
evo jedno pitanje za remijaše
sta je remi u remiju.
sta je remi u remiju.
- Zviz
#35 Re: Remi (karte)
Isto tako niej moguce bilo imati trojku tj 4,djokera, djokera ostavlja se otvorena nagadjane jel 5 ili 3 ili 4 (sta mjenjaju).crysis wrote:ozbiljni igraci remija nikad ama bas nikad nestavljaju kartu ispod spila okrenutu , jer je to olaksica , nakon 10 krugova uzmes kartu koju vidis i roknes hand , kad je nema onda razmisljas bili se otvorio ili bi iso jos koji krug da pricekas pravu kartu.Zviz wrote:Ta karta ispod spila sto je naopako okrenuta nema nista sa onsnovnom skolom ili pocetnicima, bar kod nas je imala samo smisla za rucni hand i to u slucaju da imas sve spareno a nemas karte da mozes pokrit spil, jer dokerom nije bilo moguce pokriti spil. Mada ni smisla nije imala za rucnog handa, jer od 14 karata uvijek bi imao jednu za pokriti a ostle za ibaciti - ali eto tako smo igrali, jer kao eto u slucaju da neko dobije 4 djokera, a da od svega ima po 3 + 2 djokera (viska).
svako povlačenje karte sa ili ispod spila vise nije rucni hand, rucni hand je samo kad kod dijeljenja dobijes prvih petnest karata i onda zapucas hand bez diranja spila na sredini stola ,i nemozes nikako imat sve spareno za hand i da ti fali karta jer bi u tom slucaju imao 16 karata.
Da nekako skuham na minimalu
Obicni hand je bio 13 ili 12 karata i jednom (ili 2 tj. karta + joker) pokrivas spil tj. zatvaras igru. Bilo kada u toku runde.
Rucni hadn iz prve 14 karata ili 13 Onaj ko ima 15 on bi obicno kartu koji i onako baca bacio na spil i tako zakljucio igru. Ostala trojica bi morala uzeti kartu ispod spila i s njom zakljuciti igru ili je skupa s djokerom baciti pa tako zakljuciti. To je jedina poenta bila te karte kod nas nista vise. I to samo u toj prvoj rundi, a ovdje neko prica da je mozes uvijek uzeti tokom runde...
Dobro ako je mozes uzeti citavo virije tj. dok traje partija (ruka). U nasem primjeru je ta karta samo vazila u prvoj rundi ruke, vec kad kresen sa drugom rudom ruke tj. povlacnjenjem 2 karte ta karta sto je okrenuta bila nema vrijednosti niti je mozes uzeti. Govorio sam spareno uz kombinaciju dzokera, jer dokera samog ne mozes izbaciti. Nek imas 4 dzokera dzaba ti je sto imas rucni hand tj. sve na neki nacin spareno, jer dzokerom nemozes zatvoriti igru i u tom slucaju ta karta je sluzila kao pokrice za zatvaranje igre tj. ta karta je kao 15 karta drugoj trojici u prvoj ruci. Tako je ta karta sluzila kod nas tj. kao 15 karta u slucaju rucnog handa (14 karata).
- Zviz
#36 Re: Remi (karte)
to je kad (bar kod nas) imas sve do 1 do 1 u istom znaku. mada nismo nikada to racunali niti smo imali bodovanje za to... iskreno receno i nemam pojma sta bi se trebalo pisati u tom slucaju.crysis wrote:evo jedno pitanje za remijaše
sta je remi u remiju.
- insomnia78
#37 Re: Remi (karte)
Dobra je i LoraEdin H. wrote:Ma jok, bolja je Lorainsomnia78 wrote:Joj Raub je zakon
Ali Raub je vise kockarski
- Zviz
#38 Re: Remi (karte)
Hajmo remija u kockuinsomnia78 wrote:Dobra je i LoraEdin H. wrote:Ma jok, bolja je Lorainsomnia78 wrote:Joj Raub je zakon
- Saian
#39 Re: Remi (karte)
pa pishi propalo aj gesZviz wrote:to je kad (bar kod nas) imas sve do 1 do 1 u istom znaku. mada nismo nikada to racunali niti smo imali bodovanje za to... iskreno receno i nemam pojma sta bi se trebalo pisati u tom slucaju.crysis wrote:evo jedno pitanje za remijaše
sta je remi u remiju.
i da sve vako kako ste napisali, sem sto ne stavljam hand kartu dole, to je cicban verzija
jel znate sta je shlepanje? il mozda to drugacije zovete, kod mog starog je shlepanje, meni je najbolji dio remija trashtalk
Shah, Tavla, Raub, Bela, Schnaps, Remi sve tajo umije pa me naucio
-
Galamdzija
#40 Re: Remi (karte)
Shlepanje je kad cuvas "zivu" kartu u ruci ili djokera a imas 2 karte u ruci ili terc ako imas 4 karte ili kvart ako imas 5 karata (ili kombinacija svega sto sam nabrojao haha) pa ostali ne znaju da ti jedna fali da se ocistis.
