Otkad vi to želite živjet u BiH?sds zdk wrote:I šta dalje? Stalna politika konfrontacija ne valja'iscrpljuje i politiku i narod? Šta dalje sa Srbima vam je živjeti?
Ja mislio vi želite nezavisnost.
Otkad vi to želite živjet u BiH?sds zdk wrote:I šta dalje? Stalna politika konfrontacija ne valja'iscrpljuje i politiku i narod? Šta dalje sa Srbima vam je živjeti?
A što je sa anketama po kojima bi 90% Srba glasalo za nezavisnost RS-a? Kako su onda za suživot i život sa drugima?sds zdk wrote:Sa Srbima vam je živjeti i zato je pametnije da se ne svađate, jer zajednički život u svađi postaje veliki teret onima koji se svađaju?zato spustite tenzije i Srbi će spustiti tenzije pa da vidimo može li život biti bolji?
Znači SDS ako dođe na vlast neće svako malo govoriti da je BiH neodrživa i da će se RS osamostalit kao što to svako malo govori SNSD i Dodik?sds zdk wrote:Bila bi to šetnja u maglu sa jako neizvjesnim rezultatom kako bi se u magli svi snašli.
Samo ako priznate da vam je pod Osmanlijama bilo najbolje.sds zdk wrote:Da suživot u BiH i političko približavanje i saradnja Bošnjaka i Srba kako u BiH tako i u Srbiji (Sandžak ili Raška)!
Političke integracije nasuprot iscrpljujućim i nekorisnim dezintegracijama uz zajednički put u Evropsku uniju!I suviše smo (i mi i vi) svi smo mali da si dozvolimo budemo još manji?

Njet.sds zdk wrote:Osmanlije su i vašu državu uništili /srednjovjekovnu Bosansku kraljevinu i Crkvu/.Ukoliko se time ponosite, onda s vama nešto nije u redu, da slavite uništenje svoje države iz 1463 godine.
Čiju vašu? Kakav je tvoj status u odnosu na "njih"?sds zdk wrote:Osmanlije su i vašu državu uništili /srednjovjekovnu Bosansku kraljevinu i Crkvu/.Ukoliko se time ponosite, onda s vama nešto nije u redu, da slavite uništenje svoje države iz 1463 godine.
Pitao sam se samo kad ćeš otkriti veo s licasds zdk wrote:Nakon Osmanlijskog i Austrugarskog ropstva vama je prvi put državu dao srpski kralj Aleksandar Karađorđević.
Zašto tolika ljubav prema Turcima?Koliko mi je poznato vi kažete Bošnjaci?
sds zdk wrote:Nakon Osmanlijskog i Austrugarskog ropstva vama je prvi put državu dao srpski kralj Aleksandar Karađorđević.
Zašto tolika ljubav prema Turcima?Koliko mi je poznato vi kažete Bošnjaci?
Ništa se ti ne integriši, imaju dovoljno problema i bez tebe. Za rješavanje problema okrenuti se beogradu kao glavnom gradu svih srba u rasejanju.sds zdk wrote:Podrinje?
Mora se ekonomski i privredeno integrisati ili barem mnogo bliže ekonomski i privredno povezati sa Sarajevom i Tuzlanskom regijom!
Za Srbe je Sarajevo od strateške važnosti, jer minimalno istočni dio RS-a ili se ekonomski i privredno veže za Sarajevo ili se ekonomski i privredno veže za Srbiju, a što je politički nemoguće ili jako teško zbog nepostojanja jedinstva tržišta jer je podrinje dio BiH i ekonomski je jedinstveni dio tržišta BiH. Trećeg izbora nema. Tako da tridesetak opština u ruralnom području istoka RS-a, koje po kapacitetima predstavljaju predgrađa grada, ako odbacuju Sarajevo, a onda i Tuzlu i Mostar, onda neizostavno moraju načisto ekonomski propasti. Ne postoji ni teorijska mogućnost da se istočna RS počne razvijati bez Federacije, jer to svako pametan vidi samo jednim pogledom na kartu. Ponavljam, bez pune ekonomske integracije istoka RS-a (koji je primjer antiteze normalnoj ekonomskoj regiji) sa Federacijom BiH, ne postoji nikakva mogućnost razvoja, bez obzira na htjenja i napore. Čak je najveća zabluda hidro potencijal istoka, jer će efekti gradnje hidroelektrana biti centralizacija kapitala i stvaranje oligarhija u centrima moći (u ovom slučaju u staklenoj zgradi Vlade RS-a), dok će s druge strane dodatno podstaći raseljavanje stanovništva s istoka. Dokaz tome je HE Višegrad, gdje su paralelno s tim Višegrad i okolina totalna ekonomska propast, a stanovništvo bježi u Srbiju (izuzev slabašnog povratka Bošnjaka).
Da mi smo Bosnjaci a Osmanlije su Osmanilije kasnije Turci. Mi imamo odredjenu naklonost prema Turcima kao sto Srbi imaju prema Rusima. Nama je zajednicka vjera sa Turcima a vma sa Rusima.Zašto tolika ljubav prema Turcima?Koliko mi je poznato vi kažete Bošnjaci?
Bodkin wrote:za ovog lika treba podforum o srbima otvoriti