Muski - otvoreno pitanje za vas

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Muka i sila ,ubjeđenje ili ideologija .95% Muka i sila .
rei

Post by rei »

Frutek wrote:
hananah wrote: Rat nikad nije odbranio ni porodicu ni grad ni zemlju.
Odbranio ti je drzavu iz koje tipkas sada ... De molim te prokontaj prije takvih izjava i osvrni se na svoju ne tako davnu proslost, pa napravi analizu dogadjaja...

Ko sto kolega iznad rece, ne sanjamo rat, ne sikiraj se, kome se jos ide pred metak, ajd molim te s takvim komentarima :-? ...

Ajjj sto me ovo podsjeti na , nesto sto mi se desilo 1995. godine,,
kada me je nazvala prijateljica iz BG, da pita kako sam, a ja kazem , lose, taj dan sam cula da je jedan komsija poginuo, a kojeg je i ona poznavala. I ja onako tuzna kazem, juce je otisao na ratiste i danas cujem da je poginuo. A ona ce na to : A zasto je ikako isao na ratiste. Ja sam samo spustila slusalicu :-? :roll:
Zadig

#28 Re: Muski - otvoreno pitanje za vas

Post by Zadig »

hananah wrote:Sta muskarce tjera da ratuju? Zasto?
nedovoljno sexa, mali penis, komplex nize vrijednosti....
dokazivanje pred ocem....
jazzer

Post by jazzer »

Svi smo mi protiv rata, uglavnom,
ali vojske sa ovih prostora imaju jako nezgodnu
vojnu policiju, tako da moras ici, ili sam ili
te oni odvedu :D
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Poslije jednog divljanja artiljerijom po gredu kkad je od jedne grante poginule 4iri djevojčice ,pa onda kad se skoro sva familija mobilisala sramote je bilo biti ne mobilisan .
A bogami poslije i da se htjelo nije se moglo biti ne mobilisan .
TheGame

Post by TheGame »

TESLA je imao zanimljivu teoriju na to pitanje...mislim da ima tema na forumu o njegovoj teoriji.ja mislim da je čovjek u pravu
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

draga hani...ja znam da je lijepo trubiti i sanjati o ljubavi, miru i harmoniji, bijelim golubovima i bratstvu...ali mislim da smo svi prerasli to doba kada se vjerovalo u djeda mraza...ne vjeruj knjigama i filmovima, NASILJE SE ITEKAKO ISPLATI (sjeti se indijanaca, palestine, juzne amerike, treceg rajha, komonvelta, aboridzinija...), i nikada ne popusta pametniji, nego slabiji, a mirno rjesenje se rijetko pronalazi (navedi mi primjere iz svjetske istorije, osim ceske i slovacke)...a, kada ti neko cijelog zivota sere po glavi, onda je tesko pruzati i drugi obraz, uvijek iznova...

...jer, ZA RAT JE POTREBNO DVOJE, ALI I ZA MIR JE ISTO TAKO POTREBNO DVOJE!!!!...i, na kraju krajeva...da citiram mog komsiju Peru, laka mu zemlja:"bolje je umrijeti kao covjek, nego zivjeti kao pas"...
Patriotska_Liga_BiH

Post by Patriotska_Liga_BiH »

hananah wrote:Pa zasto ne kazete - ne, ne zelim ratovati? Ni jedan rat dobra nije donio. Sta vas tjera da ratujete? Sta vam ko moze ako svi muski kazu - ne, ne zelim ratovati?
sto necemo da dozvolimo da neko otme ono sto je nase, a i svi bi mi volili da budemo heroji, pa ovo je jedan nacin da se dokazes.
Mrznja i Cast je isto sto nas tjera da ratujemo, nije to jedna stvar sto nas goni u rat, to je sve zajedno.
Naprimjer gledaj sta se desava sad u Iranu, to je jedan primjer zasto hocemo da idemo u rat, zbog toga sto smo siti svog ovog sranja, i sto nas nije briga hocemo li zivjet ili umrijeti.
Last edited by Patriotska_Liga_BiH on 18/03/2005 10:18, edited 1 time in total.
Zadig

Post by Zadig »

