insomnia78 wrote:Vidis da neko zna kako to "hoda"
Neko sa slicnim iskustvom
Al smjesno, odmah ovaj nas junak kriv
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Ne aludiram da je junak kriv, otkud ja znam šta je u njenoj ili njegovoj glavi...
Aludiram na to da su žene češće prije spremne na naredni korak (brak, dijete, zajednički život), dok se muški teže od žena odlučuju preuzeti odgovornost te vrste. I onda tu dolazi do jaza.
Njemu je extra 7 godina veze, malo se vodaju, malo hodaju, malo on s rajom, ona je tu, uz njega, a prema njoj nema nikakve odgovornosti niti garancije, sem nekog obećanja da će doći taj naredni korak, a godine se nižu, a stalno se nešto čeka...
A žena ko žena, žudi da bude nečija, da sa nekim gradi svoj dom, da namještaju stan zajedno, da kupe zajedničku kašiku...Da vode ljubav u svom krevetu, a ne po autu i parkinzima, da dočeka prve goste u svom stanu, pa onda i to dijete da dođe jednog dana...
Žena kada voli spremna je i da živi u jednoj sobici sa svojim muškarcem, a vi muški opet,kada volite, kao alfe, osjećate da trebate svojoj ženki obezbijediti dostojan život. I to mi je sasvim razumljivo, mada često nije neophodno i u najboljim namjerama, trudeći se da obezbjedite svoju porodicu ili buduću porodicu, zaboravite ono najbitnije - voljenu osobu, i tako je i izgubite.
Možda je on kovao velike planove, planirao da za godinu dana uštedi 10000 maraka i da mogu namjestiti stan bez kredita, možda je za 2 godine sanjao kako mu ona rađa dijete, ali je zaboravio nešto - da njoj te "sitnice" spomene.
Hipotetske situacije navodim, niko ne zna osim njih dvoje šta se dogodilo sa njima i sa tom ljubavi, ali generalno, da se predugo čekalo - jeste. Nekada treba stisnuti zube i presijeći, preuzeti odgovornost - jednostavno odrasti, čak i kada nisu svi uslovi ispunjeni za to.
Jednostavno dođe do tog jaza u jednom trenutku i kada se taj jaz ne uspije premostiti dođe do razilaženja dvoje ljudi koji su godine proveli zajedno i koji su se nekada jako jako voljeli...
A junak će biti dobro i naučiti nešto iz ove situacije, a ja mu svakako želim puno sreće