Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Koalicija SDA, SDS i HDZBiH ponovo je pokazala svoje lice. Predsjednistvo BiH u utorak je dalo punu podrsku Draganu Covicu, koga Tuzilastvo BiH tereti za zloupotrebu polozaja i primanje mita u “slucaju Lijanovici” u vrijeme dok je bio zamjenik federalnog premijera.
juce je u mojoj zgradi odrzan sastanak kucnog savjeta..svi se stanari zalili na predsjednika Halila (mazn'o neke pare od kojih su se trebale kupiti ruze )..i boga mi nakon price..galame..svadje..Halil podnese ostavku..sad imamo novog predsjednika..cika Ramiz sa petog sprata..fin covjek..maticar..rijesismo se Halila..ali nidje para od ruza...
Cini mi se da bi ovakav scenario se mogao desiti i sa Covicem..ostavku ce podnijeti (ili ce ga Paddy skinuti)..ali kol'ko je on pokrao???..niko to vise nece vidjeti..i ako (AKO) ga osude odgulit ce maximalno 3-4 godine i opet ce mu ostati 2-3-4-5-6-10-20 miliona..za zivota..sta ce siromah...
PS. Prica i svi likovi su izmisljeni..a i ovo oko Covica mi djeluje kao prica..samo na nasu zalost ova je istinita...
edu wrote:juce je u mojoj zgradi odrzan sastanak kucnog savjeta..svi se stanari zalili na predsjednika Halila (mazn'o neke pare od kojih su se trebale kupiti ruze )..i boga mi nakon price..galame..svadje..Halil podnese ostavku..sad imamo novog predsjednika..cika Ramiz sa petog sprata..fin covjek..maticar..rijesismo se Halila..ali nidje para od ruza...
Cini mi se da bi ovakav scenario se mogao desiti i sa Covicem..ostavku ce podnijeti (ili ce ga Paddy skinuti)..ali kol'ko je on pokrao???..niko to vise nece vidjeti..i ako (AKO) ga osude odgulit ce maximalno 3-4 godine i opet ce mu ostati 2-3-4-5-6-10-20 miliona..za zivota..sta ce siromah...
PS. Prica i svi likovi su izmisljeni..a i ovo oko Covica mi djeluje kao prica..samo na nasu zalost ova je istinita...
Ali, znaci li to da cemo imati dva maticara u Predsjednistvu?
imam neodoljivu zelju da na ovom mjestu postiram moju bajku o ohrdini:
Jednom, u vrijeme ratova i poplava bila jednom jedna zaboravljena i komplikovana zemlja. U komplikovanoj i zaboravljenoj zemlji je sve bilo tako komplikovano da se jedan dio zvao Komplikacija, a drugi Mrska. Zaboravljenom zemljom je vladao sijedi, zaboravni kralj Ohr, pa su kraljevinu zvali Ohrdina. Kako je kralj Ohr bio jako zaboravan, u vladanju zemljom mu je najviše pomagao zli troglavi zmaj Tročlan.
Tročlan je bio neponovljivo zao zmaj. Svaka njegova glava posebno je voljela jedan dio Ohrdine, a jako mrzila preostala dva, pa Tročlana niko nije volio, a ni Tročlanove glave se nisu volile, i niko se u Ohrdini nije volio. Ni Tročlanove glave se nikad nisu uspjele usaglasiti koji dio Ohrdine vole najviše, tako da su mrzili sva tri, uključujući i njihove podanike.
Tročlan je nagovorio zaboravnog kralja Ohra da stanovnicima Ohrdine nametne do tada nezapamćene poreze. Ohru se ovaj prijedlog svidio, jer je kralj Ohr bio rastrošan u svojoj zaboravnosti, pa su Ohrdani plaćali porez na zrak, koji su istovremeno morali zvati vazduh, porez na prašinu koju udišu, porez na sunce, porez na mjesec, porez na negrijanje, a najveći od svih je bio porez na neisplaćene penzije.