Patriotska_Liga_BiH wrote:
hananah wrote:Pa zasto ne kazete - ne, ne zelim ratovati? Ni jedan rat dobra nije donio. Sta vas tjera da ratujete? Sta vam ko moze ako svi muski kazu - ne, ne zelim ratovati?
sto necemo da dozvolimo da neko otme ono sto je nase, a i svi bi mi volili da budemo heroji, pa ovo je jedan nacin da se dokazes.
Hana ja sam zbog toga izgubio 2 "domovine", ali pravo da ti kazem ne kajem se. Necu rat i gotovo!!!!!
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

#35 Re: Muski - otvoreno pitanje za vas

Post by horns&drums »

Zato sto mi pitari idu na zivce :D
Patriotska_Liga_BiH

#36 Re: Muski - otvoreno pitanje za vas

horns&drums wrote:
Zato sto mi pitari idu na zivce :D
ima vas gomila ovdje takvih ko ti, a samo da znas kako ste smijesni, evo nemogu da se prestanem smijat.

odrastite klinci
vsk

Post by vsk »

moralo se 8-)
pekarce

Post by pekarce »

Ratovi nastaju radi religije i osobne koristi ili kombinovano, a religije stvaraju muskarci (barem tako kazu u svetim knjigama), dok je rat samo brze sredstvo da dobijes nesto bez puno intelektualnog zamaranja, sto je takodjer svojstveno muskarcima (zene su prepredenije). Dovoljno je da imas psihopatu ili frustriranu personu, i voila. A izgovori se serviraju ostalim ljudima...
Himera

Post by Himera »

Raja pravo ste se zapalili :-D A inače Hani rat nikad ništa dobro ne donese samo belaj,strah,muku,ne znanje hoće l biti glava sutra na ramenima i to sve zbog nekih majmuna :x :x što si umisli kako bi bilo fino malo da se zapuca.Ja mislim da je fazon u tome da neko poblentavi pa zapuca a ovaj drugi ga hoće da ga zaustavi u tome što je naumio
8) 8)
r_faruk

Post by r_faruk »

evo ovaj sad rat sam bio tu, u Sarajevu, istina bio sam dijete, tek krenuo u skolu, i kad bi se zaratilo, gledao bih da razgulim vani, mada, mislim da bi me kod ove prve raskrsnice ovdje uhvatili i mobilizovali, :D
hananah

Post by hananah »

E ovako, jedina osoba koja mi je dala koliko toliko odgovor na moje pitanje je Himera. Mene na ovoj temi ne interesuju vanjske stvari koje muskarce tjeraju na rat, nego me interesuje sta je to u mentalnom sklopu muskarca sto ga tjera da ratuje. Neki nisu shvatili poentu, ja pitam sta je to sto uopce muskarca tjera na nasilje u vidu rata. Ne pricam o tome ko napada ko brani, na ovoj temi me interesuje muskarceva potreba da uopce razmislja o ratu, da li da bi prouzrokovao rat da li da bi se branio. Interesuje me ono sto je u glavi pa muskarca tjera na rat?
p.s. Svaka cast onima koji su odbranili nasu domovinu ali to nije tema, tema ne ono sto je u glavi (ponavljam po ne znam koji put) sto muskarca uopce tjera na ratovanje.
snorter

Post by snorter »

hananah wrote:E ovako, jedina osoba koja mi je dala koliko toliko odgovor na moje pitanje je Himera. Mene na ovoj temi ne interesuju vanjske stvari koje muskarce tjeraju na rat, nego me interesuje sta je to u mentalnom sklopu muskarca sto ga tjera da ratuje. Neki nisu shvatili poentu, ja pitam sta je to sto uopce muskarca tjera na nasilje u vidu rata. Ne pricam o tome ko napada ko brani, na ovoj temi me interesuje muskarceva potreba da uopce razmislja o ratu, da li da bi prouzrokovao rat da li da bi se branio. Interesuje me ono sto je u glavi pa muskarca tjera na rat?
p.s. Svaka cast onima koji su odbranili nasu domovinu ali to nije tema, tema ne ono sto je u glavi (ponavljam po ne znam koji put) sto muskarca uopce tjera na ratovanje.
mislim da bi bilo manje rata kada bi svi muskarci uvijek mogli da jebu koju kod zenu zele da jebu. buduci da to nije slucaj, zivot je iskomplikovan a borba za ogranicenim resursima, preko kojih se picke jebu, je ponekad naostrena do granica rata, pa i samog rata, gdje pobjednici mogu da jebu sta hoce i koga hoce.

