Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Taj je bio najopasnije i najmutnije kukavicije jaje infiltrirano u strukture ARBiH. Takodjer, neoboriva je cinjenica da je Sefera zamijenila osoba koju su PLBiH zarobili na Zlatistu i to je jedinstveni primjer da ratni zarobljenik postane najvise rangirana osoba u strukturi vojske koja ga je zarobila. Gotovo za svo vrijeme rata, jedan od sinova mu je bio u Doboju, mjestu pod cetnickom kontrolom.
On je njega odradio kada je trebalo, ovaj 20 godina nakon toga kmeci ko kakvu curica, to je kmecanje prenio i na sina sto znaci da narednih 50 godina ocekujemo kmecanje od strane Halilovica
Ako nemas sta smisleno da kazes, onda ne trolaj temu bezveze sa tim "kmečanjima", zna se cijom omiljenom rijeci i kome upucenoj.
snaga_znanja wrote:Znaci citava tema ima za cilj da spinuje da je Alija Izetbegović podvaljen od ustaša i četnika, pa zato ne treba glasati za njegovog sina već za čovjeka koji sjedio u JNA do 1991 i vazi o uvaljenim KOS-ovcima...
OldMayor wrote:
Ne znam, mada generalno kakvi su kandidati, on ispada najmanje los izbor.
Nije moja politicka opcija, ali da zanemarimo njegovu ratnu ulogu, Sefer je ne samo u odnosu na zuto seljace koje je umislilo da je princ, vec i na sve ostale kandidate definitivno najobrazovanija, najelokvnetnija i moralno najcistija osoba koja se kandidovala ispred bosnjackog naroda za clana Predsjednistva, sto je do sad bezbroj puta pokazao. I ne samo da su ga pokusali ubiti, vec su mu smjestili i Haag, otkuda je izasao cist kao suza.
I da dodam da razumijem sve napade na njega i jalove pokusaje diskreditacije, kako od ustasa i cetnika, tako i od njihovih kolaboranata iz reda bosnjackog naroda. Bit ce to jos zesce, bali vidjet cemo s kakvim rezultatom.
Last edited by mmaar on 25/07/2014 15:07, edited 1 time in total.
Taj je bio najopasnije i najmutnije kukavicije jaje infiltrirano u strukture ARBiH. Takodjer, neoboriva je cinjenica da je Sefera zamijenila osoba koju su PLBiH zarobili na Zlatistu i to je jedinstveni primjer da ratni zarobljenik postane najvise rangirana osoba u strukturi vojske koja ga je zarobila. Gotovo za svo vrijeme rata, jedan od sinova mu je bio u Doboju, mjestu pod cetnickom kontrolom.
sto je najgore i u ratu je bila javna tajna da lik radi za cetnike
jesmo glup narod to je nevidjeno
SARAJEVO - U pravilnim razmacima, stižu mi tužbe; samo jutros su mi dvije zakucale na vrata. Prije mjesec dana tužio me „publicista i istraživač" SEMIR HALILOVIĆ; taj je dječarac, kao mali Oskar iz Limenog bubnja Guntera Grassa, odlučio da ne odraste, što je pohvalno i legitimno, ali i da istovremeno bude zreo, pametan i relevantan, što je, opet, tužno i nedopustivo, piše urednik Slobodne Bosne Senad Avdić.
Željama i pozdravima se pridružio danas i njegov ćaća, „heroj, a ne zločinac" SEFER HALILOVIĆ, vojno-obavještajnoj zajednici nekadašnje države poznatiji kao BORIS. Usput me tužio i nekakav ministar za kantonalna boračka pitanja iz iste stranke - Bosanske patriotske, FAID HEĆO: gdje se taj junak borio, vojevao... ne znam, ne postoje pisani tragovi o njegovim podvizima, ali na osnovu adrese stanovanja - elitno sarajevsko naselje Ciglane - očito je da se dobro i prosperitetno izborio za ratne ciljeve.
Tu negdje u komšiluku, na Ciglanama, iz šesto-sedmosobnog stana tuži me i još jedan nekadašnji ministar, prva liga Patriotske lige, neumorni borac za pravdu i pomirenje ZAIM BACKOVIĆ. Valjda ta stranka, Bosanska patriotska (BPS - Sefer Halilović) i nema više članova od pobrojanih četvorice mušketira koji su me tužili; advokat koji je sastavio tužbu, stanoviti Sead Gajević, koji je, koliko se mogu sjetiti, također jedno vrijeme bio kantonalni ministar za boračka pitanja iz reda BPS-a.
