IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post Reply

ZA KOGA ĆETE GLASATI 12. OKTOBRA 2014. ZA ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BiH IZ FBiH?

Poll ended at 12/10/2014 23:08

BUDIMIR ŽIVKO - SPP
3
1%
CERIĆ MUSTAFA - Nezavisni kandidat
31
7%
ČOVIĆ DRAGAN - HDZ BiH
28
6%
HADŽIOMEROVIĆ BAKIR - SDP BiH
64
14%
HALILOVIĆ SEFER - BPS-Sefer Halilović
19
4%
IZETBEGOVIĆ BAKIR - SDA BiH
69
15%
RADONČIĆ FAHRUDIN - SBB BiH-Fahrudin Radončić
19
4%
RAGUŽ MARTIN - HDZ 1990
68
15%
SULJAGIĆ EMIR - DF-Željko Komšić
125
28%
Ostali kandidati
21
5%

Total votes: 447

Man of steel

#26 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Man of steel »

weredsf wrote:
Havatar wrote:Sefer ili reis posto su jedini koji bi vodili politiku koja moze da donese Bosni i Bosnjacima napredak .
Sefer…lik farba kosu :-) :-)
Manje bitna činjenica u odnosu na ovu:

http://www.thebosniatimes.com/das-ist-k-o-s/
vivaldi

#27 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by vivaldi »

StupskaBitanga wrote:apsoultno
Nama svima je najbolje da nas neki stranac vodi ali dok mi to sami ne priznamo nema nam spasa
vodjenje je strasno placen posao, koji se nece nikome u ruke prepustiti.

cak i stranci koji su ovdje mlate pare koje nikad u svojoj zemlji ne bi mogli - kokteli, najbolji restorani, prijemi..guzovaca cvjeta a desetina milja svakog prvog lijeze na racun. sve je napravljeno tako dobro da nikad ne nista ne profukncionise
Danguba

#28 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Danguba »

Nama svima je najbolje da nas neki stranac vodi ali dok mi to sami ne priznamo nema nam spasa
Ovo htjedoh napisati ali ce skociti dezurni ''pa protektorat'' ''pa podanicki mentalitet'' ''okupatori''...mislim da je sve bolje od ovoga sto imamo.
StupskaBitanga

#29 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by StupskaBitanga »

vivaldi wrote:

cak i stranci koji su ovdje mlate pare koje nikad u svojoj zemlji ne bi mogli - kokteli, najbolji restorani, prijemi..guzovaca cvjeta a desetina milja svakog prvog lijeze na racun. sve je napravljeno tako dobro da nikad ne nista ne profukncionise
a tek pranje para preko raznih ubleha NVO
Pandorina kutija
Better Man

#30 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Better Man »

Man of steel wrote:Kirba Izetbegović apsolutno, ostali kandidati mu nisu ni do članaka a naslovi u Avazu i kmečanje Radončića bi bili antologijski.
Znači glasati češ za čovjeka kojem je najbolji prijatelj bio Ćelo Bajramovič, čovjeka koji je sponzor svih mafioza i ubica i koji je umiješan u sva politička ubistva od Ugljena, Leutara, Ljubjankića, Turajlića itd.
StupskaBitanga

#31 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by StupskaBitanga »

Better Man wrote:
Man of steel wrote:Kirba Izetbegović apsolutno, ostali kandidati mu nisu ni do članaka a naslovi u Avazu i kmečanje Radončića bi bili antologijski.
Znači glasati češ za čovjeka kojem je najbolji prijatelj bio Ćelo Bajramovič, čovjeka koji je sponzor svih mafioza i ubica i koji je umiješan u sva politička ubistva od Ugljena, Leutara, Ljubjankića, Turajlića itd.
a slucaj silovat cu ti kcerku-saja?
vivaldi

#32 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by vivaldi »

StupskaBitanga wrote:a tek pranje para preko raznih ubleha NVOPandorina kutija
jedino fali nvo koja bi se bavila brojanjem postojecih nvo,

ali takve nvo nema jer bi ta jedina imala bas pravo puno posla :D
Better Man

#33 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Better Man »

Man of steel wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Bakir Izetbegović - čovjek sa rezultatima ! :lol:

Mandat iskoristio da se susretne sa Angelinom Jolie, da padne niz stepenice, ženu uvali za direktora bolnice i operiše kataraktu. Fakat. Niko mu nije ni do koljena. Jer je taj do koljena u govnima. Gdje mu je, u konačnici, i mjesto.
Zato je sroljo Suljagić kojem ćeš podariti svoj glas imao mnogo zapaženije rezultate pretpostavljam.

