Nisam primjetio da drugi daju bonuse prema svima. Minute jesu unutar izi al brate sms čak i prema inostranstvufebo_acm wrote:Opet unutar Izi mreže... Koji likovi, ccc.
izi manija nova izi tarifa sa bonusima stigli novi telefoni
Moderator: Benq
-
doff
#26 Re: izi manija nova izi tarifa sa bonusima stigli novi telef
-
febo_acm
#27 Re: izi manija nova izi tarifa sa bonusima stigli novi telef
Daje Eronet, tarifa Savršena.doff wrote:Nisam primjetio da drugi daju bonuse prema svima. Minute jesu unutar izi al brate sms čak i prema inostranstvufebo_acm wrote:Opet unutar Izi mreže... Koji likovi, ccc.
-
doff
#28 Re: izi manija nova izi tarifa sa bonusima stigli novi telef
Za bonus u savršenoj moraš uplatiti 10/20 KM, a ovaj bonus je full besplatan. I da na savršenoj sms je samo unutar BiH...febo_acm wrote: Daje Eronet, tarifa Savršena.
-
febo_acm
#29 Re: izi manija nova izi tarifa sa bonusima stigli novi telef
edit
I nije ovo toliko loše kada su bonusi džaba... Tek sada sam bolje vidio.
I nije ovo toliko loše kada su bonusi džaba... Tek sada sam bolje vidio.
- rovac13
#30 Re: izi manija nova izi tarifa sa bonusima stigli novi telef
Ovo i meni izgleda dobro.Samo nece nas narod kad je neso dzaba,unutar halo mreze vec godinama besplatni pozivi neograniceno,samo se uspostava placa.Ali nema od tog nista bht je zakon
.Svi odose tamo ko da imaju sihire

-
febo_acm
#31 Re: izi manija nova izi tarifa sa bonusima stigli novi telef
Ako si na tarifi izimanija svaki mjesec na bonus račune tokom 12 mjeseci dobijaš 200 min. za razgovore unutar izimobil mreže u BiH bez uspostave poziva, 200 SMS poruka prema svim mobilnim i fiksnim mrežama u BiH i inostranstvu te 200 MB za prenos podataka u BiH (200+200+200).
Sada se i ne plaća uspostava. Ja ću sutra kupiti ovo i koristiti
Sada se i ne plaća uspostava. Ja ću sutra kupiti ovo i koristiti
- rovac13
#32 Re: izi manija nova izi tarifa sa bonusima stigli novi telef
Uzeo bi i ja,ali..... nikog ne znam na toj mrezi

-
febo_acm
#33 Re: izi manija nova izi tarifa sa bonusima stigli novi telef
Ma ne igra mi to neku ulogu posebno, kada imam ove free sms i mb, mogu uzeti za petaka ili cenera kredit da zivkam raju na 06xrovac13 wrote:Uzeo bi i ja,ali..... nikog ne znam na toj mrezi![]()
![]()
-
mariobl
#34 Re: izi manija nova izi tarifa sa bonusima stigli novi telef
Jbg najbolje jos i da bonus daju prema svim mob.mrezama onda ne bi trebalo ni dopunjavati 
-
febo_acm
#35 Re: izi manija nova izi tarifa sa bonusima stigli novi telef
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
-
mariobl
#36 Re: izi manija nova izi tarifa sa bonusima stigli novi telef
izimanija ili savrsena tarifa pitanje je sad sta je tu bolje sve je to negdje u 10 deka. Ako bi uzeo izi morao bi dopunjavati radi poziva i ako uzmemo da se na eronetu dobije 60min to bi ako racunamo da poziv u prosjeku kosta 0,20KM /min a kosta 0,17KM + uspostava 6 feninga bi izaslo da je vise od 10KM samo na pozive, ali zbog povoljnije obracunske jedinice 15 sekundi bi to mozda kostalo i manje od 10KM tako da bi moglo mozda biti jeftinije na iziju nego na eronetu. Ali tu je to negdje.
