nije samo to, u Svicarskoj se kese za smece (posebne) dodatno placaju 30 Eurocenti (ako ne i vise)...da vidis nase kako su naucili "zipovati" smece....da se cudu nacudis koliko moze da stane....Prenj wrote: Sto je najgore, budi uvjeren da ovi nasi sto su u Njemackoj, razvrstavaju smece sve u 16, a kad se vrate ovamo, bacaju gdje stignu.
Nasa sramota: Kako je Mostar dobio samar
Moderator: anex
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
-
danos
Ma kakve kazne, ne bi nama pomogao ni Pfeld marshal Gering....
Smeće je kod nas (njih) stanje svijesti
Smeće je kod nas (njih) stanje svijesti
Prenj wrote:Sto je najgore, budi uvjeren da ovi nasi sto su u Njemackoj, razvrstavaju smece sve u 16, a kad se vrate ovamo, bacaju gdje stignu.dilayla wrote:Jos da se nasmijem kad se vec sjetih one propale akcije sa raznobojnim kontejnerimate za plastiku PET, te za PVC, te za papir
, staklo i blabla
jer...prosto ne mogu da zamislim covjeka sa ovih prostora kako stoji ispred kontejnera i razvrstava vlastiti otpad
![]()
Sto bi rekli "nije zvaka za seljaka"
p.s. ipak se rastuzih
komi...slazem se za novcanu kaznui sam si sigurno svjedok kako mnogi strepe kad parkiraju auto na nedozvoljenom mjestu..
a pauk im je glavna nocna mora
e tako bi trebalo uvesti i opasne
eko-drotove
Takodje, bijah jednom svjedok na Borackom jezeru, kada je vojnik iz njemackog SFOR-a bacio limenku od pive u jezero.... (mada mu vjerovatno nije bilo tesko insipirisati se obilnim smecem oko jezera).
Nije toliko ni do ljudi, koliko do drzave.![]()
- manijak1
Ovdje
tek da se ne pohase stanovnici
Jal' ovi jal' oni , kasno je čistiti sad
Bijasr
Šta li će biti sa kanjonom Vrbasa
Rafting na Uni
I što se na podforumu BH regije ne otvori Travnik
-
mIRCerka
koji K da se otvara to, kaod ionako vrlo slabo ikovide na te podforume, a crkli su dok ih nisu dobili...bitnije je razglabati po politici...e moj mani, ne mozes ti nasem narodu udovoljiti....manijak1 wrote:![]()
I što se na podforumu BH regije ne otvori Travnik![]()
lijep, pametan i bogat ljudima grad.
-
mIRCerka
pa trebalo je da ovu temu otvore na tom podforumu....winetou wrote:A Mostar i SM trebaju ko biva biti magnet za turiste![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
mislim, svaka tema na forumu je otvorena za diskusiju...tako da ne vidim smisao podforuma DISKUSIJE...kontas?
-
vodolija_33
winetou wrote:A Mostar i SM trebaju ko biva biti magnet za turiste![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Da....
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Dobar dan vodolijice

-
sanjanin
U Londonu, Parizu, Madridu......postoje naselja koja izgledaju prljavije nego bilo koja ulica u Sarajevu.manijak1 wrote:Ma hebo Litvanku , nek' vidi čistoću Kaunasa ili Vilniusa![]()
.
Ovi ostali neka se prošeću Njemačkom čiji gradići i gradovi nisu baš svijetli primjer gradske čistoće ili ja naiđem u pogrešno vrijeme![]()
.
Helem Mostar je sam sebi dao šamarjer kao da se nije znalo trebaju li očistiti taj dio Bešlićevi ili Jahićevi komunalci .
Ja vjerujem da se tako što ne može ponoviti .
Al zato im je centar grada uvijek uglancan.
-
dilayla
Ili sto bi rekli "Kud (sta) svi Turci...tu (to) i mali Mujo...pardon..mali Švabo"Prenj wrote:Takodje, bijah jednom svjedok na Borackom jezeru, kada je vojnik iz njemackog SFOR-a bacio limenku od pive u jezero.... (mada mu vjerovatno nije bilo tesko insipirisati se obilnim smecem oko jezera).
Znas sta bih ja uradila da sam to vidjela ? Vjerovatno bih ga gadjala tom istom limenkom u glavu i prisjetila bih mu se i chukun babe i chukun dede
Naime...nesto tako sam vec uradila. Sjeticete se da je u Sarajevu prije 6 godina bila najezda Kosovara
Eh ...ne trebam opisivati kojom me brzinom obuzeo bijes i kako mi je pritisak odletio nebu pod oblake
A on se jadan nasao u cudu
A kakva sam ja po tom pitanju, slicno bih postupila i sa svojim prvim komsijom, a ne sa nekim ko je dosao iz neke vukojebine..ma ne'š vala da si iz zlatnih muda izletio
Za takve ne treba imati milosti
-
Prenj
Svaka cast.dilayla wrote:Ili sto bi rekli "Kud (sta) svi Turci...tu (to) i mali Mujo...pardon..mali Švabo"Prenj wrote:Takodje, bijah jednom svjedok na Borackom jezeru, kada je vojnik iz njemackog SFOR-a bacio limenku od pive u jezero.... (mada mu vjerovatno nije bilo tesko insipirisati se obilnim smecem oko jezera).
