Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Ridjobrki

#26 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by Ridjobrki »

recto-verso wrote: Udrugim drzavama, za kojima vapite, placali bi sve i to sakamatama ili slijedi corka. Procitajte sta ste napisali vise puta molim vas. Pa stvano mislim...
U drugim državama bi bilo 100,000 ljudi pred javnom televizijom kad bi se sumnjalo da šef vladajuće stranke uređuje njen program.

Vidjeti pod "Češka" npr.
Ned071

#27 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by Ned071 »

doktor78 wrote:
recto-verso wrote:
doktor78 wrote:Sve sam im mogao oprostiti, ali onakav ignorantski odnos spram poplava ne mogu. U vrijeme dok su Doboj, Maglaj, Olovo bukvalno bili pod vodom, kod njih su isle sapunice i reprize fudbalskih utakmica :twisted:
I one emisije od sinoc humanitarnog karaktera i preko 200000 km prikupljenih za pomoc stradalim u poplavama?
Moj komentar se odnosio na FTV. BHT ima solidan program i solidno je propratila (doduse, sa manjim zakasnjenjem) poplave
sto samo dokazuje da kod nas ljudi komentiraju nesto sto nisu gledali. to da su isle samo sapunjare i reprize je laz koja se sto puta ponovila ali nikada nece biti istina. jer ako je osam sati zivog info programa dnevno "ignorantski odnos", onda si u pravu...
Ridjobrki

#28 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by Ridjobrki »

Ja gledao i jedino je RTRS prva dva dana odgovorio visini zadatka. FTV i BHT su izvještavali kao da se poplave dešavaju negdje u susjedstvu. Na kraju, morali su reagirati PRIJE erteeresa jer je Maglaj potonuo prije Doboja i jer su nakon poplava u Sarajevskom kantonu dan prije Maglaja već trebali biti na nogama.

Nema te vode koja ih može oprati zbog reakcije na poplave.
recto-verso

#29 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by recto-verso »

Ridjobrki wrote:
recto-verso wrote: Udrugim drzavama, za kojima vapite, placali bi sve i to sakamatama ili slijedi corka. Procitajte sta ste napisali vise puta molim vas. Pa stvano mislim...
U drugim državama bi bilo 100,000 ljudi pred javnom televizijom kad bi se sumnjalo da šef vladajuće stranke uređuje njen program.

Vidjeti pod "Češka" npr.
Razdvojite BHT1 i entitetske televizije
recto-verso

#30 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by recto-verso »

A naslov ove teme je definitivno vise nego jadan, kako se moze nesto ovako dozvoliti?
Ridjobrki

#31 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by Ridjobrki »

recto-verso wrote: Razdvojite BHT1 i entitetske televizije
Eto ti ih pa ih razdvajaj, meni nešto nije stalo do tog posla...
Ridjobrki

#32 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by Ridjobrki »

Da ne bude da nisam konstruktivan, rješenje je jednostavno.

Dati Hrvatima taj njihov kanal jer i oni imaju pravo da ih se manipulira i dezinformira. Nakon toga dati ljudima šansu da se izjasne kojeg od tri sub-operatera javnog servisa žele financirati s tim da se određeni procenat od svih dodijeli jednom državnom kanalu (BHT1).

Neka svačija državotvorna svijest i marketinški potencijal onda urade svoje.
Istina boli

#33 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by Istina boli »

recto-verso wrote:
GarfieldLover wrote:Ček malo... Pa zar se dio pretplate ne preliva u FTV i RTRS (ogroman dio)? Moj muž je kategorički odbio da plaća pretplatu kad je čuo da se xy% (ali VELIK %) novca daje RTRS-u. Državnu TV treba podržati, ali entitetske ne želim(o)... I ne, ne plaćamo pretplatu već jako dugo, I da, to je JEDINA obaveza koju ne plaćamo. Iz principa
Pazi ti ovog sklopa: "...to je JEDINA obaveza koju ne plaćamo. Iz principa..."

