E hajde da se i ja složim sa tobom jednom.Objektivni navijac wrote:Nismo se obrukali u nicijim ocima. Jer nas svi gledaju realno i objektivno. Ispadanje BiH u grupi je sasvim ocekivano za cijeli svijet. To sto smo se mi bolesno ufurali da smo sila,to nema veze sa zivotom.leo karan wrote:nismo se obrukali samo iz perspektive prosjecnog stanovnika australije, japana ili finske...
u stvarnosti smo luzercine teske, gori od ovih crnackih reprezentacija s kojima se svi sprdaju na prvenstvu.
ako cemo se zadovoljavat mrvicama i odgajat generacije gubitnika, onda je ovo skroz ok.
Cuj zadovoljavati mrvicama i generacije gubitnika![]()
![]()
![]()
Sta ti mislis da cemo biti trostruki uzastopni evropski i svjetski prvaci.![]()
![]()
Plasman na velika takmicenja ( SP,Euro ) je nas krajnji domet,ostalo su nerealne fantazije. Nekada cemo ispasti ovako bezze i neborbeno u grupi,tu i tamo cemo ispasti borbeno od jaceg protivnika,nekada cemo napraviti korak vise,recimo sada ,smo mogli izboriti utakmicu sa Franscuskom i to bi nam bio kraj a nekada se bogami necemo ni plasirati.
Zadnjih nekoliko ciklusa smo napravili veliki iskorak,usli smo u 1-2 jakosnu grupu,sto nam omogucava lakse kvalifikacije,tako i plasman na SP i EURO,posebno na EURO,jer sada po novom sistemu,pola Evrope se plasira. Imacemo i igraca,ima dovoljno dijaspore,tako da nam igrace odgajaju njemacki klubovi,hvala im velika,jer mi ne bi nikada.
Ovo je samo sport,zabava za mase. Igrali smo,izgubili,pruziti ruku nigerijskim lavovima,izvuci bar bod protiv Irana i idemo dalje
Idemo dalje jos jaci!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Drvosjeca iz Dejcica
#26 Re: Idemo dalje jos jaci!
- raskopusa
#27 Re: Idemo dalje jos jaci!
jedina nepoznanica kad cemo se sledeci put plasirati.sad smo imali srece i slabu grupu.Budalike wrote:Nismo se obrukali,prvo nam je svjetsko,gore glavu ljudi nije smak svijeta.
![]()
![]()
- Quaresma
#28 Re: Idemo dalje jos jaci!
koliko sam dosad preseravanja i gluposti nevjerovatno
pa i u pravu su kad kazu da smo drzava s 4 miliona selektora
Sent from my RM-875_eu_hungary_298 using Tapatalk
pa i u pravu su kad kazu da smo drzava s 4 miliona selektora
Sent from my RM-875_eu_hungary_298 using Tapatalk
- P308
#29 Re: Idemo dalje jos jaci!
Sjecam se komentara kad smo tek osigurali SP, barem trecina ako ne i polovina komentatora je bila u stilu da je potpuno nebitno ako izgubimo sve utakmice, vazno je da smo se plasirali. Nisam ni ja zadovoljan nasom igrom, ali cinjenica je da ne znamo podnijeti ni poraz ni pobjedu. Poslije pobjede smo najbolji na svijetu i niko nam nije ravan, a poslije poraza smo odmah najgori i treba ukinuti nogomet u BiH.
-
emmir1
#30 Re: Idemo dalje jos jaci!
Spahic nije kriv za gol , jasno se vidi da ga je Emenike spetljao po nogama.
Da ga nije faulirao nema teorije da bi došao do lopte I gola.
Brutalno smo pokradeni I to je cijela priča.
Takođe pratila nas je nesreća , auto gol protiv Agentine te Dzekin šut u zadnjom minuti koji smo svi vidjeli u golu a on završio na stativi.
Jedan gol smo sami sebi dali , jedan nam je dao sudija a jedan nam je zabio najbolji igrač svijeta
Glavu gore , volim te Bosno
Takođe pratila nas je nesreća , auto gol protiv Agentine te Dzekin šut u zadnjom minuti koji smo svi vidjeli u golu a on završio na stativi.
