a nisam ih čitao
što se perl bak tiče nisam ništa čitao a imam 2 kompleta
Moderator: Chloe
kako ovo mislis? zasto ne? kod mene je upravo suprotno, ja fakat zudim nekada da procitam nesto ponovo. i ne samo jednom, vec ju zavrsim i opet hocu. kao kad slusas omiljenu pjesmu.Poezija wrote:Teško da bi mogao čitati neku knjigu dvaput, baš kao i gledanje nekog filma. Naravno uvijek postoje izuzeci.
ja sam prvi put čitao samo pola knjige jer je bila iz dva dijelaNero Histrion wrote:Evo po drugi put citam "Zlocin i kaznu" Dostojevskog. Nedavno sam i Markesa po drugi put citao - Sto godina samoce. Uglavnom, nije da se hvalimal' nema sta sve ne procitah do sad i opet mi ponekad kratka pamet
Bice da nista nisam skont'o.

Takve korice, veoma brzo se "pohabaju".JThomas wrote:meni to izgleda malo pohabano za novu knjigu, al' eto.
Black swan wrote:
uglavnom mijenjam... ono što me ne zanima više nema mi vrijednost
a iskreno mislim da sam sakupio knjiga za jedan životovim tempom će mi trebati 20 godina da sve pročitam
mislim da je to dovoljno
Nije. Ima second-hand knjizara kol'ko hoces. Procitane, nezeljeni pokloni, visak sa polica, donacije (u knjigama) za dobrotvorne svrhe,...nema sta nema. Najbolje je to sto je neko prije kupio knjigu za recimo €12.99 a second hand se prodaje za €1.99.Black swan wrote:čuj second hand
zar to nije jednostavno antikvarnica