- rovac13
#37 Re: izi manija nova izi tarifa sa bonusima stigli novi telef
Najbolje da uvedu na izimaniji jos i kad tebe neko nazove da ti tako dopuni malo kredit.Pa dobijes net i mb gratis a za pozive sam sebe odrzava
Al ja garantujem da bi i na tome nasli brdo mana ovi bht ovci.Nema stabilnosti

Al ja garantujem da bi i na tome nasli brdo mana ovi bht ovci.Nema stabilnosti
- avaks
#38 Re: izi manija nova izi tarifa sa bonusima stigli novi telef
Naravno da nema stabilnosti, ipak se zna ko je oličenje stabilnosti sa uslugama iz 90tih i cijenama 2 puta većim nego ostali
Nego čiju infrastrukturu koristi taj IZI, ako je Telekomova onda i nije loše pošto po Federaciji mtel i nema dobar signal osim u većim gradovima (pogotovo 3G)?!
Nego čiju infrastrukturu koristi taj IZI, ako je Telekomova onda i nije loše pošto po Federaciji mtel i nema dobar signal osim u većim gradovima (pogotovo 3G)?!
-
febo_acm
#39 Re: izi manija nova izi tarifa sa bonusima stigli novi telef
Narucio sam super broj preko njihove stranice koji koji ima tri broja koji se ponavljaju
tipa aaa bc bc 
-
mariobl
#40 Re: izi manija nova izi tarifa sa bonusima stigli novi telef
Pa imaju tarifu koja zaradjuje tj kod koje sa pozivom dobijas bonus na racun.rovac13 wrote:Najbolje da uvedu na izimaniji jos i kad tebe neko nazove da ti tako dopuni malo kredit.Pa dobijes net i mb gratis a za pozive sam sebe odrzava![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Al ja garantujem da bi i na tome nasli brdo mana ovi bht ovci.Nema stabilnosti![]()
![]()
A ne znam ciju mrezu koriste, ali mislim da je bht mreza. Mtel nije, a vjerovatno ni Eronet jer haloo koristi. A sto se tice stabilnosti pa stabilna je koliko i mreza koju koriste.
Last edited by mariobl on 18/06/2014 15:43, edited 1 time in total.
-
StupskaBitanga
#41 Re: izi manija nova izi tarifa sa bonusima stigli novi telef
mtelavaks wrote:Naravno da nema stabilnosti, ipak se zna ko je oličenje stabilnosti sa uslugama iz 90tih i cijenama 2 puta većim nego ostali![]()
- rovac13
#42 Re: izi manija nova izi tarifa sa bonusima stigli novi telef
sad nadjoh na netu da imaju potpisan ugovor sa bh telekom i mtel i koriste njihovu infrastrukturu.
-
mariobl
#43 Re: izi manija nova izi tarifa sa bonusima stigli novi telef
Samo mislim da ti nece biti ova tarifa. Problem sto kod njih su sedmocifrene numeracije pa tesko uganjati fin broj mada najbolje podnjeti zahtjev pa preci sa starim brojem.febo_acm wrote:Narucio sam super broj preko njihove stranice koji koji ima tri broja koji se ponavljajutipa aaa bc bc
- avaks
#44 Re: izi manija nova izi tarifa sa bonusima stigli novi telef
Meni znači ta opcija otpada jer i sa 2G signalom mtela je bilo problemaa o 3G da i ne govorim :/
Da vidimo šta će Telekom da ponudi sa ovim "flat" fazonom i da li će biti kakvog odgovora od Era
Malo konkurencije ne bi škodilo mada se oni sve dogovore u ovoj rupi od države tako da...
Da vidimo šta će Telekom da ponudi sa ovim "flat" fazonom i da li će biti kakvog odgovora od Era
Malo konkurencije ne bi škodilo mada se oni sve dogovore u ovoj rupi od države tako da...
-
febo_acm
#45 Re: izi manija nova izi tarifa sa bonusima stigli novi telef
Izabrao sam broj sa novom tarifom, a broj ide na ovaj fazon samo drugi brojevi: 067 555 78 78, znaci super laganmariobl wrote:Samo mislim da ti nece biti ova tarifa. Problem sto kod njih su sedmocifrene numeracije pa tesko uganjati fin broj mada najbolje podnjeti zahtjev pa preci sa starim brojem.febo_acm wrote:Narucio sam super broj preko njihove stranice koji koji ima tri broja koji se ponavljajutipa aaa bc bc
Moj broj je jos 2 mjeseca na ugovoru, pa cu vidjeti stq ce biti kada BHT izbaci nove tarife.