Jedan gol smo sami sebi dali , jedan nam je dao sudija a jedan nam je zabio najbolji igrač svijeta
- limeni
#31 Re: Idemo dalje jos jaci!
pa dobro velika je stvar sto smo se plasirali ali imam osjecaj da smo mogli bolje odigrati. to je ono sto boli, mi da smo pruzili svoj maksimum mogli smo proci u drugu fazu.P308 wrote:Sjecam se komentara kad smo tek osigurali SP, barem trecina ako ne i polovina komentatora je bila u stilu da je potpuno nebitno ako izgubimo sve utakmice, vazno je da smo se plasirali. Nisam ni ja zadovoljan nasom igrom, ali cinjenica je da ne znamo podnijeti ni poraz ni pobjedu. Poslije pobjede smo najbolji na svijetu i niko nam nije ravan, a poslije poraza smo odmah najgori i treba ukinuti nogomet u BiH.
naravno i fifa sere i sudije nemaju nikakvu liniju. vamo kad igraju spanija i chile sviraju svaki kontakt, kod nase utakmice postavise sudiju koji izgleda sudi rugby (pogledaj njihov gol) a to ide u korist nigeriji koji su fizicki jaci.
valjda treba makar jedna iz afrike proci dalje, kad vec i sudije moraju biti iz svih djelova svijeta pa cak iz jebenog novog zeelanda.
-
Korisničkoime
#32 Re: Idemo dalje jos jaci!
Ostaje tuga jer smo objektivno bolji od Nigerije to je i ona harakiri postava od sinoc pokazala sada zamisli da smo im zatvorili krila kao sto su Iranci uradili jer to je njihovo glavno oruzije te da smi ne daj Boze malo i napadali preko krila da smo slomljenog Misketa zamjenili na poluvremenu sa svjezim igracem da nismo igrali sa laznim krilom i tako prosto pozvali Nigeriju da iskoristi svoje oruzije zamisli da se nismo sa fizicki nadmocnim afrikancima kojima klimatski uslovi od 30+ odgovaraju pokusali da se nadtrcajemo sa netrkacima u sredini terena. Sve u svemu je utisak da smo mogli vise i bolje samo da nas je neko znao postaviti i usmjeriti
Sent from my GT-I9070 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9070 using Tapatalk 2
- General_Jackson
#33 Re: Idemo dalje jos jaci!
Potpisujem!emmir1 wrote:Spahic nije kriv za gol , jasno se vidi da ga je Emenike spetljao po nogama.
Odigrali smo dovoljno dobro da dobijemo Nigeriju, ali nismo mogli i protiv lovaca na lignje sa N.Zelanda, a onaj ko je mislio da ćemo nabiti Nigeriju sa 5 komada, taj nema pojma.
- BackInBlack
#34 Re: Idemo dalje jos jaci!
nasao sam cool sliku ... istinutu ...
mnogima se nece svidjet ... al je fakat istinita ...
http://postimg.org/image/kc9kup9pl/
mnogima se nece svidjet ... al je fakat istinita ...
http://postimg.org/image/kc9kup9pl/
- Šveđanin
#35 Re: Idemo dalje jos jaci!
Mene ovo brine:
Za 20 godina kad presusi kadar iz dijaspore.Mi cemo tek tad pasti
-
flexibila
#36 Re: Idemo dalje jos jaci!
Oni kontali ako prodjemo grupu, dace biti oslobodjeni placanja stambenih kreditaObjektivni navijac wrote:Nismo se obrukali u nicijim ocima. Jer nas svi gledaju realno i objektivno. Ispadanje BiH u grupi je sasvim ocekivano za cijeli svijet. To sto smo se mi bolesno ufurali da smo sila,to nema veze sa zivotom.leo karan wrote:nismo se obrukali samo iz perspektive prosjecnog stanovnika australije, japana ili finske...
u stvarnosti smo luzercine teske, gori od ovih crnackih reprezentacija s kojima se svi sprdaju na prvenstvu.
ako cemo se zadovoljavat mrvicama i odgajat generacije gubitnika, onda je ovo skroz ok.
