Dragan Covic - "najjaci" politicar...

Post Reply
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Fair Life wrote:Slusaj 'vamo !!

Koalicija SDA, SDS i HDZBiH ponovo je pokazala svoje lice. Predsjednistvo BiH u utorak je dalo punu podrsku Draganu Covicu, koga Tuzilastvo BiH tereti za zloupotrebu polozaja i primanje mita u “slucaju Lijanovici” u vrijeme dok je bio zamjenik federalnog premijera.

http://www.oslobodjenje.com.ba/printart ... t_id=44358

PS__Zgadiju treba izbaciti kroz prozor predsjedistva...
Gdje su oni sto kazu da ne treba izjednacavati ove tri mafije?
Misle li jos uvijek isto? (Znam, ZNAM da misle... Salim se samo! :D )

Samo me zanima kako ce ovo gore objasniti... Ili ce se povuci ko pi3de i usutiti..
Ne bi im bilo prvi put! :zzzz:

A volio bih da cujem koji dobar argument za Suljagu...
Mozda se i on "bojao NATO aviona".... :-) :roll: :(

Mamicu im.... :x
edu

Post by edu »

juce je u mojoj zgradi odrzan sastanak kucnog savjeta..svi se stanari zalili na predsjednika Halila (mazn'o neke pare od kojih su se trebale kupiti ruze :D )..i boga mi nakon price..galame..svadje..Halil podnese ostavku..sad imamo novog predsjednika..cika Ramiz sa petog sprata..fin covjek..maticar..rijesismo se Halila..ali nidje para od ruza...

Cini mi se da bi ovakav scenario se mogao desiti i sa Covicem..ostavku ce podnijeti (ili ce ga Paddy skinuti)..ali kol'ko je on pokrao???..niko to vise nece vidjeti..i ako (AKO) ga osude odgulit ce maximalno 3-4 godine i opet ce mu ostati 2-3-4-5-6-10-20 miliona..za zivota..sta ce siromah...

PS. Prica i svi likovi su izmisljeni..a i ovo oko Covica mi djeluje kao prica..samo na nasu zalost ova je istinita...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

edu wrote:juce je u mojoj zgradi odrzan sastanak kucnog savjeta..svi se stanari zalili na predsjednika Halila (mazn'o neke pare od kojih su se trebale kupiti ruze :D )..i boga mi nakon price..galame..svadje..Halil podnese ostavku..sad imamo novog predsjednika..cika Ramiz sa petog sprata..fin covjek..maticar..rijesismo se Halila..ali nidje para od ruza...

Cini mi se da bi ovakav scenario se mogao desiti i sa Covicem..ostavku ce podnijeti (ili ce ga Paddy skinuti)..ali kol'ko je on pokrao???..niko to vise nece vidjeti..i ako (AKO) ga osude odgulit ce maximalno 3-4 godine i opet ce mu ostati 2-3-4-5-6-10-20 miliona..za zivota..sta ce siromah...

PS. Prica i svi likovi su izmisljeni..a i ovo oko Covica mi djeluje kao prica..samo na nasu zalost ova je istinita...
Ali, znaci li to da cemo imati dva maticara u Predsjednistvu? :?

:D :D :D
car-x

Post by car-x »

imam neodoljivu zelju da na ovom mjestu postiram moju bajku o ohrdini:

Jednom, u vrijeme ratova i poplava bila jednom jedna zaboravljena i komplikovana zemlja. U komplikovanoj i zaboravljenoj zemlji je sve bilo tako komplikovano da se jedan dio zvao Komplikacija, a drugi Mrska. Zaboravljenom zemljom je vladao sijedi, zaboravni kralj Ohr, pa su kraljevinu zvali Ohrdina. Kako je kralj Ohr bio jako zaboravan, u vladanju zemljom mu je najviše pomagao zli troglavi zmaj Tročlan.

