Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Ramzess Veliki
#26 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Zene su za sve krive. Nekada je zena bila stub porodice, sada je na ocu. Sad zene hoce da se udaju pa da se bace u provod, ne ide to ... a nikada nije ni islo. Nije zenstveno da zena kopira muskarca. Zato tolike poplave i potresi, sve ce otici u helac.
- CoCoLoCo
#27 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Meni pravo pocinje ic na zivce to neko misljenje zaludjene mase da je svako za braka, ljudi dragi insan je ludo stvorenje, imas masu ljudi koji udju u to ko grlom u jagode, konta frajer zivit sa pickom je isto ko jebavat je x dana u hefti i poslat je kuci, imas insana koji jednostavno nemaju mindset za zajednicki zivot, al ih bruka to skonta tek kad se nadje u tome. I tad krece cirkus i nadrkavanja. Al mi je haos nebulozno da se ljudi kao ibrete i fol nesta krive danasnje doba, ko biva sad nista ne valja, moral karina ovo ono, jednostavno je i prosto ko pasulj, nit je svako za braka, nit je svako za odgoja djece. I jos mi nesta uz to sve ide na kurac nenormalno mnogo, a to je neki masovni trip i pritisak okoline i drustva da se kao svi moraju usrecit, volit, zaljubit, bla bla. Rjetki su ljudi koji jednom u zivotu pronadju bas bas dibidus ljubav, a kad citam vako neke mudrace i teme, ispade da haman svi to dozive tri puta na dan u pm, ko u granap otic po mljeko i hljeb, usput kupis i frtalj kile ljubavi, 300 grama perverzije, 200 grama tabua i kakog fetisa 100 grama i pali kuci, zena te cheka 
Sent from Veshkuhinja dok tandrche mashina
- Ramzess Veliki
#28 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Odgovor lezi u sljedecem - nece niko nikoga vise da trpi. Osnova braka treba biti ljubav, i razumijevanje. Ako toga nema kad-tad se sve raspada. I mora biti obostrano, kaoi ozbiljnost kad se ulazi u brak. I vrlo bitno, najbitnije je razgovarati o svemu, bas svemu. Bez onog "mater mi nesto rekla ali on ne mora znati" ... od takvih sitnica krece, jednom presutis sitnicu i to se polako otme kontroli. Prodje jedna laz, pa jos jedna ... i dk se okrenes vec si od voljene osobe napravio budalu koju veslas, dok ne sazna a sve se sazna.
U braku je toliko potrebno i toliko zahvalno biti iskren do krajnjih granica.
U braku je toliko potrebno i toliko zahvalno biti iskren do krajnjih granica.
- CoCoLoCo
#29 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Joj ramo i ti si pun tih kliseastih generalizacija ko lunjo buha. Ko prvo, nemre insan sa svakim ni pricat, nije svaki par isti da ti mozes toliko iskreno pricat sa nekim, rjetkost je da se poklope psihe toliko. Imas bruku insana koje istina i iskrenost uvrjede ko da im jbes mater na njihove oci. I na kraju krajeva brak i nije da neko nekog trpi. Smjesno mi je to deterministicko pljuvanje po lazima kad svi lazu, na ovaj il onaj nacin, laz je sasvim normalna stvar i alat za prezivljavanje, lakse i slagat nekad nego napravit sranje vece nego sto treba da bude.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
broj dva
#31 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Zalete se ljudi pa skontaju da su se zajebali. Jedno je romantika, dejtovanje i izlazci ruka u ruku a drugo je svakodnevnica, umor, rad. I treba dooosta vremena da se neko u stvari upozna kako treba tako da se zna desit da nakon 4 godine skonas da tvoj partner nije osoba kako si ti mislio/la nego ima neke svoje musice u glavi...
Zatim ljudi imaju nerealisticna ocekivanja. Nema svakodnevne romatike, meni se ne da vadit stolnjak, palit svjece i bacat latice ruza na krevet. Rekao sam svojoj zeni da ako to hoce onda je pogrjesila sto se udala za heteroseksualnog muskarca. Kad dodjem kuci hocu da obucem trenerku i da se odmorim, ne da je gledam duboko u oci i izjavljujem svoju vjecnu ljubav.
Pa mi kaze "nekad smo pricali o svemu i svacemu" Jesmo duso, ali smo pricali i ispricali. Sad smo zajedno vec godinama i kad mi se nesto interesantno desi saznas isti dan tako da se ne nakupi materijala za neke price. Ono, mozemo mi o krizi na bliskom istoku ili cjeni sirove nafte na svjetskom trzistu, ali zar nam nije ljepse filmic neki odgledat ili probat malo tihog seksa, da se djete ne probudi...