U mojoj ekipi su znali shlepat i po dva djokera plus terc premda smo igrali na bodove tj na razliku. 100 bodova 0.5km ili 1KM.
U mojoj ekipi su znali shlepat i po dva djokera plus terc premda smo igrali na bodove tj na razliku. 100 bodova 0.5km ili 1KM.
-
radostan dan
#41 Re: Remi (karte)
nema pisanja jer nema dalje...dobiješ/napraviš remi i kraj igre...ti prvi, ostali po redosledu/zatečenom stanju.Zviz wrote:to je kad (bar kod nas) imas sve do 1 do 1 u istom znaku. mada nismo nikada to racunali niti smo imali bodovanje za to... iskreno receno i nemam pojma sta bi se trebalo pisati u tom slucaju.crysis wrote:evo jedno pitanje za remijaše
sta je remi u remiju.
- supercali
#42 Re: Remi (karte)
najveca kockarska igra je barbutinsomnia78 wrote:Dobra je i LoraEdin H. wrote:Ma jok, bolja je Lorainsomnia78 wrote:Joj Raub je zakon
-
s@mson
#43 Re: Remi (karte)
Još jedna vrsta šlepanja je kada se otvoriš minimalno, prisloniš još jednu-dvije karte a u ruci imas jos dva terca i cekas zivu dole ili u ruci pa fino pospuštaš 7-8 karti... Kako to protivnika demorališe 
- uglavnomja
#44 Re: Remi (karte)
s@mson wrote:Još jedna vrsta šlepanja je kada se otvoriš minimalno, prisloniš još jednu-dvije karte a u ruci imas jos dva terca i cekas zivu dole ili u ruci pa fino pospuštaš 7-8 karti... Kako to protivnika demorališe
A kad ti protivnik sloxi hand, a tebi dva jokera u ruKi
- Edin H.
#45 Re: Remi (karte)
Hajmo onda po barbutu raspalitisupercali wrote:najveca kockarska igra je barbut
- p206
#46 Re: Remi (karte)
meni se znalo desiti da dobijem 4 jokera i ne mogu da "handiram".katastrofa ostale karte, i ostao pun...
a samo jednom sam imao ručni hand, isto tako dobio sva 4 jokera
-
NeenaSa
#47 Re: Remi (karte)
Upravouglavnomja wrote:s@mson wrote:Još jedna vrsta šlepanja je kada se otvoriš minimalno, prisloniš još jednu-dvije karte a u ruci imas jos dva terca i cekas zivu dole ili u ruci pa fino pospuštaš 7-8 karti... Kako to protivnika demorališe![]()
![]()
A kad ti protivnik sloxi hand, a tebi dva jokera u ruKi![]()
ode moral u pm
I cekas, .... i cekas .... i cekas , ... da uzvratis.
Obicno sam igrala na raspustima i kasnije na godisnjim odmorima, do u sitne sate. Ne pamtim kad sam zadnji put igrala.
Odoh potrazit karte i trazit zrtvu/e za sutra.
-
NeenaSa
#48 Re: Remi (karte)
Imam dug stazp206 wrote:meni se znalo desiti da dobijem 4 jokera i ne mogu da "handiram".katastrofa ostale karte, i ostao pun...
- supercali
#49 Re: Remi (karte)
"pravi" remi se inace igra samo sa jednim spilom dok se kod nas igra sa 2 pretpostavljam kod svih koji su se javili na temu
- ZOCH
#50 Re: Remi (karte)
Negdje sam cak na ovom forumu procitao mostarsku lisku... kad se zena poradjala mostarcu, pa ovaj potrcao u kafanu da javi vijest: ZENA SE OTVORILA!
pa mu lik reko, ma sta se braca ima otvarati, nek ide odmah na hand!
pa mu lik reko, ma sta se braca ima otvarati, nek ide odmah na hand!