Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post Reply
Hafis

#26 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

Poderat će Cerić obojicu na izborima k'o budala novine.

Samo šteta što se nikada za utrku oko bošnjačkog člana predsjedništva ne uključuju ljevičari, barem ovi socijaldemokrati iliti antifašisti.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#27 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by anthraxQ »

to je mjesto clana predsjednistva - znaci nebitno. ;)

clan predsjednistva je komicna politicka pozicija u Bosni.

prica o nekom Marsalovom planu, samo se nasmijati mogu.

Vlast je u entitetima, i tu su eventualne promjene.... Drzavna vlada je ceremonija samo.
homega

#28 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by homega »

Hafis wrote:Poderat će Cerić obojicu na izborima k'o budala novine.

Samo šteta što se nikada za utrku oko bošnjačkog člana predsjedništva ne uključuju ljevičari, barem ovi socijaldemokrati iliti antifašisti.
Antifašisti uvijek ostaju antifašisti :oops:

A Cerić će doživjeti fijasko na sljedećim izborima :izet:
Objektivni navijac

#29 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Objektivni navijac »

Iz nekoga moga ugla,ja kod Bosnjaka ne vidim kod nijednoga kandidata ni mrvu pozitive i simpaticnosti,sve zlo i naopako. Ne znas ko je gori. Mada je slicno i kod Srba i Hrvata. Nema nijedan jedini pozitivan lik :(
Mustafa je dno dna,ko je vidio da nekom evropskom narodu u 21 vijeku svestenik bude predsjednik :-) ili cak kandidat :-)
Koji smo indijanci postali,pa to ni TLN nije mogao predvidjeti :D
Hafis

#30 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

homega wrote:

Svoj ti posao. Ne bi se stari vuk kandidirao da nije sondirao teren.
Jedino ako antifašisti zajednički i SDP-om na čelu, ne ponude protivkandidata. Nekako monotono postalo gledati SDA na mjestu bošnjačkog člana predsjedništva...evo već skoro 20 godina, s iznimkom mandata bivšeg SDA-ovca Silajdžića.
A ja ne samo da pretpostavljam, već sam siguran da bošnjački narod može ako hoće prekinuti tu SDA-vsku trakavicu na tom mjestu.
arslanbey

#31 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by arslanbey »

A ja ne samo da pretpostavljam, već sam siguran da bošnjački narod može ako hoće prekinuti tu SDA-vsku trakavicu na tom mjestu.
svako zna da moze ako hoce,ali problem je sto nece

Ceric ce dobar broj glasova
Lincoln-Burrows

#32 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Lincoln-Burrows »

anthraxQ wrote:to je mjesto clana predsjednistva - znaci nebitno. ;)

Vlast je u entitetima, i tu su eventualne promjene.... Drzavna vlada je ceremonija samo.
Istina je da članovi predsjedništva su samo figure i zbog toga još više čudi želja jednih da izaberu predstavnika
drugima a što rezultira ničim već samo koči pristup BiH prema članstvu EU kao i uskraćivanjem sredstava iz iste.

Također je točno da je vlast u entitetima od kojih je jedan federacija, također jedinstven i očito
nefunkcionalan oblik višenacionalne države u Europi. (ne želim spominjati neke egzotične ili USA države, to je novi svijet)
Objektivni navijac

#33 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Objektivni navijac »

Hafis wrote:
homega wrote:

Svoj ti posao. Ne bi se stari vuk kandidirao da nije sondirao teren.
Jedino ako antifašisti zajednički i SDP-om na čelu, ne ponude protivkandidata. Nekako monotono postalo gledati SDA na mjestu bošnjačkog člana predsjedništva...evo već skoro 20 godina, s iznimkom mandata bivšeg SDA-ovca Silajdžića.
S'o ADZ ne ponudi kandidata za bosnjacko mjesto u predsjednistvu :? :D Bosnjacki glasaci bi prepoznali uljudbu i neupitne kvalitete tog kandidata i ma'om glasali za njega :D
Tako bi ADZ imao dva clana u predsjednistvu :D
hellue

#34 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by hellue »

arslanbey wrote:

Ko i zasto ce glasati za njega???
Hafis

#35 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

Ne bih se složio. Zbog tog nebitnog mjesta propali su ''Sejdić-Finci'' pregovori i prolongirani za neka ''mirnija'' vremena, kojih baš nešto ne vidim na obzoru.
Mene su učili u školi da je ''bitan svaki čovjek'', a pogotovo još ako je član predsjedništva.