Tročlan je bio neponovljivo zao zmaj. Svaka njegova glava posebno je voljela jedan dio Ohrdine, a jako mrzila preostala dva, pa Tročlana niko nije volio, a ni Tročlanove glave se nisu volile, i niko se u Ohrdini nije volio. Ni Tročlanove glave se nikad nisu uspjele usaglasiti koji dio Ohrdine vole najviše, tako da su mrzili sva tri, uključujući i njihove podanike.

Tročlan je nagovorio zaboravnog kralja Ohra da stanovnicima Ohrdine nametne do tada nezapamćene poreze. Ohru se ovaj prijedlog svidio, jer je kralj Ohr bio rastrošan u svojoj zaboravnosti, pa su Ohrdani plaćali porez na zrak, koji su istovremeno morali zvati vazduh, porez na prašinu koju udišu, porez na sunce, porez na mjesec, porez na negrijanje, a najveći od svih je bio porez na neisplaćene penzije.

U tako teškim uslovima Ohrdani su jedva sastavljali kraj s krajem. Novine, na koje se morao platiti posebni porez na čitanje su bile pune priča o boljim vremenima, o tome kako se od vazduha i vode može napraviti burek, i naučnim temama: posudi od susjeda da bi vratio komšiji i obrnuto, kako razbiti kasicu prasicu, a da djeca ne primijete, ponosno u redu za socijalnu pomoć, podstanar u našoj garsonjeri, spavanje na pločniku – za ratne veterane, kad je prvi, a kad je petnaesti, feljton: dan i komad. Pisale su i o predskazanju, kako će se pojaviti vitez mudre glave bez štita i mača u žutom autobusu koji će svrgnuti Tročlana, Ohra izliječiti od zaboravnosti, te kako će Ohrdani odahnuti i živjeti u sreći i blagostanju.

Čekali su Ohrdani da se pojavi žuti autobus i u njemu vitez bez štita i mača, i bez konja, ali sa predskazanjem u lijevom džepu iznosane viteške jakne. Autobusi su prolazili, crveni i plavi, poneki zeleni, ali žuti nikako da naiđe. Ohrdani čekali, a vitez bez štita i mača, a i bez konja, zaglavio na klinici za duševne bolesti u okolini Gornjeg Grada. U pijanstvu je, izgleda, pričao o proročanstvu koje nosi u lijevom džepu iznosane viteške jakne, pa su ga Tročlanove uhode odali.

Polovni vitez, istina mudre glave, ali bez mača i štita, završio je tako svoje putovanje ne ispunivši proročanstvo iz lijevog džepa svoje iznosane viteške jakne.

A Ohrdani i do dana današnjeg čekaju na proročanstvo. Čekaju na stanici gradskih autobusa na jedan poseban, žuti, koji će dovesti viteza bez štita i mača ali mudre glave. Čekaju i trpe.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

edu wrote:juce je u mojoj zgradi odrzan sastanak kucnog savjeta..svi se stanari zalili na predsjednika Halila (mazn'o neke pare od kojih su se trebale kupiti ruze :D )..i boga mi nakon price..galame..svadje..Halil podnese ostavku..sad imamo novog predsjednika..cika Ramiz sa petog sprata..fin covjek..maticar..rijesismo se Halila..ali nidje para od ruza...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bravo majstore!
rajvosa

Post by rajvosa »

Svi su oni lopovi.Dakle SDA, HDZ i SDS .Svi su ciganska gamad koja nas sjebaje svakim danom.
Al ono sta mi nije jasno je da narod jos uvjek glasa za tu gamad.Zamisli glasa za SDA i onda kaze ma jebo ovu drzavu treba ici odavde.Odu i traze iseljenje u Ameriku.To je fenomen, nevjerojatno.....Pitam se dokle ce da traje ova hipnoza.....Niko se ne buni...svi trpe.....
Mislim da je takodjer problem u narodu opranog mozga, veoma poslusan i trpi do smrti,......

Hajde uzdravlju ...ne mogu o ovome smuci mi se................
edu

Post by edu »

Ne znam da li ste gledali Hitlera (Untertang ili Untergang..nemam blage sa njemackim)..helem..ima situaciju kada su fasisti pri kraju..saveznici napreduju..i dijalog Goebelsa i Adolfa..kao pitanje je da li treba stanovnistvo pustiti da napusti Berlin???..jedan od njih odgovara: "Ne"..kao neka se bore..neka izginu..ko im je kriv.."Oni su nam dali mandat"!

