Sudije na WC Brazil 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

cyprus

#26 Re: Sudije na WC Brazil 2014

Post by cyprus »

irac300 wrote:Bez lažne skromnosti, ali sudije iz Evrope su jedini koji imaju osjećaj za igru i kvalitetno suđenje. Naravno i oni griješe, ljudi su, ali ovi ostali, pogotovu iz banana republika nisu dorasli ovako velikom takmičenje kao što je SP.
Nisam pobornik te teze... O tome sam diskutovao i na prošlom prvenstvu... Pokazalo se mnogo puta do sad da i evropske sudije znaju itekako zajebat stvar... Ako i imaju neke prednosti, razlika nije ni približno tolika koliko se potencira...

Također, opet da kažem da ne bih ovdje odmah udaro na FIFA-u... Meni je to zaista nepojmljivo da neko iz FIFA (koja je internacionalna organizacija, dakle ne radi se o jednom centru moći) dođe sugerisati nešto nečasno sudiji koji će suditi meč koji gledaju stotine miliona ljudi... Stvar je u tome da su i sudije ljudi... A 99% ljudi će prije popustiti pod jačim, nego pod slabijim pritiskom... Ne kažem ni to da će sudija ići namjerno nekoga zajebat, nego da se podsvjesnoj ili polusvjesnoj tendenciji suđenja za jače vrlo vrlo teško oduprijeti... Nekad su me dobro zajebavali ovdje na forumu zbog ovog mog objašnjenja, ali evo ja još stojim pri njemu :mrgreen:
Last edited by cyprus on 13/06/2014 13:06, edited 2 times in total.
Herr Flick

#27 Re: Sudije na WC Brazil 2014

Post by Herr Flick »

area51

#28 Re: Sudije na WC Brazil 2014

Post by area51 »

Paul F. wrote:
Kinaski wrote:A i Lovren je glup.. koristio se rukama, jebiga sudija je pomislio da ga je drzao ... fakat tako i izgleda kad se pogleda... u jednom trenutku sam cak i ja bio u dilemi da li ga je drzao ili ne iako sam snimak pregledao 2-3 puta... Moj zakljucak je da ga jeste drzao ali se brazalac bacio bas u trenutku kad ga je lovren pustio.
Nadam se da nama nece sudit :D
I ja sam nekoliko puta vidio snimak. Grli ga ko da su u birtiji. Brazilac je to lijepo iskoristio. Pa se ti onda sa ciganima takmiči u ciganluku. Meni je jako drago da smo zvanično najkorektnija ekipa kvalifikacija. To je najbolji put.
:bih:
Sem penala koji je diskutabilan suđenje sinoć bez greške.Onaj penal se može a i ne mora suditi.Vidi se kontakt čovjek pao kako i kad treba i ćao.,
menuet

#29 Re: Sudije na WC Brazil 2014

Post by menuet »

Argentina against Bosnia-Herzegovina, the first match taking place at the Maracana, will be refereed by Joel Aguilar from El Salvador. In doing so he will become the first referee from his country to officiate at the finals of a World Cup. Aguilar, 38, covered the CONCACAF Gold Cup final in 2011 and 2013 as well as the CONCACAF Champions League in 2011.
http://www.fifa.com/worldcup/news/y=201 ... 69530.html
Itakoto

#30 Re: Sudije na WC Brazil 2014

Post by Itakoto »

WTF!? Cuj iz El Salvadora!? Pa mogli su onda postaviti nekoga iz Sandzaka.
Pismonosa

#31 Re: Sudije na WC Brazil 2014

Post by Pismonosa »

Itakoto wrote:WTF!? Cuj iz El Salvadora!? Pa mogli su onda postaviti nekoga iz Sandzaka.
:D :D

Ako nama protiv Argentine jedini problem budu sudije, možda to i ne bude tako loše.

Mi kakvi smo baksuzi, nikome ne bi teško palo eventualno loše suđenje protiv nas :D Ko zna da li bismo mi to izdigli na ovaj nivo medijske hajke kao što su to uradili Hrvati. A ovo će im dobrodoći u narednim utakmicama u grupi sigurno. Zagarantovano će imati bolji tretman od Meksika i Kameruna.

