Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
HM 2011

#26 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by HM 2011 »

pussysmoke wrote:@HM 2011

Ne ide ti ovaj zadnji post u prilog, ali sam siguran da to i sam vidiš.
Narodi su pribjegavali i takvim objašnjenjima prije kodifikacije......

Da ti postavim ovakvo pitanje :

Zar NE sumnjaš da postoji Bog Svemogući ?

Jel tako jednostavnije ?
pussysmoke

#27 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by pussysmoke »

Zanimljiv pokušaj. Naivno ali ipak zanimljivo.
HM 2011

#28 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by HM 2011 »

Dakako naivno....

Koji je tvoj odgovor ?
pussysmoke

#29 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by pussysmoke »

HM 2011 wrote:Dakako naivno....

Koji je tvoj odgovor ?
Ne postoji bog niti biće sličnih karakteristika, osim ako ne računamo članove Rothschild familije.
S4mpion

#30 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by S4mpion »

angeldimov wrote:https://www.youtube.com/watch?v=Z9by79F20_I

Zakir Naik na pitanje "ko je stvorio Boga". Kako vam se cini ova analogija? Ispada da po definiciji "bog nije stvoren", i to se mora uzimati kao datost, bez ikakvog dokaza i objasnjenja.
Imaš alternativu? :D
kritichar

#31 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by kritichar »

Nešto je moralo biti prvo, nešto što nije stvoreno, iz čega je nastalo sve ostalo
jer iz Ništa, ne može nastati Nešto
angeldimov

#32 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by angeldimov »

kritichar wrote:Nešto je moralo biti prvo, nešto što nije stvoreno, iz čega je nastalo sve ostalo
1. Zašto to prvo ne bi mogli biti elementi Big Benga?
2. Moderna fizika je dokazala da nešto može nastati iz ničega
pussysmoke

#33 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by pussysmoke »

kritichar wrote:Nešto je moralo biti prvo, nešto što nije stvoreno, iz čega je nastalo sve ostalo
I to je bio bog? Žao mi je, ali odgovor je netačan.

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/ ... thing.html
kritichar

#34 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by kritichar »

ma ne može iz ništa, nešto je moralo biti
S4mpion

#35 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by S4mpion »

angeldimov wrote:
1. Zašto to prvo ne bi mogli biti elementi Big Benga?
2. Moderna fizika je dokazala da nešto može nastati iz ničega
Uozbilji se i ne zloupotrebljavaj fiziku.
zlokruhovic

#36 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by zlokruhovic »

Ako neko nešto stvara onda ne može biti savršen,večan,svemoguć,.. i prosto je jasno da je i on morao biti stvoren od takođe stvorenog bića.

Ako je bog stvorio ovaj svet svako se mora pitati zašto je to učinio , a postoje 2 odgovora za to:

1.Čudni su putevi gospodnji(stari religijaški "odgovor")

2.Bilo mu dosadno(a to opet znači da nije savršen jer da jeste onda mu ne bi bilo dosadno)
S4mpion

#37 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by S4mpion »

zlokruhovic wrote:Ako neko nešto stvara onda ne može biti savršen,večan,svemoguć,..
Pojasni ovo malo, kako dođe do ovog zaključka? :novine:
kerima1

#38 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by kerima1 »

zlokruhovicu priznaj da je lijepo sto nas stvorio.sada sto su ljudi unakazili ovako divan svijet to nije do Boga.
pussysmoke

#39 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by pussysmoke »

kritichar wrote:ma ne može iz ništa, nešto je moralo biti
Da su samo ovo znali naučnici, pa da se ne trude...
zlokruhovic

#40 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by zlokruhovic »

S4mpion wrote:
zlokruhovic wrote:Ako neko nešto stvara onda ne može biti savršen,večan,svemoguć,..
Pa kad si savršen i svemoguć onda si i potpun ,pa zašto onda imaš li ikakve potrebe za stvaranjem?? , ja mislim da nemaš jer dovoljno samo je "biti" kad si bog tj.savršen,svemoguć,... i ništa više.

