Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ima i ona psiholoska strana price, prva utakmica, tada su ekipe obicno najnervoznije, nasima bi mogao biti dodatni teret sto im je to prva utakmica na SP uopce, nema nikakvog rezultatskog imperativa u smislu pobjede ali opet sa druge strane i ima, u najmanju ruku strah od debakla na otvorenju. Znaci, pokazati se, dokazati.
A to moze biti i dvosjekli mac, uci u utakmicu sa mislju "hajde da sto manje golova primimo".
Imace i argentinci problema, prva utakmica, pobjeda se mora upisati, protivnik nije nimalo lagan, vjerovatno ce krenuti sa jurisima, tu se otvara sansa za kontranapade.
Oni imaju i svojevrsni kronicni problem sa trenerima, nikako da nadju dobitnu kombinaciju, pokusali sa Pekermanom, pokusali sa Bielsom, na kraju i sa Maradanom sto je ispao i najveci blam, uglavnom sad se kockaju sa ovim novim starim "anonimcem". I naravno, svi cekaju da Messi kao Maradona `86, odvede ekipu do trona. A to je, bar do sada, Messiju rezalo noge. Valjda ce ostati tako.
Naša velika šansa čak i protiv Argentine je što idemo na prvenstvo u startu podcijenjeni od večine.Eno neki dan i Murinjo ništa vele lijepo nije o nama rekao, Nigerijini igrači već upisali bodove protiv nas, sigurno tako i ostali misle.Dosta naših igrača su svjetska nepoznanica(osim Džeke i još par nogometaša), vidimo npr. Bešića kojeg ni mi nismo do kraja upoznali a koji se istaknuo u možda i prvo ime u ove dvije utakmice.Nova formacija sa kojom nas nisu navikli, a koja nam je legla, malo je reći.
Lično tu vidim šansu, pa i da Argentini pomrsimo račune.Vjerujem da možemo neriješeno sa njima odigrati, a navijački naravno pobjedu želim.
grmalj123 wrote:Selektor Susic treba izvesti B postavu protiv Argentine !
Cuvati Dzeku, Pjanica, i Spahica za ostale dvije utakmice.
Tako se prolazi dalji,
Ne bih se složio sa tobom, mozda mi mozemo odigrati nerijeseno protiv argentine
moozda cak i pobjediti a ne odmah se predati
B postava je poraz
Samo budala ne bira svoje bitke.
Argentina nam je nevazna. Zasto rizikovati da Pjanic, Spahic i Dzeko budu povredjeni ?
Neka nas pobjede 5:0. Koga briga ?
Najvaznije je da razvalimo Nigeriju i Iran.
diason wrote:Naša velika šansa čak i protiv Argentine je što idemo na prvenstvo u startu podcijenjeni od večine.Eno neki dan i Murinjo ništa vele lijepo nije o nama rekao, Nigerijini igrači već upisali bodove protiv nas, sigurno tako i ostali misle.Dosta naših igrača su svjetska nepoznanica(osim Džeke i još par nogometaša), vidimo npr. Bešića kojeg ni mi nismo do kraja upoznali a koji se istaknuo u možda i prvo ime u ove dvije utakmice.Nova formacija sa kojom nas nisu navikli, a koja nam je legla, malo je reći.
Lično tu vidim šansu, pa i da Argentini pomrsimo račune.Vjerujem da možemo neriješeno sa njima odigrati, a navijački naravno pobjedu želim.
Grijesis, Nigerijci kao i svako racuna na prolaz, pa ne ide se na SP sa mislju "idemo tamo turisticki". Pola raje kod nas konta "Nigerija? ma to neki levati"... a Mourinho je ionako prica za sebe, on je Nigeriji dao vece sanse zbog svojih igraca, Obi Mikela najprije. Njegova prognoza je najkrace receno smijesna. Ali to je Mourinho, tako on privlaci paznju.
Nigerija je ipak aktualni prvak Afrike, nije to mala stvar, u konkurenciji Obale Slonovace, Gane i ostalih.
