Brdski Biciklizam (Mountain Biking)
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Prenj
miknash,
Jedna ti je dovoljna, zapamti.
Ako prezivis, onda se mozes prisjecati rodbine prijatelja iz MACa sljedecih sto godina, ali uzalud.
Prenj je takodjer mjestimicno miniran. Visocica je OK.
Ponavljam, cinjenica da je neko nekad prosao neki put, nista ne znaci.
Jedna ti je dovoljna, zapamti.
Ako prezivis, onda se mozes prisjecati rodbine prijatelja iz MACa sljedecih sto godina, ali uzalud.
Prenj je takodjer mjestimicno miniran. Visocica je OK.
Ponavljam, cinjenica da je neko nekad prosao neki put, nista ne znaci.
-
Prenj
Izgleda da se nesreca ipak desila na Lupoglavu.
Nezavisne wrote: Završena akcija gorskih službi u kojoj je upotrijebljen i helikopter Vojske FBiH
Iz vrleti Prenja izvučeno tijelo češkog planinara
MOSTAR - Tijelo češkog planinara Mihala Belejčaka izvučeno je jučer oko 14 sati iz vrleti planine Prenj kod Mostara, potvrdila je Štefica Lakičević, tužitelj Županijskog tužiteljstva iz Mostara.
U akciji izvlačenja, osim gorskih službi spasavanja iz Mostara, Jablanice i Sarajeva, sudjelovali su i pripadnici Jedinice za posebne namjene MUP-a Kantona Sarajevo i helikopter Vojske FBiH.
Obdukcija bi trebalo da bude urađena u Mostaru, gdje je tijelo nakon izvlačenja dopremljeno helikopterom koji je sletio na poligon bivše vojarne "Sjeverni logor".
Hana Pometlova, planinarka iz Češke, koja je u trenutku nesreće bila s nastradalim Belejčakom, jučer je također nazočila izvlačenju tijela. Tijelo poginulog planinara će u suglasju s Veleposlanstvom Češke u Sarajeva uskoro biti prebačeno u Češku.
Nastradali Belejčak i Hana Pometlova namjeravali su osvojiti vrh Lupoglav na Prenju. Prema riječima Pašage Grbe, predsjednika Uprave kluba spasavalaca 2000 Sarajevo, oni o tome nisu izvijestili niti jedno planinarsko društvo naše zemlje.
"Kretali su se nepristupačnim i opasnim terenom, koji nisu poznavali i to je bilo kobno. Mladić je pao sa stijene i poginuo, a djevojka je nakon toga lutala planinom tražeći signal za mobitel, kako bi mogla poslati poziv za pomoć", kazao je Grbo.
Prema neslužbenim informacijama, obitelj poginulog Belejčaka je zatražila da se obdukcija tijela zbog jasnoće uzroka pogibije uopće ne radi.
"Obitelj je zatražila da se tijelo dopremi u Češku bez autopsije", kazao je izvor u policiji. Ovu informaciju jučer nismo mogli provjeriti kod tužitelja Štefice Lakičević, koja do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nije bila stigla s očevida.
V. ĆORIĆ
-
miknash
interesantno kako se ljudi igraju glavom po prenju
ja ga najvise volim zimi, bar smo rahat od mina.
hvala za info apropo mina gore a dalje cemo se nekako organizovati
znate li gdje se moze naabavit kakva dobra suspenzija i koliko novaca
al ne neki fush
al ne neki fush
-
Prenj
Zima je definitivno najbolja za odlazak na Prenj, tada je i najljepsi.miknash wrote:interesantno kako se ljudi igraju glavom po prenju
al ne neki fush
Sa Prenjom se definitivno nije igrati.
Prenj je uzeo vise zivota, nego sve ostale BH planine zajedno.
- Brando
cini mi se da do 18h rade, a ja po belaju dolazio u ponedjeljakpaprica29 wrote:ne rade ponedeljkom, a ostalim danima od ? do 19 sati.BigusDickus wrote:Od kad do kad im je radno vrijeme i kojim danima? Mozda ima taj podatak na web stranici, ali ga ja nisam nasao...