Uspio je pretući vlastitu suprugu, napisati dupelizačko izdanje o Zlatku Lagumdžiji koje mu je donijelo ministarsku fotelju, pokušao ukinuti vjeronauku, uspio izvući glavu iz Lagumdžijine guzice i ostvariti mnogo drugih zapaženih rezultata. Sve same reference vrijedne predsjedničke stolice.

Izetbegović je za razliku od njega čovjek koji je u protekle 4 godine svog mandata uspio u Bosnu privući preko 200 miliona investicija i jedan je od rijetkih na političkoj sceni koji u inostranstvu ima određeni uticaj i poznanstva. I pored toga što je konstantno izložen medijskom linču i klevetama nikad se nije upuštao u dnevnopolitička prepucavanja i saopštenja na što se sveo čitav rad naših političara, i samo zbog toga pa da ništa drugo uradio nije od mene ima veliki respekt.
Ja prvi bih ukinuo vjeronauku u školama i vratio istu u vjerske objekte gdje joj je i mjesto. Izetbegović nije doveo nikakve investicije, već je živio na račun poreskih obveznika i novcem istih je kupovao sebi super skupa luksuzna auta što je bruka i sramota.
Last edited by Better Man on 15/07/2014 01:07, edited 1 time in total.
Danguba

#34 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Danguba »

vivaldi wrote:

kako znam te pare ionako nisu nase(jeste da se nama kao racunaju ali ih mi ne izdvajamo).
dao bih mu i duple pare(i tu se prica zavrsava) ali zato taj stranac napravi posla za sve druge. ovako imamo 116 stranaka koje moramo finansirati, svi zaposlenici(od predsjednistva do zadnjeg portira) imaju enormne plate i nikakvu odgovornost. trosi se i sakom i kapom...preskupa drzava, nikakvi rezultati a jos manja odgovornost. parazit koji unistava organizam.

stranac dok je ovdje imao glavnu rijec islo se koliko-toliko naprijed a sada iscrpljivanje do malaksalosti.
It_is_a_Leclerc

#35 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by It_is_a_Leclerc »

Man of steel wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Bakir Izetbegović - čovjek sa rezultatima ! :lol:

Mandat iskoristio da se susretne sa Angelinom Jolie, da padne niz stepenice, ženu uvali za direktora bolnice i operiše kataraktu. Fakat. Niko mu nije ni do koljena. Jer je taj do koljena u govnima. Gdje mu je, u konačnici, i mjesto.
Zato je sroljo Suljagić kojem ćeš podariti svoj glas imao mnogo zapaženije rezultate pretpostavljam.

Uspio je pretući vlastitu suprugu, napisati dupelizačko izdanje o Zlatku Lagumdžiji koje mu je donijelo ministarsku fotelju, pokušao ukinuti vjeronauku, uspio izvući glavu iz Lagumdžijine guzice i ostvariti mnogo drugih zapaženih rezultata. Sve same reference vrijedne predsjedničke stolice.

Izetbegović je za razliku od njega čovjek koji je u protekle 4 godine svog mandata uspio u Bosnu privući preko 200 miliona investicija i jedan je od rijetkih na političkoj sceni koji u inostranstvu ima određeni uticaj i poznanstva. I pored toga što je konstantno izložen medijskom linču i klevetama nikad se nije upuštao u dnevnopolitička prepucavanja i saopštenja na što se sveo čitav rad naših političara, i samo zbog toga pa da ništa drugo uradio nije od mene ima veliki respekt.
I uspio je preživjeti genocid. Znate, isti onaj genocid za vrijeme kojeg je visokoutjecajni Bakir sjedio u trezoru Centralne banke i jeo jagnjetinu i bijeli hljeb.