Uostalom, demantira te Željko Komšić koji je čuda s te pozicije uradio za napredak ove zemlje, i time dokazao da se i s najbeznačajnije funkcije može mnogo uraditi ako ju obnaša prava osoba.
arslanbey

#36 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by arslanbey »

hellue wrote:
arslanbey wrote:

Ko i zasto ce glasati za njega???
Ti mislis da prosjecni bosnjo razmislja kao prosjecni klix-ovac? izadji malo medju narod po Bosni
hellue

#37 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by hellue »

Po meni on odradjuje posao za Radoncica koji na ovaj nacin zeli otkinuti dio glasova krajnje desno orjentisanih glasaca, ti glasaci su tradicionalno SDA-ovci..
Hafis

#38 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

Objektivni navijac wrote: S'o ADZ ne ponudi kandidata za bosnjacko mjesto u predsjednistvu :? :D Bosnjacki glasaci bi prepoznali uljudbu i neupitne kvalitete tog kandidata i ma'om glasali za njega :D
Tako bi ADZ imao dva clana u predsjednistvu :D
Možda bi i ponudio, ali imaju jedan problem: ne postoji niti jedan član koji bi se za potrebe izbora izjasnio kao Bošnjak.
Jedan je Željko :)
fosna2014

#39 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by fosna2014 »

Ja ću ipak glasati za nekoga iz reda hrvatskog naroda. Za sad su bošnjački predstavnici slabi, tj. previše etno-centralizirani ako tako smijem reći. Ja hoću nekog Bosanca i Hercegovca ili bar jednog koji nije zadumljen torovima.

Gesendet von meinem LG-D802 mit Tapatalk
It_is_a_Leclerc

#40 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by It_is_a_Leclerc »

Lincoln-Burrows wrote:

Istina je da članovi predsjedništva su samo figure i zbog toga još više čudi želja jednih da izaberu predstavnika
drugima a što rezultira ničim već samo koči pristup BiH prema članstvu EU kao i uskraćivanjem sredstava iz iste.

Također je točno da je vlast u entitetima od kojih je jedan federacija, također jedinstven i očito
nefunkcionalan oblik višenacionalne države u Europi. (ne želim spominjati neke egzotične ili USA države, to je novi svijet)
Ćorak.
Ja ne znam treba li zemlju spičiti neki meteor, pa da se, prije nego što se uđe u raspravu o politici, pročitaju neki osnovni dokumenti, tipa Ustav BiH ?! Kakav predstavnik ?! Šta pričate vi ?!
U Ustavu, eksplicitno stoji, da član predsjedništva mora biti Hrvat, ali, pazite vi drskosti, ne piše ko ga treba izabrati. O predstavljanju, nećete vjerovati, ama baš ni slova. Prema tome, prije nego račun za "ugrozbu", "majorizaciju" i ostane antejelavićizme ispostavite Bošnjacima, preusmjerio bih vas na Mirogoj. Tamo, naime, leži jedan čiko kojeg se sumnjiči za stavljanje parafa na takav ustav.

U Evropi postoji najmanje 20 višenacionalnih država koje funkcionišu ko singerica.
BHCluster

#41 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by BHCluster »

Hafis wrote: Svoj ti posao. Ne bi se stari vuk kandidirao da nije sondirao teren.
Anal iticaru kani se chorava posla.
StupskaBitanga

#42 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by StupskaBitanga »

Moguć scenario
Fahro podrži cerica a fahro se predstavi kao novi premijer odnosno predsjedavajući VM
Hafis

#43 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

fosna2014 wrote:Ja ću ipak glasati za nekoga iz reda hrvatskog naroda. Za sad su bošnjački predstavnici slabi, tj. previše etno-centralizirani ako tako smijem reći. Ja hoću nekog Bosanca i Hercegovca ili bar jednog koji nije zadumljen torovima.

