Molim vas pomozite !!!

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Drinski

#26 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by Drinski »

andr0id wrote:Niko nece dati pare na coravo. Ovaj momak ne laze to je sigurno. Ja da sam mocan, isao bih preko fakulteta da uplatim za njega recimo. Svakako da je to moguce. Ostalo ostaje na njemu da bude redova, jer on te pare nece vidjeti. Osim ako se neko ne pojavi pa i djeparac neki dadne.. ili ga primi da radi kod sebe.. na prvi pogled tekst mi je malo napuhan ko kad danas narod se svacim bavi.. pa ne mozes da vjerujes vise u neciju muku. Ali ima ovakvih slucajeva mnogo koji bih zeljeli nesto od zivota a nemaju novca za to. Pa i ja sam bih volio sa svojih 29 da sam nesto i imam boljo posao da izdrzavam sebe i majku a poslije ako bog da zenu i djecu.. Da nisam vidio ovaj clanak iz 2006 god ne bih vjerovao vas. A ima i lista ljudi sa fakulteta i njihov uspjeh naravno. Tebi brate sve najbolje u zivotu da mi budes ziv i zdrav. Nemoj se sikirati sto nemas i sto zivis i patis se. Hvala bogu opet pa se nekako moze.. jer smo navikli da se patimo.. i svaka ti cast sto si svoju muku volju i zelju napisao javno svojim imenom i prezimenom. Pozdrav iz zenice i sve najbolje.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747
pa jeste malo članak napuhan, a i to sto je izgubio kucu ne znaci da su istinite informacije u uvodom postu, ali to nikako ne znaci da neko ne moze uplatiti skolarinu na racun faksa.
turquoise

#27 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by turquoise »

odlicna ideja sa gofundme, postavi link gdje god mognes i pitaj prijatelje da sto vise podjele link na drustvenim mrezama i medju strancima.
imas moju podrsku, puno srece necko!!
Necko Hadzibajric

#28 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by Necko Hadzibajric »

Drinski wrote:
andr0id wrote:Niko nece dati pare na coravo. Ovaj momak ne laze to je sigurno. Ja da sam mocan, isao bih preko fakulteta da uplatim za njega recimo. Svakako da je to moguce. Ostalo ostaje na njemu da bude redova, jer on te pare nece vidjeti. Osim ako se neko ne pojavi pa i djeparac neki dadne.. ili ga primi da radi kod sebe.. na prvi pogled tekst mi je malo napuhan ko kad danas narod se svacim bavi.. pa ne mozes da vjerujes vise u neciju muku. Ali ima ovakvih slucajeva mnogo koji bih zeljeli nesto od zivota a nemaju novca za to. Pa i ja sam bih volio sa svojih 29 da sam nesto i imam boljo posao da izdrzavam sebe i majku a poslije ako bog da zenu i djecu.. Da nisam vidio ovaj clanak iz 2006 god ne bih vjerovao vas. A ima i lista ljudi sa fakulteta i njihov uspjeh naravno. Tebi brate sve najbolje u zivotu da mi budes ziv i zdrav. Nemoj se sikirati sto nemas i sto zivis i patis se. Hvala bogu opet pa se nekako moze.. jer smo navikli da se patimo.. i svaka ti cast sto si svoju muku volju i zelju napisao javno svojim imenom i prezimenom. Pozdrav iz zenice i sve najbolje.

pa jeste malo članak napuhan, a i to sto je izgubio kucu ne znaci da su istinite informacije u uvodom postu, ali to nikako ne znaci da neko ne moze uplatiti skolarinu na racun faksa.
Clanak nije napuhan, sve je istina. Znam da ne vjerujete, i da imate predrasude. Tesko jeste, radim 3 posla da bi imali komad hljeba. Ja bi vas zamolio da ako ne mozete biti konstruktivni, nemojte biti ni destruktivni, to me demoralise. Nisam od onih osoba koje mole da im hljeb padne sa nebesa a nista ne rade, ja Radim, ja se Borim, ali ovo je moj san, ovo je bolje sutra. !
Drinski