200 miliona investicija ? Dajte jednu ?! I objasnite kako je Bakir utjecao na privlačenje istih ?
Utjecaj ?! Kojeg je to visokog zvaničnika susreo Izetbegović ? (Ne računamo posjete u Sarajevu)
Ne daje saopćenja ?! Really ?!
weredsf

#36 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by weredsf »

I uspio je preživjeti genocid. Znate, isti onaj genocid za vrijeme kojeg je visokoutjecajni Bakir sjedio u trezoru Centralne banke i jeo jagnjetinu i bijeli hljeb.

200 miliona investicija ? Dajte jednu ?! I objasnite kako je Bakir utjecao na privlačenje istih ?
Utjecaj ?! Kojeg je to visokog zvaničnika susreo Izetbegović ? (Ne računamo posjete u Sarajevu)
Jel to neka referenca sto je prezivio genocid ili sta, zasto tu pricu forsiras kao bitnu za nesto???
Evo ja se sjecam zadnje, fabrika kod Doboja recimo, tone pomoci iz Turske, Pakistana, Azerbedjena za poplavljena podrucja itd itd…
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... ku-bosanka
It_is_a_Leclerc

#37 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

weredsf wrote:

Jel to neka referenca sto je prezivio genocid ili sta, zasto tu pricu forsiras kao bitnu za nesto???
Evo ja se sjecam zadnje, fabrika kod Doboja recimo, tone pomoci iz Turske, Pakistana, Azerbedjena za poplavljena podrucja itd itd…
Jašta je nego referenca. Za mene je osoba koja je preživjela genocid pijemont nacionalnih interesa u ovoj državi. Na njih svi treba da gledamo kao na nešto što je apriori bošnjačka stvar. A ne na nekog babinog sinčića koji je u ratu sjedio za vratima i nosio kahvu ocu u kancelariju.

Tone pomoći nisu investicija, nego sadaka za bošnjačku sirotinju i ojađeni narod na kojem muslimani diljem svijeta love sevape. Pričati o tome kako je to neka investicija je iluzorno.
vivaldi

#38 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by vivaldi »

Danguba wrote:kako znam te pare ionako nisu nase(jeste da se nama kao racunaju ali ih mi ne izdvajamo). dao bih mu i duple pare(i tu se prica zavrsava) ali zato taj stranac napravi posla za sve druge. ovako imamo 116 stranaka koje moramo finansirati, svi zaposlenici(od predsjednistva do zadnjeg portira) imaju enormne plate i nikakvu odgovornost. trosi se i sakom i kapom...preskupa drzava, nikakvi rezultati a jos manja odgovornost. parazit koji unistava organizam. stranac dok je ovdje imao glavnu rijec islo se koliko-toliko naprijed a sada iscrpljivanje do malaksalosti.
razumijem ja tebe, ali to nije moguce, nije drzava fudbalski klub..

ne mozes ti imati drzavu u kojoj nema izbora, ne mozes imati drzavu u kojoj ce stranci uzimati kredite kod mmf koji cemo mi vracati..ne da mi se nabrajati, ali poenta je da drzava ne moze na silu profunkcionisati
weredsf

#39 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by weredsf »

It_is_a_Leclerc wrote:
weredsf wrote:

Jašta je nego referenca. Za mene je osoba koja je preživjela genocid pijemont nacionalnih interesa u ovoj državi. Na njih svi treba da gledamo kao na nešto što je apriori bošnjačka stvar. A ne na nekog babinog sinčića koji je u ratu sjedio za vratima i nosio kahvu ocu u kancelariju.

Tone pomoći nisu investicija, nego sadaka za bošnjačku sirotinju i ojađeni narod na kojem muslimani diljem svijeta love sevape. Pričati o tome kako je to neka investicija je iluzorno.
To nije referenca, to je razlog da ga zalimo samo…On u prvom redu nije Bosnjak, on je to i sam potvrdio jer nema tog Bosnjaka koji bi "üdario" na vjeronauku, to rade samo komunisti kao sto je on..Ja sam uvjeren da ce ga to i kostati na kraju, potpuno zasluzeno sto se mene tice.
Jasno sam napisoa pomoc iz Turse itd itd, nisam rekao investicija, incesticija je u Doboju
Danguba