-
mariobl
#46 Re: izi manija nova izi tarifa sa bonusima stigli novi telef
Pa uzmi pa probaj karticu besplatno pa vidi kakav je signal. Ne znam za taj flat bht sta ce, kako i kad biti. Eronet vec ima savrsenu i super tarifu nece oni nista novo uvoditi mozda unutar postojecih paketa ubace vise minuta ili sms, mb.
- blackberry
#47 Re: izi manija nova izi tarifa sa bonusima stigli novi telef
Malo pojašnjenja u razlikama između !hej Savršena tarife i tarife izimanija:
Da biste u tarifi izimanija dobili svaki mjesec bonus, glavni račun mora biti besprekidno aktivan (da ne istekne vrijednost računa), a u skladu sa : http://izimobil.ba/Ponuda/start-paketi/ ... C4%8Duna-4 mjesečno morate dopuniti minimalno 7 KM (5 KM za 25 dana + 2 KM za 7 dana) - ovim stičete pravo da dobijete bonus 200 minuta unutar izimobil mreže + 200 SMS poruka prema svim mrežama u BiH i inostranstvu + 200 MB za prenos podataka unutar BiH.
Ukoliko uporedimo ove dvije tarife, kalkulacija je sljedeća:
Mjesečni iznos:
!hej Savršena 10 KM (samo za aktivaciju - iznos se ne može trošiti)
izimanija 7 KM (samo za produžavanje validnosti računa – iznos se može trošiti)
Aktivacija
!hej Savršena 10 KM
izimanija 0 KM (dovoljno je samo da račun bude besprekidno aktivan)
Razgovori
!hej Savršena 60 min prema svima mrežama u BiH
izimanija 200 min unutar izimobil mreže bez uspostave poziva + minimalno za 7 KM TK saobraćaja
prema svim mrežama u BiH i inostranstvu (princip – koliko dopuniš kredita – toliko trošiš).
Ukoliko uzmemo da je cijena poziva (0,17 KM/min *1,17 (PDV) )= 0,1989 KM/min,
onda za 7 KM se može razgovarati cca 35 min (+ 0,07 KM za uspostavu poziva) + mogućnost
aktivacije tarifnih opcija za besplatne razgovore unutar izimobil mreže (9 izipričam brojeva
+ 3 izimoji broja) + 2 izimoji broja iz EU (iziSlo/Švedska/Holandija). Ako izvršite dopunu
od 10 KM (kao i za Savršenu), onda za ovaj iznos možete razgovarati cca 50 min prema
svim mrežama u BiH. Ako pogledamo:
http://www.hteronet.ba/upload/doc_libra ... a_1368.pdf
vidimo da je obračunski interval 60+60 za 60 bonus minute u Savršenoj, dok je za
izimanija za 200 min 60+60, a za saobraćaj koji se troši sa glavnog računa 15+15 (dakle,
puno je bolja iskoristivost cca 50 minuta za 10 KM kod izija, nego 60 bonus minuta kod
eroneta).
SMS
!hej Savršena 150 prema svima u BiH
izimanija 200 prema svima u BiH i inostranstvu
MB
!hej Savršena 150 unutar BiH
izimanija 200 unutar BiH
Ukratko, bonusi kod izimanije su veći, aktivacija je besplatna - svu dopunu trošite na šta god hoćete (razgovori, SMS, MB). Ukoliko uporedimo cjenovnik
!hej savršena: http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... -savrsena/
izimanija: http://izimobil.ba/cjenovnik
možemo vidjeti i da su cijene za razgovore kod izimanije niže, a isto vrijedi i za SMS/MMS, a izimanija ima daleko bolji obračunski interval (15+15) za razliku od savršene (60+10).
toliko od mene 
Da biste u tarifi izimanija dobili svaki mjesec bonus, glavni račun mora biti besprekidno aktivan (da ne istekne vrijednost računa), a u skladu sa : http://izimobil.ba/Ponuda/start-paketi/ ... C4%8Duna-4 mjesečno morate dopuniti minimalno 7 KM (5 KM za 25 dana + 2 KM za 7 dana) - ovim stičete pravo da dobijete bonus 200 minuta unutar izimobil mreže + 200 SMS poruka prema svim mrežama u BiH i inostranstvu + 200 MB za prenos podataka unutar BiH.
