Turski vojni brodovi u moru Neuma

Locked
elendil

#26 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by elendil »

http://www.split.hr/Default.aspx?art=3973

Splitski gradonačelnik primio komodora školskih brodova turske ratne mornarice

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, zajedno sa svojom zamjenicom Aidom Batarelo, primio je izaslanstvo školskih brodova turske ratne mornarice na čelu s komodorom Sinanom Surerom. On se nalazi na čelu brodova Sokullu Mehmetpaša i C.G. Hasanpaša.

Brodovi su na školskoj plovidbi od 10. svibnja do 2. lipnja, a Split, u kojem će boraviti do 17. svibnja im je prva luka na putovanju, na kojem će još posjetiti Veneciju te na povratku u Tursku Izmir i Čakankkale.

Na brodovima su ukupno 874 člana posade od kojih je oko 500 kadeta.
Gradonačelnik je odmah na početku susreta izrazio sućut u povodu teške nesreće koja je zadesila Tursku, gdje je u tragediji u rudnicima stradao veliki broj ljudi. Izrazio je zadovoljstvo učestalim posjetima turskih brodova te uvjerenje da će se svi članovi ugodno provesti za vrijeme boravka u Splitu. Također, iskazao je nadu da će nakon ove posjete svi današnji gosti članovi posade ubuduće dolaziti u Split kao civili – turisti.

Zapovjednik Surer je zahvaljujući na prijemu istakao kako je već 2009. godine bio u Splitu. On je domaćinima također prenio izraze sućuti u povodu smrti generala Martina Špegelja, kazavši da mu je vojni ataše prenio informacije o značaju generala Špegelja u stjecanju hrvatske neovisnosti.

Na kraju srdačnog susreta gosti su splitskom gradonačelniku uručili i posebni poklon gradonačelnika Izmira, grada s kojim Split održava kontakte u smjeru uspostave snažnih prijateljskih odnosa.

Image

Sretan put i mirno more kadetima turske ratne mornarice, dođite nam opet.

P.S. Molim moderatora da zatvori temu da se dežurni nacionalisti više ne sramote.
Last edited by elendil on 12/06/2014 13:53, edited 1 time in total.
Pismonosa

#27 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by Pismonosa »

Fact wrote:
Pismonosa wrote:
Pa znam da je vaša :D
Jeste od trećeg entiteta. :thumbup:
On jedini ima izlaz na more,pa logično da je naša. :roll:
Meni to više liči na ulaz :D Al eto haj.

Da se nasmijem da ti ne propadne fora :lol: :lol: :lol:
touch brain

#28 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by touch brain »

svaki brod zagadjuje okolinu u kojoj se nalazi najvise zbog balastnih voda koje sadrze sve i svasta i mogu uticati na floru i faunu
sto se tice ostalog, prema pomorskom zakonu u aneksu 5 stoji

Image
npr venecija je bas nedavno zabranila ulazak kruzera blizu grada zbog oneciscenja..negdje sam procitao veliki brod za samo 1 sat napravi oneciscenje koliko i 15 tisuca automobila

zato prestanite pisati gluposti i ne raspravljajte o materiji koju ne poznajete
Last edited by touch brain on 12/06/2014 13:52, edited 2 times in total.
karanana

#29 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by karanana »

jedno je spilt a jedno je neum.

mada ja mislim da ovi u neumu seru i da je ovo politicko.
agent_zero

#30 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by agent_zero »

Fact wrote:
Pismonosa wrote:
:lol: :lol: :lol:

Nadaj se, nadaj se...
It_is_a_Leclerc

#31 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by It_is_a_Leclerc »

Fact wrote:
Pismonosa wrote:
Treći entitet ima izlaz na more. I to je tačno,
Još da postoji i gje bi mu kraj bio.
azea

#32 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by azea »

Zna li iko koliko ostaju ti brodovi i koliko stete ce napravit, konkretno ??
Inace, imajuci u vidu skoriju istoriju izmedju Hrvata i Bosnjaka i poznajuci stavove Hrvatske i bosansko-hercegovacki katolika vrlo lako je ovo gledat kao netrpeljivost prema bilo cemu muslimanskom, posebno prema Turcima i Bosnjacima...
BHCluster

#33 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by BHCluster »

cyprus wrote:Treba poštovati stavove lokalnog stanovništva i iste bi država, ako ništa, trebala uzeti u razmatranje...
Zasto? Iz koji razloga?
It_is_a_Leclerc

#34 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by It_is_a_Leclerc »

Stoner wrote:Smijesno mi je kako velikim Bošnjačinama smeta kada Srbi i Hrvati gledaju na Bosnu kao srpsku/hrvatsku zemlju ali im nimalo ne smeta kada je Turci gledaju kao tursku.

