jos 9 srednjoskolaca ubijeno u US

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

pitt

Post by pitt »

stickitout

Post by stickitout »

Koji kretenluk, proglasise ga nazijem :shock: . Samo zato sto je momak citao o nacistima kazu da je bio opsjednut Hitlerom.
Po tom kriteriju vecina planete su nacisti. Ja sam procitao literature i nagledao se dokumentaraca o tim nacistima ne znam ni ja tacan broj. Znaci po toj logici sam svjetski neprijatelj broj jedan.
Kakva glupost, Indijanac-Nazi......e svasta ce Ameri pokusat pod bubrege prodat...
Zadig

Post by Zadig »

Dedo mu je ocito bio legenda...
58 godina, a treba mu 32...
steta, odose dva zivota u startu
:(
Conjuror

Post by Conjuror »

zlata wrote:Vole ljudi ORUZJE. To im je u ustavu!!!!! Ne d'o Bog da im oduzmes "pravo samoobrane"!!!!

Tako su i Srbi (sumari, pajkani, vojna lica) vol'li nosat' oruzje. K'o se puskom puse...taj popusi!!! Kad tad!
A gdje ima puska...bit'ce i pucanja!!!! Jel'tako?
komi wrote:njih taj drugi amandman (ili treći ) jebe
u kojem stoji da država neće spriječiti pravo pojedinaca da se sami brane... tojest da imaju pravo na oružje

eh sada dostupnost oružja djeci je drugi problem...
Edukacija je majka svega, nikad je nije previse, ha zlato, komi i slicni?
To sto se dogodilo nema nikakve veze sa pravom na posjedovanja oruzja koje se garantuje Americkim ustavom. Kako sad to? Pa npr u Svicarskoj je svako stanovnik automatski vojnik kad napuni 18 pa vlada svakom od njih da besplatno oruzje. Drugi je primjer Kanada u kojoj je ljubav za posjedovanjem oruzje vjerovatno i veca nego u USA pa tako Kanadjani posjeduju ogromne velike oruzja po kucama. Imati 10-20 pusaka u kuci u Kanadi je normalna stvar.
Znaci to sto se dogodilo u skoli nema nikakve veze sa pravom na posjedovanje oruzja.
Na kraju krajeva, nijedna puska sama ne puca, neko treba povuci obarac. Ubijaju ljudi, a ne puske.
zlata

Post by zlata »

Conjuror wrote:
zlata wrote:Vole ljudi ORUZJE. To im je u ustavu!!!!! Ne d'o Bog da im oduzmes "pravo samoobrane"!!!!

Tako su i Srbi (sumari, pajkani, vojna lica) vol'li nosat' oruzje. K'o se puskom puse...taj popusi!!! Kad tad!
A gdje ima puska...bit'ce i pucanja!!!! Jel'tako?
komi wrote:njih taj drugi amandman (ili treći ) jebe
u kojem stoji da država neće spriječiti pravo pojedinaca da se sami brane... tojest da imaju pravo na oružje

eh sada dostupnost oružja djeci je drugi problem...
Edukacija je majka svega, nikad je nije previse, ha zlato, komi i slicni?
To sto se dogodilo nema nikakve veze sa pravom na posjedovanja oruzja koje se garantuje Americkim ustavom. Kako sad to? Pa npr u Svicarskoj je svako stanovnik automatski vojnik kad napuni 18 pa vlada svakom od njih da besplatno oruzje. Drugi je primjer Kanada u kojoj je ljubav za posjedovanjem oruzje vjerovatno i veca nego u USA pa tako Kanadjani posjeduju ogromne velike oruzja po kucama. Imati 10-20 pusaka u kuci u Kanadi je normalna stvar.
Znaci to sto se dogodilo u skoli nema nikakve veze sa pravom na posjedovanje oruzja.
Na kraju krajeva, nijedna puska sama ne puca, neko treba povuci obarac. Ubijaju ljudi, a ne puske.
Evo u ovoj mojoj Kanadskoj kuci...covjece ARSENAL! Noz za kruh! Pa drugi za snicle! Pa jos nekol'ko komada za bifteke....ma k'o na Grmecu! Samo cekamo da nas 'ko napa'ne!

Ne znam s'kojom si Kanadom upoznat...ali ti je teza POGRESNA.
DAPACE...Kanadjani su Bogu zahvalni sto nemaju vrlo naoruzano drustvo, niti militantnu vladu. I ja valla! Nikad ne znas kad ce ludjaci krenuti u krvave pohode!!!!
Buffalo

Post by Buffalo »

Ocito je da je mladic imao psiholoskih problema, uzimajuci u obzir tragediju njegove porodice (bio je siroce itd itd). Ovome treba da se svi zalimo i otvorimo oci da se slucajevi desavaju i po Bosni. Sta god da mi uradimo mi to shvatimo kao "ah neka budala", cim se desi negdje drugo Amerika, Kanada, Europa odmah pocnemo nekakvu duboku analizu situacije.
Post Reply