mandzukic ima utakmicu zabrane ja mislim...suadfor wrote:najavljuju jelavica u prvoj postavi a mandzu ne spominju. sto li?
Grupa A
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
sumirprimus
#26 Re: Grupa A
-
sumirprimus
#27 Re: Grupa A
prva greska nema laganih protivnika ,ni tog razmisljanja lako cemo na sp.u...golman wrote:Pa nije baš isto kao i mi...sumirprimus wrote:opet isto ko i mi..a lopta je okrugla..
realno argentina jaca,igraju skoro pa kod kuce(na stranu taj antagonizam bra/arg,to ce doci do izrazaja u njihovm ewventualnom duelu,a ovo ostalo bumo vidli)...
a opet,nadamo se najboljem,da cemo ih iznenadit i koji go uvalit...
prvo kolo jest...ajmo reći i drugo jest...ali u trećem kolu mi igramo sa na papiru najslabijom reprezentacijom(Iran),koju bi mogli dobiti relativno lako,a oni tek onda nalijeću na napaljene Meksikance,kojima će sigurno tad trebati pobjeda da bi išli dalje
Meksiko odmara 6 dana,a Hrvati samo 4 dana do međusobnog duela...jbg,ima tu dosta detalja
jedna greska moze presudit ne utakmicu nego citav turnir...
-
stalaktit
#28 Re: Grupa A
Mandžukić je protiv Islanda dobio crveni karton, time i jednu utakmicu suspenzije.
Vele da će dvije milijarde ljudi gledati otvaranje SP... Koja besplatna reklama, džaba su plaćali reklame po doubledeckerima u Londonu, to je za milijun ljudi, ovo za dvije milijarde
Vele da će dvije milijarde ljudi gledati otvaranje SP... Koja besplatna reklama, džaba su plaćali reklame po doubledeckerima u Londonu, to je za milijun ljudi, ovo za dvije milijarde
-
golman
#30 Re: Grupa A
Ja sam za Iran rekao relativno lako...naravno da nema lakih protivnika...pravio sam poređenje između Irana i Meksika.
-
sumirprimus
#31 Re: Grupa A
ma ok druze,razumijem ja tebe...al eto do pocetka,valja malo razglabat...golman wrote:Ja sam za Iran rekao relativno lako...naravno da nema lakih protivnika...pravio sam poređenje između Irana i Meksika.
- KPNCTNJAH
#33 Re: Grupa A
Smije li se ovdje navijati protiv Hrvatske? 
- touch brain
#34 Re: Grupa A
u inat svima srusiti cemo snove svima
-
Objektivni navijac
#35 Re: Grupa A
Mala ispravka: Rodno mjesto Mister Noa je New Yorkgolman wrote:Jedno je šta bi mi voljeli,a drugo je šta će biti.Treba imati u vidu da susjedi igraju prvo sa domaćinom,pa onda sa afrikancima u srcu džungle u Manausu,rodnom mjestu Mister Noa....a nije teško zaključiti kome će biti lakše igrati u džungli gdje je vlažnost vazduha 100%sumirprimus wrote:znaci osim sto smo susjedi,skoro pa identican scenarij...golman wrote:Prvi će biti Brazil 100%...dalji raspored zavisi od toga koliko će se Hrvati moći oporaviti od poraza na startu prvenstva i od međusobnog odnosa tekme između Meksika i Kameruna.![]()
jebiga,ja bi volio da prodjemo i mi i oni,hebo i meksiko i nigeriju..
Lakse ce biti igrati onome ko je fizicki spremniji i ima jaci voljni momenat a mislim da su to Hrvati.
-
Objektivni navijac
#36 Re: Grupa A
Nije eticki ispravno navijati protiv Hrvatske ali ima nas svakakvih....,pa bujrumKPNCTNJAH wrote:Smije li se ovdje navijati protiv Hrvatske?
-
Pol_Pot
#38 Re: Grupa A
Zašto nije etički? Zato što su komšije? Šta ako ih jednostavno ne voliš zbog načina igre, pojedinih igrača, dakle nevezano za neke nacionalne momente?Objektivni navijac wrote:Nije eticki ispravno navijati protiv Hrvatske ali ima nas svakakvih....,pa bujrumKPNCTNJAH wrote:Smije li se ovdje navijati protiv Hrvatske?
-
Objektivni navijac
#40 Re: Grupa A
Nije eticki zeljeti zlo bljiznjemu svome. A blizih nemamo. Sa Hrvatima zajedno : jedemo,pijemo,jebemo se ,smijemo,zivimo i umiremo. Eticki je pruziti im podrsku. No,nema potrebe za udubljivanjem,svako ima svoju viziju svijeta.Pol_Pot wrote:Zašto nije etički? Zato što su komšije? Šta ako ih jednostavno ne voliš zbog načina igre, pojedinih igrača, dakle nevezano za neke nacionalne momente?Objektivni navijac wrote:Nije eticki ispravno navijati protiv Hrvatske ali ima nas svakakvih....,pa bujrumKPNCTNJAH wrote:Smije li se ovdje navijati protiv Hrvatske?