#29 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by Drinski »

Necko Hadzibajric wrote: Clanak nije napuhan, sve je istina. Znam da ne vjerujete, i da imate predrasude. Tesko jeste, radim 3 posla da bi imali komad hljeba. Ja bi vas zamolio da ako ne mozete biti konstruktivni, nemojte biti ni destruktivni, to me demoralise. Nisam od onih osoba koje mole da im hljeb padne sa nebesa a nista ne rade, ja Radim, ja se Borim, ali ovo je moj san, ovo je bolje sutra. !
Nedzade, ja te i podrzavam, vjeruj mi na riječ. :thumbup:
Last edited by Drinski on 22/07/2014 10:07, edited 2 times in total.
andr0id

#30 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by andr0id »

Nema on nista od te lazi ako je pise, svjestan je. Nema nigdje para djaba sto se kaze. On je mlad 19 godina i zato mu tekst izgleda takav kakav je. Malo tuzan malo napuhan malo ovo malo ono. Ali ja mislim da je on tako opisao svoju tezinu zivota.. ipak je njemu tek 19 godina.. Kucu kako je izgubio vise nije bitno niti je on krivac. Bio je mali tada. Samo roditelji mogu biti krivci ili jedan od roditelja sto je svojoj djeci napravio muku u zivotu.

Evo reci cu za sebe. Moji su se razveli poslije rata. Jedina sreca je sto mi je otac kucu napravio davne 85-te. Otisao je vani i zivi vani. Imamo kontakte i sve je to ok. Ali majka domacica je ostala samnom sve te godine. I ja radim izdrzavam sebe i nju. Sto je naravno trebao on. A ne drugu zenu. Sto je bilo bilo je. Ja ovog momka potpuno razumijem. Mogao bih i ja napisati slican komentar njegovom samo bez svog imena i prezimena. Hvalq bogu imam posao i nisam pao na tu granu. Ali je tesko svakako zaraditi dinar u ovoj drzavi nazovimo je tako. Posla ima tu i tamo.. ali nisu placeni na osnovu danasnjeg standarda.. jbg.

Necko Hadzibajric

#31 Re: Molim vas pomozite !!!

turquoise wrote:odlicna ideja sa gofundme, postavi link gdje god mognes i pitaj prijatelje da sto vise podjele link na drustvenim mrezama i medju strancima.
imas moju podrsku, puno srece necko!!
To je napravila moja kolegica iz Amerike. Prosto ne mogu da vjerujem, da neznanci pomazu, digao se svijet na noge makar lijepim rijecima da pomognu, a samo nasi Bosanci, tjeraju inat, provociraju i salju mi bezobrazne poruke. Kuda ce im dusa, kako mogu. Pa ja sam prvi dao za ljudde stradalim u poplavama malu donaciju namirnica. Nisam pitao ni kome ni kako, da bi nas prokleti Bosanac oteo kamion humanitarne pomoci. !!
Necko Hadzibajric

#32 Re: Molim vas pomozite !!!

Drinski wrote:
Necko Hadzibajric wrote: Clanak nije napuhan, sve je istina. Znam da ne vjerujete, i da imate predrasude. Tesko jeste, radim 3 posla da bi imali komad hljeba. Ja bi vas zamolio da ako ne mozete biti konstruktivni, nemojte biti ni destruktivni, to me demoralise. Nisam od onih osoba koje mole da im hljeb padne sa nebesa a nista ne rade, ja Radim, ja se Borim, ali ovo je moj san, ovo je bolje sutra. !
Nedzade, ja te i podrzavam, vjeruj mi na riječ. :thumbup:
Hvala vam još jednom ! :'(
andr0id

#33 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by andr0id »

Koliko klix avaz i ostali imaju samo clanova.. po 1 km bi bila dovoljna da se skupi za 1 dan. Sabur brate

damskot

#34 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by damskot »

Voli bih vidjeti tvoje pismo i odgovore iz centrala stranki . Pošalji njima zahtjev da vidimo kako i sta ce, ipak oni uzimaju pare bez da ista rade usput tvoju sudbinu drže u svojim rukama . Pa me zanima koliko ce ti pomoći . Vjerujem da bi bio dobar marketing trik za neke nove stranke . Obrati se njima .