-
miknash
iskreno receno sta su se igrali gore kad nemaju pojma
ljudi puno iskusniji pa ne experimentisu sa prenjom
hvala vam za sve info
neki dan sam pricao sa damirom
nesto se iskupilo ok o30 ljudi da prave pored jezerceta kakav mali objekat za prenociti i prica kako nema mina ni na izvoru a da su u obrusenoj zemlji pored doma nasli minu kojoj je zvjezda odradila ali nije eksplodirala
ne znam
nisam za prenja bez metar snijega
tako sam nekako najrahatniji
a ostale planine za biciklo mogu samo ne skreci s ceste
ljudi puno iskusniji pa ne experimentisu sa prenjom
hvala vam za sve info
neki dan sam pricao sa damirom
nesto se iskupilo ok o30 ljudi da prave pored jezerceta kakav mali objekat za prenociti i prica kako nema mina ni na izvoru a da su u obrusenoj zemlji pored doma nasli minu kojoj je zvjezda odradila ali nije eksplodirala
ne znam
nisam za prenja bez metar snijega
tako sam nekako najrahatniji
a ostale planine za biciklo mogu samo ne skreci s ceste
- trimi68
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Stirjelac
#34 23.7.,2005 Subota
- trimi68
#36 okreće
okreće okreće
U BBK Igman svaki vikend se negdje ide........
a radnim danima do grada ili na Čavljak ili do Hrasničkog stana sve zavisi od raspoloženja
info na http://www.ciklocentar.com pa dole lijevo na link BBK Igman i sve je ostalo istorija......
okreće se okreće
U BBK Igman svaki vikend se negdje ide........
a radnim danima do grada ili na Čavljak ili do Hrasničkog stana sve zavisi od raspoloženja
info na http://www.ciklocentar.com pa dole lijevo na link BBK Igman i sve je ostalo istorija......
okreće se okreće
- trimi68
#40 ima ima
jes vruće ali se može može, u nedelju se išlo na bodljavinu u Čevljanoviće (ludilo), a u BBK Igman tj u CikloCentru uvijek ima neko oran za vožnju.
- bpsang
IMA LI BOLJE REKLAME ZA NINU I CICLOCENARzenny wrote:evo ti jarane moj rodjak vodi ovaj "ciclocentar" , prava je stvar, ja mislim da je prvo ovako nesto u BiH, ima sve sto ti treba evo pogledaj stranicu na netu:
http://www.ciklocentar.com
stranica jos nije dovrsena al mozete pogledati ukratko ako vam se svidi(siguran sam da hoce) dodjite poslije ponovo
- Brando
miknash wrote:ma to super zvuci ali jucer 36 u hladu
![]()
![]()
![]()
vrti se dok se boje ne rastope. iskreno cekam da malo zahladi ko recimo danas pa da se covjek ne izvrne
nego fino kakve bjelasnice isl da se opusti i da uziva i u temperaturi i vremenu
-
King Kikapu
ja sam pozelio preko bijelih voda otic na lukomir, pa se vratit preko lapovog dola, megare i tarcina
- trimi68
#46 Nedelja 14.08.2005
prognoza vremenska je sunčano sa oblaci (bez kiše) pa ako je ko raspoložen da mi se pridruži na vožnju do/na Crepoljsko/Skakavac........
ja krećem u 0915 sati ispred Ciklocentra na Ilidži..............
ja krećem u 0915 sati ispred Ciklocentra na Ilidži..............
-
King Kikapu
ajd svrati pred hikmetovu radnju, bice nas nekoliko, pa mozemo isfurat singlertrack od sedam vrela. u subotu su prognozirali kisu, pa bi suma mogla biti dooobra zajebancija.
a jedan od kolega je namontirao Schwalbe 2,35 gume za blato, pa da vidimo jesu li bolje od Kende Kinetics i WTB Wirewoolfa.
a jedan od kolega je namontirao Schwalbe 2,35 gume za blato, pa da vidimo jesu li bolje od Kende Kinetics i WTB Wirewoolfa.
-
King Kikapu

trimi68 i king kikapu danas na Bukoviku
- trimi68
#49 fotografije
ako koga interesuje ima još fotografija trimi68 i king kikapu na http://www.ciklocentar.com/galerija