Znači jedini razlog za mogućim stvaranjem kod boga je dosada , ali opet ako ti je dosadno onda nisi savršen i svemoguć jer jebo ti takvog boga koji bleji na fotelji. :D
S4mpion

#41 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by S4mpion »

zlokruhovic wrote:
S4mpion wrote: Pojasni ovo malo, kako dođe do ovog zaključka? :novine:
Pa kad si savršen i svemoguć onda si i potpun ,pa zašto onda imaš li ikakve potrebe za stvaranjem?? , ja mislim da nemaš jer dovoljno samo je "biti" kad si bog tj.savršen,svemoguć,... i ništa više.

Znači jedini razlog za mogućim stvaranjem kod boga je dosada , ali opet ako ti je dosadno onda nisi savršen i svemoguć.... :D
Ti sada analiziraš načine i razloge djelovanja Više Sile, naučnici se to ne usuđuju raditi, ni ja se ne usuđujem to raditi. Moraš se zapitati:

Jesi li ti dovoljno veliki intelektualni kapacitet, posjeduješ li dovoljno znanja da analiziraš tako velike stvari? Ovo je retoričko pitanje, ja, lično, nisam sreo čovjeka koji raspolaže tolikom količinom znanja :novine:
harač

#42 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by harač »

zlokruhovic wrote:
S4mpion wrote:
zanimljivo razmatranje. hegel je u svojoj "filozofiji religije" bio na sličnom tragu, s tim da je na posljetku došao do kontroverznijeg zaključka: bog je postao bog tek stvaranjem svijeta, ili "bez svijeta, bog nije bog". naravno, veći problem o kojem ovaj nije razmišljao jeste (ne)mogućnost "donošenja" odluke bilo kojeg činioca u "stanju" bez prostora i (naročito) vremena, ali to je druga priča.
zlokruhovic

#43 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by zlokruhovic »

S4mpion wrote:
zlokruhovic wrote:
S4mpion wrote: Pojasni ovo malo, kako dođe do ovog zaključka? :novine:

Znači jedini razlog za mogućim stvaranjem kod boga je dosada , ali opet ako ti je dosadno onda nisi savršen i svemoguć.... :D
Ti sada analiziraš načine i razloge djelovanja Više Sile, naučnici se to ne usuđuju raditi, ni ja se ne usuđujem to raditi. Moraš se zapitati:

Jesi li ti dovoljno veliki intelektualni kapacitet, posjeduješ li dovoljno znanja da analiziraš tako velike stvari? Ovo je retoričko pitanje, ja, lično, nisam sreo čovjeka koji raspolaže tolikom količinom znanja :novine:
Evo tipična priča od inkvizitora i talibana : "Kako se usuđuješ da misliš i razmišljaš". :-)

Ako ćemo tako onda kako se ti usuđuješ da tvrdiš kako postoji bog i to da on ni manje ni više sve vidi,čuje,pravi,jebe,jede,...??
Evo ni ja nisam tolik pametan i lep da tvrdim kako pstoji bog. :roll:

Ako ti smeta moja tvrdnja onda je argumetnima sjebi , a ne da mi govoriš "Kako se usuđujem" bez objašnjenja.
pussysmoke

#44 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by pussysmoke »

S4mpion wrote:Ti sada analiziraš načine i razloge djelovanja Više Sile, naučnici se to ne usuđuju raditi, ni ja se ne usuđujem to raditi.
Oprosti mu, znao je za naučnike, ali nije znao da se ti ne petljaš u tu tematiku. Ne bi on da je znao. Mlad je, naučiće.