#40 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Danguba »

vivaldi wrote:
Danguba wrote:kako znam te pare ionako nisu nase(jeste da se nama kao racunaju ali ih mi ne izdvajamo). dao bih mu i duple pare(i tu se prica zavrsava) ali zato taj stranac napravi posla za sve druge. ovako imamo 116 stranaka koje moramo finansirati, svi zaposlenici(od predsjednistva do zadnjeg portira) imaju enormne plate i nikakvu odgovornost. trosi se i sakom i kapom...preskupa drzava, nikakvi rezultati a jos manja odgovornost. parazit koji unistava organizam. stranac dok je ovdje imao glavnu rijec islo se koliko-toliko naprijed a sada iscrpljivanje do malaksalosti.
razumijem ja tebe, ali to nije moguce, nije drzava fudbalski klub..

ne mozes ti imati drzavu u kojoj nema izbora, ne mozes imati drzavu u kojoj ce stranci uzimati kredite kod mmf koji cemo mi vracati..ne da mi se nabrajati, ali poenta je da drzava ne moze na silu profunkcionisati
htio sam reci da sa ovakvim kandidatima mi dugorocno nemamo sanse da se otrgnemo.
...a za strance, razumijem da je to nemoguce ali kada bi moglo bilo bi dobro.
Havatar

#41 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Havatar »

dar_mar_avaz wrote:Daj jebo vas stavili ste ovdje anketu o ovom, kao da je ovo mjerilo bilo cega u Bosni, a pogotovo Bosnjaka nad kojima je ovdje jos davno izvrsen virtualni genocid?

Sklanjajte tu anketu i ne provaljujte se. To je smijesno. Na ovoj stranici prije popisa bilo je vise "Bosanaca nacionaloida" nego Bosnjaka, a na popisu nacionalno izjasnjeni "ostali" su bili statisticka greska.
A DF imao 62 % :mrgreen:
vivaldi

#42 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by vivaldi »

Danguba wrote:htio sam reci da sa ovakvim kandidatima mi dugorocno nemamo sanse da se otrgnemo. ...a za strance, razumijem da je to nemoguce ali kada bi moglo bilo bi dobro.
vidi, za ovih 18 godina je bilo bezborj razocaranja..nije moguce da su svi oni bili srkivena govna vec ih je sistem samljeo.

u ovoakvom drustvu i sistemu ne mozes imati dobrog kandidata jer apsolutne moci ne mozes ni teoretski imati, a kad nemas moci onda ne mozes nista ni uraditi kakve god da su ti namjere jer ti uvijek trebaju jos najmanje 2 saglasnosti i to od ljudi koji po defaultu imaju suprotne ciljeve, plus u nekim pitanjima i saglasnost mz.
Danguba

#43 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Danguba »

Kako anketa odmice, Raguzu dodati glasove bilo kojeg od Bosnjaka(Cerke, Bakiri, Emir) i Cova pada ko kruska. :D
Danguba

#44 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Danguba »

Raguz-Ivanic-dodaj bilo koga --> pomak naprijed

Sve druge kombinacije, stagnacija.
It_is_a_Leclerc

#45 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

weredsf wrote: To nije referenca, to je razlog da ga zalimo samo…On u prvom redu nije Bosnjak, on je to i sam potvrdio jer nema tog Bosnjaka koji bi "üdario" na vjeronauku, to rade samo komunisti kao sto je on..Ja sam uvjeren da ce ga to i kostati na kraju, potpuno zasluzeno sto se mene tice.
Jasno sam napisoa pomoc iz Turse itd itd, nisam rekao investicija, incesticija je u Doboju
Pa jašta. To je ta SDA matrica. Povratnicima samo sažaljenje, Šaji i društvu poslovi u Telecomu, Elektroprivredi, višemilionski tenderi, a supruzi Sebilji direktorska pozicija.
Uz to, uzimate sebi bezobrazno puno prava da određujete ko je Bošnjak, a ko nije.

