neka nama ARKANOVE DESNICE TJ. CECE, KARLEUSE I NJENIH SILIKONA
i njima slicnog sljama...kome cemo puniti djep i prepustati se ekstazi...
TO NAMA TREBA BRE...
i ne zasluzujemo nista bolje...jebo ja nas sve...
Moderator: _BataZiv_0809
tema je bila najbolji albumi u 2004...nebitnoInnuendo wrote:naravno da ne vrijedi raspravljati o dobroj i lošoj muzici........ali trebalo bi itekako raspravljati o muzici i NEmuzici...........a muzika je ono što se svira i pjeva.......seljački rečeno....................ede majke, dogi dogovi, dj ovaj dj onaj...ne sviraju niti pjevaju.....oni recituju.....a za njih sviraju mašine............................o tekstovima se uvijek može raspravljati kao dobrim ili lošim....a u ovim gore u nekom od prvih postova popisanim autorima, baš i ne vidim nekog vrhunskog tekstopisca (čast izuzetku......Nick Cave).....
niko od mene sretniji nebi bio da se pojavi neki bend vrijedan pažnje, ali bojim se da je to u svijetu MTV boy bendica, punk-rock teen atrakcija, sisatih i guzatih plavusa sto svakim danom zaglupljuju milijardni auditorij jednostavno nemoguće..................ne sumnjam da ima talenata ali jednostavno dubina se u muzici više ne traži............
"This ain't no tecnological breakdown, oh no, this is a road to helll"....reče jednom Chris Rea....
slazem se uz malu opasku da su Radiohead pocevsi od '93 na pocetku "karijere" pa do sada, dakle za nekih 12 godina izdali albuma koliko su recimo Queen za nekih 5 godina ...dinash wrote:evo: RadioheadRPM wrote:eeee matero mila ko bi nama ugodio ...... navedite bilo koji bend unazad 15 godina koji ima kvalitet u KONTINUITETU ...
![]()
fakat. individue su glupe. ne da su neinteligentni nego...nesigurni. bez stava, plagijati.Zadig wrote:samo vi kakajte,
umjesto da vam bude drago sto neko uopste i oce da dodje osim goce trzan.
Jeste, stariji su bendovi, ali imaju super svirku uzivo!
Drugo, znate li vi uopste kako je u svijetu poznat vokalista drug Rodzers?
Tipicno nase, odma kakanje po bilo cemu!
hajd u zdravlje, cujem goca opet dolazi po repete u sarajevo!
hajd eto...inlajtn me...mozda jesam mlad (19 g) ali ne moras sad ti da se prema meni pokroviteljski ponasas...Stitch__ wrote:irfane ti nisi dobar![]()
al kontam te donekle, i ja sam isto razmisljao sa nekih 16 17 godina
neka, shvatices![]()
nemozes urednik bit sa 16
po cemu su to najbolji albumi u prosloj godini.Innuendo wrote:za Irfana:
npr najbolji album iz prošle godine (uzmimo za primjer novi u2 ili REM)
pa mozda sam i prolup'o rodjak ...Altsa wrote: ZA RPM:
pa jarane ti si prolupo skroz. nisi samo ti slusao Violent Femmes pa da tvrdis da VECINA ljudi ne zna ko su oni. da si ih slusao znao bi da je to grupa koja je osnovana 1982 prema tome ne spadaju ni vremenski, a ni po stilu u krug grupa koje trebaju da sviraju u Sa.
niko ne govori o vremenskoj razlici nego o tome da mijesas kruske i jabuke. da si kao primjer uzeo Deep Purple pa hajd, ali VF to je cisti promasaj. bendovi koji trebaju svirati u sa su osnovani 60-tih znaci prije 40 godina. hej 40. dok su VF osnovani prije 25 godina. uvidjas li razliku.RPM wrote:pa mozda sam i prolup'o rodjak ...Altsa wrote: ZA RPM:
pa jarane ti si prolupo skroz. nisi samo ti slusao Violent Femmes pa da tvrdis da VECINA ljudi ne zna ko su oni. da si ih slusao znao bi da je to grupa koja je osnovana 1982 prema tome ne spadaju ni vremenski, a ni po stilu u krug grupa koje trebaju da sviraju u Sa.![]()
... sudeci po forumu slabo da se slusa VF ili nesto slicno (njih sam naveo jer su pomenuti ranije) ali 'hotio' sam dat' primjer benda koji nije bio ni priblizno medijski eksponiran i kojeg slusaju najmanje 3 generacije no vodjen tvojom "logikom" trebala bi biti samo jedna ...
![]()
... hm, cudno ..
... btw pola benda je '54-to godiste (sviraju od '80 znaci 25 godina) jel? ... ako je po tebi bitna vremenska odrednica sta slusat' a sta ne, onda se lako da zakljuciti ko je 'prolup'o' ...
![]()
... halo ba ...
DaysleepeR wrote:Altsa ba,
ne funkcionise to tako.
Svaki ozbiljan i iole veci bend prije nego sto dodje u neku zemlju prvo izvuce brojke koliko su albuma prodali tamo, jer sto bi negdje isli gdje ih niko ne slusa ili negdje gdje nisu zaradili pare.
S tim na umu, dolazimo do situacije u BiH gdje se proda 5 originalnih izdanja Radioheada i slicnih, i sto bi onda oni dolazili.
Posto se situacija na tom planu nece jos dugo popraviti, jedini drugi nacin je da se pocne stvarati podloga za dolazak grupa preko takve jedne organizacije kakvu sad Drina ima.
Pa naravno onda da ces poceti sa bendovima koje svako moze dovesti, sto bi trebalo postepeno, naravno ako publika to proprati na pravi nacin, dovesti do otvaranja mogucnosti da nam gostuje i neko tako da kazem svjeziji.
Nemozemo u carstvo pirata dovoditi odmah mainstream bendove, nema teorije.
I ako smo imalo pametni, nebi trebali dozvoliti da ovo dozivi propast, cini mi se da je i SICG slicno pocela, sa starim hard rock bendovima, da bi imali krunu sa dolaskom Metallice, a vidis sad kako im dolaze Pink i REM i sl.
Samo polako, ne treba to minirati u startu, i to ne radi Drine smrada, nego radi nas.