Premijera novog Passata 2014

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

jefferson

#26 Re: Premijera novog Passata 2014

Post by jefferson »

citroen xm wrote:U čemu je fazon sa maglenkama pa ih u USA malo ima na tim Pasatima?
Mnogo sto sta Passat nema u USA u osnovnoj i nekoj srednjoj opremi, dok u onoj najskupljoj dolazio kao i onaj u EU.
Fazon je u cijeni. Passat se u SAD takmici sa Toyotom Camry, Hondom Accord itd. Tako obicni Passat (koji je od 2010 10cm duzi od EU Passata, ima mehanicku rucnu kocnicu, Hankook gume itd, ustvari kotrlja se na platformi Superba) nema zadnje maglenke, u malo jacoj opremi ima prednje maglenke, klima je dvozonska SAMO u najskupljim modelima. Kocione plocice su drugacije (iste dimenzije, tvrdji materijali tj. jeftiniji) itd.
Zato Passat u SAD pocinje od 19,999 dolara, sto je poprilicno dosta auta za tu cijenu. 2.0TDI pocinje od 24,999.
CC je dosta slicniji EU modelu, iako i on nema zadnju maglenku (samo sijalicu tj. ako stavis EU prekidac i sijalicu imat ces), ali je i cijena veca.
Benzinci imaju drugacije ubrizgavanje zbog stroziji zahtjeva u SAD kada su NoX plinovi u pitanju, tako da 2.0TFSI i TSI imaju jednu sekvencu manje nego EU verzija, iako imaju istu snagu.
Inace, sto se tice maglenki, one u 70% SAD prakticno nisu ni potrebne. Amerikanci su odusevljeni sa njemackim autobanom, sto u SAD ima status legende. Ali znas sta kazu za njemacku: da nema autobana bila bi samo jos jedna Evrospska drzava sa usranim vremenom.
Generalno, osim 10-15 drzava tokom zime, nema potrebe za zadnjim maglenkama a ni prednjim (iako nema zakona kao kod nas da ih mozes paliti samo po magli ili vrlo losem vremenu, tako da dosta auta ima upaljene maglenke stalno).
Tkanton

#27 Re: Premijera novog Passata 2014

Post by Tkanton »

na svoju ruku wrote:
ado-šampion wrote:Po cemu vidis da je americka? Ozbiljno pitam, fakat me zanima.

Meni izgleda kao i standardna evropska, ne vidim nista cudno, jedino ovaj volan nesto ne znam jesam li vidjao uzivo. :)

Ta tvoja je ja mislim sa svim doplatama koje imaju u Passatu, od navigacije, do automatske klime, koze. :)
Imam B6 americkog pasata 2.0T (211ks)

najlaksi nacin za provalit americkog pasata je

1. velika vecina USA passata nema dvozonsku klimu vec onu obicnu

2. jako veliki broj 'cup-holders' to jest prostora gdje se mogu staviti case/flase vode (obavezan u sredini)

3. 99% USA passata nema maglenke (pogledaj prekidac za svjetla)

eto ...lp
Ja bi reko da to sto si naveo je sve suplja prica, to ti sve i europski passat i moze imat a i nemat......
Osnovna razlika i najlakse za prepoznat je njegova sam velicina to jest amiricki je veci, pa ako i to ne spazis kad sjednes unutra na satu ce ti bi milje a ne kilometri, plus ovaj passat sa slike da je u americi imo bi dugme za paljenje motor pored mjenjaca
sirocco

#28 Re: Premijera novog Passata 2014

Post by sirocco »

Tkanton wrote:
na svoju ruku wrote:
ado-šampion wrote:Po cemu vidis da je americka? Ozbiljno pitam, fakat me zanima.