Licno sam izvaran , slao sam pare djevojčici (nako udruzenje) za skolovanje koja je ispala ministrova rodica , sestrična. Od tad ih moraju zaraditi pa makar mi auto prali .
bull21

#35 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by bull21 »

Prvo da viđamo potvrdu da si primit na fakultet pa onda pare. Ovako na ćoravo ne dam ni feninga. A siguran sam da i mnogi misle tako.
Digla_da_kreci

#36 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by Digla_da_kreci »

Necko, jesi li mozda upucen oko onog posla u Njemackoj za medicinare sto je aktuelno u zadnje vrijeme. Mislim da bi ti to vise pomoglo u svakom smislu. Sjetila sam se toga kao prijedlog, a sta god odlucis svu srecu ti zelim. :)
belfy

#38 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by belfy »

necko, ja mislim da ti je nabolje obratiti se onoj Divjakovoj organizaciji "Obrazovanje gradi BiH" jer oni stipendiraju upravo slucajeve kao sto si ti.

ovo im je kontakt:
BOSNA I HERCEGOVINA
71000 SARAJEVO, Dobojska broj 4
Tel/fax.: 387 33 710580, 710581
E-mail: [email protected]
[email protected]
http://www.ogbh.com.ba
Sarah24

#39 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by Sarah24 »

Svaka čast na tome dokle si dogurao do sada, nije bilo lako vjerujem, samo se bori i dalje, uopšte se ne osvrći na te poruke koje ti dolaze u vidu uvreda i slično. Lično sam mišljenja da je obrazovanje najbolji mogući put..
Ikre (uči, čitaj) je prvo što je objavljeno iz Kur'ana...
Pomoću onako kako budem mogla... ;-)

Još jednom sretno! :thumbup:
Arii

#40 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by Arii »

Je li to redovan-samofinansirajuci, zasto nisi odmah aplicirao na redovan studij, sigurno bi s tim uspjehom upao na drzavni budzet
kucniljubimac

#41 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by kucniljubimac »

Arii wrote:Je li to redovan-samofinansirajuci, zasto nisi odmah aplicirao na redovan studij, sigurno bi s tim uspjehom upao na drzavni budzet
Nema budžeta na tom odsjeku.
Casual's

#42 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by Casual's »

Arii wrote:Je li to redovan-samofinansirajuci, zasto nisi odmah aplicirao na redovan studij, sigurno bi s tim uspjehom upao na drzavni budzet
I mene to zanima..
Momak ne petlja,na stranici faxa je na trecem mjestu.Samo hrabro buraz.

Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
FrozenCastle

#43 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by FrozenCastle »

S obzirom da si u takvoj teškoj situaciji da li si se pokušao obratiti općini za pomoć? I postoji fond Suade Dilberović za stipendiranje koji je baš namjenjen za studente koji su u baš teškoj finansijskoj situaciji poput tvoje.
Isto tako možeš pisati prodekanu za finansije da ti odobri plaćanje školarine na dvije rate.
Necko Hadzibajric

#44 Re: Molim vas pomozite !!!

Casual's wrote:
I mene to zanima..

Ja sam bio aplicirao za redovne ali nisam upao. Upali su ljudi koji nisu iz BiH sa svoja 74 boda. Upali su u redovne. A ja koji sam imao 84.28, nisam jer tobozeboni imaju prednost. Svako ima svoju nafaku, kako im je tako im je, a ja cu se nastaviti i dalje boriti kao i do sada. Hvala vam svima na rijecima puno mi znace :(
Necko Hadzibajric

#45 Re: Molim vas pomozite !!!

