Sta nakon Dayton-a?!
- Ali Kemal
#26 Re: Sta nakon Dayton-a?!
Jedino rjesenje je demokratija i uspostavljanje najvecih vrijednosti ljudskih prava.
Kada mislimo na neki narod da se sjetimo nekog pojedinca iz tog naroda koji nam je prijatelj, a siguran sam da svako ima nekoga takvog.
Stavljanje drzave u prvi plan, kao Bogom dane da traje zauvijek je totalno pogresan pristup, jer se time svi narodi stavljaju u jedan sablon, a prava pojedinca se brisu i dolazimo do drustva koje nikome nije po mjeri.
Ja stalno ponavljam sta ce mi drzava u kojoj je zivot bijedan, gdje nema posla, gdje nema perspektive za mlade, skolstvo je porazavajuce, a zdravstvena zastita nikakva.
Zemlje i prostora ima mnogo vise nego stanovnika, tako da je apsurdno da se unistava vlastiti zivot i srozava standard zbog nekih dijelova BiH u koje nismo nikada krocili nogom, niti cemo. Ljudi se svjesno pate zbog nekih vukojebina u koje ne idu cak ni planinari, a zivot prodje casom.
Kada shvatimo da je borba za teritoriju potpuno besmislena i da prioritet treba da postane kvalitet zivota, sve ce biti potpuno lakse i tek tada ce poceti da se razvedrava nebo iznad BiH. Sve do tada vecina ljudi ce zeljeti da ode negdje drugdje i stanovnistvo ce se lagano osipati.
Kada mislimo na neki narod da se sjetimo nekog pojedinca iz tog naroda koji nam je prijatelj, a siguran sam da svako ima nekoga takvog.
Stavljanje drzave u prvi plan, kao Bogom dane da traje zauvijek je totalno pogresan pristup, jer se time svi narodi stavljaju u jedan sablon, a prava pojedinca se brisu i dolazimo do drustva koje nikome nije po mjeri.
Ja stalno ponavljam sta ce mi drzava u kojoj je zivot bijedan, gdje nema posla, gdje nema perspektive za mlade, skolstvo je porazavajuce, a zdravstvena zastita nikakva.
Zemlje i prostora ima mnogo vise nego stanovnika, tako da je apsurdno da se unistava vlastiti zivot i srozava standard zbog nekih dijelova BiH u koje nismo nikada krocili nogom, niti cemo. Ljudi se svjesno pate zbog nekih vukojebina u koje ne idu cak ni planinari, a zivot prodje casom.
Kada shvatimo da je borba za teritoriju potpuno besmislena i da prioritet treba da postane kvalitet zivota, sve ce biti potpuno lakse i tek tada ce poceti da se razvedrava nebo iznad BiH. Sve do tada vecina ljudi ce zeljeti da ode negdje drugdje i stanovnistvo ce se lagano osipati.
- DoZeN
#27 Re: Sta nakon Dayton-a?!
Gradjani BIH nisu gradjanski orentisani, ne postuju ljutska prava i slobode, da li u Sarajevu moze biti Parada ponosa? Kada to kazem mislim na Bosanske Srbe,Bosnjake i Hrvate, moze li biti homoseksualac predsjednik BIH?Ali Kemal wrote:Jedino rjesenje je demokratija i uspostavljanje najvecih vrijednosti ljudskih prava.
Najlakse je optuziti pokojnog Cosica,rahmetli Aliju, Srbiju,Hrvatsku itd za rat, gledam te Bosance po svijetu kako prde o ratu,genocidu, izgonu,diskriminaciji,ali ne daju kcerci da ide sa crncom ili sa drugom vjerom,ili napadaju one koji su uspjeli u svjetu kao npr Amra Silajdzic i nazivaju je uhljebom itd.
Mi da valjamo kao narod ne bi imali Srebrenice,Jasenovce, i onakvu drzavu u BIH
- Ali Kemal
#28 Re: Sta nakon Dayton-a?!