Znas sta bih ja uradila da sam to vidjela ? Vjerovatno bih ga gadjala tom istom limenkom u glavu i prisjetila bih mu se i chukun babe i chukun dede
Naime...nesto tako sam vec uradila. Sjeticete se da je u Sarajevu prije 6 godina bila najezda Kosovara...tako ih je bilo i u mom naselju...i jednu noc idem ja kuci, a ispred mene jedan od pomenutih ..bezbrizno zdere bananu...i onda...i ne osvrcuci se hoce li ga bar neko vidjeti, bas kao u crtanim filmovima, zafrljaci koru od banane preko ramena
![]()
Tako je ista pala negdje na pola puta izmedju mene i njega
Eh ...ne trebam opisivati kojom me brzinom obuzeo bijes i kako mi je pritisak odletio nebu pod oblakePotrcala sam...pokupila koru..pa onda trk za njim..dovoljno blizu da mu istu zviznem od tintaru sto jace
![]()
A on se jadan nasao u cuduNagovorim mu se svasta..pojma nemam je li me razumio..znam da je koru strpao sebi u dzep i produzio
A kakva sam ja po tom pitanju, slicno bih postupila i sa svojim prvim komsijom, a ne sa nekim ko je dosao iz neke vukojebine..ma ne'š vala da si iz zlatnih muda izletio![]()
Za takve ne treba imati milosti
Samo kako objasniti Svabi, koji upravo stoji usred gomile smeca na Borackom jezeru, da radi nesto protivno lokalnim obicajima.
U isto vrijeme, domaci 'gosti' na raznim stranama jezera, samo bacaju i bacaju ....
-
dilayla
Pa jah...Švabo misli da je IN kad radi isto k'o ovi ostali
Znas sta Prenj...zato i mrzim izlete jer se samo iznerviram zbog ostalih izletnika...ma eto fuj im na odgoj i kulturu (cast rijetkim izuzecima)..
Sad se sjetih naseg forumskog izleta prije manje o godinu dana na Baricama
Koliko se sjecam smece smo odmah trpali u kese (doduse plasticne
Stvarno sam bila prijatno iznenadjena tim postupkom vecine forumasa
- manijak1
Las Vegaswinetou wrote:Koji je najčistiji BH grad?
- manijak1
Tebe stalno ostavljajukomi wrote:ma svi glume
da su bili sa svojom rajom
ostavili bi smeće
:D:D
-
privremeni
Jucer bio u Mostaru (Svjetski dan voda) i malo detaljnije, zbog cijele price, posmatrao grad sa aspekta cistoce. Meni Mostar, u odnosu na Sarajevo, uvijek "izgleda" cisto. Ali to je rezultat klime, a ne boljeg rada komunalnih sluzbi ili savjesti gradjana. Uocljivi su opusci od cigareta (u povijesnom jezgru oko mosta) i nedostatak korpi za otpatke.
Ova bruka nam nije trebala, ali nam ne kvari vec opce poznati imidj. Ako procedura prodje, a nema razloga za suprotno, Mostarci ce se morati potruditi da cijeli grad drze mnogo urednije i da mijenjaju svoje navike, a to je onda jos jedna korist u cijeloj prici.
Ova bruka nam nije trebala, ali nam ne kvari vec opce poznati imidj. Ako procedura prodje, a nema razloga za suprotno, Mostarci ce se morati potruditi da cijeli grad drze mnogo urednije i da mijenjaju svoje navike, a to je onda jos jedna korist u cijeloj prici.
-
Prenj
Mislim da nije problem bio samo sam centar Mostara i dio oko Starog mosta, nego i bliza okolina grada.
Kada se vozis kroz Potoke, Bijelo polje, kroz sam Mostar i dalje kroz polje, kroz Bunu, smece je na svakom koraku, okaceno o drvece, pored ceste, svugdje ....

Kada se vozis kroz Potoke, Bijelo polje, kroz sam Mostar i dalje kroz polje, kroz Bunu, smece je na svakom koraku, okaceno o drvece, pored ceste, svugdje ....
-
privremeni
Te kese ti hidrasi zovu "kesomjeri", pokazuju vodostaj rijeka, odnosno svaki veci dotok vode, poslije kojeg ostaju na obalama i niskom rastinju kao znak dokle je bio nivo vode.
A nama je cijela zemlja prljava, od vlastitih haustora pa dalje, sad sam vec ljut, znamo pape i cipelice pred vrata, da ne unesemo nesto u stanove, a pred vratima i na ulici da ti pozli. Za mene je upravo to nedostatak postovanja i ljubavi (o kojoj se ubismo pricajuci na drugim temama) prema svojim komsijama, sugradjanima, pa i vlastitoj zemlji.
A nama je cijela zemlja prljava, od vlastitih haustora pa dalje, sad sam vec ljut, znamo pape i cipelice pred vrata, da ne unesemo nesto u stanove, a pred vratima i na ulici da ti pozli. Za mene je upravo to nedostatak postovanja i ljubavi (o kojoj se ubismo pricajuci na drugim temama) prema svojim komsijama, sugradjanima, pa i vlastitoj zemlji.