U tako teškim uslovima Ohrdani su jedva sastavljali kraj s krajem. Novine, na koje se morao platiti posebni porez na čitanje su bile pune priča o boljim vremenima, o tome kako se od vazduha i vode može napraviti burek, i naučnim temama: posudi od susjeda da bi vratio komšiji i obrnuto, kako razbiti kasicu prasicu, a da djeca ne primijete, ponosno u redu za socijalnu pomoć, podstanar u našoj garsonjeri, spavanje na pločniku – za ratne veterane, kad je prvi, a kad je petnaesti, feljton: dan i komad. Pisale su i o predskazanju, kako će se pojaviti vitez mudre glave bez štita i mača u žutom autobusu koji će svrgnuti Tročlana, Ohra izliječiti od zaboravnosti, te kako će Ohrdani odahnuti i živjeti u sreći i blagostanju.
Čekali su Ohrdani da se pojavi žuti autobus i u njemu vitez bez štita i mača, i bez konja, ali sa predskazanjem u lijevom džepu iznosane viteške jakne. Autobusi su prolazili, crveni i plavi, poneki zeleni, ali žuti nikako da naiđe. Ohrdani čekali, a vitez bez štita i mača, a i bez konja, zaglavio na klinici za duševne bolesti u okolini Gornjeg Grada. U pijanstvu je, izgleda, pričao o proročanstvu koje nosi u lijevom džepu iznosane viteške jakne, pa su ga Tročlanove uhode odali.
Polovni vitez, istina mudre glave, ali bez mača i štita, završio je tako svoje putovanje ne ispunivši proročanstvo iz lijevog džepa svoje iznosane viteške jakne.
A Ohrdani i do dana današnjeg čekaju na proročanstvo. Čekaju na stanici gradskih autobusa na jedan poseban, žuti, koji će dovesti viteza bez štita i mača ali mudre glave. Čekaju i trpe.
edu wrote:juce je u mojoj zgradi odrzan sastanak kucnog savjeta..svi se stanari zalili na predsjednika Halila (mazn'o neke pare od kojih su se trebale kupiti ruze )..i boga mi nakon price..galame..svadje..Halil podnese ostavku..sad imamo novog predsjednika..cika Ramiz sa petog sprata..fin covjek..maticar..rijesismo se Halila..ali nidje para od ruza...
Svi su oni lopovi.Dakle SDA, HDZ i SDS .Svi su ciganska gamad koja nas sjebaje svakim danom.
Al ono sta mi nije jasno je da narod jos uvjek glasa za tu gamad.Zamisli glasa za SDA i onda kaze ma jebo ovu drzavu treba ici odavde.Odu i traze iseljenje u Ameriku.To je fenomen, nevjerojatno.....Pitam se dokle ce da traje ova hipnoza.....Niko se ne buni...svi trpe.....
Mislim da je takodjer problem u narodu opranog mozga, veoma poslusan i trpi do smrti,......
Hajde uzdravlju ...ne mogu o ovome smuci mi se................
Ne znam da li ste gledali Hitlera (Untertang ili Untergang..nemam blage sa njemackim)..helem..ima situaciju kada su fasisti pri kraju..saveznici napreduju..i dijalog Goebelsa i Adolfa..kao pitanje je da li treba stanovnistvo pustiti da napusti Berlin???..jedan od njih odgovara: "Ne"..kao neka se bore..neka izginu..ko im je kriv.."Oni su nam dali mandat"!
Kljuc je u ovome!
Sto rece Balas.."nisu nam krivi primitivci(...)krivi smo mi sto smo ih pustili...
al pazi izjave tog gnjilog covjeka, dvolicnjaka, laznog katolika, laznog hrvata... "ovo je napad na hrvatski narod", zar je podizanje optuznice protiv jednog hrvata (koji ne zna sta ce s parama) atak na hrvatski narod?
Zar je insistiranje na njegovoj ostavci (sto je u "civiliziranoj" evropi sasvim normalno), atak na hrvatski narod?
Stara dobra taktika - utjerivanje straha u kosti - "jadnom i napacenom" hrvatskom narodu.
Pa svi smo mi napaceni - od strane lopova koji se igraju s nama kao s lutkama - po principu : zavadi pa vladaj. Naravno mi se svadjamo a njima svakako dobro. Hebem li hin zlagodinu!
rajvosa wrote:Svi su oni lopovi.Dakle SDA, HDZ i SDS .Svi su ciganska gamad koja nas sjebaje svakim danom.
