GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?

Post Reply
Šveđanin

#26 Re: Odg: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?

Post by Šveđanin »

Leons wrote:Drago mi je da vidim da ima mladih ljudi koji mogu i znaju razmišljati svojom glavom i to još biti simpatizeri sistema privređivanja kakav su propagirali klasični liberali a to baš i nije popularno među ljubiteljima sadake, titoizma, golih otoka i para za džabaluka.

Ljudi koji imaju slične političke i ekonomske stavove na balkanu je jako malo.
Nemamo gotovo nikog da nas predstavlja u svakodnevnoj politici. Da, u Srbiji je to Ceda Jovanovic.
Evo nekih stranica.

renesansa.wordpress.com
hadzovic.blogspot.com
liberty.ba
slobodaiprosperitet.tv

To je što se tiče BiH.

katalaksija.com
trzisnoresenje.blogspot.com

Je Srbija.
Ko kaze da u Bosni nema neoliberala, evo ih. :D

Pored ovog frisko punoljetnog klinca sto je otvorio temu i ja bih volio popricati sa jednim bosanskim neoliberalom koji se predstavlja kao obican covjek.. cisto da prokuzim mindset.

Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
agnostic_front

#28 Re: Odg: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?

Post by agnostic_front »

Šveđanin wrote:
Leons wrote:Drago mi je da vidim da ima mladih ljudi koji mogu i znaju razmišljati svojom glavom i to još biti simpatizeri sistema privređivanja kakav su propagirali klasični liberali a to baš i nije popularno među ljubiteljima sadake, titoizma, golih otoka i para za džabaluka.

Nemamo gotovo nikog da nas predstavlja u svakodnevnoj politici. Da, u Srbiji je to Ceda Jovanovic.
Evo nekih stranica.

renesansa.wordpress.com
hadzovic.blogspot.com
liberty.ba
slobodaiprosperitet.tv

To je što se tiče BiH.

katalaksija.com

Je Srbija.

Pored ovog frisko punoljetnog klinca sto je otvorio temu i ja bih volio popricati sa jednim bosanskim neoliberalom koji se predstavlja kao obican covjek.. cisto da prokuzim mindset.

Zabrini se ti za svoju domovinu, ko vam je premijer?
Šveđanin

#29 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?

Post by Šveđanin »

Ne glasam ti ja za takve. A u septembru ce se mnoge stvari promjeniti..

Breathless

#30 Re: Odg: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?

Post by Breathless »

Šveđanin wrote:

Evo nekih stranica.

renesansa.wordpress.com
hadzovic.blogspot.com
liberty.ba
slobodaiprosperitet.tv

To je što se tiče BiH.

katalaksija.com

Je Srbija.

Istina, u BIH ih jos uvijek ih nema toliko kao sto ima Jehovinih svjedoka, ali polako, svijetla buducnost je pred njima :D :lol: :lol: :lol:

Mladi neoliberal koji spominje sadaku, zaboravlja da radnici nikad nisu trazili sadaku, vec su sve stvarali svojim radom, a pljacku i druge zlocine, sto je cak gore i od sadake, provodili su i provode iskljucivo kapitalisti, koji mnogo gore nego prosjaci parazitiraju na ledjima radnicke klase.

Sta vec do sad nismo iskusili? Imali smo Kraljevinu u kojoj je covjek bio bezvrijedniji od stakora. Od 1996. imamo na sceni kapitalizam, pravatizaciju ili tzv. pljacku sve radnicke i drustvene imovine, totalno unistenje drustva, 9 milijardera i covjeka ciji je zivot bezvrijedniji od zivota stakora.