Cuj zadovoljavati mrvicama i generacije gubitnika![]()
![]()
![]()
Sta ti mislis da cemo biti trostruki uzastopni evropski i svjetski prvaci.![]()
![]()
Plasman na velika takmicenja ( SP,Euro ) je nas krajnji domet,ostalo su nerealne fantazije. Nekada cemo ispasti ovako bezze i neborbeno u grupi,tu i tamo cemo ispasti borbeno od jaceg protivnika,nekada cemo napraviti korak vise,recimo sada ,smo mogli izboriti utakmicu sa Franscuskom i to bi nam bio kraj a nekada se bogami necemo ni plasirati.
Zadnjih nekoliko ciklusa smo napravili veliki iskorak,usli smo u 1-2 jakosnu grupu,sto nam omogucava lakse kvalifikacije,tako i plasman na SP i EURO,posebno na EURO,jer sada po novom sistemu,pola Evrope se plasira. Imacemo i igraca,ima dovoljno dijaspore,tako da nam igrace odgajaju njemacki klubovi,hvala im velika,jer mi ne bi nikada.
Ovo je samo sport,zabava za mase. Igrali smo,izgubili,pruziti ruku nigerijskim lavovima,izvuci bar bod protiv Irana i idemo dalje
Lopta se kotrlja, a sutra se ide na posao
Ha konta raja da smo ala Brazil, Njemacka ........
Zivot ide dalje.
- sinuhe
#37 Re: Idemo dalje jos jaci!
Plasman BiH u drugi krug se ocekivao sirom Evrope u kojoj ima ljudi koji nas simpatisu iz ovog ili onog razloga.
Imamo i igrace za taj podvig ali zakazala je klupa i realno obrukali su se. Ako njima ne trebaju oni milioni ne znam ni sto se ja time evo cijeli dan zamaram
Imamo i igrace za taj podvig ali zakazala je klupa i realno obrukali su se. Ako njima ne trebaju oni milioni ne znam ni sto se ja time evo cijeli dan zamaram
- Tito_i_Partija
#38 Re: Idemo dalje jos jaci!
Ja vjerujem da je to nesto veoma realno, i sa tim cemo se morati suociti kad-tad. Bice naravno jedno vrijeme momaka iz drugih zemalja koji ce htjet' da igraju za nasu zemlju (zaviseci od njihovih roditelja i dolaska u BiH), ali vjeruj mi da asimilacija postepeno cini svoje i da ce biti sve manje talenata koji ce biti spremni da igraju za rodnu zemlju svog babe ili majke, pa onda djeda i nene, i na kraju ce nestat' skroz.Šveđanin wrote:Mene ovo brine:
- area51
#39 Re: Idemo dalje jos jaci!
Đe si se bolan obruko ?sinuhe wrote:Plasman BiH u drugi krug se ocekivao sirom Evrope u kojoj ima ljudi koji nas simpatisu iz ovog ili onog razloga.
Izgubio od Argentine 2:1 ?
Izgubio od Nigerije 1:0 nakon poništenog gola čistog ko suza ?
Šta bi onda trebali reći Englezi,Španci...
Bože ti sačuvaj
- sinuhe
#40 Re: Idemo dalje jos jaci!
Englezi i Spanci ce igrati opet za cetiri godine, BiH tesko. 20 godina cekam ovo i onda
kad vidjeh sastav. 
Moze Slovacka, moze i Novi Zeland ali nama mora biti neki zajeb.
- It_is_a_Leclerc
#41 Re: Idemo dalje jos jaci!
Zašto teško ?!sinuhe wrote:Englezi i Spanci ce igrati opet za cetiri godine, BiH tesko. 20 godina cekam ovo i ondakad vidjeh sastav.
Pa nismo mi više treći šešir. Nemojte dramatizirati.
-
Objektivni navijac
#42 Re: Idemo dalje jos jaci!