Al ono sta mi nije jasno je da narod jos uvjek glasa za tu gamad.Zamisli glasa za SDA i onda kaze ma jebo ovu drzavu treba ici odavde.Odu i traze iseljenje u Ameriku.To je fenomen, nevjerojatno.....Pitam se dokle ce da traje ova hipnoza.....Niko se ne buni...svi trpe.....
Mislim da je takodjer problem u narodu opranog mozga, veoma poslusan i trpi do smrti,......
Hajde uzdravlju ...ne mogu o ovome smuci mi se................
Ma moremo mi vjetrove vdeo podizati ali Carić je poentirao nas u toj ostavci i oko tog Predsjedništva Vijeća ministara i ostale bulumente krivično procesuirane
Ohrdani i do dana današnjeg čekaju na proročanstvo. Čekaju na stanici gradskih autobusa na jedan poseban, žuti, koji će dovesti viteza bez štita i mača ali mudre glave. Čekaju i trpe.
Eh najvaznije je da ce covjek ponijeti kriz ispred Hrvatskog naroda i ne znam sta ste svi navalili na njega jos optuzba ima kriminalca za svjedoka a ne postenog tipa koji daje mito
ovo nije napad na njega nego na cijeli hrvatski narod u bih..
..........s tim je usr'o već onečišćenu motku , što se tiče drugih izvoda u obraćanju javnosti o katastrofalnim greškama pojedinaca iz međunarodne zajednice nije ništa konkretizirao ali je založio cijelu BiH kao svoj čin ostanka na funkciji u troglavoj ažbahi.
I kako načuo sam da se dovitljiva EU odjednom zalaže za ukidanje tri člana nego da se to svede na jednog pa ostala dvojica kad ulete .
Moralan čin bi bio da se odluči na opovrgavanje 123 optužnice što bi automatski trebalo značiti da pod takvim uslovima ne možeš biti na istaknutoj funkciji , osim ako nisi u Italiji premijer , kao Silvio Berlusconi koji je također imao samo 120 optužnica manje , čak je u jednom procesu dokazano da nije učinio to što mu se nabacilo da jeste ...............helem najlakše je uzimati narod kad se braniš da taj isti narod braniš ...........kao što Boro u isto vrijeme traži sprovedbu nesprovedene konstitutivnosti u FBiH a Sule kao da govori o nekom vjenčanju koje je prekinuto sve u svemu jebo lud zbunjenog i napaljenog .
Malo se taj Teno zajebao znaju oni ovce voditi kako im se sviđa a ovce preko Centralnog bleje li bjele dok oni jedino nisu svjesni dugoročnih posljedica po ovčice jer im je kao pastirima isuviše dobro da bi se obazirali na Zakon i Ustav ako im ne odgovara.
nije da branim Berlusconija, mafijas pravi, ali on barem ne poziva na ugrozenost talijanskog naroda.on odbija priznati da je kriminalac, a Covic ne kaze da nije krao nego da se vrsi pritisak na hrvatski narod i tu se reflektor premijesta na ugrozenost hrvata dok Covicev kriminal odlazi u sjenu.
E ljudi taj čovjek se sredinom 80-tih potpisivao ćirilicom nebil sjeo u neku fotelju! Tada je vjerovatno bio najžešći komunista u Mostaru, a kada je došao rat najednom je ugledao svjetlo demokratije, kao i to da mora pomoći hrvatskom narodu
Tihić je bio sudija općinskog suda i matičar. Znači morao je biti u SKJ, kao i Boro paravac. Sada su svi zakleti demokrati. Sutra kada bi komunisti došli njih trojica bi garant opet sjedili na nekoj poziciji boreći se za bratstvo i jedinstvo.
Gade mi se!
Ovaj Čović je pravi LJIGO, može poslužiti kao reklama za Always uloške
Ma ista govna čovječe. Koji smo mi kreteni. Mi smo najgluplji narod na svijetu. Kako obajsniti činjenicu da ta tri čovjeka mogu predstavljati BiH, a sjede jer su dobili većinu glasova na izborima, tj. narod htio?
Svi koji su glasali za njih su teški psihijatrijski slučajevi!
I mi, bosanci našli se čuditi kako su amerikanci izabrali Bush-a? pa on je Majka Tereza za ovu trojicu