Neoliberalizam je ekstremna i izrazito neljudska ideologija, drugim rijecima ekonomski darvinizam, koji ispred ljudskog, opsteg i drustvenog stavlja iteres sacice vlasnika kapitala i svaki vid drustvene solidarnosti i socijalne drzave, cak i besplatno obrazovanje i primarnu zdravstvenu zastitu proglasava najgorom herezom. Umjesto toga, nudi kredite za lijecenje. Za one koji nisu kreditno sposobni, tesku bolest i smrt. Sva sreca da nece jos dugo.
Last edited by Breathless on 31/05/2014 18:52, edited 1 time in total.
Bodkin

#31 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?

Post by Bodkin »

Šveđanin wrote:

Evo nekih stranica.

renesansa.wordpress.com
hadzovic.blogspot.com
liberty.ba
slobodaiprosperitet.tv

To je što se tiče BiH.

katalaksija.com

Je Srbija.

Bujrum :D nisam pobornik bas divljeg neoliberalnog kapitalizma ali sam negdje na pola puta :)
Breathless

#32 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?

Post by Breathless »

Da, zaboravih da dodam da je cijelo nase postratno iskustvo zapravo "teorija zavjere" u stilu Naomi Klein, mada je i raspad Jugoslavije nemoguce posmatrati van sirih geopolitickih i ekonomskih procesa. Cijelo nase iskustvo u socijalizmu je bilo prvid, san, nesto sto nikad nije postojalo. Ne vjerujte sebi, svom iskustvu, svojim ocima! Vjerujte mladim neoliberalima! Vjerujte njihovim londonskim i beckim diplomama! Vjerujte u novog neoliberalnog covjeka, u to bezvijedno puko sredstvo za umnozavanje kapitala, u odnosu na kojeg je i rob bio u povlastenijem polozaju. Vjerujte u vlasnike kapitala koji ce se radije ugusiti u bogatstvu nego pokazati drustvenu solidarnost i uciniti i najmanji ustupak onima na cijim ledjima paraziraju. Vjerujte u ideologiju koja vam kaze da je strasni zlocin pokazati solidarnost! Vjerujte u ideologiju koja vam kaze da ste ucinili zlocin ako ste pomogli ljudima unesrecenim od poplava, ako ste pomogli gladnima, bolesnima, slabijima! Vjerujte da sva moc ovog svijeta treba biti koncentrisana u rukama nekolicine najbijjednijih zlikovaca i parazita. Vjerujte u svijetlu sadasnjost i jos svjetliju buducnost koju vam nudi ta barbarska ideologija i njene apologete. Uzivajte sadasnjost, uzivat cete i buducnost!
Breathless

#33 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?

Post by Breathless »

I samo jedan mali podsjetnik za mladog neoliberala Leonsa, cisto da njegove fantazmagorije o "teoriji zavjere" dobiju na tezini. :lol:
Breathless

#34 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?

Post by Breathless »

Image

i treba dodati jos ovog neoliberalnog covjekoljupca i demokratu, iza kojeg su ostali milioni i milioni unesrecenih, mucenih, ubijenih, ljudskih bica.

Image

Augusto Pinochet
Last edited by Breathless on 31/05/2014 19:37, edited 2 times in total.
Leons

#35 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?

Post by Leons »

Tako je sine.

Naomi Klein i sva njena djela i kritike koje se tiču "neoliberalnog" kapitalizma su davno pobijena.
Najlakše je budalama servirati informacije i podatke upakovane u ideoloski celofan.
Uzmi knjigu.

Francuzi nemaju sta kritikovati neoliberalizam, Francuska je bastion socijalizma u Evropi.
Interesantno je da su u zadnjih 30 godina 3 puta bankrotirali.

Kakve veze ima Pinoche sad, pa sa takvim nacinom argumentacije bi se mogla pobiti bilo koji set ideja ili doktrina na ovom svijetu. Uostalom Čileanci i dalje na demokratskim izborima biraju isti put. Put ekonomskog liberalizma. To je dovelo do toga da Čileanci imaju najveci bdp per capita u juznoj americi a ti moš kmečat.
Che je masovni koljač bio, zar ne ?
Breathless

#36 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?