Kad se sjetim utakmice s Francuskom.. Slomiše nam čovjeku nogu, dosudiše penal kod faula očigledno napravljenog iznad 16, podjeli nam sudac par fantomskih žutih kartona, itd. I nikad niko to ni spomenuo nije osim nas raje koji smo pravili youtube klipove :roll:

Jest da je drugačiji fokus na kvalifikacije i na SP, ali ta utakmica i pobjeda su nas vodile direktno na veliko takmičenje. I ujeo vuk magarca.
Kinaski

#32 Re: Sudije na WC Brazil 2014

Post by Kinaski »

Ma kakav sudija, zajebo nas EMIR SPAHIC KIKS IGRAC !!! Zajebat ce nas opet kad se budemo najmanje nadali
Pismonosa

#33 Re: Sudije na WC Brazil 2014

Post by Pismonosa »

Kinaski wrote:Ma kakav sudija, zajebo nas EMIR SPAHIC KIKS IGRAC !!! Zajebat ce nas opet kad se budemo najmanje nadali
I to ti je komentar? Zajebo nas Spahić? Ništa to što je faul bio van 16? Ništa to što je Maluda ostao u igri i nakon što je slomio nogu Mensuru? Ništa to što nam je davao levatske kartone? Bitan je hejt na Spahića? Spaha je kriv? Ma bravo kralju! :thumbup: :mrgreen:
Kinaski

#34 Re: Sudije na WC Brazil 2014

Post by Kinaski »

Nista sto je Spahić kontrolisao loptu i imao vremena i da doda i da izbije prema naprijed i da je izbije u korner u aut. Nista sto je on odlucio da dribla nasrija u 78 minuti na ivici sesnaestreca .... a tebi i slicnim laicima je to bila van jer pojma nemate da je linija kaznenog prostora sastavni dio tog kaznenog prostora.
fakat

#35 Re: Sudije na WC Brazil 2014

Post by fakat »

Kinaski wrote:Nista sto je Spahić kontrolisao loptu i imao vremena i da doda i da izbije prema naprijed i da je izbije u korner u aut. Nista sto je on odlucio da dribla nasrija u 78 minuti na ivici sesnaestreca .... a tebi i slicnim laicima je to bila van jer pojma nemate da je linija kaznenog prostora sastavni dio tog kaznenog prostora.
Spaha nam je valjao kad smo imali propuh u odbrani i to cu mu uvijek cijeniti, ali onaj penal u Francuskoj jeste njegova greska. Ljudi smo, svi grijesimo, ono je bilo amaterski. Vise nas je sudija ostetio na Maludi, mada ni to nije jedini takav slucaj, isto se desava u Engleskoj. Nije sudija kriv ni Hrvatskoj sto je izgubila. Brazil je dao cetiri gola, Hrvati nijedan, i prave se da ih je sudije ostetio, mozde jeste malo siljio kao i nas u Francuskoj ali nije odlucio utakmicu, samo sto se Hrvati prave da jeste i nadaju se za malo kompenzacije protiv Meksika. Bravo Nejmar, vozdra komsije.
Paul F.

#36 Re: Sudije na WC Brazil 2014

Post by Paul F. »

Ne vjerujem da ćemo mi plakati al plača bi moglo biti.
http://www.sp2014.rtl.hr/vijesti/interp ... u-brazilu/
karanana

#37 Re: Sudije na WC Brazil 2014

Post by karanana »

nisu portugalci suvise sretni sa ovom srpskom posadom.
limeni

#38 Re: Sudije na WC Brazil 2014

Post by limeni »

karanana wrote:nisu portugalci suvise sretni sa ovom srpskom posadom.
dobit ce srbija iducih dana "donaciju zbog poplava" :D
nije da mi je zao ronalda i drustva ko im jebe mater :D
Paul F.

#39 Re: Sudije na WC Brazil 2014

Post by Paul F. »

Nisam gledao utakmicu. Kakav je bio sudija ? Hvala.
dert

#40 Re: Sudije na WC Brazil 2014

Post by dert »

Paul F. wrote:Nisam gledao utakmicu. Kakav je bio sudija ? Hvala.