Zato i kazem da je jedina nada uspostavljanje civilizacijskih vrijednosti. Tada bi se drzavni problemi razrjesili sami od sebe.
Do tada ce sve biti ovako kako je.
Do tada ce sve biti ovako kako je.
-
Nomo
#29 Re: Sta nakon Dayton-a?!
DoZeN wrote:Gradjani BIH nisu gradjanski orentisani, ne postuju ljutska prava i slobode, da li u Sarajevu moze biti Parada ponosa? Kada to kazem mislim na Bosanske Srbe,Bosnjake i Hrvate, moze li biti homoseksualac predsjednik BIH?Ali Kemal wrote:Jedino rjesenje je demokratija i uspostavljanje najvecih vrijednosti ljudskih prava.
Kada shvatimo da je borba za teritoriju potpuno besmislena i da prioritet treba da postane kvalitet zivota, sve ce biti potpuno lakse i tek tada ce poceti da se razvedrava nebo iznad BiH. Sve do tada vecina ljudi ce zeljeti da ode negdje drugdje i stanovnistvo ce se lagano osipati.,rahmetli Aliju,Najlakse je optuziti pokojnog Cosica, gledam te Bosance po svijetu kako prde o ratu,genocidu, izgonu,diskriminaciji,ali ne daju kcerci da ide sa crncom ili sa drugom vjerom,ili napadaju one koji su uspjeli u svjetu kao npr Amra Silajdzic i nazivaju je uhljebom itd.Srbiju,Hrvatsku itd za rat
-
Nomo
#30 Re: Sta nakon Dayton-a?!
DoZeN wrote:Gradjani BIH nisu gradjanski orentisani, ne postuju ljutska prava i slobode, da li u Sarajevu moze biti Parada ponosa? Kada to kazem mislim na Bosanske Srbe,Bosnjake i Hrvate, moze li biti homoseksualac predsjednik BIH?Ali Kemal wrote:Jedino rjesenje je demokratija i uspostavljanje najvecih vrijednosti ljudskih prava.
Najlakse je optuziti pokojnog Cosica,rahmetli Aliju, Srbiju,Hrvatsku itd za rat,,ili napadaju one koji su uspjeli u svjetu kao npr Amra Silajdzic i nazivaju je uhljebom itd.gledam te Bosance po svijetu kako prde o ratu,genocidu, izgonu,diskriminaciji,ali ne daju kcerci da ide sa crncom ili sa drugom vjerom
Last edited by Nomo on 18/06/2014 17:41, edited 2 times in total.
- Lincoln-Burrows
#31 Re: Sta nakon Dayton-a?!
Ajde majke ti ne lupaj.... gdje to piše?zavrzlama wrote:
ko prekrsi ustav BIH i Dejtonski sporazum,"Vraca stvari u 1992 i RBIH"
-
Nomo
#32 Re: Sta nakon Dayton-a?!
zar mora da pise ? A pise !!!!!!! Evo i kako . Sta je alernativa Daytonu ? Zar svaki Ustav na svijetu , svake drzave na svijetu ( pa cak i ovaj nakardni Dayton gdje je Ustav aneks ugovora ) ne garantira nepovredivost granica . I stari i novi Ustav ( koji nije usvojen ali na snazi ) garantira vanjske granice . Granice Bosne i Her su sigurne i cvrste isto onoliko koliko su cvrste i stabilne granice Hrvatske i Slovenije . Pa ti sada gledaj kako ces promijeniti granice . bilo cije .Lincoln-Burrows wrote:Ajde majke ti ne lupaj.... gdje to piše?zavrzlama wrote:
- Lincoln-Burrows
#33 Re: Sta nakon Dayton-a?!