FrozenCastle wrote:S obzirom da si u takvoj teškoj situaciji da li si se pokušao obratiti općini za pomoć? I postoji fond Suade Dilberović za stipendiranje koji je baš namjenjen za studente koji su u baš teškoj finansijskoj situaciji poput tvoje.
Isto tako možeš pisati prodekanu za finansije da ti odobri plaćanje školarine na dvije rate.
U opcinu sam se obratio da nam pomognu barem malom donacijom da se kuca koja je izgorila digne bar jedan sprat. Nacelnik opcine je moj rodjak, i taj kreten ne zeli da cuje za ovakve stvari jer mi ga brukamo. Ovih dana planiram da mu televiziju dovedem dolem i da javno svima kazem u kakvoj sam situaciji a moj rod ne zeli da pomigne, da mu ne bi ugrozili kampanju, a to sto guzovace i na sve nacine zaradjuje od bijede pare.... To je druga prica za koju ce odgovarati dragom Allahu... Iako mi je rodjak imao sam zelju da sve ovo ovako javno kazem, pa neka misli sta hoce ....
Arii

#46 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by Arii »

Necko Hadzibajric wrote:
Casual's wrote:
I mene to zanima..

Ja sam bio aplicirao za redovne ali nisam upao. Upali su ljudi koji nisu iz BiH sa svoja 74 boda. Upali su u redovne. A ja koji sam imao 84.28, nisam jer tobozeboni imaju prednost. Svako ima svoju nafaku, kako im je tako im je, a ja cu se nastaviti i dalje boriti kao i do sada. Hvala vam svima na rijecima puno mi znace :(
Ne daj se obeshrabriti i posustajati, puno srece, volje i uspjeha u svemu sto budes radio :)
FrozenCastle

#47 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by FrozenCastle »

Zar nisu liste za strane državljane odvojene od domaćih? :(
A to za rođaka, ako niste bliski, ništa od toga. Ako imaš zakonsku osnovu i smatraš da si zakinut, onda možeš da ganjaš.
belfy

#48 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by belfy »

Necko Hadzibajric wrote:
Casual's wrote:
I mene to zanima..

druze, prestani se zahvaljivati na rijecima, jer ti one nece rijesiti situaciju. idi na djela. ja ti dadoh gore kontakte koji mogu (i vjerovatno hoce) rijesiti tvoje probleme. ako ih ne rijese dat ce ti kvalitetnije upute. od rijeci se ne zivi. sretno.
Necko Hadzibajric

#49 Re: Molim vas pomozite !!!

Sent from my Nexus S using Tapatalk 2[/quote]
Ja sam bio aplicirao za redovne ali nisam upao. Upali su ljudi koji nisu iz BiH sa svoja 74 boda. Upali su u redovne. A ja koji sam imao 84.28, nisam jer tobozeboni imaju prednost. Svako ima svoju nafaku, kako im je tako im je, a ja cu se nastaviti i dalje boriti kao i do sada. Hvala vam svima na rijecima puno mi znace :([/quote]
druze, prestani se zahvaljivati na rijecima, jer ti one nece rijesiti situaciju. idi na djela. ja ti dadoh gore kontakte koji mogu (i vjerovatno hoce) rijesiti tvoje probleme. ako ih ne rijese dat ce ti kvalitetnije upute. od rijeci se ne zivi. sretno.[/quote]
Dizem ruke ucim dovu da nam Allah sacuva Bosnu ovu. Zelim da se zahvalim ljudima koji su pomogli svojim donacijama. Na pola smo puta i akobogda insh'Allah da uslikam index i postavim na forum. Skupljeno je 600 km, i uz pomoc dobrih ljudi skupit cu i ostalih 1.400. Svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti, zelim lijep i sretan bajram. Bajram Serif Mubarek Olsun :-(
Drvosjeca iz Dejcica

#50 Re: Molim vas pomozite !!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Necko Hadzibajric wrote: Zelim da se zahvalim ljudima koji su pomogli svojim donacijama. Na pola smo puta i akobogda insh'Allah da uslikam index i postavim na forum. Skupljeno je 600 km, i uz pomoc dobrih ljudi skupit cu i ostalih 1.400. Svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti, zelim lijep i sretan bajram. Bajram Serif Mubarek Olsun :-(
A đe INDEX? :D Skupil ti 1.400KM?
Locked