Što se tiče vjeronauke, ja sam prvi saglasan sa svim što je Emir radio u vezi s vjeronaukom. A Bošnjak sam. I pravo da to budem mi ne mogu osporiti SDA mutevelije, čičice sa francuzicom koji tabore politiku, kao ni klika koja se preko baba dokopala radnih mjesta u državnoj službi.
weredsf

#46 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by weredsf »

It_is_a_Leclerc wrote:
weredsf wrote: To nije referenca, to je razlog da ga zalimo samo…On u prvom redu nije Bosnjak, on je to i sam potvrdio jer nema tog Bosnjaka koji bi "üdario" na vjeronauku, to rade samo komunisti kao sto je on..Ja sam uvjeren da ce ga to i kostati na kraju, potpuno zasluzeno sto se mene tice.
Pa jašta. To je ta SDA matrica. Povratnicima samo sažaljenje, Šaji i društvu poslovi u Telecomu, Elektroprivredi, višemilionski tenderi, a supruzi Sebilji direktorska pozicija.
Uz to, uzimate sebi bezobrazno puno prava da određujete ko je Bošnjak, a ko nije.

Što se tiče vjeronauke, ja sam prvi saglasan sa svim što je Emir radio u vezi s vjeronaukom. A Bošnjak sam. I pravo da to budem mi ne mogu osporiti SDA mutevelije, čičice sa francuzicom koji tabore politiku, kao ni klika koja se preko baba dokopala radnih mjesta u državnoj službi.
Ti se salis, pa tip je bio ministar, bio na bijelom hljebu, i tako uzivao sve blagodati SDA sistema koji ti je toliko mrzak, SDA je bila glavni sponzor Prvog marta ( 50.000 maraka samo od nacelnika Efendica) :-) :-) :-)
Ti si vjerovatno jedan od onih koji su citali njegovo stivo o Zlatku, poznatom zastitniku Bosnjaka i Bosnjackog nacionalnog interesa :thumbup: :thumbup:
Po tvojoj logici i Bakirov pad niz stepenice moze biti neka vrsta referece
Lokman

#47 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by Lokman »

Glasat će za onog kandidata za kojeg pretpostavim da će predstavljati veću smetnju za Republiku Srpsku i tamošnji četnički destruktivni mentalitet. U ovom trenutku se dvoumim između Sefera i Suljagića, s tim što je Suljagić mlađi i javno je preživio katarzu i evoluciju od Lagumdžijinog aparatčika do mudžahedina koji se vratio na babovinu u Bratunac i od tamo rušio temelje genocidne tvorevine, i time vratio ponos poniženom Bošnjaku-povratniku izdanom i prodanom od strane SDA oligarhije iz Sarajeva, što je ipak čin vanredne hrabrosti i karaktera.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#48 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by japin_mutapi »

Lokman wrote:Glasat će za onog kandidata za kojeg pretpostavim da će predstavljati veću smetnju za Republiku Srpsku i tamošnji četnički destruktivni mentalitet. U ovom trenutku se dvoumim između Sefera i Suljagića, s tim što je Suljagić mlađi i javno je preživio katarzu i evoluciju od Lagumdžijinog aparatčika do mudžahedina koji se vratio na babovinu u Bratunac i od tamo rušio temelje genocidne tvorevine, i time vratio ponos poniženom Bošnjaku-povratniku izdanom i prodanom od strane SDA oligarhije iz Sarajeva, što je ipak čin vanredne hrabrosti i karaktera.
ne bacaj bombe
ti si mali od fahre đeš ti glasat za nekog drugog
mirsek

#49 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by mirsek »

Lokman wrote:Glasat će za onog kandidata za kojeg pretpostavim da će predstavljati veću smetnju za Republiku Srpsku i tamošnji četnički destruktivni mentalitet. U ovom trenutku se dvoumim između Sefera i Suljagića, s tim što je Suljagić mlađi i javno je preživio katarzu i evoluciju od Lagumdžijinog aparatčika do mudžahedina koji se vratio na babovinu u Bratunac i od tamo rušio temelje genocidne tvorevine, i time vratio ponos poniženom Bošnjaku-povratniku izdanom i prodanom od strane SDA oligarhije iz Sarajeva, što je ipak čin vanredne hrabrosti i karaktera.
Isto :mrgreen: :thumbup:
wolf07

#50 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA

Post by wolf07 »

Mislim da stvari treba pravilno poredati da bi se dao smislen odgovor.