Inace, bolje dobar razvod nego los brak, a za imat dobar brak treba truda, postovanja, razumjevanja, iskrenosti i jos sto sta tako da nije ni cudo sto je razvoda vise nego ikad...
Zatim ljudi imaju nerealisticna ocekivanja. Nema svakodnevne romatike, meni se ne da vadit stolnjak, palit svjece i bacat latice ruza na krevet. Rekao sam svojoj zeni da ako to hoce onda je pogrjesila sto se udala za heteroseksualnog muskarca. Kad dodjem kuci hocu da obucem trenerku i da se odmorim, ne da je gledam duboko u oci i izjavljujem svoju vjecnu ljubav.
Pa mi kaze "nekad smo pricali o svemu i svacemu" Jesmo duso, ali smo pricali i ispricali. Sad smo zajedno vec godinama i kad mi se nesto interesantno desi saznas isti dan tako da se ne nakupi materijala za neke price. Ono, mozemo mi o krizi na bliskom istoku ili cjeni sirove nafte na svjetskom trzistu, ali zar nam nije ljepse filmic neki odgledat ili probat malo tihog seksa, da se djete ne probudi...
Inace, bolje dobar razvod nego los brak, a za imat dobar brak treba truda, postovanja, razumjevanja, iskrenosti i jos sto sta tako da nije ni cudo sto je razvoda vise nego ikad...
- JanuaryJones
#32 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Da i da. Furka da se objave slike na FB, Instagramu, da se lajka poza, usne, haljina, kuma i pokaže gdje se bilo na medenom a kad dodju obaveze, ćao đaci, hajmo se razvest.JThomas wrote:prvo, raja sklapaju brak samo zato da bi ga sklopila. a drugo, danas se sve pokvareno baca a ne popravlja, takav je vladajući mentalni sklop, pa se to prenese i na ljudske odnose.
Sent from my iPad using Tapatalk
- ja nisam ja
#33 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Hehehe u oravu siJanuaryJones wrote:Da i da. Furka da se objave slike na FB, Instagramu, da se lajka poza, usne, haljina, kuma i pokaže gdje se bilo na medenom a kad dodju obaveze, ćao đaci, hajmo se razvest.JThomas wrote:prvo, raja sklapaju brak samo zato da bi ga sklopila. a drugo, danas se sve pokvareno baca a ne popravlja, takav je vladajući mentalni sklop, pa se to prenese i na ljudske odnose.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
arslanbey
#34 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Ja sam odlucio ozeniti neku iz malog bh grada,sto dalje od velikih gradova
- victom
#35 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
pratim...
Last edited by victom on 01/03/2021 06:05, edited 2 times in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#36 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
broj dva wrote:Zalete se ljudi pa skontaju da su se zajebali. Jedno je romantika, dejtovanje i izlazci ruka u ruku a drugo je svakodnevnica, umor, rad. I treba dooosta vremena da se neko u stvari upozna kako treba tako da se zna desit da nakon 4 godine skonas da tvoj partner nije osoba kako si ti mislio/la nego ima neke svoje musice u glavi...
teško je ljudima priznati da žive u lošem braku,ne znam što,kod mene je brak loš,na žalost
- ja nisam ja
#37 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Brak ti je los ali si ipak u braku'' Ja ne razumijem to
-
kakavdanakneiskustvu
#38 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
ja nisam ja wrote:Brak ti je los ali si ipak u braku'' Ja ne razumijem to
jbg,dijete tek dobili
-
staradis
#39 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
U svom okruženju ne poznajem ni jedan brak gdje su partneri ravnopravni. Gdje bi sa strane rekao da su sretni i slično
- JThomas
#40 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
nemoj se sekirati, nije do tebe, nema ih ni van tvog okruženja

-
staradis
#41 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Ma znam samo kažem
- victom
#42 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
uključujem se:
1) Neko je već rekao, za razvod je stvarno dovoljno samo jedno.
2) Tajna uspješnog braka su niska očekivanja.
3) Dijete je veliki test za brak, a ne kako neki misle da će dijete ojačati vezu.
Za sada toliko.
Pratim...
3) Dijete je veliki test za brak, a ne kako neki misle da će dijete ojačati vezu.
Za sada toliko.
Pratim...