Kljuc je u ovome!

Sto rece Balas.."nisu nam krivi primitivci(...)krivi smo mi sto smo ih pustili...
:)

Post by :) »

al pazi izjave tog gnjilog covjeka, dvolicnjaka, laznog katolika, laznog hrvata... "ovo je napad na hrvatski narod", zar je podizanje optuznice protiv jednog hrvata (koji ne zna sta ce s parama) atak na hrvatski narod?
Zar je insistiranje na njegovoj ostavci (sto je u "civiliziranoj" evropi sasvim normalno), atak na hrvatski narod?
Stara dobra taktika - utjerivanje straha u kosti - "jadnom i napacenom" hrvatskom narodu.
Pa svi smo mi napaceni - od strane lopova koji se igraju s nama kao s lutkama - po principu : zavadi pa vladaj. Naravno mi se svadjamo a njima svakako dobro. Hebem li hin zlagodinu! :x
sule_krug

Post by sule_krug »

wels wrote:
upravo slusam intervju sa draganom covicem na radiju slobodna evropa i kaze covo:
ovo nije napad na njega nego na cijeli hrvatski narod u bih..
Ja bih politicarima bez izuzeca zabranio da upotrebljavaju rijeci narod,demokratija i sl.
ova ti :lol: :lol: :lol: :P :razz: :D je dobra
sule_krug

Post by sule_krug »

rajvosa wrote:Svi su oni lopovi.Dakle SDA, HDZ i SDS .Svi su ciganska gamad koja nas sjebaje svakim danom.
Al ono sta mi nije jasno je da narod jos uvjek glasa za tu gamad.Zamisli glasa za SDA i onda kaze ma jebo ovu drzavu treba ici odavde.Odu i traze iseljenje u Ameriku.To je fenomen, nevjerojatno.....Pitam se dokle ce da traje ova hipnoza.....Niko se ne buni...svi trpe.....
Mislim da je takodjer problem u narodu opranog mozga, veoma poslusan i trpi do smrti,......

Hajde uzdravlju ...ne mogu o ovome smuci mi se................
molio bih bez vrijedjanja cigana
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ma moremo mi vjetrove :D vdeo podizati ali Carić :D je poentirao :D nas u toj ostavci i oko tog Predsjedništva :D Vijeća ministara i ostale bulumente krivično procesuirane :D
Ohrdani i do dana današnjeg čekaju na proročanstvo. Čekaju na stanici gradskih autobusa na jedan poseban, žuti, koji će dovesti viteza bez štita i mača ali mudre glave. Čekaju i trpe.
Qwert

Post by Qwert »

Mozda ceka covjek da mu neko ponudi koju crkavicu da napusti tron. :roll: Ono, kako dosho, tako osho. :D
Qwert

Post by Qwert »

Mada, opet..mislim da tu ima i politicke igre.
Duh sa sjekirom

Post by Duh sa sjekirom »

Eh najvaznije je da ce covjek ponijeti kriz ispred Hrvatskog naroda i ne znam sta ste svi navalili na njega jos optuzba ima kriminalca za svjedoka a ne postenog tipa koji daje mito :( :D

:? :? :?
Uh

Post by Uh »

Treba se rijesiti sva tri medjeda, jer nema vodstva na taj nacin. Uvjek neko nekog hebe.

Samo jedan covjek moze vodit preduzece, drzavu i tako dalje.

Sto je vise baba, kilavo je djete.
Brando

Post by Brando »

Image
Image
Image
Image
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
po mogucnosti ovaj... jel :? :?

Image

ili ovaj...

