Neovlasteno slikanje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

homega

#26 Re: Neovlasteno slikanje

Post by homega »

Avetinho wrote:
vješalica wrote:
Član 189.
Neovlašćeno optičko snimanje
(1) Ko fotografski, filmski ili na drugi način snimi drugu osobu bez njezinog pristanka u njezinim prostorijama ili ko takav snimak direktno prenese trećem ili ko mu takav snimak pokaže ili mu na koji drugi način omogući da se s njim direktno upozna,
kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.
.
Bolnica nikako ne spada u privatne prostorije medicinskog osoblja.
Gdje si u čl. 189. našao riječ "privatno", piše u njezinim, što znači u prostorijama za koje ta osoba odgovara.
Drinski

#27 Re: Neovlasteno slikanje

Post by Drinski »

homega wrote: .... što znači u prostorijama za koje ta osoba odgovara.
:lol: :lol: :lol:
azdralovic

#28 Re: Neovlasteno slikanje

Post by azdralovic »

Druze , gledaj to ovako, onu su uslikali kako se sunca gola u svojoj kancelariji i ona je odgovarala zbog toga a nisam vidio da je neko pravio problem fotografu mislim avaza... :sax:
VatasHr

#29 Re: Neovlasteno slikanje

Post by VatasHr »

homega wrote: Gdje si u čl. 189. našao riječ "privatno", piše u njezinim, što znači u prostorijama za koje ta osoba odgovara.
ahahahahahahaha kakav panglu, pa zbog ovakvih smo među najneinteligentnijim u Evropu, hahahahahahahahhahahahahahaa pa ne prestajemo se smijat. sjedim se ekipom, maksuz se registrovali da ti se smijemo koliko si glup hahahahahahahhahahahahhahahahahhahah
ZAGORS

#30 Re: Neovlasteno slikanje

Post by ZAGORS »

everlast wrote:Pozdrav dobri ljudi.

Imam nekoliko interesovanja, pa ako je neko raspolozen da ih prodiskutujemo.

Da li je neovlasteno slikati tetu u domu zdravlja, koja tu radi. Razlog, zatecena na neprofesionalnom ponasanju.

Kada bi ta ista teta pozvala policiju zbog toga, da li mi policija ima pravo oduzeti mobitel bez ikakvog naloga.

Da li ja mogu tu tetu prijaviti istoj toj policiji i kome se zaliti na njeno ponasanje.

Hvala.
Ako je zgodna teta nije :D
Post Reply