Šalu na stranu, da su vjernici od početka analizirali sve ono što u vjerskim knjigama piše, bilo bi samo pitanje vremena kada bi religije izumrle.
S4mpion

#45 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by S4mpion »

zlokruhovic wrote:
S4mpion wrote:

Evo tipična priča od inkvizitora i talibana : "Kako se usuđuješ da misliš i razmišljaš". :-)

Ako ćemo tako onda kako se ti usuđuješ da tvrdiš kako postoji bog i to da on ni manje ni više sve vidi,čuje,pravi,jebe,jede,...??
Evo ni ja nisam tolik pametan i lep da tvrdim kako pstoji bog. :roll:

Ako ti smeta moja tvrdnja onda je argumetnima sjebi , a ne da mi govoriš "Kako se usuđujem" bez objašnjenja.
Hajde sada budi pošten i odgovori mi na pitanje:

Jesam li ja tebe ikad nazvao nekim imenom kao što ti mene nazivaš talibanom i inkvizitorom?

Psujem li ikada kada razgovaram s tobom?

Znaš li zašto to ne radim? - Jer u diskusiji poštujem sagovornika.
zlokruhovic

#46 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by zlokruhovic »

harač wrote:
zanimljivo razmatranje. hegel je u svojoj "filozofiji religije" bio na sličnom tragu, s tim da je na posljetku došao do kontroverznijeg zaključka: bog je postao bog tek stvaranjem svijeta, ili "bez svijeta, bog nije bog". naravno, veći problem o kojem ovaj nije razmišljao jeste (ne)mogućnost "donošenja" odluke bilo kojeg činioca u "stanju" bez prostora i (naročito) vremena, ali to je druga priča.
Misliš tek kad skineš mrak iliti đanu postaješ muškarac , a do tog ključnog trenutka si samo šaltač svoga nazovi muškog ponosa.
Što znači da je bog bio žešći drkadžija pre nego što je penetrirao u crnu rupu.
:D
S4mpion

#47 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by S4mpion »

pussysmoke wrote:
S4mpion wrote:Ti sada analiziraš načine i razloge djelovanja Više Sile, naučnici se to ne usuđuju raditi, ni ja se ne usuđujem to raditi.
Oprosti mu, znao je za naučnike, ali nije znao da se ti ne petljaš u tu tematiku. Ne bi on da je znao. Mlad je, naučiće.

Šalu na stranu, da su vjernici od početka analizirali sve ono što u vjerskim knjigama piše, bilo bi samo pitanje vremena kada bi religije izumrle.
To je tvoj stav, ne bih se petljao u isti. :D
kanjon

#48 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by kanjon »

angeldimov wrote:https://www.youtube.com/watch?v=Z9by79F20_I

Zakir Naik na pitanje "ko je stvorio Boga". Kako vam se cini ova analogija? Ispada da po definiciji "bog nije stvoren", i to se mora uzimati kao datost, bez ikakvog dokaza i objasnjenja.
Nista novo, kao i inace, iz Zakirovih usta samo nebuloze izlaze.
zlokruhovic

#49 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by zlokruhovic »

S4mpion wrote:
Hajde sada budi pošten i odgovori mi na pitanje:

Jesam li ja tebe ikad nazvao nekim imenom kao što ti mene nazivaš talibanom i inkvizitorom?

Psujem li ikada kada razgovaram s tobom?

Znaš li zašto to ne radim? - Jer u diskusiji poštujem sagovornika.
Ti si mene uvredio time što mi sugerišeš priču tipa "Ti si mi se naš'o pametan pored toliko naučnika i filozofa da misliš i tvrdiš nešto". :roll:

Kakva ti je to rečenica drugačija nego talibanska i inkvizitorska.

Da si taliban si upravo potvrdio ovim postom jer uopšte nije važno šta sam izrekao ranije nego si sad našao da morališeš u vezi nazovi psovki. :roll:

Ako imaš šta smisleno i argumetnovano reći u vezi mojeg mišljenja onda to i uradi , ali da mi govoriš "Kako se usuđujem" i posle da mi spočitavaš psovke i gluposti onda me zaobiđi.
pussysmoke

#50 Re: Zakir Naik "Ko je stvorio Boga"

Post by pussysmoke »

Lafo se naljutio što su ga nazvali talibanom... :lol:

Šalim se, ali da bi te rado kamenovali što nisi vjernik, to stoji. :evil:
Post Reply