Tito_i_Partija wrote:Ja vjerujem da je to nesto veoma realno, i sa tim cemo se morati suociti kad-tad. Bice naravno jedno vrijeme momaka iz drugih zemalja koji ce htjet' da igraju za nasu zemlju (zaviseci od njihovih roditelja i dolaska u BiH), ali vjeruj mi da asimilacija postepeno cini svoje i da ce biti sve manje talenata koji ce biti spremni da igraju za rodnu zemlju svog babe ili majke, pa onda djeda i nene, i na kraju ce nestat' skroz.Šveđanin wrote:Mene ovo brine:
Pri igranju za reprezentaciju 'rodna zemlja babe ili majke'
Nikada nama nece nestati igraca iz dijaspore,kada bi recimo imali para i interesa,mogli bi hladno sastaviti solidnu ragbi i hokejasku ekipu od nasih iseljenika u Australiju,US ,Kanadu. No,prilikom biranja reprezentacije,uvijek ce veca reprezentacija imati prednost,tako da cemo se morati zadovoljiti mrvicama/igracima koji nisu dovoljno dobri za Njemacku ili neku drugu jaku fudbalsku zemlju ( Misimovic,Kolasinac,Besic,Salihovic,Hajrovic,Mujdza,Susic,Spahic ) i oni kojima zemlja nema iole perspektivnu reprezentaciju ( Begovic,Pjanic ) ,kao i greskama domacih selektora ( Ibisevic ) a da bi imali prave jake igrace,morali bi ih praviti a to zahtijeva rad,strucnost,ulaganje-znaci od toga nista nema u Bosni
-
Objektivni navijac
#43 Re: Idemo dalje jos jaci!
Dramimo previse. Vidio sam negdje komentar Princa Charlesa na igre Engleske. Veliki Gospodin je u pravom engleskom stilu sarkazma i humora rekao : Odavno zelimo da igramo kao Spanija,konacno smo to i uspjeliarea51 wrote:Đe si se bolan obruko ?sinuhe wrote:Plasman BiH u drugi krug se ocekivao sirom Evrope u kojoj ima ljudi koji nas simpatisu iz ovog ili onog razloga.
Izgubio od Argentine 2:1 ?
Izgubio od Nigerije 1:0 nakon poništenog gola čistog ko suza ?
Šta bi onda trebali reći Englezi,Španci...
Bože ti sačuvaj
Recenica koja se moze primijeniti i na nas
- sinuhe
#44 Re: Idemo dalje jos jaci!
Dobro, zaboravimo sad svjetsku publiku. Navijaci BiH su sinoc prevareni.
- Tito_i_Partija
#45 Re: Idemo dalje jos jaci!
Odgovorio bih, al' ne mogu od smijeha. Hajd' nema veze, drugi put.Objektivni navijac wrote: Pri igranju za reprezentaciju 'rodna zemlja babe ili majke',mozda ima neke koristi ali igrac koji igra ima ogromne koristi. Ne igraju ljudi za BiH i druge zemlje jer su patriote ili slicno,nego sto igranje za reprezentaciju donosi brdo love. Za 50 godina ce svi oni kojima je prababa bila iz BiH a nemaju prolaza u Njemackoj,Svicarskoj,itd reprezentaciji trcati da igraju za BiH ,jer im to donosi brdo para.
Nikada nama nece nestati igraca iz dijaspore,kada bi recimo imali para i interesa,mogli bi hladno sastaviti solidnu ragbi i hokejasku ekipu od nasih iseljenika u Australiju,US ,Kanadu. No,prilikom biranja reprezentacije,uvijek ce veca reprezentacija imati prednost,tako da cemo se morati zadovoljiti mrvicama/igracima koji nisu dovoljno dobri za Njemacku ili neku drugu jaku fudbalsku zemlju ( Misimovic,Kolasinac,Besic,Salihovic,Hajrovic,Mujdza,Susic,Spahic ) i oni kojima zemlja nema iole perspektivnu reprezentaciju ( Begovic,Pjanic ) ,kao i greskama domacih selektora ( Ibisevic ) a da bi imali prave jake igrace,morali bi ih praviti a to zahtijeva rad,strucnost,ulaganje-znaci od toga nista nema u Bosni
- denimb
#46 Re: Idemo dalje jos jaci!
