Kako se rashladiti bez klime?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

spreca

#26 Re: Kako se rashladiti bez klime?

Post by spreca »

moonca wrote:Nema rashladjivanja bez klime. :-)
kako nema...ja se skinem go i cesce pod tus.....ma bolje od svake klime ...gace ne oblacim nikako :lol:
славянин

#27 Re: Kako se rashladiti bez klime?

Post by славянин »

Oko pola marke na dan te dodje hladjenje.Da ne pogrijesite, ne prsce nikakvu vodu u zrak (kao sto je slucaj sa onim ventilatorima za bastu) nego radi na sistemu isparavanja vode (sa zadnje strane se nalazi sac/spuzva kroz koju polako prolazi voda) sto uzima energiju tj. toplotu iz zraka.
Ima svoj spremnik za vodu koji mozete rucno dopunjavati ili jednostavno spojiti crijevo pa se sam dopunjava kada mu padne nivo vode.
mayab

#28 Re: Kako se rashladiti bez klime?

Post by mayab »

Sumnjam da bi se nešto posebno ohladio sa ovom spravom :zzzz:
славянин

#29 Re: Kako se rashladiti bez klime?

Post by славянин »

mayab wrote:Sumnjam da bi se nešto posebno ohladio sa ovom spravom :zzzz:
Imam ja u postrojenju 6 ovakvih (malo vecih doduse 2,20 sa 2,00 metra :D )
ove zadnje desno imam
Image
Hlade veliku halu koja ima unutarnje izvore toplote od proizvodnog procesa.Ne da hladi nego odnese :wink: samo moras nauciti da podesis (zapravo podesavas) kolicinu protoka vode preko pumpe unutarnje (necujna je - inace cijeli hladnjak je tih) tako da sac bude taman toliko vlazan da voda lako isparava.
Vecini ljudi mislim da bi trebala najmanja verzija (imaju i manji nego na ovoj slici) - jer zapravo svi su namjenjeni za industrijsku upotrebu sa velikim protokom zraka.
Minus ako se gleda jeste sto se ne moze temperatura podesiti nego puse jednostavno izmedju 10-20 stepeni nize nego zrak sto uzima (morate imati protoka zraka u objektu ne moze biti sve pozatvarano)
moonca

#30 Re: Kako se rashladiti bez klime?

Post by moonca »

spreca wrote:
kako nema...ja se skinem go i cesce pod tus.....ma bolje od svake klime ...gace ne oblacim nikako :lol:
Ne razumijem.prilozi sliku :blento:
spreca

#31 Re: Kako se rashladiti bez klime?

Post by spreca »

moonca wrote:
spreca wrote:
kako cu kad sam go :oops: :lol:
moonca

#32 Re: Kako se rashladiti bez klime?

Post by moonca »

spreca wrote:
moonca wrote:
spreca wrote: kako nema...ja se skinem go i cesce pod tus.....ma bolje od svake klime ...gace ne oblacim nikako :lol:
kako cu kad sam go :oops: :lol:
Ma, ja ..samo, ja ovo, ja ono... a kad treba docarati.....mala maca :wink: :P
spreca

#33 Re: Kako se rashladiti bez klime?

Post by spreca »

moonca wrote:
ja sam ti ba plaho stidan :oops: :lol: ...nesmijem kad ima puno naroda :mrgreen: ...samo u cetiri oka :lol: ili sest :lol:
commendatore

#34 Re: Kako se rashladiti bez klime?

Post by commendatore »

spreca wrote:
moonca wrote:
ja sam ti ba plaho stidan :oops: :lol: ...nesmijem kad ima puno naroda :mrgreen: ...samo u cetiri oka :lol: ili sest :lol:
sad si ispo mindJa haj posalji joj nejkfotke da cujemo misljenje serba je mene razocarala sa sisama nikad nije slikovala :(
Russki

#35 Re: Kako se rashladiti bez klime?

Post by Russki »

razgaći se i meći noge u lavor ladne vode
moonca

#36 Re: Kako se rashladiti bez klime?

Post by moonca »

spreca wrote:
moonca wrote:
:? :blento:
spreca

#37 Re: Kako se rashladiti bez klime?

Post by spreca »

commendatore wrote:
spreca wrote:
moonca wrote:
sad si ispo mindJa haj posalji joj nejkfotke da cujemo misljenje serba je mene razocarala sa sisama nikad nije slikovala :(
bjezi ba :-) ....onda bi morao otici i da je smirujem a daleko je :lol: ......Ma Sherba je :thumbup: top
spreca

#38 Re: Kako se rashladiti bez klime?

Post by spreca »

moonca wrote:
spreca wrote:
moonca wrote:
mozda neko voli u troje :oops: ...sta ja znam :lol:
moonca

#39 Re: Kako se rashladiti bez klime?

Post by moonca »

:dajba:

Rashladjivanje najvise -iznutra. Lagana hrana, po mogucnosti bez mesa-lako svarljiva, bez srkleta.... lagana siroka odjeca.....

:x

:zen:
славянин

#40 Re: Kako se rashladiti bez klime?

Post by славянин »

moonca wrote::dajba:

Rashladjivanje najvise -iznutra. Lagana hrana, po mogucnosti bez mesa-lako svarljiva, bez srkleta.... lagana siroka odjeca.....