Nemojte biti neozbiljni, Nigerija je smiješna reprezentacija i nema apsolutno nikakve veze sa onom "strašnom" Nigerijom od prije... Mi Protiv Argentine moramo pokušati izvući makar remi, a vjerujem da to i Pape zna, ako s njima izvučemo remi, mi smo više od pola posla završili, Argentina bi u tom slučaju žargonski rečeno "nabubala" i Iran, a Boga mi i Nigeriju, ovako, ako izgubimo, može se desiti da padnemo psihički, a i da nam se istroše igrači previše (dok bi se moglo desiti da Argentina se opusti i izgubi od Nigeriji npr.), mene je toga najviše strah. Sinoć se vidjelo kako smiješnu klupu imamo, jedino krilo i rezervni špic (Višća i Ibišević) su igrači koji mogu unaprijediti/zadržati nivo igre, ostale izmjene su drastično lošije od prve postave. Raspad sistema nakon izmjena i to je tako jbg. Nemamo široku klupu i to nas ubija. Samo hrabro odigrati, ako uđemo sa strahom u prvu utakmicu, pušimo foru samo tako.
Cuj izgubljena Argentina Pa majku mu jebem igramo na svjetskom prvenstvu u Brazilu na Marakani protiv Argentine .. Ako ce gdje pruziti partiju zivota nasi onda ce je tu pruziti !
Izgubit necemo protiv argentine a moguca je cak i pobjeda. Na prepad nece se oni ni snaci mi cemo voditi 2:0...
I da ides na svjetsko i naravno da treba izvesti najbolje moguce igrace sa kojima raspolazes i ako nam zadnja protiv irana ne bude bitna onda se mozemo igrati sa sastavom.
Kako ste pametni. Da igramo utakmicu zivota protiv Argentine ( i izgubio dva-tri najbolja igraca..) I sta onda ?
Protiv Nigerije da igramo sa B timom ??
Evo potpisujem formaciju i sve igrace protiv Nigerije.
Za Argentinu bih jedino Hajrovica zamijenio Viscom.
Klupa i potencijalne zamjene:
Fejzic
Misimovic
Medunjanin
Sunjic
Vranjes
Ibisevic
dječak sa šibicama wrote:Ima i ona psiholoska strana price, prva utakmica, tada su ekipe obicno najnervoznije, nasima bi mogao biti dodatni teret sto im je to prva utakmica na SP uopce, nema nikakvog rezultatskog imperativa u smislu pobjede ali opet sa druge strane i ima, u najmanju ruku strah od debakla na otvorenju. Znaci, pokazati se, dokazati.
A to moze biti i dvosjekli mac, uci u utakmicu sa mislju "hajde da sto manje golova primimo".
Imace i argentinci problema, prva utakmica, pobjeda se mora upisati, protivnik nije nimalo lagan, vjerovatno ce krenuti sa jurisima, tu se otvara sansa za kontranapade.
Oni imaju i svojevrsni kronicni problem sa trenerima, nikako da nadju dobitnu kombinaciju, pokusali sa Pekermanom, pokusali sa Bielsom, na kraju i sa Maradanom sto je ispao i najveci blam, uglavnom sad se kockaju sa ovim novim starim "anonimcem". I naravno, svi cekaju da Messi kao Maradona `86, odvede ekipu do trona. A to je, bar do sada, Messiju rezalo noge. Valjda ce ostati tako.
Ma odm a u glavu nema sta tu čuvati , poslije ova dvije pobijede mislite da ih nije prpa ???
dječak sa šibicama wrote:Ima i ona psiholoska strana price, prva utakmica, tada su ekipe obicno najnervoznije, nasima bi mogao biti dodatni teret sto im je to prva utakmica na SP uopce, nema nikakvog rezultatskog imperativa u smislu pobjede ali opet sa druge strane i ima, u najmanju ruku strah od debakla na otvorenju. Znaci, pokazati se, dokazati.
Ma odm a u glavu nema sta tu čuvati , poslije ova dvije pobijede mislite da ih nije prpa ???