Dakle, udarili smo, zadrli smo, oklevetali samo srce Patriotske lige, dvojicu Halilovića, po jednog Heću i Backovića; spasa nam nema ukoliko se ovoj patriotsko-profiterskoj družini pridruži mali Deen Backović, Fudo Marjanovo, u svom stilu nastavlja Avdić!
P.S. Ah, da, boba mi je falila da preskočim tužbu, meni posebno dragu i nadahnutu, koju je protiv „Slobodne Bosne" podigao glavni državni tužitelj GORAN SALIHOVIĆ.
Zbog neizbrisivih kleveta i neiscjeljivih duševnih bolova nanesenih „činom klevete", Salihović traži da mu solidarno platimo pet tisuća maraka. Bivši općinski sudac za prekršaje iz Živinica („prekršajac", kako se to u pravnom žargonu kaže) je na volšeban način izabran za predsjednika sarajevskog Općinskog suda, a kasnije i za šefa državnog tužiteljstva BiH.
Tužba protiv „Slobodne Bosne" i moje malenkosti, prvi je, napokon, konkretan tužiteljski poduhvat državnog tužitelja Gorana Salihovića!
weredsf wrote:
Koliko vrijedi toliko dobije, tako to biva i na izborima…za nejga ce glasati Denn Mudo Marjanovo
Borislav Paravac, Ivo Miro Jovic, diplomirani pravnik Sulejman Tihic, suto nepismeno seljace, itd, itd, popis je zaista sirok Koliko vrijedis, toliko dobijes. Inteligentno, nema sta
weredsf wrote: piše urednik Slobodne Bosne Senad Avdić.
Nesto ga nema u javnosti u zadnje vrijeme. Pitam se iz cije guzice sada viri i ne znam da li taj heftični pamflet koji je vodio jos uvijek izlazi? Da mu nisu tuzbe dohakale?
Last edited by mmaar on 25/07/2014 15:21, edited 1 time in total.
weredsf wrote:
Koliko vrijedi toliko dobije, tako to biva i na izborima…za nejga ce glasati Denn Mudo Marjanovo
Borislav Paravac, Ivo Miro Jovic, diplomirani pravnik Sulejman Tihic, suto nepismeno seljace, itd, itd, popis je zaista sirok Koliko vrijedis, toliko dobijes. Inteligentno, nema sta
Ako ne vjerujes meni odes na stranicu cika i vidis koliko u prosjeku glasova dobija ova ofarbana budaletina a koliko dobiju ti sto si ih nabrojao…
Rekoh ti samo Deen Backovic uz pjesmu "Bolje za nas"
weredsf wrote: piše urednik Slobodne Bosne Senad Avdić.
Nesto ga nema u javnosti u zadnje vrijeme. Pitam se iz cije guzice sada viri i ne znam da li taj heftični pamflet koji je vodio jos uvijek izlazi?
Pojavi se on kad treba i na najbolji nacin opise slucaj Halilovic
Samo kazem da sam se zabrinuo jer to piskaralo zadnjih godina kao u rupu da je nestalo Cini mi se da mu je sunovrat krenuo kad se zakacio sa Zlajogluom i onim njegovim novinarskim apartcikom koji je sad kandidat za clana Predsjednistva.
navodno je Rekic vec bio iza resetaka (ili je ubrzo trebao biti), a slicna sudbina se spremala i Muslimovicu, sve po Seferovom nalogu.
btw. vjerovatno necu glasati (mozda samo za glasam za Predsjednistvo), ali moja podrska ide onima koji su kontra sina Alijinog. njegovo micanje iz Predsjednistva je nulti prioritet. Sefer je svakako najbolji i daleko najsposobniji protukandidat.
Ja Sefera Halilovica i njegovog sina mnogo cijenim i postujem i jedini su koji su dostojni da vode Bosnjacki narod i BiH a jedino sto zamjerim Seferu je to sto kad je razmjenion Aliju iz kasarne u Lukavici trebao je odmah da ga ovjeri barem sa 2 metka kao izdajnika i ne samo njega nego mu i kcerku i Zlatka Lagundziju takodje jer je zbog njih izvuceno skor sve naoruzanje iz Marsalke i trebao je preuzeti komandovanje Armijom i drzavom . Zbog toga sto do nije ucinio desilo mu se sve ono kasnije ( atentat, otkaz, ponizenje i izrucenje u Hag ) .