Ma granice ko granice ja ih poštujem,Nomo wrote:zar mora da pise ? A pise !!!!!!! Evo i kako . Sta je alernativa Daytonu ? Zar svaki Ustav na svijetu , svake drzave na svijetu ( pa cak i ovaj nakardni Dayton gdje je Ustav aneks ugovora ) ne garantira nepovredivost granica . I stari i novi Ustav ( koji nije usvojen ali na snazi ) garantira vanjske granice . Granice Bosne i Her su sigurne i cvrste isto onoliko koliko su cvrste i stabilne granice Hrvatske i Slovenije . Pa ti sada gledaj kako ces promijeniti granice . bilo cije .Lincoln-Burrows wrote:Ajde majke ti ne lupaj.... gdje to piše?zavrzlama wrote:
nego ti imaš problem života sa Srbima u istoj državi.
Jeli ti shvaćaš svoj problem?
-
Nomo
#34 Re: Sta nakon Dayton-a?!
Samo ti sanjaj . genocid se ovaj put nece isplatiti . niti je srednji vijek niti smo mi indijanci niti ste vi spanci .Delenjak N wrote:Dejton nije bio loš sporazum.Uspostavio je dvije cjeline koje su trebale da funkcionišu samostalno dok bi valuta,carine i diplomatsko-konzularna predstavništva bili zajednički.Vremenom bi u onim oblastima gdje je to racionalno (zbog ušteda) došlo do povećanja broja nadležnosti institucija BiH .Umjesto tog spontanog procesa,međunarodna zajednica je na pritisak bošnjačke strane izabrala nametanje promjena sporazuma kroz djelovanje VP što je za posledicu imalo prekid normalizacije.Slično je međunarodna zajednica postupila i kad je riječ o Vašingtonskom sporazumu koji je promijenjen na štetu Hrvata a o posledicama u Federaciji ne treba ni govoriti.
Last edited by Nomo on 18/06/2014 17:44, edited 1 time in total.
- muha_sa
#35 Re: Sta nakon Dayton-a?!
Delenjak N wrote:Dejton nije bio loš sporazum.Uspostavio je dvije cjeline koje su trebale da funkcionišu samostalno dok bi valuta,carine i diplomatsko-konzularna predstavništva bili zajednički.Vremenom bi u onim oblastima gdje je to racionalno (zbog ušteda) došlo do povećanja broja nadležnosti institucija BiH .Umjesto tog spontanog procesa,međunarodna zajednica je na pritisak bošnjačke strane izabrala nametanje promjena sporazuma kroz djelovanje VP što je za posledicu imalo prekid normalizacije.Slično je međunarodna zajednica postupila i kad je riječ o Vašingtonskom sporazumu koji je promijenjen na štetu Hrvata a o posledicama u Federaciji ne treba ni govoriti.
jel ovo sve il ima još
-
Nomo
#36 Re: Sta nakon Dayton-a?!
[/quote]Ma granice ko granice ja ih poštujem,
nemam ja nikakvih problema , zamijenio si me s nekim ko je slican tebi
-
Nomo
#37 Re: Sta nakon Dayton-a?!
A da u pravu si . Ti ocito mjenjas i brkas pojam normalna sa bogata , uspjesna , pozeljna drzava . Vidis meni je Srbija bugarska Rumnija normalna drzava . Imaju jednog predsjednika , jedan konstitutivni narod , jednog premijera , jedan parlament itd . To sto su siromasni , bijedni i nikakvi je drugi par rukava . hocu reci da ce bosna uvijek biti siromasna i nesredjena drzava sa nepotizmom i korupcijom ali da bi bila normalna potrebno je ukinuti entitete i napraviti normalnu drzavu . Ovako ne moze .Delenjak N wrote:Zaboravio si da odgovoriš na pitanje - šta je sa normalnom državom u Tuzli ?Nomo wrote:Samo ti sanjaj . genocid se ovaj put nece isplatiti . niti je srednji vijek niti smo mi indijanci niti ste vi spanci .Delenjak N wrote:Dejton nije bio loš sporazum.Uspostavio je dvije cjeline koje su trebale da funkcionišu samostalno dok bi valuta,carine i diplomatsko-konzularna predstavništva bili zajednički.Vremenom bi u onim oblastima gdje je to racionalno (zbog ušteda) došlo do povećanja broja nadležnosti institucija BiH .Umjesto tog spontanog procesa,međunarodna zajednica je na pritisak bošnjačke strane izabrala nametanje promjena sporazuma kroz djelovanje VP što je za posledicu imalo prekid normalizacije.Slično je međunarodna zajednica postupila i kad je riječ o Vašingtonskom sporazumu koji je promijenjen na štetu Hrvata a o posledicama u Federaciji ne treba ni govoriti.