Koja komedija od naroda.
Ne vrijeđaj.
agent_zero

#35 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by agent_zero »

azea wrote:Zna li iko koliko ostaju ti brodovi i koliko stete ce napravit, konkretno ??
Inace, imajuci u vidu skoriju istoriju izmedju Hrvata i Bosnjaka i poznajuci stavove Hrvatske i bosansko-hercegovacki katolika vrlo lako je ovo gledat kao netrpeljivost prema bilo cemu muslimanskom, posebno prema Turcima i Bosnjacima...
Najtragikomičnije je da republici hrvatskoj ne smeta turska, štaviše turska i RH imaju izvanredne međusobne odnose, samo ovim ovdje lokalnim nacionalfašistima (wannabe velikim hrvatinama) smeta sve što ima veze sa državom BiH, Bošnjacima, prijateljskom Turskom...

Isprani mozgovi...
elendil

#36 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by elendil »

azea wrote:Zna li iko koliko ostaju ti brodovi i koliko stete ce napravit, konkretno ??
Hm.. kako onda objašnjavaš da su brodovi bili i u Splitu bez ikakvih problema i da su bili primljeni od gradonačelnika te da je i komodor Sinan Surer izrazio saučešće zbog nedavne smrti generala HV-a Martina Špegelja?

http://www.split.hr/Default.aspx?art=3973
Fact

#37 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by Fact »

It_is_a_Leclerc wrote:
Granice nisu ucrtane,ali isti de facto postoji.To zna svatko tko je prošao npr.Posušijem i Ljubuškim,pa i Neumom.Više od entiteta ili bilo koje druge tvorevine to je stanje uma stanovništva.
Pismonosa

#38 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by Pismonosa »

It_is_a_Leclerc wrote:
Fact wrote:
Pismonosa wrote:
Ma najgore što se internet ratnik osjetio prozvanim zbog slike. Skonto da je kenjac alegorija za hrvatsku ratnu mornaricu, a nije bio, očiju mi. Slučajno se slika našla ispod njegovog cijenjenog zajebanog domoljubnog posta :lol: :lol:

A ovi ekološki osvješteni tipovi su mi najjači :thumbup: Nema to nikakve veze sa tim što je brod turski. Problem je u zagađenju, kao :D
agent_zero

#39 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by agent_zero »

It_is_a_Leclerc wrote:
Stoner wrote:Smijesno mi je kako velikim Bošnjačinama smeta kada Srbi i Hrvati gledaju na Bosnu kao srpsku/hrvatsku zemlju ali im nimalo ne smeta kada je Turci gledaju kao tursku.

Koja komedija od naroda.
Ne vrijeđaj.
Vrijeđa pritom i samog sebe :lol: , samo što to još nije skontao. :D
Fact

#40 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by Fact »

agent_zero wrote: Najtragikomičnije je da republici hrvatskoj ne smeta turska, štaviše turska i RH imaju izvanredne međusobne odnose, samo ovim ovdje lokalnim nacionalfašistima (wannabe velikim hrvatinama) smeta sve što ima veze sa državom BiH, Bošnjacima, prijateljskom Turskom...

Isprani mozgovi...
Poredi ti dvije države koje se po ničemu ne mogu usporediti.Pokaži nam svoje znanje tako,molim te. :run:
Pismonosa

#41 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by Pismonosa »

Fact wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Granice nisu ucrtane,ali isti de facto postoji.To zna svatko tko je prošao npr.Posušijem i Ljubuškim,pa i Neumom.Više od entiteta ili bilo koje druge tvorevine to je stanje uma stanovništva.
Kod tebe je jarane puno toga do stanja uma :D
agent_zero

#42 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by agent_zero »

Fact wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Isto takvo je stanje uma i srba u lici, dalmaciji, kordunu, baniji, istočnoj slavoniji... Pa šta?

Takvo "stanje uma" samo više štete i sebi i drugima nanosi, a nikakve fajde od istog.
BHCluster

#43 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by BHCluster »

karanana wrote:jedno je spilt a jedno je neum.