10 +
Okudzava

#41 Re: Sudije na WC Brazil 2014

Post by Okudzava »

pravimsefrancuz

#42 Re: Sudije na WC Brazil 2014

Post by pravimsefrancuz »

Jao Webba danas . Natezo za Kolumbiju , valjda mu drage narkopare . Ovo je najveci promasaj na Mundijalu do sada . Produzili su utakmicu samo 4 minuta a lezali su najmanje 4-6 minuta ( Yepes dva puta a nista mu nije bilo plus ostali sto padaju cim Slonovi krecu u napad zadnih 20 minuta nisu presli centra ) plus 6 izmjena , znaci brat bratu 6 minuta . Kada je pocelo odbrojavanje tog sudijskog produzetka pocela je rasprava cija je löpta a bila je za Slonove . I tako prodje 70 sekundi a da nije produzio sekunde . Halo pa ovo ne bi u albanskoj 5 ligi ovako svirali . Jos razliciti kriteriji za davanje zutih kartona , stvarno smijesan je i bez veze sudija iz drzave koja je samo jednom bila u finalu i pobijedila zahvaljuci priznatom golu a da lopta nije ni presla gol liniju
sumirprimus

#43 Re: Sudije na WC Brazil 2014

Post by sumirprimus »

generalno juznoamerikanci igraju odlicno,al cim dadnu go,krene drugo poluvrijeme pocnu se valjat...
Jack Be Nimble

#44 Re: Sudije na WC Brazil 2014

Post by Jack Be Nimble »

Valjaju se i Engleski komentator pocetkom drugog poluvremena rekao da ce igraci Urugvaja traziti svaku sansu samo da isfoliraju vece povrede. Sto i jesu radili. A onda kada je onaj iz Urugvaja lezao komentator rece 'oh pa sta je ovo...da pogodili ste opet igrac Urugvaja lezi i glumi...sramota' Onda kamera prikazala covjeka na zemlji i vidis fakat da nezna za sebe i gdje se nalazi. Komentator je rekao 'izvinite ako su moje rijeci mozda naglasile da on folira' :D
sumirprimus

#45 Re: Sudije na WC Brazil 2014

Post by sumirprimus »

ma ima ona tekma od neki dan, vode 2:0 na poluvremenu, i od 47 minute,poce valjanje..
ofirno da ofirnije ne mre bit...
i sta sudija da im radi...
padne u po napada kontas samo srcani moze bit,zaustavi se napad,on ko nov,jos napada sudiju ne vraca ga dovoljno brzo na teren..
a za lakat,imaju instrukcije davat crveni,al eto slabo primjenjuju..nema nisam vidio,slucajno, u zaru borbe...

ovaj "nas"sudija novozelandjanin veli da mu je cilj biti nevidljiv na utakmici,vidjecemo..
inace gostovo je i u premiershipu... :D
limeni

#46 Re: Sudije na WC Brazil 2014

Post by limeni »

Jack Be Nimble wrote:Valjaju se i Engleski komentator pocetkom drugog poluvremena rekao da ce igraci Urugvaja traziti svaku sansu samo da isfoliraju vece povrede. Sto i jesu radili. A onda kada je onaj iz Urugvaja lezao komentator rece 'oh pa sta je ovo...da pogodili ste opet igrac Urugvaja lezi i glumi...sramota' Onda kamera prikazala covjeka na zemlji i vidis fakat da nezna za sebe i gdje se nalazi. Komentator je rekao 'izvinite ako su moje rijeci mozda naglasile da on folira' :D
ma blago se silji juznoamerikancima jer oni i jedini koji dolaze u vecem broju osim mozda njemaca i holandjana. sve je u parama ljudi. zanimljivo da do sada ni jedan zuti karton nije pokazan za valjanje ili ono kad zavlace i sepaju sa terena zbog izmjene.
Potrosni_Materijal

#47 Re: Sudije na WC Brazil 2014

Post by Potrosni_Materijal »

ako cemo posteno onda su samo one prve dvije utakmice obiljezile sudijske greske, ona kradja protiv hrvatske i ponisteni golovi meksiku. ostalo je regulara, prilicno. jasno da ima sitinijih gresaka, al u globalu je sudjenje zadovoljavajuce.
limeni

#48 Re: Sudije na WC Brazil 2014

Post by limeni »

ovo je ubjedljivo najgore i najkriminalnije prvenstvo ikada. u prvoj utakmici izmisle ocigledan penal za brazil a sepp "bastard" blatter izjavljuje da je dobro sto je dosudjen penal :-)
jucer iskopaju lika iz novog zelanda koji ima 42 godine a do sada nije bio sudija ni na jednom prvenstvo pa picka li vam materina korumpirana mozete onda bilo koga staviti ko ce slusati vase naredbe.
unistise fudbal totalno i sve mi postaje odvratnije, gdje se para uvuce tu je i sejtan.
BlueBlood

#49 Re: Sudije na WC Brazil 2014

Post by BlueBlood »

mnogo sudijskih gresaka na ovom prvenstvu
Post Reply