Last edited by victom on 01/03/2021 06:05, edited 2 times in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#43 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
victom wrote:uključujem se:
Za sada toliko.
Pratim...
- Ma.Le.Na
#44 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Nisam primijetila da je povećan broj razvoda
Naravno da sam za borbu, za pokušaj spašavanja ali isto tako znam da se nikada ne bih upustila u brak da ne postoji razvod
Sve je to fino i divno ali živjeti pod tim pritiskom da moraš...ne bih to podnijela
Hvala Bogu dragom pa se ne mora
Pokušati ali ako ne ide, pa ne ide
Nije kraj svijeta
I bolje prije prekinuti patnju nego dopustiti da se razvije u mržnju
Naravno da sam za borbu, za pokušaj spašavanja ali isto tako znam da se nikada ne bih upustila u brak da ne postoji razvod
Sve je to fino i divno ali živjeti pod tim pritiskom da moraš...ne bih to podnijela
Hvala Bogu dragom pa se ne mora
Pokušati ali ako ne ide, pa ne ide
Nije kraj svijeta
I bolje prije prekinuti patnju nego dopustiti da se razvije u mržnju
-
staradis
#45 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
To je istina bolje biti sam nego potlačene
-
nightvision
#46 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Nece ti to nista pomoci. I te iz "malih gradova" se poakrepe i povampire kad dodju u veliki grad. Stari ljudi su govorili "beri gljive oko svoje njive". Jednom sam cuo da je nabolje zenit curu iz mahale zato sto znas gdje je kad pobjegne materi - tu je, treca kuca niz ulicu.arslanbey wrote:Ja sam odlucio ozeniti neku iz malog bh grada,sto dalje od velikih gradova
- Dr. Kuca
#47 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
I muski i zenski su danas postali netolerantni, sebicni itd. Dogovor kucu gradi, a dogovor je onako kako zena kaze. To je recept za dug i uspjesan brak.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#48 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Nista cudno.
Razlozi za to su jer u brak ulaze ljudi koji nisu jednu za drugo, koji imaju probleme u vezi pa ih pokusavaju tako rijesiti, zbog trudnoce pa onda kad pukne dijete najvise ispasta, zbog mahale, zbog toga sto je red i vrijeme jel.
NAjvaznije - danas se razvode nakon prve fakin svadje.
Ljudi nece da ulazu ni da se trude oko necega sto su sami htjeli vec misle "nije on(a) toga vrijedan(a)" a bio ti je vrijedan kad si znao brak sklopit.
Dizu se nosevi, ona ide mami da kuka a matere ne znaju reci svojim kcerkama da je to njih zivot nego jok mama zna najbolje, pa mati napuni glavu a ona ode muzu i sve sto je mati rekla izbifla, cak bih rekla da su matere jedan od velikih razloga odakle toliki broj razvoda a ovo vidjam stalno.
Nema dogovora nikakvog, nece niko nista da tolerise, hoce jedni druge da mijenjaju, nema zajednickog jezika.
Sto rece JT ono sto je pokvareno se baca po nasoj logici. I to nas unisti u svim aspektima zivota.
Razlozi za to su jer u brak ulaze ljudi koji nisu jednu za drugo, koji imaju probleme u vezi pa ih pokusavaju tako rijesiti, zbog trudnoce pa onda kad pukne dijete najvise ispasta, zbog mahale, zbog toga sto je red i vrijeme jel.
Ljudi nece da ulazu ni da se trude oko necega sto su sami htjeli vec misle "nije on(a) toga vrijedan(a)" a bio ti je vrijedan kad si znao brak sklopit.
Dizu se nosevi, ona ide mami da kuka a matere ne znaju reci svojim kcerkama da je to njih zivot nego jok mama zna najbolje, pa mati napuni glavu a ona ode muzu i sve sto je mati rekla izbifla, cak bih rekla da su matere jedan od velikih razloga odakle toliki broj razvoda a ovo vidjam stalno.
Nema dogovora nikakvog, nece niko nista da tolerise, hoce jedni druge da mijenjaju, nema zajednickog jezika.
Sto rece JT ono sto je pokvareno se baca po nasoj logici. I to nas unisti u svim aspektima zivota.
- McMoy
#49 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
ladyblue18 wrote:Nista cudno.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#50 Re: Statistika kaže: RAZVODA VIŠE NEGO IKADA
Andrej(a) Pejic, drago mi jeMcMoy wrote:
![]()
Jesi li ti žensko?