Probaj tako u autu se rashladiti iznutra bez klime kad je napolju 30+ :mrgreen:
moonca

#41 Re: Kako se rashladiti bez klime?

Post by moonca »

славянин wrote:

Ja zivim u klimi 30+ i ko radi vani kao gradjevinski radnici,sisaci trava.. itd...oni su u autima otvorenog prozora -moraju.Vjerujem da im je termostat u kuci na visocijoj temp. :shock: nije mi jasno kako izdrze- zasluzuju da budu placeni visoko, a nisu.

Spavam sa podesenim term. na 24 C i bude mi hladno. :-)
славянин

#42 Re: Kako se rashladiti bez klime?

Post by славянин »

moonca wrote:
славянин wrote:

Ja zivim u klimi 30+ i ko radi vani kao gradjevinski radnici,sisaci trava.. itd...oni su u autima otvorenog prozora -moraju.Vjerujem da im je termostat u kuci na visocijoj temp. :shock: nije mi jasno kako izdrze- zasluzuju da budu placeni visoko, a nisu.

Podesen termometar a pricas o “prirodnom” hladjenju :skoljka:
HAVANA

#43 Re: Kako se rashladiti bez klime?

Post by HAVANA »

moonca wrote:
spreca wrote:
moonca wrote:
Ja.
moonca

#44 Re: Kako se rashladiti bez klime?

Post by moonca »

славянин wrote:
moonca wrote:
славянин wrote: Probaj tako u autu se rashladiti iznutra bez klime kad je napolju 30+ :mrgreen:

Podesen termometar a pricas o “prirodnom” hladjenju :skoljka:

Prirodno je kada si van kuce, auta gdje mzoes kontrolisati, ako imas klima uredjaje.

Inace i dalje mislim da je hrana presudna, jer meni pomaze.
Sto se odjece tice, radnici koji sisaju travu su obuceni ko da idu na palninu- duge hlace, dugi rukavi i glava zamotana maramom, kao i sesir.

Tako slicno se i cobani oblace, sto je meni ne pojmljivo i to sve od vune koja ih navodnos stiti.
Fudo387

#45 Re: Kako se rashladiti bez klime?

Post by Fudo387 »

Pa bez hladjenja jedina opcija su one marame sa kristalom za hladjenje. Umocis je u vodu pet minuta, iscijedis, i onda zamotas oko vrata, ruke, drzi te par sati k’o da si frizider. No, poznajuci nas mentalitet, sumnjam da bi se to prodavalo. Bilo bi, nosi to, otece mi tintara i fasovacu isijas...nesta.
valjuga

#46 Re: Kako se rashladiti bez klime?

Post by valjuga »

Fudo387 wrote:Pa bez hladjenja jedina opcija su one marame sa kristalom za hladjenje. Umocis je u vodu pet minuta, iscijedis, i onda zamotas oko vrata, ruke, drzi te par sati k’o da si frizider. No, poznajuci nas mentalitet, sumnjam da bi se to prodavalo. Bilo bi, nosi to, otece mi tintara i fasovacu isijas...nesta.
Daj link :thumbup:
casanova123

#47 Re: Kako se rashladiti bez klime?

Post by casanova123 »

Natopiti deku i staviti na prozore/balkonska vrata tako da ne odleti, i tako kada malo puhne vjetar, onda udje malo sovjezenja u stan, a kad przi sunce, onda ce ta deka da "upije" vrelinu.. Iskustvo iz prve ruke gdje direktno sunce ide od 10 ujutro do 8 navecer u stan.. Katastrofa je bila dok se nisam snasao, a i ovo je samo neki privremeni cheat.. Najbolje je jednostavno izaci iz stana ili otici u podrum.. A sto se tice auta.. stvarno ne bih znao, jer nista ne valja ako nema klime..
Fudo387

#48 Re: Kako se rashladiti bez klime?

Post by Fudo387 »

valjuga wrote:
Fudo387 wrote:Pa bez hladjenja jedina opcija su one marame sa kristalom za hladjenje. Umocis je u vodu pet minuta, iscijedis, i onda zamotas oko vrata, ruke, drzi te par sati k’o da si frizider. No, poznajuci nas mentalitet, sumnjam da bi se to prodavalo. Bilo bi, nosi to, otece mi tintara i fasovacu isijas...nesta.
Daj link :thumbup:
https://www.zoro.com/magic-cool-cooling ... /G8598502/
O'zone
Globalni moderator

#49 Re: Kako se rashladiti bez klime?

Post by O'zone »

Najbolji osjećaj mi je bio voziti Feliciju Hercegovinom u Augustu sa svim prozorima otvorenim. Klinjo sjedi u sjedalici izbacio nogicu kroz prozor, žena sa druge strane isto ja u podkošulni ko pravi Bošnjo i obilazimo znamenitosti u podne :lol: jbmti Jes se nekad dobro živjelo
djana h

#50 Re: Kako se rashladiti bez klime?

Post by djana h »

:lol:
Ili, voziti se nekim krševitim krajevima, kao nekad preko Svitave, a bez klime. Vani, a i u autu milion stepeni :lol:
I šta, ništa. Sve se preživi.
Djeci malo peškira na prozore, paket vlažnih maramica u krilo i vozi :lol: :lol:
Post Reply