Pa nije ih bas prpa ali nas sada sigurno jos vise respektiraju. Velika je to fudbalska nacija, imaju tu igru u malom prstu i sigurno su nas i do sada respektirali ali od sada jos i vise. Sada sam jos sigurniji da nece kidisati od prve jer su vidjeli da moze sijevnuti i nasa kontra i da mozemo stvoriti priliku i zabiti. Stoga ce prvih 20-ak minuta biti ispitivanje snaga. Ako prvo poluvrijeme izdrzimo bez golova u drugom poluvremenu ocekujem njihov veliki pritisak. Zadnjih 15ak minuta (ako izdrzimo jos uvijek bez gola) bi taj pritisak trebao popustiti jer ce im rizik biti prevelik. Mozda ce se vec tada opredijeliti za bod sto im nece biti idealno ali ce jos uvijek imati jos vece sanse protiv Nigerije a posebno Irana. E kad bi to samo ovako bilo.
posto vidim da je i ovo tema gdje ce se "strucno"i "realno" ocijenjivati dominantnost Argentine u svim segmentima igre,zelim izjaviti sljedece
.ebe mi se i za realnost,i za oprez,i za taktiku,i za kalkulacije.interesuje me samo cista nepatvorena euforija i adrenalin .Mi smo svoj san ostvarili tako sto ce Bosnjak prvi nagazit na travu hrama fudbala,protiv dvostrukog svjetskog prvaka!znaci,mi otkljucavamo Maracanu,nadam se da je mozemo i zakljucati
Mene ne udara iluzija, ja dobro znam ko je Argentina i ko igra za njih, respect prema njima, nama je jedini cilj da se ne obrukamo. Sve do maksimalnog poraza od 2:0 je ok
za mene to ide ovako:
2:0 za argentinu uz nase zalaganje na tekmi je ok
1:0 za gaucose je dobra stvar
Nerijeseno LUDNICAAAAAA
Bilo kakva nasa pobjeda Hitna Pomoc odjel za bolesti srca
pashasolidni wrote:posto vidim da je i ovo tema gdje ce se "strucno"i "realno" ocijenjivati dominantnost Argentine u svim segmentima igre,zelim izjaviti sljedece
.ebe mi se i za realnost,i za oprez,i za taktiku,i za kalkulacije.interesuje me samo cista nepatvorena euforija i adrenalin .Mi smo svoj san ostvarili tako sto ce Bosnjak prvi nagazit na travu hrama fudbala,protiv dvostrukog svjetskog prvaka!znaci,mi otkljucavamo Maracanu,nadam se da je mozemo i zakljucati
The Great Heisenberg wrote:15. Juni 2014., Argentina vs. Bosnia and Herzegovina, Estádio do Maracanã
iskreno ja se plašim ove utakmice... Argentina je favorit nase grupe, i ako izgubimo prvu utakmicu moguce je da nasi igraci izgube moral pa da izgubimo i ostale...što se iskreno nadam da se nece desiti ni jedno...
Šta vi kažete???
Molim vas bez vrijeđanja!!!
Pa realnost je da ćemo izgubiti. Ako izgube moral zbog poraza od Argentine neka se odmah prestanu baviti fudbalom.
Ne kažem da se treba predati, treba se boriti i ginuti na terenu ali poraz nas ne smije poljuljati. Ne bi trebao.
Sve je moguće,lopta je okrugla.Najvažnija je psiha....na ovom prvenstvu će biti mnogo iznenađenja,kao i na ranijim prvenstvima
samo bez euforije i hrabro -rezultat će doći...
Jedan od favorita neće proći grupu,to je tradicija...možda to bude čak i Argentina???
I još nešto,Hrvati imaju mnogo manje šanse protiv domaćina Brazila,po meni skoro nikakve!
Pred minimalno 50k Brazilaca koji ce navijati za BiH je sve moguce. Ja ocekujem minimalan poraz a potajno se nadam nekoj nasoj frljoki pred kraj utakmice i konacnom rezultatu od 1-1 ili 2-2.