- Lincoln-Burrows
#38 Re: Sta nakon Dayton-a?!
Ipak malo razmisli o tome.Nomo wrote:nemam ja nikakvih problema , zamijenio si me s nekim ko je slican tebiMa granice ko granice ja ih poštujem,
Last edited by Lincoln-Burrows on 18/06/2014 17:59, edited 1 time in total.
-
Nomo
#39 Re: Sta nakon Dayton-a?!
Drzava se ne pravi u jednom gradu . Mora se znati da u jednoj normalnoj drzvai postoji jedan predsjednik i jedan parlament u glavnom gradu . Mi imamo 5 predsjdnika . 3 plus predsjednik federacije plus president rs . Imamo u Sarajevu Dom naroda , parlament , u rs imamo jos jedan parlament ....to treba ukinuti i drzavu centralizirati . Ako Srbija ima jedan parlament sta fali bosni da i ona nema isto tako ? Silom je ovo stanje stvoreno i tako mora pasti . Barem ja tako mislim .Delenjak N wrote:Zaboravio si da odgovoriš na pitanje - šta je sa normalnom državom u Tuzli ?Nomo wrote:Samo ti sanjaj . genocid se ovaj put nece isplatiti . niti je srednji vijek niti smo mi indijanci niti ste vi spanci .Delenjak N wrote:Dejton nije bio loš sporazum.Uspostavio je dvije cjeline koje su trebale da funkcionišu samostalno dok bi valuta,carine i diplomatsko-konzularna predstavništva bili zajednički.Vremenom bi u onim oblastima gdje je to racionalno (zbog ušteda) došlo do povećanja broja nadležnosti institucija BiH .Umjesto tog spontanog procesa,međunarodna zajednica je na pritisak bošnjačke strane izabrala nametanje promjena sporazuma kroz djelovanje VP što je za posledicu imalo prekid normalizacije.Slično je međunarodna zajednica postupila i kad je riječ o Vašingtonskom sporazumu koji je promijenjen na štetu Hrvata a o posledicama u Federaciji ne treba ni govoriti.
-
Nomo
#40 Re: Sta nakon Dayton-a?!
Bosnjacki politicari i mz nikad nisu pravili normlanu drzavu . Ti spavas zimskim snom medvjeda ako si to tek sada primjetio . Meni i moje bosance potpuno zaboli neka stvar za njima . Narod ne zeli onakvu drzavu kakvu zele bosnjacki politicari i mz . Tu je glavna caka .Delenjak N wrote:Ja bih rekao da si ti negdje u dijaspori i da nemaš pojma kako funkcioniše politčki sistem ovde.Glupo bi bilo da besplatno držim nastavu pa ću ti odgovoriti samo na tvoje prijedloge u vezi unitarizacije ili kako je ti nazivaš centralizacije .S takvim prijedlozimaNomo wrote: Drzava se ne pravi u jednom gradu . Mora se znati da u jednoj normalnoj drzvai postoji jedan predsjednik i jedan parlament u glavnom gradu . Mi imamo 5 predsjdnika . 3 plus predsjednik federacije plus president rs . Imamo u Sarajevu Dom naroda , parlament , u rs imamo jos jedan parlament ....to treba ukinuti i drzavu centralizirati . Ako Srbija ima jedan parlament sta fali bosni da i ona nema isto tako ? Silom je ovo stanje stvoreno i tako mora pasti . Barem ja tako mislim ..i bošnjački političari sve rjeđe izlaze u javnost kao i međunarodna zajednica koja se polako hladi od ideje da od BiH napravi "normalnu" državu
-
Nomo
#41 Re: Sta nakon Dayton-a?!
