Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Tmujo1
#26 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Sve je tacno sto su mnogi rekli ali isto tako smatram da je posao sa obzirom sta oni rade preplacen i da su mnoge nekulturne fudbalere digli u nebo i dali im povoda da se ponasaju kao bogovi.To je ono kad ti slava udari u glavu.Mislim da to sve nije pravedno prema ostalim ljudima,zanimanjima.
- agnostic_front
#27 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Možda u BiH. Ali hajde recimo da je to tačno. Kad to nije bilo tako? Prije 50 godina, 100, 200, 500, 1000?CoCoLoCo wrote:Super pitanje, mislim da je prvnenstveno skolstvo u kurcu, ubija svaku slobodu u klincima i ideje u zacetku, sad je bitno bit poslusan mali klon, miran i bez talasanja uhodanog sistema. I sami smo x puta ovde na istom forumu bili svjedoci sistematskog ismijavanja drukcijeg misljenja, ma kolko bilo korisno. Najlakse ismijat i uljuljkat se u vec uhodane furke, nista ne propitkivat, nista ne dovodit u pitanje, suti gdje jesi i mani belaja jel
- korisnik.1
#28 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Fudbal nije najplaćeniji sport, jedino ako si mislio na američki fudbal on je plaćeniji od ovog "sokera". Iznad ragbija stoji golf, iako malo koga interesuje.
Sve to spada u zabavu kako neko napisa. Isto bi bilo da pišeš zbog čega oni glumci dobijaju onolike pare da se pojave u filmu.
To što je to nekome posao to je druga stvar. Može i meni biti posao molera ili zidara koji pravi kuće i sigurno je to društveno korisnije nego ubacivati loptu u mrežu. Moj je problem što se ja nisam probio kao fudbaler ili glumac.
Sve to spada u zabavu kako neko napisa. Isto bi bilo da pišeš zbog čega oni glumci dobijaju onolike pare da se pojave u filmu.
To što je to nekome posao to je druga stvar. Može i meni biti posao molera ili zidara koji pravi kuće i sigurno je to društveno korisnije nego ubacivati loptu u mrežu. Moj je problem što se ja nisam probio kao fudbaler ili glumac.
-
Tmujo1
#29 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Evo ti informacija stara dvije godine u kojoj se kaze da C. Ronaldo zarađuje 46.575 eura dnevno.Ko to zaradjuje dnevno vise?Jeste li svijesni koje su to pare za dan?
- Towelie
#30 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
A jesi li svestan koje pare taj isti CR napravi Realu u marketinskom smislu? O igrackim kvalitetima i trofejima koje svojom igrom donosi, te prestizu kluba, da i ne govorim.
- dinooh
#31 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
CEOTmujo1 wrote:Evo ti informacija stara dvije godine u kojoj se kaze da C. Ronaldo zarađuje 46.575 eura dnevno.Ko to zaradjuje dnevno vise?Jeste li svijesni koje su to pare za dan?
David Tepper zaradio prosle godine 10 milijuna dolara na dan. Preko 3,5 milijardi dolara u toj godini.
Steven Cohen 2,4 milijardi dolara. Hedge manager oboijica
Last edited by dinooh on 26/06/2014 17:28, edited 1 time in total.
-
salvatore paradise
#32 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Nema veze sta ti smatras... Jel gledas tekme? Jel kupis pivo uz tekmu? Jel pojedes Nutelu? Sve ce ti se samo kasti...Tmujo1 wrote:Sve je tacno sto su mnogi rekli ali isto tako smatram da je posao sa obzirom sta oni rade preplacen i da su mnoge nekulturne fudbalere digli u nebo i dali im povoda da se ponasaju kao bogovi.To je ono kad ti slava udari u glavu.Mislim da to sve nije pravedno prema ostalim ljudima,zanimanjima.
-
Tmujo1
#33 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Sta ce mi se kasti ne jedem nutelu uz tekmu jedem je i bez reklama kad mi se jede,pivo isto tako pijem kad mi se pije ne uz utakmicu i sta?Pa to nije nikakav razlog te se stvari rade inace kad nema fudbala.salvatore paradise wrote:Nema veze sta ti smatras... Jel gledas tekme? Jel kupis pivo uz tekmu? Jel pojedes Nutelu? Sve ce ti se samo kasti...Tmujo1 wrote:Sve je tacno sto su mnogi rekli ali isto tako smatram da je posao sa obzirom sta oni rade preplacen i da su mnoge nekulturne fudbalere digli u nebo i dali im povoda da se ponasaju kao bogovi.To je ono kad ti slava udari u glavu.Mislim da to sve nije pravedno prema ostalim ljudima,zanimanjima.
-
Tmujo1
#34 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Da je tako onda sigurno nebi bilo ovo.Towelie wrote:A jesi li svestan koje pare taj isti CR napravi Realu u marketinskom smislu? O igrackim kvalitetima i trofejima koje svojom igrom donosi, te prestizu kluba, da i ne govorim.