Image

gluho bilo :x :x :x :x :x :x :x
rajvosa

Post by rajvosa »

Ma da je nesto prezivao bi se Hadzo a, ne Covic.... :lol: :lol:
Toozla

Post by Toozla »

Brando wrote: Image
...sto jes' jes'......od kad' je Njofras riknuo postali ste deficitarni sa budalama....Mesicu da ti XXXXX :x :x :x
...a i Bush ima malo kriva usta.... :D
stickitout

Post by stickitout »

Svaka cast svima, odlicni komentari, odlicna misljenja, edu pogotovo odlican - 5
pitt

Post by pitt »

STa ce im bush kad imaju 3 gora debila u predsjednistvu :D I on bi se jadan i retardiran postidio njih :D:D
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

Brando wrote:
po mogucnosti ovaj... jel :? :?

Image

ili ovaj...

Image
...nazalost, mali je broj onih koji nas mogu izvuci...je predlazem ovoga:

Image

:D :D
Zio

Post by Zio »

manijak1 wrote:
ovo nije napad na njega nego na cijeli hrvatski narod u bih..
..........s tim je usr'o već onečišćenu motku , što se tiče drugih izvoda u obraćanju javnosti o katastrofalnim greškama pojedinaca iz međunarodne zajednice nije ništa konkretizirao :D :D ali je založio cijelu BiH kao svoj čin ostanka na funkciji u troglavoj ažbahi.
I kako načuo sam da se dovitljiva EU odjednom zalaže za ukidanje tri člana nego da se to svede na jednog :D pa ostala dvojica kad ulete .
Moralan čin bi bio da se odluči na opovrgavanje 123 optužnice :D što bi automatski trebalo značiti da pod takvim uslovima ne možeš biti na istaknutoj funkciji , osim ako nisi u Italiji :D :D premijer , kao Silvio Berlusconi koji je također imao samo 120 optužnica manje :D , čak je u jednom procesu dokazano :D da nije učinio to što mu se nabacilo da jeste ...............helem :oops: najlakše je uzimati narod kad se braniš da taj isti narod braniš ...........kao što Boro u isto vrijeme traži sprovedbu nesprovedene konstitutivnosti u FBiH a Sule :D :D kao da govori o nekom vjenčanju koje je prekinuto :oops: sve u svemu jebo lud zbunjenog i napaljenog :oops: .
Malo se taj Teno zajebao :D znaju oni ovce voditi kako im se sviđa a ovce preko Centralnog bleje li bjele dok oni jedino nisu svjesni dugoročnih posljedica po ovčice jer im je kao pastirima isuviše dobro da bi se obazirali na Zakon i Ustav ako im ne odgovara.
nije da branim Berlusconija, mafijas pravi, ali on barem ne poziva na ugrozenost talijanskog naroda.on odbija priznati da je kriminalac, a Covic ne kaze da nije krao nego da se vrsi pritisak na hrvatski narod i tu se reflektor premijesta na ugrozenost hrvata dok Covicev kriminal odlazi u sjenu.
nineac

Post by nineac »

E ljudi taj čovjek se sredinom 80-tih potpisivao ćirilicom nebil sjeo u neku fotelju! Tada je vjerovatno bio najžešći komunista u Mostaru, a kada je došao rat najednom je ugledao svjetlo demokratije, kao i to da mora pomoći hrvatskom narodu :lol:
Tihić je bio sudija općinskog suda i matičar. Znači morao je biti u SKJ, kao i Boro paravac. Sada su svi zakleti demokrati. Sutra kada bi komunisti došli njih trojica bi garant opet sjedili na nekoj poziciji boreći se za bratstvo i jedinstvo.
Gade mi se!
Ovaj Čović je pravi LJIGO, može poslužiti kao reklama za Always uloške :lol:
nineac

Post by nineac »

Ma ista govna čovječe. Koji smo mi kreteni. Mi smo najgluplji narod na svijetu. Kako obajsniti činjenicu da ta tri čovjeka mogu predstavljati BiH, a sjede jer su dobili većinu glasova na izborima, tj. narod htio?
Svi koji su glasali za njih su teški psihijatrijski slučajevi!
I mi, bosanci našli se čuditi kako su amerikanci izabrali Bush-a? pa on je Majka Tereza za ovu trojicu :lol:
Post Reply