Koliko brodova prodje kroz Jadran i sada stalo se na nekom Neumu.
Fact

#44 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by Fact »

Pismonosa wrote:
Ma najgore što se internet ratnik osjetio prozvanim zbog slike. Skonto da je kenjac alegorija za hrvatsku ratnu mornaricu, a nije bio, očiju mi. Slučajno se slika našla ispod njegovog cijenjenog zajebanog domoljubnog posta :lol: :lol:

A ovi ekološki osvješteni tipovi su mi najjači :thumbup: Nema to nikakve veze sa tim što je brod turski. Problem je u zagađenju, kao :D
Dobro,osobo koja sa 50+ godina visi po forumima i druge vrijeđa. :thumbup:
Nije bio odgovor na moj post,kao što nije problem u tome što je turski brod. :run:
RahatHurmašica

#45 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by RahatHurmašica »

Fact wrote: Granice nisu ucrtane,ali isti de facto postoji.To zna svatko tko je prošao npr.Posušijem i Ljubuškim,pa i Neumom.Više od entiteta ili bilo koje druge tvorevine to je stanje uma stanovništva.
tvoje stanje uma je zabrinjavajuće. dal od majorizacije dal od izlaganja suncu, ali nešto debelo ne štima.
Suzie Q

#46 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by Suzie Q »

kako možete porediti Split i Neum????
Split ima luku i sve za to predviđene resurse, otvorenije more i sto drugih predispozicija za uplovljavanje brodova.

u Neumu su se bunili i protiv drugih brodova ali jedino kad je Turska diže se halabuka po ostatku BiH.

kakav je to kod vas patriotizam? ni jedna normalna osobe koja voli ovu državu i Neum u njoj neće svjesno pristati da se uništi i ono malo mora što imamo.
RahatHurmašica

#47 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by RahatHurmašica »

BHCluster wrote:
karanana wrote:jedno je spilt a jedno je neum.

Koliko brodova prodje kroz Jadran i sada stalo se na nekom Neumu.
majorizirani furaju opet nekakvu ugroženost...
Fact

#48 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by Fact »

RahatHurmašica wrote:
tvoje stanje uma je zabrinjavajuće. dal od majorizacije dal od izlaganja suncu, ali nešto debelo ne štima.
Više zabrinjavaju tvoji kompleksi koje su ti Hrvati nabili.Ne znam šta je se desilo da mrziš Hrvate,slutim na neke od najgorih stvari u bliskoj prošlosti,ali ohladi malo,nije ti dobro za cirkulaciju.
RahatHurmašica

#49 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by RahatHurmašica »

Suzie Q wrote:kako možete porediti Split i Neum????
Split ima luku i sve za to predviđene resurse, otvorenije more i sto drugih predispozicija za uplovljavanje brodova.

u Neumu su se bunili i protiv drugih brodova ali jedino kad je Turska diže se halabuka po ostatku BiH.

kakav je to kod vas patriotizam? ni jedna normalna osobe koja voli ovu državu i Neum u njoj neće svjesno pristati da se uništi i ono malo mora što imamo.
to malo mora je najkorisnije kao luka. fućka mi se za nekakve školjke i ponekog zalutalog turistu.
Stoner

#50 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma

Post by Stoner »

agent_zero wrote:
Odakle ti takve nebuloze da turska gleda na bih kao na tursku? :-)

Smeta li tebi što srbi smatraju krajinu (RSK) svojom? Bošnjaci su većina u ovoj zemlji, svidjelo se to nekom ili ne. I po popisu iz '91 i po novom zadnjem.
Ja sam čitav život okružen Turcima. Završio sam osnovnu i srednju tursku školu u Sarajevu. Živio sam u Turskoj par mjeseci.
Znam brat-bratu bar jedno 100 ljudi turske nacionalnosti i itekako dobro znam kako oni gledaju na BiH.

Čak sam imao par prijatelja Turaka koji su se meni se žalili i izvinjavali zbog toga. :D

Bošnjaci jesu većina i to ne znači da nam trebaju zbog toga ratne mornarice nekih azijskih zemalja usidravati na onoj bari.

A izgleda da i tebe nisu informisali da ima povelik broj Bošnjaka koji nisu ortodoksni turkofili majstore :thumbup: ;-)
Locked