Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primjer

Locked
Alfons Kauders

#26 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Alfons Kauders »

Fact wrote:
Alfons Kauders wrote:
ah da, sahrana delica kao omiljeni argument ercegsrbskih foruma... :D prezvakano, mozes ti to bolje :D
Možeš i ti bolje.Oslabio si u nastojanju da svoja probošnjačka stajališta,prekriveno iskažeš kao probosanska. :thumbup:
moja stajalista su uvijek bila kristalno jasna, a zaboli me neka stvar da li ces ih ti opisati kao probosnjacka, probosanska, proromska ili promakedonska

nema kompromisa, nema odustajanja, nema posustajanja... dzaba vam sve... jedino puskom mozete dobiti to sto hocete, ili poginuti u pokusaju da to ostvarite... valjda je jasno za koju opciju navijam
L u c i f e r

#27 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by L u c i f e r »

Alfons Kauders wrote: "idioti koji misle da je problem u manjku vjere" su problematicni zato jer dragocjene resurse i vrijeme trose na bajke... ja sam hladni pragmatik... privreda, obrazovanje, razvoj, tehnologija, nauka...

po meni je za drustvo bolje otici vani ganjati magistarski ili doktorat pa onda donijeti to znanje nazad u zemlju nego otici na hadz... isto tako, u mnogim situacijama puno je korisnije imati pet okvira nego klanjati pet vakata...
:thumbup:
thea

#28 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by thea »

ITAKOTO: U mene vazi ona stara od Churchilla “Those who fail to learn from history are doomed to repeat it”.

upravo to ponavljaju po ko zna koji put primitivni srbi.

oni su ti koji zive jos davne 1400 i neke, a mi zivimo u 2014.
Alfons Kauders

#29 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Alfons Kauders »

It_is_a_Leclerc wrote:Ovo je modus operandi kako funkcionira bar 80 % Srba u cijeloj Evropi. Oni se neće pomiriti sa postojanjem Bošnjaka, Bosne i Hercegovine. Ne postoji stid, ne postoji pokajanje. Oni pokazuju zapanjujući rasizam, fašizam i ksenofobiju. Duboko vjerujem da bi, nakon što ih je cijeli sud prokazao kao nasljednike Hitlerove doktrine zločina genocida, i dalje bili spremni krenuti na Bošnjake i Albance, da ih etnički očiste.

Ispad u haškoj sudnici samo je dokaz da k'o oprosti i pređe preko genocida, dabogda mu se ponovio u kući.
da

jednostavno ne postoji ni milimetar prostora za kompromis i dogovor... da su malcice pametnije pokusali, mozda bi i nasli sugovornike i partnere u bosni...

ali dzaba, kasno je, to jednostavno nije opcija... ali i dalje ne odustaju, ni jedni ni drugi... sto znaci da i dalje racunaju na nasilje kao metodu ostvarenja svojih ciljeva, a ti ciljevi su ostvarivi samo bioloskim unistenjem jednog naroda...

to uvijek treba imati u vidu, valja se pomiriti s tom prijetnjom i raditi na tome da se ona otkloni... nadajmo se civilizovanim, nenasilnim sredstvima
bosnianwoman

#30 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by bosnianwoman »

cirkus6 wrote:
hAZNADAR wrote: Lik samo govori ono sto svi misle u RS i sto je odavno standard kod vecine. Mladja generacija je odrasla i stasala na ovakvim ubjedjenjima. Kako to sve suditi?
Ne serite! Kao student rudarskog fakulteta u Tuzli sam bio ocevidac da je super funkcionisala veza SREBRENICA- TUZLA!

Znalo se maltene ko je gdje pisao u Srebrenici!
Avioni NATO su u sprecanskoj dolini, nedaleko od aerodroma Dubrave izbacivali oruzje za ABIH!
Smjene boraca su se vrsile po fakultetima...a divljaci iz Podrinja su imali utociste u MUP Miladijama. Svima su kao fol bila izgorila dokumenta i svi su dobili te vozacke.
Onda je pocela pljacka i proseravanje nepismenih govana po Tuzli.
U sportskoj dvorani Mejdan ----ponos nas Tuzlaka su bili smjesteni divljaci iz Podrinja. 99 posto ih je bilo u dimijama, prljave, glupe, zaostale- Barabe Podrinjske su odmah kibicirali srpske kuce po Simin Hanu, Pozarnici , Crnom Blatu (ima Boga pa ima kliziste odnijelo sve ukradeno) i rijec genocid je isto kao i tijec "DOBITAK NA LOTO"
E neka tebi dragi Allah dz.s. podari isti takav DOBITAK NA LOTO-u, kao sto su oni dobili. Sram te bilo!
madner

#31 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by madner »

tandmand wrote:
L u c i f e r wrote:
madner wrote:Ne zna se ko je gori, ovi idioti ili oni idioti sto misle da je problem u manjku vjere.
"oni idioti sto misle da je problem u manjku vjere" su ostavili masovne grobnice iza sebe? gdje?