Udrugim drzavama, za kojima vapite, placali bi sve i to sakamatama ili slijedi corka. Procitajte sta ste napisali vise puta molim vas. Pa stvano mislim...
U drzavama za koje ljudi "vape" je mnogo toga uredjeno i nemoguce je da u vladajucim strukturama sijede i odlucuju: nepismeni, falsifikatori raznih diploma,lica sa kriminalnim dosijeima.. O cemu ti to govoris. Sta je to sto kod nas funkcionise u zadnjih dva desetljeca??? Kako vise puta napisah da nebi bilo dileme od termina politicki OLOS nikoga ne amnestiram od trenutnih: vladajucih, opozicionih i pozicionih u oba entirteta itd.
Istina boli

#34 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by Istina boli »

Ridjobrki wrote:

Vidjeti pod "Češka" npr.
:thumbup:
bach

#35 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by bach »

Ridjobrki wrote:Da ne bude da nisam konstruktivan, rješenje je jednostavno.

Dati Hrvatima taj njihov kanal jer i oni imaju pravo da ih se manipulira i dezinformira. Nakon toga dati ljudima šansu da se izjasne kojeg od tri sub-operatera javnog servisa žele financirati s tim da se određeni procenat od svih dodijeli jednom državnom kanalu (BHT1).

Neka svačija državotvorna svijest i marketinški potencijal onda urade svoje.
Potpisujem.

Svakako Hrvatima dati taja njihov kanal, da i to čudo vidimo. Samo da ne budu megafon niti jednog HDZ -a ni da direktno prenose slijetanje Darija Kordića na aerodrom u Busovači...
zaluzinna

#36 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by zaluzinna »

leech wrote:dobro, cemu ovo pozivanje na linc?
sevap bi bilo da servis propadne i nestane, i ostavi 1500 radnika koji ionako rade za mizerne plate, bez posla?
hoce li tebi biti nesto bolji zivot ako se to desi? je l' to taj merhamet?
znas li u kakvim uslovima se tu radi? na kakvim masinama? sa kakvom opremom? za kolike plate?

kako ocekujes, i ti i svi ostali, kako ocekujete da se program proizvodi uz kontiuirane pozive na bojkot placanja pretplate, pa to traje otkako je ponovo na snazi taksa, od poslije rata... i nastavlja, agresivno, godinama. da je servis al jazeera, opet niko ne bi placao, bosnjo je to, sve sto nije dzaba skupo je. al' daj mu svega
procitaj ponovo sto je Bach napisao.
sve tacno i u srz! ja bih dodala samo, da vozni park FTV-a ne postoji, ekipe taksijem idu na snimanja :roll:

a ti to Leech kao, ocito, uposlenik ove kuce, znas i mnogo bolje, ali ne zelis priznati.

sto se tice ocekivanja, pa ako nesto placam, onda i ocekujem sadrzaj, program... gdje idu te milionske cifre???
godinama su ljudi placali. i jos uvijek placaju. Iiiiiiiiii???? sta imamo novo u programu Javnih servisa????

o ponasanju za vrijeme haosa kojeg su izazvale poplave, suvisno je trositi rijeci. pet dana im je trebalo da se probude i da shvate sta se desava. nakon koliko dana su organizovali emisiju za prikupljanje pomoci??? i tu ih je PINK preduhitrio i sakupio vise novaca. da nije Violete i u startu doniranih 100.000KM, ne bi sakupili ni 100.000KM od poziva.

bruka i sramota!
Last edited by zaluzinna on 06/06/2014 17:42, edited 1 time in total.
doktor78

#37 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by doktor78 »

Ned071 wrote:
doktor78 wrote:
doktor78 wrote:Sve sam im mogao oprostiti, ali onakav ignorantski odnos spram poplava ne mogu. U vrijeme dok su Doboj, Maglaj, Olovo bukvalno bili pod vodom, kod njih su isle sapunice i reprize fudbalskih utakmica :twisted:

Moj komentar se odnosio na FTV. BHT ima solidan program i solidno je propratila (doduse, sa manjim zakasnjenjem) poplave
sto samo dokazuje da kod nas ljudi komentiraju nesto sto nisu gledali. to da su isle samo sapunjare i reprize je laz koja se sto puta ponovila ali nikada nece biti istina. jer ako je osam sati zivog info programa dnevno "ignorantski odnos", onda si u pravu...
Bas se pitam sta si ti gledao 15. i 16. maja. Ima i na ovom forumu tema "Poplave u cijeloj BiH" gdje im ljudi jebu mater zbog Partizanske eskadrile, reprize utakmice Evropske lige od prethodne noci i slicno. 8 sati zivog programa ,yeah right...
doktor78

#38 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by doktor78 »

zaluzinna wrote: o ponasanju za vrijeme haosa kojeg su izazvale poplave, suvisno je trositi rijeci. pet dana im je trebalo da se probude i da shvate sta se desava.
bruka i sramota!
Nemoj tako, imali su ljudi 8 sati zivog programa :lol:
zaluzinna

#39 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by zaluzinna »

BHT je i nesto radio, jeste da su kasnili pet dana...
za razliku od ovih, oni su pustali Partizansku eskadrilu i sami sebi dizali rejting
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/98230/federalna-tv
Ned071

#40 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by Ned071 »

de bolan ne provaljuj se s tim linkovima... o kvalitetu svako moze i ima pravo, raspravljano sto puta na ovom forumu ali necemo lagati

https://www.youtube.com/results?search_ ... lave+u+bih
zaluzinna

#42 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by zaluzinna »

Ned071

zamolila bih te da mi odgovoris samo na jedno pitanje:

da li su FTV i BHT imali otvoreni, kako kazu, zivi program u vrijeme poplava?
za razliku od RTRS-a.

hvala i lijep pozdrav.
Mustang1

#43 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by Mustang1 »

Kako misle izvesti da HD gledaju samo pretplatnici ? :-)
recto-verso

#44 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by recto-verso »

Mustang1 wrote:Kako misle izvesti da HD gledaju samo pretplatnici ? :-)
Platis i gledas :mrgreen:
Ned071

#45 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by Ned071 »

zaluzinna wrote:Ned071

zamolila bih te da mi odgovoris samo na jedno pitanje:

da li su FTV i BHT imali otvoreni, kako kazu, zivi program u vrijeme poplava?
za razliku od RTRS-a.

hvala i lijep pozdrav.
Jesu. svaka emisija je bila uzivo.
Mustang1

#46 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by Mustang1 »

recto-verso wrote:
Evo npr. ja sam uvijek placao i nakon sto sam uveo Telemach dolazili mi na vrata i njima placao .. Kako cu sada gledati u HD.u ?
recto-verso

#47 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by recto-verso »

Mustang1 wrote:
recto-verso wrote:
Evo npr. ja sam uvijek placao i nakon sto sam uveo Telemach dolazili mi na vrata i njima placao .. Kako cu sada gledati u HD.u ?
Sredice nesto do tada.
Mustang1

#48 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by Mustang1 »

Sta ce srediti u 6 dana kada nisu do sada sredili ? Trebali su odavno dijeliti resivere da bi bili pripremljeni sad je kasno ili dati svim kablovskim operaterima ili trpiti bijes naroda
irac300

#49 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by irac300 »

Lazu!!! Nijedan pretplatnik nece imati HD signal, osim onih koji placaju kablovsku! Sto u praksi znaci, da jao kao pretplatnik koji prati BHT putem zemaljskog signala mogu gledati samo mudo Marjanovo u HD-u!
Cop21

#50 Re: Kokuzni Javni RTV servis: Pustimo ublehe da propadnu

Post by Cop21 »

Ko god televiziju i televizijske kanale prati isključivo putem zemaljskog signala, njemu ni ne treba HD kanal.
Post Reply