Nije mi zao kad das ono najbolje sto imas i izgubis, ali brate kad te sabotira vlastiti selektor, pokradu sudci...sjeo bih i plakao.
Danima pricaju ljudi od vrhunskih trenera, do djece na terminima da se protiv ovakvih ekipa kao sto je Nigerija moraju zabetonirati bokovi, odigrati cvrsto u sredini i cekati svoju sansu...jer na kraju krajeva nama je i bod bio dobar iz ove utakmice.
I sta uradi nas selektor, napravi sebi rupu na boku, izbacivsi iz ekipe igraca koji ima i fizicke predispozicije, i snagu da zatvori stranu i ostavi lulicu odrijesene ruke naprijed... ubaci u sredinu tri klasicna play-a od kojih dva (Misimovic, Medunjanin) apsolutno trkom ne mogu pokriti prostor...i onda pravi izmjene tako da i ono malo kontrole na terenu gubi.
Ne mogu jednostavno, ne mogu da svarim...kao da sam ruzno sanjao...
Danima pricaju ljudi od vrhunskih trenera, do djece na terminima da se protiv ovakvih ekipa kao sto je Nigerija moraju zabetonirati bokovi, odigrati cvrsto u sredini i cekati svoju sansu...jer na kraju krajeva nama je i bod bio dobar iz ove utakmice.
I sta uradi nas selektor, napravi sebi rupu na boku, izbacivsi iz ekipe igraca koji ima i fizicke predispozicije, i snagu da zatvori stranu i ostavi lulicu odrijesene ruke naprijed... ubaci u sredinu tri klasicna play-a od kojih dva (Misimovic, Medunjanin) apsolutno trkom ne mogu pokriti prostor...i onda pravi izmjene tako da i ono malo kontrole na terenu gubi.
-
hillbill
#47 Re: Idemo dalje jos jaci!
pokvarenjak je kalkulisao ; dovoljno je sto smo se polasirali na sp..........hajde sada da zavrsim koji privatni poslic......mogao bi malo i privatizovati reprezentaciju...zna on o fudbalu mnogo vise od onoga sinoc......denimb wrote:Nije mi zao kad das ono najbolje sto imas i izgubis, ali brate kad te sabotira vlastiti selektor, pokradu sudci...sjeo bih i plakao.
-
FMDzem
#48 Re: Idemo dalje jos jaci!
Morate priznati da ovi igrači nisu amateri. SVI ovi igrači u svojim klubovima igraju 10 i više utakmica sa ovakvim pritiskom po polusezoni, tako da neuigranostiprvoučestvovanjenaprvenstvu kod mene ne prolazi.
Za mene lično, ovo je razočarenje jer ljestvica je trebala biti podignuta barem jednu stepenicu iznad grupne faze.
Za mene lično, ovo je razočarenje jer ljestvica je trebala biti podignuta barem jednu stepenicu iznad grupne faze.
- Quaresma
#49 Re: Idemo dalje jos jaci!
tu se slazem s tobom, ono kad neko kaze prvi put nam je na svjestkom to ne pije vode nikakoFMDzem wrote:Morate priznati da ovi igrači nisu amateri. SVI ovi igrači u svojim klubovima igraju 10 i više utakmica sa ovakvim pritiskom po polusezoni, tako da neuigranostiprvoučestvovanjenaprvenstvu kod mene ne prolazi.
pola nase ekipe je igralo u ligi sampiona, sve velike jake utakmice, i imaju dosta iskustva, i kad vidis da crkavaju u 60minuti ne mogu trcat, ne samo nasi nego i nigerijci, sve to treba sutnuti izbaciti iz takmicenja, u sta ste vi prdili u fudbalu sve ove godine
-
HM 2011
#50 Re: Idemo dalje jos jaci!
HALO PESIMISTI - DOBRO SMO PROŠLI - UMJESTO POBJEDE 1:0 IZGUBILI SMO 1:0 - POKRAO NAS SUDIJA....
Bit će bolje sljedeći put....
Nemojte biti toliki pesimisti....
Bit će bolje sljedeći put....
Nemojte biti toliki pesimisti....