SH politicari rade ono sto narod od vecina naroda zeli . Bosanski narod , njegova ogromna vecina , ne zeli ono sto rade bosnjacki politicari . to je glavna kocnica svima koji snuju fasticke snove .Delenjak N wrote:Ja bih rekao da si ti negdje u dijaspori i da nemaš pojma kako funkcioniše politčki sistem ovde.Glupo bi bilo da besplatno držim nastavu pa ću ti odgovoriti samo na tvoje prijedloge u vezi unitarizacije ili kako je ti nazivaš centralizacija .S takvim prijedlozima i bošnjački političari sve rjeđe izlaze u javnost kao i međunarodna zajednica koja se polako hladi od ideje da od BiH napravi "normalnu" državu.Nomo wrote: Drzava se ne pravi u jednom gradu . Mora se znati da u jednoj normalnoj drzvai postoji jedan predsjednik i jedan parlament u glavnom gradu . Mi imamo 5 predsjdnika . 3 plus predsjednik federacije plus president rs . Imamo u Sarajevu Dom naroda , parlament , u rs imamo jos jedan parlament ....to treba ukinuti i drzavu centralizirati . Ako Srbija ima jedan parlament sta fali bosni da i ona nema isto tako ? Silom je ovo stanje stvoreno i tako mora pasti . Barem ja tako mislim .
-
valtazar
#42 Re: Sta nakon Dayton-a?!
Zašto misliš da su složene države nenormalne?Nomo wrote: Mora se znati da u jednoj normalnoj drzvai postoji jedan predsjednik i jedan parlament u glavnom gradu . Mi imamo 5 predsjdnika . 3 plus predsjednik federacije plus president rs . Imamo u Sarajevu Dom naroda , parlament , u rs imamo jos jedan parlament ....to treba ukinuti i drzavu centralizirati . Ako Srbija ima jedan parlament sta fali bosni da i ona nema isto tako ? Silom je ovo stanje stvoreno i tako mora pasti . Barem ja tako mislim .
Čini mi da evropska praksa govori u prilog složenoj državi (Njemačka, Austija, Švajcarska, Belgija, Španija, Velika Britanija...).
Poslije svega pročitanog, sad sam još sigurniji da je jedino rješenje mirno i civilizovano razdruživanje, uz određenje teritorijalne ustupke Bošnjacima. Da se okrene razvoju i da se na skvakoj strani tačno mogu označiti krivci nenapretka i nazadovanja, da isključimo mogućnost prebacivanja problema i ogdovornosti sa isključivo ekonmskog područja na etno-nacionalne odnose.
-
Megiddo
#43 Re: Sta nakon Dayton-a?!
Kakvo crno razdruživanje. Da bi bilo razdruživanja moralo bi doći do udruživanja.
Jednog dana će sve ovo biti samo prošlost.
Jednog dana će sve ovo biti samo prošlost.
- Ali Kemal
#44 Re: Sta nakon Dayton-a?!
Valjda je vaznije to sto su siromasni i bijedni nego koliko ima predsjednikaNomo wrote:A da u pravu si . Ti ocito mjenjas i brkas pojam normalna sa bogata , uspjesna , pozeljna drzava . Vidis meni je Srbija bugarska Rumnija normalna drzava . Imaju jednog predsjednika , jedan konstitutivni narod , jednog premijera , jedan parlament itd . To sto su siromasni , bijedni i nikakvi je drugi par rukava .
Kako ce bolan biti normalna drzava ako je nesredjena?Nomo wrote: hocu reci da ce bosna uvijek biti siromasna i nesredjena drzava sa nepotizmom i korupcijom ali da bi bila normalna potrebno je ukinuti entitete i napraviti normalnu drzavu.
E svasta se moze ovdje procitati
- Danguba
#45 Re: Sta nakon Dayton-a?!