Post by Breathless »

Leons wrote:Tako je sine.

Naomi Klein i sva njena djela i kritike koje se tiču "neoliberalnog" kapitalizma su davno pobijena.
Najlakše je budalama servirati informacije i podatke upakovane u ideoloski celofan.
Uzmi knjigu.
Naomi Klein je soft, neoliberalni zlocini su hiljadu puta gori, ali sam ti postavio tu cisto da ides redom. Prvo nam daj argumente na koje se pozivas da su je pobili, pa s obzirom da si tako "nacitan" izvoli i ti je samostalno pobij od rijeci do rijeci. Siroka ti tema, iznesi ovom neoliberalizmom unesrecenom puku razloge zasto ce im biti bolje ako se terapija produzi i reci im sta je bilo lose u zivotu koji su zivjeli dok im vi rasturanjem socijalizma upalili svjetlo. Ubijedi ih da vjeruju vise tebi, nego svom iskustvu. Tema se moze preimenovati i u "Sve sto ste zeljeli da pitate o neoliberalnom kapitalizmu, a niste imali koga", pa izvoli, djeluj propagandom, to mozes jedino na forumu, jer gdje od da se pojavis s takvom pricom, odmah ces postati sredstvo za brisanje asfalta. Ako mi ne vjerujes izadjite medju obicne ljude, koje toliko prezirete i mrzite.

I s obzirom da si drzak i prost, ne zasluzujes nista nego istom mjerom. Dakle, ako sam ti ja sin, onda sam ti ja jebo mater. I to neoliberalnu. Hvala lijepo, i drugi put.
Breathless

#37 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?

Post by Breathless »

Dakle, cekamo te, izvoli, imas evo poligon za propagandno djelovanje.

Evo prva dva pitanja...

1. Kako bi se s neoliberalne tacke gledista moglo rijesiti pitanje totalne pljacke drustvene odnosno radnicke imovine, njeno pretvaranje u privatnu, te sanirati posljedice koje je to imalo po cjelokupno drustvo? Kako ce se nadoknaditi mojim roditeljima ono sto su desetljeca izdvajali u fondove iz kojih se stvarala drustvena imovina koja je preko noci oteta? Samo konkretno, molim.

2. Kakav je stav neoliberala o tome da li drustvo treba pomoci i solidarisati se sa unesrecenima od poplava i ako da, na koji nacin.

Ako budes ozbiljan sagovornik, poslije i druga pitanja. Gdje ces bolje prilike za propagandu.
Breathless

#38 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?

Post by Breathless »

I cekamo, obavezno pobiji Naomi Klein, od pocetka do kraja molim, otvori nam oci, ukazi nam na nase neznanje, uputi nas na pravi put. Ako to nisi sposoban, onda cemo te smatrati najobicnijim "teoreticarom zavjere" :D :lol:

Pitam se znaju li ista drugo, nego do besvijesti mantarati "teorija zavjere", "teorija zavjere"...
Last edited by Breathless on 31/05/2014 20:11, edited 1 time in total.
sinuhe

#39 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?

Post by sinuhe »

Civilizacijska norma je pomoci unesrecenim.
Ali ne znam zasto povezujes BiH sa kapitalizmom. Da BiH ima veze sa kapitalizmom te kuce bi bile osigurane.
Breathless

#40 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?

Post by Breathless »

sinuhe wrote:Civilizacijska norma je pomoci unesrecenim.
Ali ne znam zasto povezujes BiH sa kapitalizmom. Da BiH ima veze sa kapitalizmom te kuce bi bile osigurane.
Zivimo socijalizam?

Kapitalizam samo postoji na "uredjenom" Zapadu?

Neoliberalizam je neljudski, anti-humanisticki, elitisticki, za njega ljudski zivot ne vrijedi nista, samo profit i kapital. On ne postuje ni najelementarnije civilizacijske norme i po tome, kao i po obimu svojih zlocina je rame uz rame sa fasizmom, nacizmom i staljinizmom.
sinuhe

#41 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?

