Gradjani RBiH traze vracanje u funkciju Ustava Republike BiH
- stickitout
Pa zar nije tako...wels wrote:Njegos ne bi mudrije,o oholosti bez komentara.
Ja se uopste ne mogu smatrati covijekom ako ne vidim sliku iz ociju drugog covijeka.....moj ugao i pogled zadovoljava mene i slicne meni ali biti covijek zahtijeva mnogo vise nego donositi odluke na prvu....
- wels
Covjek je jako krhko,plasljivo i ranjivo bice,kada mu neko suzi ugao i zamagli pogled,kada vise nema rjesenje, za ne samo zadovoljenje samog sebe,vec kada mu suzavanjem njegovog poglednog ugla ugroze najosjetljivije culo,tada jedinim sredstvom, iskonskim nagonom za opstanak,kao poslednjim adutom i vispernoscu najhitrije zivotinje poseze za brzim odlukama cime nalazi nove kutove,uglove za svoje nove i stare poglede,preispitujuci ne samo svoju,vec i sustinu svih onih faktora,uzroka,nedaca koje su dovele do iscezavanja starih dobrih uglovastickitout wrote:Pa zar nije tako...wels wrote:Njegos ne bi mudrije,o oholosti bez komentara.
Ja se uopste ne mogu smatrati covijekom ako ne vidim sliku iz ociju drugog covijeka.....moj ugao i pogled zadovoljava mene i slicne meni ali biti covijek zahtijeva mnogo vise nego donositi odluke na prvu....
Koliko god krhak,plasljiv,toliko i neunistiv,covjek ne bi bio ono sto jeste kad ne bi stvarao nove prostore,poglede,vidjenja,uglove,kako hoces.
Stvarajuci nova polazista,svojijh novih,starih pogleda preslikava sebi i nove- stare slike,percepcirajuci ih u nova zracenja,sto bljeste jacim sjajem odslikavajuci najtananija osjecanja,bica sa kojima ima dodir,kontakt pa i ovaj virtualni.
Lahka noc.
-
KraljTvrtkoII
Ko se ovdje pravi lud stvarno je pitanje. Prvo su fasisti srusili SFRJ, suspendujuci njen Ustav, ukidajuci autonomne pokrajine u Srbiji. Jednostran potez budaletine Slobe, koji je poceo jos na Gazimestanu sa jogurt revolucijama, smjenama nepodobnih i dovodjenjem seljacina i prostacina na sve vaznije funkcije u Srbiji, JNA i td. Onda, posto je Ustav SFRJ bio jednostrano suspendovan od strane te bagre, Slovenci, Hrvati i Bosnaci traze nezavisnost. Volja Bosanaca (gradjana RBiH) je bila potpuno legitimna, izrazena na referndumu 92 sa vecinom od 64.4%. U demokratiji se odlucuje vecinom gradajana, a ne po klasifikaciji vjerskoj, etnickoj, profesionalnoj i td., tako da je taj referendum priznao i UN i sve medjunarodne institucije, osim prostacina i seljacina okruzenij oko Slobe i Franje.dokpalmenjisugrane wrote:Dokle cete se vi Bosnjaci praviti ludi?
Kakav Ustav iz 1991 godine?
Da je valjala ona BiH ne bi doslo do rata. U BiH zive tri naroda, i ne mozete vi odlucivati za ostala dva naroda.
Taj Ustav iz 92 godine, sa svim amndmanima koji prihvataju visepartijski sistem i liberalnu gradjansku demokratiju (gradjansku drzavu) je bio i legalan i legitiman, izglasan od strane legalnih i legitimnih zastupnika u Paralament RBiH.
Nasuprot tome, ovaj Karadziceb Dejtonski "ustav" je pisan nozem, genocidom, ucjenama, terorom, koncetracionim logorima, etnickim ciscenjem, silovanjem, masovnim grobnicama i potpisan od starne ratnih zlocinaca i izdajnika u vojnoj bazi, a ne u legalnim institucijama sistema. Samo idioti mogu smatrati takav postupak legalnim i legitimnim, a ovo sto se sada radi, rusenje jedne suverene drzave kroz monstruozni i terorom nametnti dejtonski proces je zlocin protiv covjecnosti, a svi akteri tog procesa su zlocinci, koji moraju na sud Republike BiH prije ili kasnije, cim se gradjani RBiH oslobode fasistickih dronjaka na vlasti i velikosrbskog lobija MZ, koji ih drzi na vlast i koji fakticki kontrolise dejtonski proces, odnosno rusenje suverene drzave -Republike BiH..