"oni idioti sto misle da je problem u manjku vjere" su drzali koncologore tipa manjaca, omarska i dretelj? gdje?

"oni idioti sto misle da je problem u manjku vjere" su drzali ogroman grad pod opsadom i snajperisali djecu? gdje i kada?

Relativizacija i izjednacavanje zlocina i krivice. :run:
Oni idioti sto misle da je problem u manjku vjere aktivno rade da olaksaju buduce masovne grobnice i buduce konclogore tako sto zaglupljuju ciljnu grupu. Obicno se izdaja tretira teze nego neprijateljstvo pa shodno tome je tesko reci ko je gori.

Uz to, tesko je prihvatiti da ima tako glupih ljudi u jednom narodu.
Stjui

#32 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Stjui »

Alfons Kauders wrote:
taj sund nikad nije ni prelazio moj prag, ni u analognoj ni digitalnoj formi
nažalost smo manjina g.alfonse,a dok smo manjina priča o puškama mi je smiješna.
tandmand

#33 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by tandmand »

L u c i f e r wrote:
Alfons Kauders wrote: "idioti koji misle da je problem u manjku vjere" su problematicni zato jer dragocjene resurse i vrijeme trose na bajke... ja sam hladni pragmatik... privreda, obrazovanje, razvoj, tehnologija, nauka...

po meni je za drustvo bolje otici vani ganjati magistarski ili doktorat pa onda donijeti to znanje nazad u zemlju nego otici na hadz... isto tako, u mnogim situacijama puno je korisnije imati pet okvira nego klanjati pet vakata...
Potpuno se slazem sa gore napisanim. Ali neki nastoje da izjednace potencijalnu opasnost vehabizma sa cetnickom opasnoscu, koja se vec ostvarila kroz genocid i jos uvijek je djelotvorna.
Cetnici su svoje snove u velikoj mjeri ostvarili, dok vehabije jos uvijek sanjaju svoje snove. Velika je razlika.
Last edited by tandmand on 10/07/2014 13:23, edited 1 time in total.
Fact

#34 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Fact »

Alfons Kauders wrote: moja stajalista su uvijek bila kristalno jasna, a zaboli me neka stvar da li ces ih ti opisati kao probosnjacka, probosanska, proromska ili promakedonska

nema kompromisa, nema odustajanja, nema posustajanja... dzaba vam sve... jedino puskom mozete dobiti to sto hocete, ili poginuti u pokusaju da to ostvarite... valjda je jasno za koju opciju navijam
Naravno da ima kompromisa.Ljudska civilizacija se temelji na kompromisu.Malo toga je apsolutno.

Mi ovdje ne znamo na što misliš.Mi smo i protiv svakog oblika nasilja.

Mi na prvo zveckanje oružja brišemo odavde.Pozdrav od nas. :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#35 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by JoseMujica »

nije ljudi problem u manjku vjere već pameti...jedno drugom je obrnutoproporcionalno
bosnianwoman

#36 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by bosnianwoman »

Alfons Kauders wrote:
Fact wrote:
Alfons Kauders wrote:
ah da, sahrana delica kao omiljeni argument ercegsrbskih foruma... :D prezvakano, mozes ti to bolje :D
Možeš i ti bolje.Oslabio si u nastojanju da svoja probošnjačka stajališta,prekriveno iskažeš kao probosanska. :thumbup:
moja stajalista su uvijek bila kristalno jasna, a zaboli me neka stvar da li ces ih ti opisati kao probosnjacka, probosanska, proromska ili promakedonska

bravo! :kiss:
Itakoto

#37 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Itakoto »

thea wrote:ITAKOTO: U mene vazi ona stara od Churchilla “Those who fail to learn from history are doomed to repeat it”.

upravo to ponavljaju po ko zna koji put primitivni srbi.

oni su ti koji zive jos davne 1400 i neke, a mi zivimo u 2014.
Niko ne trazi da zivimo u historiji vec da ucimo i izvlacimo pouke iz iste. To je velika razlika izmedju Sir Winstona i SANU. :D Ali potpuno nebitno za nastavak ove teme.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#38 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by _BataZiv_0809 »

A kad su zavladali oni
sta su pali s kruske
Bozji ljudi su blagosovili puske
ovce slali u smrt
za svoga Boga jedinoga
za ludilo svoga ideologa

The Beat Fleet-TBF-"Nostalgicna"
Itakoto

#39 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Itakoto »

:? :-) :lol:

A sta ako ti napisem da je za mene Hitler bio dobar slikar? :D
thea

#40 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by thea »

problem je u glupim srbima a njih je oko ça. 80%. mislim na cijelu ex YU.

evropa zna kako su srbi glupi, zahvaljujuci njima, cijela ekonomija EX YU se srozala na nulu, a to je bio jedini i osnovni cilj podrzske rata i raspada stare YU.

misljenje svakog evropljanina: srbi su ljudi koji misle da su najpametniji u regiji, da oni trebaju biti vodje, da su iznad svih u regiji. A nama dokazuju da su najzadnji.