Hoces da kazes da je sadasnje razdruzivanje bilo nametnuto, brutalno i krvavo.Delenjak N wrote: Sadašnje udruženje jeste nametnuto što ne znači da u krajnjem ne postoji interes za udruženjem .Nije potrebno izmišljati toplu vodu.Mnogo napredniji narodi su se takođe udružili u moćni savez - EU ali to njihovo udruženje i udruživanje bazirano je na suverenitetu i ravnopravnosti tj.iskrenoj namjeri da se udruže.
Ko zeli ima priliku da se prikljuci ''udruzivanju'' a ko ne, moze to posmatrati i izdaleka.
-
Nomo
#47 Re: Sta nakon Dayton-a?!
a po cemu su Austrija i Njemacka slozene drzave ? I kakve veze one uopce imaju sa Bosnom ? Da nije mozda badenvitenberg nastao na genocidu tako sto su katolici ubili 100 000 protestanta .....i da mozda pokrajina hesen zeli da se prikljuci poljskojvaltazar wrote:Zašto misliš da su složene države nenormalne?Nomo wrote: Mora se znati da u jednoj normalnoj drzvai postoji jedan predsjednik i jedan parlament u glavnom gradu . Mi imamo 5 predsjdnika . 3 plus predsjednik federacije plus president rs . Imamo u Sarajevu Dom naroda , parlament , u rs imamo jos jedan parlament ....to treba ukinuti i drzavu centralizirati . Ako Srbija ima jedan parlament sta fali bosni da i ona nema isto tako ? Silom je ovo stanje stvoreno i tako mora pasti . Barem ja tako mislim ., Švajcarska, Belgija, Španija, Velika Britanija...).Čini mi da evropska praksa govori u prilog složenoj državi (Njemačka, Austija
Poslije svega pročitanog, sad sam još sigurniji da je jedino rješenje mirno i civilizovano razdruživanje, uz određenje teritorijalne ustupke Bošnjacima. Da se okrene razvoju i da se na skvakoj strani tačno mogu označiti krivci nenapretka i nazadovanja, da isključimo mogućnost prebacivanja problema i ogdovornosti sa isključivo ekonmskog područja na etno-nacionalne odnose.
-
Nomo
#48 Re: Sta nakon Dayton-a?!
ma ja bas onako kako smo se civilizirano ,, udruzili ,, u Omarskoj , Keratermu , Manjaci , Srebrenici i Tomasici , Markalama , Tuzli i Kapiji i 400 masovnih grobnica sa hiljadu srusenih vjerskih objekata ....... bas onako civlizovano kao sto je Lukic u Visegradu zapalio 70 zivih ljudi djece i zena u jednoj kuci .Onako snajperima i 1200 ubijene djece u Sarajevu , potkovanim i nabijenim na kolac covjeku u Zvorniku itd . Civilizovano nema sta .valtazar wrote:Zašto misliš da su složene države nenormalne?Nomo wrote: Mora se znati da u jednoj normalnoj drzvai postoji jedan predsjednik i jedan parlament u glavnom gradu . Mi imamo 5 predsjdnika . 3 plus predsjednik federacije plus president rs . Imamo u Sarajevu Dom naroda , parlament , u rs imamo jos jedan parlament ....to treba ukinuti i drzavu centralizirati . Ako Srbija ima jedan parlament sta fali bosni da i ona nema isto tako ? Silom je ovo stanje stvoreno i tako mora pasti . Barem ja tako mislim .
Čini mi da evropska praksa govori u prilog složenoj državi (Njemačka, Austija, Švajcarska, Belgija, Španija, Velika Britanija...).
Poslije svega pročitanog, sad sam još sigurniji da je jedino rješenje mirno i, uz određenje teritorijalne ustupke Bošnjacima. Da se okrene razvoju i da se na skvakoj strani tačno mogu označiti krivci nenapretka i nazadovanja, da isključimo mogućnost prebacivanja problema i ogdovornosti sa isključivo ekonmskog područja na etno-nacionalne odnose.civilizovano razdruživanje
-
valtazar
#49 Re: Sta nakon Dayton-a?!