Meni izgleda kao i standardna evropska, ne vidim nista cudno, jedino ovaj volan nesto ne znam jesam li vidjao uzivo. :)

Ta tvoja je ja mislim sa svim doplatama koje imaju u Passatu, od navigacije, do automatske klime, koze. :)
Imam B6 americkog pasata 2.0T (211ks)

najlaksi nacin za provalit americkog pasata je

1. velika vecina USA passata nema dvozonsku klimu vec onu obicnu

2. jako veliki broj 'cup-holders' to jest prostora gdje se mogu staviti case/flase vode (obavezan u sredini)

3. 99% USA passata nema maglenke (pogledaj prekidac za svjetla)

eto ...lp
Ja bi reko da to sto si naveo je sve suplja prica, to ti sve i europski passat i moze imat a i nemat......
Osnovna razlika i najlakse za prepoznat je njegova sam velicina to jest amiricki je veci, pa ako i to ne spazis kad sjednes unutra na satu ce ti bi milje a ne kilometri, plus ovaj passat sa slike da je u americi imo bi dugme za paljenje motor pored mjenjaca
lupas, dimezije ovog modela su potpuno iste, to dugme za paljenje uopste ne postoji na ovom modelu, klima im je vecinom manuelna ali ima ih i sa dvozonskom, najlakse je amerikance poznati po onom nadzidzanom radiju, sjedistima(kozna sjedista ali nisu profilisana kao kod eu modela, vec su ova sto u eu dolaze u comfort opremi), i najuocljivija razlika je zadnja tablica
SAID5

#29 Re: Premijera novog Passata 2014

Post by SAID5 »

Nije lose za wauvvee, ali jos pure treba da stigne jedan bmw i tu ligu

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tkanton

#30 Re: Premijera novog Passata 2014

Post by Tkanton »

Hoces rec da je u americi passat iste velicine, hoces rec da su tamo kilometri na sata..... ok ako ti tako kazes :run:
Drvosjeca iz Dejcica

#31 Re: Premijera novog Passata 2014

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

SAID5 wrote:Nije lose za wauvvee, ali jos pure treba da stigne jedan bmw i tu ligu

Jašta, zato se BMW iz te klase proda upola manje nego Passat. :wink: Passat je institucija. :kakoste:
Tkanton

#32 Re: Premijera novog Passata 2014

Post by Tkanton »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
SAID5 wrote:Nije lose za wauvvee, ali jos pure treba da stigne jedan bmw i tu ligu

Jašta, zato se BMW iz te klase proda upola manje nego Passat. :wink: Passat je institucija. :kakoste:
Neznam samo odkad to passat pokusava da stigne BMW...... valjda bmw ide u trku sa mercedesom i audijem.......

Pojedinci ili neznaju neke stvari ili se prave budale, pa sta vi mislite da recimo vw ili citroen mozda reno nemogu napravit limuzinu kao mercedes ili bmw, ili da bmw nemoze napravit auto kao ferari.... svi to mogu al ko ce kupit citroena od 100 000 KM ko ce kupit passata od 150 000 KM kad ta auta uopste nemaju to ima da budu olicenje nekog bogastva i moci, svako auto koje se pravi je smisljeno i ciljano ide za odredjenu klasu ljudi a sto ljudi kod nas od passata prave mercedesa od renoa ferarija i td to su gluposti karakteristicne samo za nase podnevlje
sirocco

#33 Re: Premijera novog Passata 2014

Post by sirocco »

Tkanton wrote:Hoces rec da je u americi passat iste velicine, hoces rec da su tamo kilometri na sata..... ok ako ti tako kazes :run:

B6 i ovi prije njega jesu, za novije nisam siguran, i ne znam gdje sam spomenuo da su kilometri
jefferson

#34 Re: Premijera novog Passata 2014

Post by jefferson »

sirocco wrote:
Tkanton wrote:Hoces rec da je u americi passat iste velicine, hoces rec da su tamo kilometri na sata..... ok ako ti tako kazes :run:

B6 i ovi prije njega jesu, za novije nisam siguran, i ne znam gdje sam spomenuo da su kilometri
Od 2010 godine je Passat za SAD drugaciji. U sustini je to Skoda Superb.
Diesel 2.0tdi je isti,benzinci imaju malo izmjenjenu elektorniku radi emo zahtjeva.
Post Reply