Post by sinuhe »

Uzimati BiH kao dokaz bilo cega je besmisleno.

Evo ga kapitalizam i briga za slabije
In March 1812, a number of prominent Scotsmen gathered in the Royal Exchange Coffee Rooms in Edinburgh. They were there to discuss setting up ‘a general fund for securing provisions to widows, sisters and other female relatives’ of fundholders so that they would not be plunged into poverty on the death of the fundholder during and after the Napoleonic Wars. Scottish Widows Fund and Life Assurance Society opened in 1815 as Scotland's first mutual life office.
agnostic_front

#42 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?

Post by agnostic_front »

Breathless wrote:Image
Kakve vam je komplekse nabio ovaj gospodin u sredini :lol: :lol:

Breathless

#43 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?

Post by Breathless »

Samo za agnostic_front, hardokorasa, gospodina i pankera :D koji se javlja iz CBGB-ja :D, sto znaci poklonika Iron Lady, G. Busha i Regana :D :lol: :lol: :lol:
ŽBem ti zivot!

Nacitanog mladog neoliberala, cekamo da nam odgovara na pitanja :D
Leons

#44 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?

Post by Leons »

Odgovoricu na sva pitanja sutra.
Sad moram uciti jer imam ispit. :-D
Breathless

#45 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?

Post by Breathless »

sinuhe wrote:Uzimati BiH kao dokaz bilo cega je besmisleno.
Apsolutno netacno. Cijela bivsa Jugoslavija, a posebno BiH, od samih priprema za slom socijalizma do danas, zrrtva je jedne te iste paradigme, primjenjene ranije i u nekim drugim regionima i zemljama, a danas se primjenjuje u Ukraini i na Bliskom Istoku kroz tzv. arapsko proljece. Sve skuhano u istoj kuhinji, sa istim ciljem. Pored toga, BiH je itekako zanimljiva i kao primjer za analizu nekih drugih procesa koji su se odvijali i odvijaju se u prvom redu u Evropi, ali i sire.

Kapitalizam i briga za slabije :D To je ovo kao kada Konzum na ulazu u Konzum postavi korpu u koju kupci mogu odloziti u Konzumu kupljenu robu, koja ce poslije biti rasporedjena u humanitarne svrhe :D :lol:
Last edited by Breathless on 31/05/2014 21:28, edited 1 time in total.
sinuhe

#46 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?

Post by sinuhe »

Humanitarne organizacije su i izmislili bogati Zapadnjaci filantropi.
agnostic_front

#47 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?

Post by agnostic_front »

:lol: :lol: :lol: kme kme kmeeeeeeeeeeee
agnostic_front

#48 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?

Post by agnostic_front »

sinuhe wrote:Humanitarne organizacije su i izmislili bogati Zapadnjaci filantropi.
Pa to je zato što kod komunjara niko nije bio siromašan i svi su spavali u parku. Svaki dan poslije ručka se ode u park odspavati.
Breathless

#49 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?

Post by Breathless »

agnostic_front wrote::lol: :lol: :lol: kme kme kmeeeeeeeeeeee
Panker, hardkoras i gospodin ciji su idoli Tacerica, Regan i Bus, ne prestaje da nas uveseljava, al jebiga, taj Agnostic Front su ionako uvijek slusali samo papani :D Ipak, nikad nije kasno za emancipirati se :D

agnostic_front

#50 Re: GDJE SE SKUPLJAJU BALKANSKI KAPITALISTI?

Post by agnostic_front »

Bože sačuvaj, nikad panker, a za izraz "hardkoraš" prvi put čujem

hajde daj nam još koji citat od Naomi Klein, može i od onog režisera što prekomjernu tjelesnu težinu liječi u privatnoj klinici. Ili možda od lingviste koji se razumije u sve i svašta.
Kme kmeee
Post Reply