Idem, jedna studentkinja eko. fakulteta u Francuskoj- Period 2003.
Srpkinja porijeko BIH, radila seminarski rad tema raspad ex. Yu ekonomije.

LIcno mi je pricao Francuz, koji je sjedio sa zajedno stotinjak studenata. Cijelo predavanje jedne mlade zene bila je mrznja prema bosancima, u izlaganju se tacno vidjelo da Bosanski narod nema pravo na zivot.

Mozete zamisiti sta se na kraju desilo, profesor je ustao i pred svima se izvinuo u njezino ime. Te joj rekao da je sramota da tako mlad covjek razmislja, da je racista i da hitno treba vidjeti psihijatra.

''Rekao joj draga ti se trebas hitno lijeciti od nepotrebne mrznje.''

A pored tog, joj je rekao ti mislis da smo mi glupi pa nismo vidjeli da ste vi napali nevin narod koji ima svoj identitet i svoju zemlju.

Ali oni nemaju obraz njima je ponos sve to, njima je ponos ako svi srbi izgube zivot za veliku srbiju pa makar samo jedan covjek ostao ziv, ali ce zivjeti u toj nekoj velikoj njihovoj srbiji.

Mlada dama je otisla ponosna na svoje mjesto, bez imalo stida. Nastavila i dalje sa istim razmisljanjem.
Itakoto

#41 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Itakoto »

Uh, koje generalizacije na racun jednog naroda (u ovom slucaju Srba). 80%, glupi, primitivni itd. Povlacim se dok jos nije izaslo na vidilo da sam i ja jedan od "njih". :roll: :run:
Fact

#42 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Fact »

:lol: :lol: :lol: Genijalan post.Isprintat i uokvirit.
It_is_a_Leclerc

#43 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by It_is_a_Leclerc »

Itakoto wrote:Uh, koje generalizacije na racun jednog naroda (u ovom slucaju Srba). 80%, glupi, primitivni itd. Povlacim se dok jos nije izaslo na vidilo da sam i ja jedan od "njih". :roll: :run:
Barem nismo genetiku umiješali kao neki.

For the record and on topic, u knjizi najcijenjenijeg genetičara na Balkanu, prof.dr.sci. Damira Marjanovića, naučno se razbijaju trkeljanja svih Srba o "poturicama" još od Vidovdana, pa do današnjih dana. Ali da bi oni to naučili, moraju čitati nešto što nije Kurir i Pravda, a to je teško, gotovo nemoguće.
thea

#44 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by thea »

da toliko je genijalan da su bosanci primorani praviti strategije kako se cuvati primitivca u 2014.
Bez, bolnica, skola, muzeja, i tako dalje.

Pa zar nije bolje bilo da sve to sto je danas poruseno da je jos tu, i da smo samo gradili.

Recimo na arhitektonski i gradivinskim fakuletima se govori o starom mostu u Mostaru, koliko je taj most bio znacajan za cijeli svijet, jer je prvi most sa jednim lukom. Kaze u mjesto da ga cuvaju kao oci u glavi, oni ruse tek tako.
Last edited by thea on 10/07/2014 13:49, edited 2 times in total.
Itakoto

#45 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Itakoto »

It_is_a_Leclerc wrote:
Itakoto wrote:Uh, koje generalizacije na racun jednog naroda (u ovom slucaju Srba). 80%, glupi, primitivni itd. Povlacim se dok jos nije izaslo na vidilo da sam i ja jedan od "njih". :roll: :run:
Barem nismo genetiku umiješali kao neki.

For the record and on topic, u knjizi najcijenjenijeg genetičara na Balkanu, prof.dr.sci. Damira Marjanovića, naučno se razbijaju trkeljanja svih Srba o "poturicama" još od Vidovdana, pa do današnjih dana. Ali da bi oni to naučili, moraju čitati nešto što nije Kurir i Pravda, a to je teško, gotovo nemoguće.
Kao neki? Opet ista prica. Pokazujes svoje pravo lice kolega. Za tebe su svi Srbi isti a da si citao moje komentare na ovoj i drugim temama shvatio bi koliko grijesis. Pozdrav
Alfons Kauders

#46 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Alfons Kauders »

tandmand wrote:
L u c i f e r wrote:

Potpuno se slazem sa gore napisanim. Ali neki nastoje da izjednace potencijalnu opasnost vehabizma sa cetnickom opasnoscu, koja se vec ostvarila kroz genocid i jos uvijek je djelotvorna.
Cetnici su svoje snove u velikoj mjeri ostvarili, dok vehabije jos uvijek sanjaju svoje snove. Velika je razlika.
ko govori o vehabizmu?

ja govorim o tome da je vjera nepotreban teret na drustvo, da bi se resursi koje ulazemo u vjeru (nimalo zanemarivi) mogli daleko bolje iskoristiti drugdje... to je samo moje misljenje... nije da branim vjeru, bujrum neka vjeruje ko hoce, samo smatram da vjera ne treba da odvraca paznju od drugih, po meni vaznijih stvari...
thea

#47 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by thea »

vjera je nekad bila politika, sve su to bile politicke stranke koje su dodatno koristile Boga da bi plasili narod.
KurbanWhisperer

#48 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by KurbanWhisperer »

ProkletOdBoga wrote:
Winston Churchill je bio velik čovjek.... I veoma sam sretan kada vidim da se njega citira na ovu temu.
I ja bi tu dao svoj mali prilog jednim njegovim citatom, točnije odlomkom kojeg je napisao o Islamu dok je služio u Britanskoj vojsci.

'How dreadful are the curses which Mohammedanism lays on its votaries!,' wrote Churchill.

'Besides the fanatical frenzy, which is as dangerous in a man as hydrophobia in a dog, there is this fearful fatalistic apathy.

'The effects are apparent in many countries. Improvident habits, slovenly systems of agriculture, sluggish methods of commerce, and insecurity of property exist wherever the followers of the Prophet rule or live.

'A degraded sensualism deprives this life of its grace and refinement; the next of its dignity and sanctity.

'The fact that in Mohammedan law every woman must belong to some man as his absolute property – either as a child, a wife, or a concubine – must delay the final extinction of slavery until the faith of Islam has ceased to be a great power among men.

'Thousands become the brave and loyal soldiers of the faith: all know how to die but the influence of the religion paralyses the social development of those who follow it.

'No stronger retrograde force exists in the world. Far from being moribund, Mohammedanism is a militant and proselytizing faith.'
Velik covjek? Winston Churchil? Zbog par citata...
"Hate Speech: U.K. Political Leader Arrested for Quoting Winston Churchill"...Paul Weston, a member of the GB Liberty Party, and current candidate for the South East England constituency of the European Union Parliament, delivered a speech in Winchester, a part of his constituency, in which he quoted from Winston Churchill’s 1899 book, “The River War: An Account of the Reconquest of the Sudan.” In particular, Weston quoted Churchill on the topic of Islam. As a result of his speech (and his refusal to stop speaking), Weston was arrested....

A sta cemo s ovim: "History will be kind to me for I intend to write it." –Winston Churchill

I dokle off...?
Alfons Kauders

#49 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Alfons Kauders »

Fact wrote:
Alfons Kauders wrote: moja stajalista su uvijek bila kristalno jasna, a zaboli me neka stvar da li ces ih ti opisati kao probosnjacka, probosanska, proromska ili promakedonska

Naravno da ima kompromisa.Ljudska civilizacija se temelji na kompromisu.Malo toga je apsolutno.

Mi ovdje ne znamo na što misliš.Mi smo i protiv svakog oblika nasilja.

Mi na prvo zveckanje oružja brišemo odavde.Pozdrav od nas. :thumbup:
pa sami su odlucili da nema kompromisa... kakav kompromis kada se trazi biolosko unistenje jedne grupe ljudi? da se pobije i protjera samo pola? trecina? da se pokloni samo pola zemlje, ili tri cetvrtine, ili vise?

ne kolega, kompromisa nema, jednostavno ga ne moze biti - tu su se malo zajebali u procjeni, mozda cak i malo vise, ostaje da se vidi...

a ti bujrum s hitlerom dijeli cehoslovacku, mislio sam da je to vec davno apsolvirana tema, ali sta je tu je
Fact

#50 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj

Post by Fact »

thea wrote:
Pa zar nije bolje bilo da sve to sto je danas poruseno da je jos tu, i da smo samo gradili.

Naravno,ali ništa od toga.Prošlo je 20 godina od rata,šta smo mi to napravili?Svako nadanje da zemlja ide prema naprijed je utopijsko.Previše je međunacionalne i međuvjerske mržnje.Dok svaka strana pokušava dokazati da je baš ona za promjene i toleranciju.Nije niti jedna,to da bude jasno.

Govor o Bosancima također spada u domen nerealnih razmišljanja.Eto sada će rezultati popisa za koji dan,vidjeti ćeš koliko ih je se izjasnilo kao Bosanac/ka.

Možda generacije poslije nas i dožive modernu i pravednu BiH,mi teško.
Locked