Ukoliko uporedimo ove dvije tarife, kalkulacija je sljedeća:
Mjesečni iznos:
!hej Savršena 10 KM (samo za aktivaciju - iznos se ne može trošiti)
izimanija 7 KM (samo za produžavanje validnosti računa – iznos se može trošiti)
Aktivacija
!hej Savršena 10 KM
izimanija 0 KM (dovoljno je samo da račun bude besprekidno aktivan)
Razgovori
!hej Savršena 60 min prema svima mrežama u BiH
izimanija 200 min unutar izimobil mreže bez uspostave poziva + minimalno za 7 KM TK saobraćaja
prema svim mrežama u BiH i inostranstvu (princip – koliko dopuniš kredita – toliko trošiš).
Ukoliko uzmemo da je cijena poziva (0,17 KM/min *1,17 (PDV) )= 0,1989 KM/min,
onda za 7 KM se može razgovarati cca 35 min (+ 0,07 KM za uspostavu poziva) + mogućnost
aktivacije tarifnih opcija za besplatne razgovore unutar izimobil mreže (9 izipričam brojeva
+ 3 izimoji broja) + 2 izimoji broja iz EU (iziSlo/Švedska/Holandija). Ako izvršite dopunu
od 10 KM (kao i za Savršenu), onda za ovaj iznos možete razgovarati cca 50 min prema
svim mrežama u BiH. Ako pogledamo:
http://www.hteronet.ba/upload/doc_libra ... a_1368.pdf
vidimo da je obračunski interval 60+60 za 60 bonus minute u Savršenoj, dok je za
izimanija za 200 min 60+60, a za saobraćaj koji se troši sa glavnog računa 15+15 (dakle,
puno je bolja iskoristivost cca 50 minuta za 10 KM kod izija, nego 60 bonus minuta kod
eroneta).
SMS
!hej Savršena 150 prema svima u BiH
izimanija 200 prema svima u BiH i inostranstvu
MB
!hej Savršena 150 unutar BiH
izimanija 200 unutar BiH
Ukratko, bonusi kod izimanije su veći, aktivacija je besplatna - svu dopunu trošite na šta god hoćete (razgovori, SMS, MB). Ukoliko uporedimo cjenovnik
!hej savršena: http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... -savrsena/
izimanija: http://izimobil.ba/cjenovnik
možemo vidjeti i da su cijene za razgovore kod izimanije niže, a isto vrijedi i za SMS/MMS, a izimanija ima daleko bolji obračunski interval (15+15) za razliku od savršene (60+10).
- avaks
#48 Re: izi manija nova izi tarifa sa bonusima stigli novi telef
Super poređenje! Šteta je samo što izi koristi Mtelovu infrastrukturu a ja imam relativno slab signal na njemu (Čak se i 2G gubi a na drugom sam spratu
)...
Sve u svemu izgleda dosta isplativo ko neće pod ugovor a ima dobru pokrivenost!
Sve u svemu izgleda dosta isplativo ko neće pod ugovor a ima dobru pokrivenost!
-
febo_acm
#49 Re: izi manija nova izi tarifa sa bonusima stigli novi telef
Ja sam kupio broj, ali ga nisam još aktivirao. Kanim se 
-
Alkos
#50 Re: izi manija nova izi tarifa sa bonusima stigli novi telef
Zar koristi iko Izi? Ja do sada nisam nikoga sreo...
Možda nije loša opcija, samo ne volim ove tarife sa bonus minutama unutar mreže. Okrenite se malo susjedima, vidite tomato, tele2, bombon...
Možda nije loša opcija, samo ne volim ove tarife sa bonus minutama unutar mreže. Okrenite se malo susjedima, vidite tomato, tele2, bombon...