Njemačka ima federativno državno uređenje, što jeste jedan od vidova složene države. Ali ajde lijepo pročitaj malo o oblicima državnog uređenja, pa ćemo onda razgovarati.Nomo wrote: a po cemu su Austrija i Njemacka slozene drzave ? I kakve veze one uopce imaju sa Bosnom ? Da nije mozda badenvitenberg nastao na genocidu tako sto su katolici ubili 100 000 protestanta .....i da mozda pokrajina hesen zeli da se prikljuci poljskoj![]()
Dotad, uživaj u svom neznanju.
Svi ljudi koji su počinili zločine na mjestima koja si pobrojao već odavno izdržavaju dugogodišnje kazne zatvora. Ostalih 1,2 miliona Srba u BIH su civilizovani i nemaju ništa s tim što je tamo neki Sredoje Lukić svoje bolesne naume provodio u djelo. Krivična odgovornost je individulana. Kolektivna krivična odgovornost je prevaziđena prije više od 200 godina. Najbolji dokaz za to su Hrvati i zlocini iz perioda NDH. Nikom danas ne pada na pamet da govori o ukidanju Hrvatske ili o hrvatskoj genocidnoj naciji.ma ja bas onako kako smo se civilizirano ,, udruzili ,, u Omarskoj , Keratermu , Manjaci , Srebrenici i Tomasici , Markalama , Tuzli i Kapiji i 400 masovnih grobnica sa hiljadu srusenih vjerskih objekata ....... bas onako civlizovano kao sto je Lukic u Visegradu zapalio 70 zivih ljudi djece i zena u jednoj kuci .Onako snajperima i 1200 ubijene djece u Sarajevu , potkovanim i nabijenim na kolac covjeku u Zvorniku itd . Civilizovano nema sta .
-
Nomo
#50 Re: Sta nakon Dayton-a?!
to pricaj nekom drugom . srpski narod danas glasa na izborima za sve ono sto je radio lukic mladic karadjic ...zalazu se za otcpjeljenje , ko fol mi nismo za zlocine i genocid ali zlocinacku i genocidnu tvorevinu entitet rs podrzavmo . ako srbi nisu za lukica neka se odreknu rs koja je nastala na njegovim zlocinima . hrvati su imali i partizane u drugom svjetskom ratu i ogradili se od ndh i jasenovca .valtazar wrote:Njemačka ima federativno državno uređenje, što jeste jedan od vidova složene države. Ali ajde lijepo pročitaj malo o oblicima državnog uređenja, pa ćemo onda razgovarati.Nomo wrote: a po cemu su Austrija i Njemacka slozene drzave ? I kakve veze one uopce imaju sa Bosnom ? Da nije mozda badenvitenberg nastao na genocidu tako sto su katolici ubili 100 000 protestanta .....i da mozda pokrajina hesen zeli da se prikljuci poljskoj![]()
Dotad, uživaj u svom neznanju.
Svi ljudi koji su počinili zločine na mjestima koja si pobrojao već odavno izdržavaju dugogodišnje kazne zatvora. Ostalih 1,2 miliona Srba u BIH su civilizovani i nemaju ništa s tim što je tamo neki Sredoje Lukić svoje bolesne naume provodio u djelo. Krivična odgovornost je individulana. Kolektivna krivična odgovornost je prevaziđena prije više od 200 godina. Najbolji dokaz za to su Hrvati i zlocini iz perioda NDH. Nikom danas ne pada na pamet da govori o ukidanju Hrvatske ili o hrvatskoj genocidnoj naciji.ma ja bas onako kako smo se civilizirano ,, udruzili ,, u Omarskoj , Keratermu , Manjaci , Srebrenici i Tomasici , Markalama , Tuzli i Kapiji i 400 masovnih grobnica sa hiljadu srusenih vjerskih objekata ....... bas onako civlizovano kao sto je Lukic u Visegradu zapalio 70 zivih ljudi djece i zena u jednoj kuci .Onako snajperima i 1200 ubijene djece u Sarajevu , potkovanim i nabijenim na kolac covjeku u Zvorniku itd . Civilizovano nema sta .