1. Suljagic - ako je prijavljen kao stanovnik RS-a postavlja se veliko pitanje da li on uopste moze da se kandiduje kao clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka jer RS daje clana Predsjednistva iz reda Srba!!!!! Dakle, ili je "1.mart" ujdurma u kojoj imenovani nije uopste ozbiljno ucestvovao osim sto je hajcao druge, nesto nije uredu sa njegovom kandidaturom u pravnom smislu kao sto se vidi iz gore navedenog boldiranog dijela. Pored toga, ako je navedeni gospodin javno rekao da ga niko ziv ne moze ubijediti da se izjasni kao BOSNJAK (a jeste, i o tome ima video zapis), otkud mu moralno i svako drugo pravo da se kandiduje u Predsjednistvo drzave ovakve kakva je, a po njenim vazecim zakonima nema mjesta za u Predsjednistvu ko nije Bosnjak ili Hrvat iz F BiH ili Srbin iz RS, kraj price! To ne znaci da se ja slazem s tim rjesenjem, samo konstatujem sta jeste u nasim zakonima i nista drugo.

2. Bakir H. - tesko je i zamisliti vecu gnjidu! Godinama je trajala tortura zvana "60 minuta" koju je emitovala "nezavisna" FTV i uredjivao "nezavisni" Bakir H. I onda kad je SDP dobio vecinski paket dionica u vlasti emisija je prestala sa emitovanjem a taj isti "nezavisni" Bakir H. je njihov kandidat za clana Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka. Taman da nema ni jedan drugi razlog zasto ovog smrada treba zaobici u sirokom luku ovo je dovoljno. A pored toga vec se suska i o nekim drugim stvarima mada ne mora znaciti da su tacne. Recimo postoji prica da je u toku rata "izganjao" papire da je neuracunljiv da bi se sakrio od puske i uniforme, i sad ga izmedju ostalog treba stavit za vrhovnog komandanta :lol: :lol:
I njegova nacionalna pripadnost je u najmanju ruku vrlo upitna ali hajde sve, evo vam video pa probajte ovu spodobu zamisliti na nekom skupu drzavnika u Briselu, NY, Berlinu... bilo gdje. Ne ide pa ga yebi!!!

http://youtu.be/5LrwKktdoHM

3. Ceric - vec rekoh na PDF o doticnom da onaj ko ga podrzava u kandidaturi ne misli dobro ni njemu ni ovoj drzavi, ali evo da malo pojasnim o cemu se radi. Nesporno je da je Ceric intelektualni gigant za svakog drugog kandidata medjutim tu ima samo jedno "ali"! To "ali" glasi - ali on je tek predao duznost vrhovnog vjerskog poglavara. Ako Bosnjaci izaberu njega za clana Predsjednistva onda u vodu pada teskom mukom steceno pravo da nas se tretira kao politicki narod a ne kao vjersku skupinu ili apoliticnu etnicku grupu kakva su Romi koji, doduse, preko Sejdica pokusavaju kako-tako da se ubace u politicke tokove. Dakle, Ceric je trebalo dobro da razmisli cime zeli da se bavi i zivotu: vjerom, politkom, fudbalom, glumom i da istraje. Ovako ispade da od nas pravi budale, sjedio je u stolici reisa onoliko dugo koliko je to moglo. Otisao je s pricom kako hoce da se igra sa unucadima i vec mu dosadilo!!! Ja da sam mu unuk....

4. Radoncic - cvrsto vjerujem da je rijec o igracu srpske politke ma sta ko mislio o tome! Pored toga, nikad se do kraja nije rascistilo koliko su duboke njegove veze sa Keljmendijem. Ako je tacno da su to prilicno cvrsti odnosi onda nikakav komentar ne treba, biras sefa drzave koji je haver sa covjekom kog SAD ima na crnoj listi. Kud ces gori scenario. Prema ovome sve veze Bakira I. sa podzemljem dodju kao Diznilend! Zaobici po svaku cijenu.

5. Svi ostali - jad i cemer! Tek sad se vidi koliko je jedan Haris Silajdzic u stvari bio ozbiljan politicar kad se sve sabere i oduzme, ovi koje imamo u ponudi su - da Bog dragi zaklone i sacuva! Cisto mi dodje zao zasto S BiH nije opet kandidovala Beriza Belkica, onaj mandat je sasim pristojno covjek odradio!
Post Reply