-
Pol_Pot
#41 Re: Grupa A
MA često vodim tu raspravu i sa rajom, pa eto onako. NE želim im zlo, bože sačuvaj, ni u kojem pogledu. NE volim im fudbalsku reprezentaciju, isto kao što ne volim englesku, brazilsku i štajaznam slovensku. A volim Italiju, Urugvaj i Holandiju. Strogo sportski razlozi. Kontam da nije ok ni da volim hrvatsku repku na silu, samo zato što su komšije.Objektivni navijac wrote: Nije eticki zeljeti zlo bljiznjemu svome. A blizih nemamo. Sa Hrvatima zajedno : jedemo,pijemo,jebemo se ,smijemo,zivimo i umiremo. Eticki je pruziti im podrsku. No,nema potrebe za udubljivanjem,svako ima svoju viziju svijeta.
-
Objektivni navijac
#42 Re: Grupa A
Zeljeti nekome da mu fudbalska reprezentacija izgubi je vrhunac zeljenja zlaPol_Pot wrote:MA često vodim tu raspravu i sa rajom, pa eto onako. NE želim im zlo, bože sačuvaj, ni u kojem pogledu. NE volim im fudbalsku reprezentaciju, isto kao što ne volim englesku, brazilsku i štajaznam slovensku. A volim Italiju, Urugvaj i Holandiju. Strogo sportski razlozi. Kontam da nije ok ni da volim hrvatsku repku na silu, samo zato što su komšije.Objektivni navijac wrote: Nije eticki zeljeti zlo bljiznjemu svome. A blizih nemamo. Sa Hrvatima zajedno : jedemo,pijemo,jebemo se ,smijemo,zivimo i umiremo. Eticki je pruziti im podrsku. No,nema potrebe za udubljivanjem,svako ima svoju viziju svijeta.
Drugo je Brazil,Engleska i slicno. Hrvati su nasi. Nasi ljudi,koji se smiju istim filmovima i slusaju iste pjesme na istom jeziku,pola ekipe su Bosanci. Kada bi se negdje u svijetu nasao u problemu i na ulici sreo bilo kojega hrvatskoga igraca i rekao: Ja sam iz Sarajeva/Bosne i imam problem ! Ovaj bi ti pomogao,koliko bi mogao a engleski,brazilski i ostali igraci ne bi.
No,odosmo donekle u of topic. Tako da neka navija svako za koga hoce
- Idemedosumom
#43 Re: Grupa A
Brazil je siguran kao 1. u ovoj grupi. To je valjda svima jasno.
Sto se tice ostalih, mislim da je Mexico u blagoj prednosti u odnosu na Hrvatsku i Kamerun. Sretno komsijama
Sto se tice ostalih, mislim da je Mexico u blagoj prednosti u odnosu na Hrvatsku i Kamerun. Sretno komsijama
- Lincoln-Burrows
#44 Re: Grupa A
Na nesreću Hrvatska najvažniju utakmicu u skupini protiv Kameruna igra u Manausu.
Klima mnogo sličnija kamerunskoj nego hrvatskoj.
Manaus - Arena Amasonia

Klima mnogo sličnija kamerunskoj nego hrvatskoj.
Manaus - Arena Amasonia

-
Itakoto
#45 Re: Grupa A
Jao @objektivni, ohladi loma zivota ti. Uzivaj bolan, jos samo malo vise od 6 sati do pocetka SP.
- fakat
#46 Re: Grupa A
NaravnoKPNCTNJAH wrote:Smije li se ovdje navijati protiv Hrvatske?
- SmokingMan
#47 Re: Grupa A
Brazil I Hrvatska,ako Hrvatska pored porilično jakog igračkog kadra propusti prolazak u knock out fazu,sramota.
Mandžukić,Jelavić,Modrić,Rakitić,Perišić,Kovačić,Srna,Čorluka,Lovren,Pranjić,Vrsaljko,Pletikosa & CO...Mislim stvarno...
Mandžukić,Jelavić,Modrić,Rakitić,Perišić,Kovačić,Srna,Čorluka,Lovren,Pranjić,Vrsaljko,Pletikosa & CO...Mislim stvarno...
- BegA_
#48 Re: Grupa A
Ne igra prvu tekmu zbog crvenog kartona.sherbett wrote:Mandžukić ne igra prvu
-
PeppermintSA
#49 Re: Grupa A
biće dobra tekma aj tinks. Hrvati će ih golemo namučiti.
-
Objektivni navijac
#50 Re: Grupa A
Za Hrvatsku je bolje sto ne igra. Jer ova prva tekma je po principu : Prvi se macici u vodu bacajusherbett wrote:Mandžukić ne igra prvu
Sacuvace se za stvarno bitne i odlucujuce utakmice protiv Kameruna i Meksika.