Code: Select all
http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.html:376186-Real-u-minusu-589-miliona-evra- korisnik.1
#35 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Pa nije to puno, to je svakih sat vremena 1900 eura, dok Messi npr po satu zarađuje 5000 € a Tiger Woods 38 000 € po satu.
Bryant zarađuje 7800 po satu. Nije to samo fudbal, općenito su sportisti plaćeni. Zašto i ne bi bili, sport je najveća zabava na svijetu, neko je malo više a neko malo manje zabavniji pa s toga su i plaćanja različita.
I naravno, podaci se negdje neće slagati jer pojedinci ne znaju da klupski ugovor i sponzorski nisu isto.
Mujo ocito nisi imao dodira sa izucavanjem ekonomije, ja iako površno eto već vidim da je marketing imao uticaj na tebe pa si ti kupio i nutelu i pivo i odabrao si ono s reklame.
Bryant zarađuje 7800 po satu. Nije to samo fudbal, općenito su sportisti plaćeni. Zašto i ne bi bili, sport je najveća zabava na svijetu, neko je malo više a neko malo manje zabavniji pa s toga su i plaćanja različita.
I naravno, podaci se negdje neće slagati jer pojedinci ne znaju da klupski ugovor i sponzorski nisu isto.
Mujo ocito nisi imao dodira sa izucavanjem ekonomije, ja iako površno eto već vidim da je marketing imao uticaj na tebe pa si ti kupio i nutelu i pivo i odabrao si ono s reklame.
-
Tmujo1
#36 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Ja gore rekoh da reklama i fudbal nema veze sa onim sto jedem,pijem ali ti ocito ne citas nego si zavro ko mutav 
- agnostic_front
#37 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Kad ljudi prestanu da prate fudbal, tad će i igračima da se plate istope.
- korisnik.1
#38 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
hehehe paša moj, to ti misliš da reklama ne utiče na tebe
jedino ako si ti onaj lik Jane iz serije Mentalist
očigledno je da nisi upoznat sa tematikom tržišta pa misliš da svoje odluke donosiš samostalno i racionalno 
-
Tmujo1
#39 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Ne utice ja ih cak i ne registrujem,jedem eurokrem ne nutelu.To ako neko drugi komanduje tobom i tvojim odlukama onda pricaj ali u svoje ime ne tuđe.korisnik.1 wrote:hehehe paša moj, to ti misliš da reklama ne utiče na tebejedino ako si ti onaj lik Jane iz serije Mentalist
očigledno je da nisi upoznat sa tematikom tržišta pa misliš da svoje odluke donosiš samostalno i racionalno
- korisnik.1
#40 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Izvini stvarno Jane, nisam te prepoznao na prvu
vjerovatno si ovo napisao preko kompjutera/mobitela koji si sam napravio a ne kupio, vjerovatno jedeš eurokrem i piješ pivo koje si sam napravio tako da reklamiranje nema veze sa tvojim životom. Ti uživaj tako samostalan, a sa mnom nek' upravljaju reklame 
-
Tmujo1
#41 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Ako sam kupio kompjuter kupio sam ga jer sam ja htjeo a ne zato sto mi je neko to nametnuo,rekao,tako isto sa mobitelom i ostalim potrebstinama.korisnik.1 wrote:Izvini stvarno Jane, nisam te prepoznao na prvuvjerovatno si ovo napisao preko kompjutera/mobitela koji si sam napravio a ne kupio, vjerovatno jedeš eurokrem i piješ pivo koje si sam napravio tako da reklamiranje nema veze sa tvojim životom. Ti uživaj tako samostalan, a sa mnom nek' upravljaju reklame
nemoj dalje provaljujes se đabe.
- korisnik.1
#42 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Ih sad ti meni namećeš riječi. Ja nigdje ne napisa da ti neko nešto nameće.
Očigledno je da ti ne razumiješ šta su reklame pa nećeš ni da prihvatiš da imaju uticaja na tebe, evo SP ti je bilo najbolji primjer trka između Nike.a i Adidas.a. Ili to što je FIFA zabranila igračima da nose slušalice drugih proizvođača osim Sony-a, sigurno je to bez razloga .. ma bolje da se ne provaljujem džabe
Očigledno je da ti ne razumiješ šta su reklame pa nećeš ni da prihvatiš da imaju uticaja na tebe, evo SP ti je bilo najbolji primjer trka između Nike.a i Adidas.a. Ili to što je FIFA zabranila igračima da nose slušalice drugih proizvođača osim Sony-a, sigurno je to bez razloga .. ma bolje da se ne provaljujem džabe
-
Tmujo1
#43 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Pa provaljujes se jarane ne nosim ni adidas ni nike a ako bi neke i uzeo nekad uzeo bih ako bi mi se dopale e ne zato sto ih neko drugi reklamira.Znaci da zaokruzimo ni jedna reklama ne utice na mene i moj izbor.korisnik.1 wrote:Ih sad ti meni namećeš riječi. Ja nigdje ne napisa da ti neko nešto nameće.![]()
- Šveđanin
#44 Re: Odg: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
A to ce se desiti nikad.agnostic_front wrote:Kad ljudi prestanu da prate fudbal, tad će i igračima da se plate istope.
Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
-
salvatore paradise
#45 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Nemam ti ja onda sta dalje pricati.Tmujo1 wrote:Sta ce mi se kasti ne jedem nutelu uz tekmu jedem je i bez reklama kad mi se jede,pivo isto tako pijem kad mi se pije ne uz utakmicu i sta?Pa to nije nikakav razlog te se stvari rade inace kad nema fudbala.salvatore paradise wrote:Nema veze sta ti smatras... Jel gledas tekme? Jel kupis pivo uz tekmu? Jel pojedes Nutelu? Sve ce ti se samo kasti...Tmujo1 wrote:Sve je tacno sto su mnogi rekli ali isto tako smatram da je posao sa obzirom sta oni rade preplacen i da su mnoge nekulturne fudbalere digli u nebo i dali im povoda da se ponasaju kao bogovi.To je ono kad ti slava udari u glavu.Mislim da to sve nije pravedno prema ostalim ljudima,zanimanjima.
-
lajkujMe
#46 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
To je stvar kapitalizma
iz godine u godinu su sve vece plate fudbalera zato sto je svake godine neki klub spreman platiti jos vise za jednog igraca koji je odlican, popularan i slicno a zasto? Zato sto fudbaleri kazu ja idem u klub koji me najvise plati.
Tako da je to stvar licitacije.
Isplati se to klubovima vjerujte mi bar ovim velikanima u ligama petice.
Nekada davno tacnije prije 2000-1500 godina najpopularniji sport je biooooo gladiatori
i oni su tada bukvalno zaradjivali masu para, dobivali su cure i svasta nesto, jedina mana je bila sto su bili robovi i crkavali su poprilicno brzo 
Tako da je to stvar licitacije.
Isplati se to klubovima vjerujte mi bar ovim velikanima u ligama petice.
Nekada davno tacnije prije 2000-1500 godina najpopularniji sport je biooooo gladiatori
-
salvatore paradise
#47 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Dzaba ti pricati. Eto Nutela, Heineken i ostali zalud svake godine bacaju desetine miliona eura na reklame koje ne uticu ni na koga... Bolje ne ulaziti u ozbiljniju diskusijukorisnik.1 wrote:Ih sad ti meni namećeš riječi. Ja nigdje ne napisa da ti neko nešto nameće.![]()
-
Tmujo1
#48 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Sto se mene tice bacaju, mogu pojest nutelu ali mi je drazi eurokrem i sta ces ti sad ulazit radi toga sa bilo kim u diskusiju?Jedem sto volim a ne sto mi drugi kaze da trebam,da je bolje i slicno.salvatore paradise wrote:Dzaba ti pricati. Eto Nutela, Heineken i ostali zalud svake godine bacaju desetine miliona eura na reklame koje ne uticu ni na koga... Bolje ne ulaziti u ozbiljniju diskusijukorisnik.1 wrote:Ih sad ti meni namećeš riječi. Ja nigdje ne napisa da ti neko nešto nameće.![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#49 Re: Odg: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Šveđanin wrote:A to ce se desiti nikad.agnostic_front wrote:Kad ljudi prestanu da prate fudbal, tad će i igračima da se plate istope.
Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
-
salvatore paradise
#50 Re: Zbog cega je fudbal najplaceniji posao?
Ja ti govorim da reklame formiraju nasa misljenja, htjeli mi to priznati ili ne. To je cinjenica dokazana toliko puta do sada da je zaista izlisno ulaziti u diskusiju oko toga. I ja volim da mislim kako na mene ne utice, pa se milion puta nadjem u situaciji da kupim proizvod koji sam vidio na reklami umjesto nekog koji je mozda i bolji ali mi je nepoznat.Tmujo1 wrote:Sto se mene tice bacaju, mogu pojest nutelu ali mi je drazi eurokrem i sta ces ti sad ulazit radi toga sa bilo kim u diskusiju?Jedem sto volim a ne sto mi drugi kaze da trebam,da je bolje i slicno.salvatore paradise wrote:Dzaba ti pricati. Eto Nutela, Heineken i ostali zalud svake godine bacaju desetine miliona eura na reklame koje ne uticu ni na koga... Bolje ne ulaziti u ozbiljniju diskusijukorisnik.1 wrote:Ih sad ti meni namećeš riječi. Ja nigdje ne napisa da ti neko nešto nameće.![]()
Uostalom sama cinjenica da velike firme ulazu ogromne pare u marketing ti govori da od toga imaju itekakve koristi. Coca cola je najpoznatiji brand na svijetu, pa opet mjesec-dva prije Nove godine nas bombarduju kurcevim bijelim medjedima, crvenim kamionima i deda mrazovima. Govori li ti to ista?