Nisam pobornik te teze... O tome sam diskutovao i na prošlom prvenstvu... Pokazalo se mnogo puta do sad da i evropske sudije znaju itekako zajebat stvar... Ako i imaju neke prednosti, razlika nije ni približno tolika koliko se potencira...irac300 wrote:Bez lažne skromnosti, ali sudije iz Evrope su jedini koji imaju osjećaj za igru i kvalitetno suđenje. Naravno i oni griješe, ljudi su, ali ovi ostali, pogotovu iz banana republika nisu dorasli ovako velikom takmičenje kao što je SP.
Također, opet da kažem da ne bih ovdje odmah udaro na FIFA-u... Meni je to zaista nepojmljivo da neko iz FIFA (koja je internacionalna organizacija, dakle ne radi se o jednom centru moći) dođe sugerisati nešto nečasno sudiji koji će suditi meč koji gledaju stotine miliona ljudi... Stvar je u tome da su i sudije ljudi... A 99% ljudi će prije popustiti pod jačim, nego pod slabijim pritiskom... Ne kažem ni to da će sudija ići namjerno nekoga zajebat, nego da se podsvjesnoj ili polusvjesnoj tendenciji suđenja za jače vrlo vrlo teško oduprijeti... Nekad su me dobro zajebavali ovdje na forumu zbog ovog mog objašnjenja, ali evo ja još stojim pri njemu