Gojeni H wrote:Postojala je prica da je Sefer smijenjen nakon Vasingtonskog sporazuma na zahtjev Tudjmana.
Kao protivusluga smijenjeni su glavni igraci ustaske Herceg-Bosne.
Ja realno nikada nisam vidio niti cuo validan dokaz ove, jedne od mnogih ratnih i poratnih prica.
kakvog bolan sporazuma sefer je smijenjen godinu dana prije washintonskog sporazuma ako ne vise
8 juna 93 je smijenjen sefer a W sporazum je bio koncem 94 .
vonSchtigliz wrote:Ja Sefera Halilovica i njegovog sina mnogo cijenim i postujem i jedini su koji su dostojni da vode Bosnjacki narod i BiH a jedino sto zamjerim Seferu je to sto kad je razmjenion Aliju iz kasarne u Lukavici trebao je odmah da ga ovjeri barem sa 2 metka kao izdajnika i ne samo njega nego mu i kcerku i Zlatka Lagundziju takodje jer je zbog njih izvuceno skor sve naoruzanje iz Marsalke i trebao je preuzeti komandovanje Armijom i drzavom . Zbog toga sto do nije ucinio desilo mu se sve ono kasnije ( atentat, otkaz, ponizenje i izrucenje u Hag ) .
direktni wrote:Sefer Halilović se zalagao za Republiku Bosnu i Hercegovinu. Za istu se borio do kraja, dok ga izdajnici BiH, nisu uklolnili. S.H. nije želio podjelu BiH.
Da je Sefer ostao komandant ARBiH, danas bi imali Državu ili nas ne bi bilo. Sefer nije izdao ideju Republike BiH, ali tadašnji politički vrh na čelu sa Alijom jeste.
Za sve šehide i poginule borce, koji su položili svoje živote za ideju jedinstvene RBiH i odbranu zemlje, krivi su oni koji su BiH izdali. Nažalost, oni su i dalje na vlasti.
Sefer Halilović je gromada od čovjeka i nije poltron ni izdajnik.
Sefer ni kao vojnik ni kao politicar pogotovo nije covjek koji mjenja stvari. Sorry, volio bih da me kao politicar demantira, medjutim ne vjerujem.
Pojedinac ne moze puno uciniti za jednu zemlju . Ono sto je SDA napravila bolje receno srusila , ubila pokrala podijelila ...to niko ne moze popraviti .
Kako se pocnu javljati ovi cetnicko-ustasko-balijski isprdci cim se neko pomene da dodje na neku razinu vlasti odakle bi mogao da raskrnka veleizdaju SDA i njihovih celnika kako u ratu tako i nakon njega. Medjutim, na zalost, glupe Bosnje puse istu pricu vec 25 godina i jos im nije doslo iz guzice u glavu. Kako rece ono Emir Hadzihafizbegovic, dok se god na borbu bikova skupi 100 hiljada Bosnjaka a u Srebrenici 50 onda sa tim narodom nesta nije u redu. E kad je narod tako glup pa zaboravi svoje ubijene sinove i silovane kceri za manje od 20 godina, kako ce onda prepoznati neki sofisticiraniji problem kao sto je izdaja. I jos treba priznat da je onaj koga je taj narod izabrao SAUCESNIK u tom ubistvu i silovanju kroz svoju izdaju. Svi bi najradije gurnuli glavu u pijesak.
sefer je moralan i sposoban čovjek. No, kod njega, kao i kod ostalih sandžaklija, ne valja što oko sebe uglavnom okupljaju sandžaklije a zatvaraju vrata domaćim. Počev od grasa..... Inače da nije toga vjerovatno bi imao moj glas.
ok mi je. reko sam da nikako necu glasat a ako izadjem moguce da glasam za njega. ali pitanje je sta vise znaci pozicija clana predsjednistva? to je jedna od najmanje bitnih pozicija. ne znam sto je ljudi gledaju kao najvazniju. ustvari kod nas na drzavnom nivou niti jedna pozicija nije bitna.