Gesendet von meinem LG-D802 mit Tapatalk
Sasvim opravdano
Već sam iznio činjenicu da su Hrvati davali uvjerljivo najkvalitetniji politički kadar u ovoj državi još od 1945 godine.
BHCluster

#44 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by BHCluster »

Moj glas ce dobiti Slavo Kukić ili Martin Raguž jer ipak treba pomoci 'djeci' da prohodaju.
Last edited by BHCluster on 29/05/2014 17:22, edited 1 time in total.
arslanbey

#45 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by arslanbey »

StupskaBitanga wrote:Moguć scenario
Fahro podrži cerica a fahro se predstavi kao novi premijer odnosno predsjedavajući VM
to ce i biti vidjet ces,ceric ce biti nezavisan kandidat,sbb ce biti za njega,tako ce i ovi desnicari medju bosnjama kojima se ogadila sbb ponovo glasati za sbb i fahro zadovoljan a i cerke zadovoljan
hellue

#46 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by hellue »

StupskaBitanga wrote:Moguć scenario
Pa vrlo realna varijanta, posebno ako uzmemo u obzir da Ceric najvise podrske dobija od BK ,Zukorlica te Duljevica..
BHCluster

#47 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by BHCluster »

Ceric ide koliko se meni cini kao kandidat ASDA stranka ne lanac supermarketa iz Britanije.
Hafis

#48 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

It_is_a_Leclerc wrote:
Ćorak.
Ja ne znam treba li zemlju spičiti neki meteor, pa da se, prije nego što se uđe u raspravu o politici, pročitaju neki osnovni dokumenti, tipa Ustav BiH ?! Kakav predstavnik ?! Šta pričate vi ?!
U Ustavu, eksplicitno stoji, da član predsjedništva mora biti Hrvat, ali, pazite vi drskosti, ne piše ko ga treba izabrati. O predstavljanju, nećete vjerovati, ama baš ni slova. Prema tome, prije nego račun za "ugrozbu", "majorizaciju" i ostane antejelavićizme ispostavite Bošnjacima, preusmjerio bih vas na Mirogoj. Tamo, naime, leži jedan čiko kojeg se sumnjiči za stavljanje parafa na takav ustav.
.
Evo ga i ovdje s istim instrumentom... :violina:
Ovdje se priča o mogućoj dilemi Cerić-Izetbegović a ti opet u istu žicu.
Da sam zlonamjeran pomislio bih da imaš komleks niže vrijednosti spram Hrvata i Hrvatske.
Država

#49 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Država »

Bakir opet pobjeđuje...

:sax:
Lincoln-Burrows

#50 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Lincoln-Burrows »

It_is_a_Leclerc wrote:
Lincoln-Burrows wrote:

Ćorak.

U Evropi postoji najmanje 20 višenacionalnih država koje funkcionišu ko singerica.
Nitko ni ne sumnja da je pronađena rupa u Ustavu i da je zloupotrebljena.

U Europi postoje višenacionalne države VB, Belgija, Švicarska, Španjolska i ne mogu se sjetiti više nijedne....
Da baš funkcioniraju kao singerica ne bih rekao osim Švicarske, ali da su konstitutivni narodi u tim državama
ipak na dovoljan način zadovoljeni kako politički tako i ekonomski to stoji i zbog toga se još uvijek ne stvaraju
nove države ili pokrajine ili koko želiš...

Ali da se vratim na temu, Cerić je kandidat Bošnjak i dužnost svakog Bošnjaka je da se odredi
za jednog kandidata a ne da u Kalesiji preko 50% glasova bude za Hrvata Komšića a u Grudama nijedan. Smrdi.
Last edited by Lincoln-Burrows on 29/05/2014 17:29, edited 1 time in total.
Post Reply