uglavnom radi se o jebanju, a balkan dozivljava vise ratova od ostatka evrope zbog sexualne frustracije nasih naroda i narodnosti.
car-x

Post by car-x »

hananah wrote:E ovako, jedina osoba koja mi je dala koliko toliko odgovor na moje pitanje je Himera. Mene na ovoj temi ne interesuju vanjske stvari koje muskarce tjeraju na rat, nego me interesuje sta je to u mentalnom sklopu muskarca sto ga tjera da ratuje. Neki nisu shvatili poentu, ja pitam sta je to sto uopce muskarca tjera na nasilje u vidu rata. Ne pricam o tome ko napada ko brani, na ovoj temi me interesuje muskarceva potreba da uopce razmislja o ratu, da li da bi prouzrokovao rat da li da bi se branio. Interesuje me ono sto je u glavi pa muskarca tjera na rat?
mislim, pitanje ko pitanje i sva tema je poprilicno glupa.. sta muskarce tjera na rat.. od kleopatre preko marije bursac do zute fadile bilo je itekako i zena koje su ratovale i tjerale ili bile natjerane u rat..

sta to tjera muskarce (i zene) da jedu? sta ih to tjera da disu? sta ih tjera da idu u skolu? sta ih tjera da kupe auto?

elem, pravo glupa tema..

ako ne razumijes kako to hoda:
dobijes poziv, ako si vojno sposoban, da se dana tog i tog javis u tu i tu jedinicu.. ako se ne javis, pa jos zakasnis nekih sedam dana, dodje zeleni golf pred vrata, pitaju jesi ti taj i taj, kazes jesam, kazu oni podji s nama.. i vec si natjeran u rat..

tebe opet valjda ne interesuje ova formalno-pravna definicija potjere u rat, nego razlog zbog cega se ratovi vode..

wikipedia kaze:
"..Rat je sukob između relativno većih skupina ljudi i podrazumijeva nanošenje fizičke sile uz pomoć oružja.

Antonim za rat je mir, definisan kao stanje odsustva rata..."

a povoda za rat ima mali milion. zbog jedne lijepe zene (trojanski rat), zbog necijih ludackih ideja (WW2 kao i vecina ostalih ratova), borbe za opstanak (bosanski rat, palestinski rat, ..), iz imperijalistickih pobuda (usa-irak, irak-kuwait, rusija-cecenija), vjerski rat (bilo koji dzihad, krstaski pohodi), oslobodilacki rat, itd.. da ne idem dalje..

istorija je pokazala da je svejedno jel na vrhu vece skupine ljudi koja podrazumijeva nanosenje fizicke sile uz pomoc oruzja stoji zena ili muskarac..

svako od nas ko je na ovaj ili onaj nacin ucestvovo u proslom ratu, zna zasto je to bilo.. neko je iso dobrovoljno, neko je moro, neko je iso da prezivi, neko da spasi porodicu, neko da se osveti, neko da se spasi loseg drustva i tako u nedogled..

mislim, tema ti je pravo glupa.. jebi ga..
DonDavudes

Post by DonDavudes »

od rata vise mrzim samo pseudopacifistička preseravanja :oops:
hananah

Post by hananah »

Care tema ti je glupa jer je ne razumijes. Mene samo interesuje sta to u glavi muskarca tjera da ratuje. Sta razmislja pa uzme pusku. Uopceno, sta je to u glavi pa se on odazove tim povodima koje ti nabrajas. Fulio si odgovor.
Jaranuopancima

Post by Jaranuopancima »

hmmm tesko pitanje hano...

mozda i tu ego igra znacajnu ulogu ... ?

ne znam , neki zele pokazat svoju snagu, superiornost ,muskost....

pa se tako dokazuju na bojnom polju...

mozda ... nemam pojma...

pacifaista sam! :)
Qler

Post by Qler »

sta ga tjera, nafura se jedan da ubije drugog, ili ga nafura zenska, uglavnom sto bi ovaj drugi bio budala i podvio rep, pa se on brani!

nekako najjednostavnije receno!

Zamisli da su se na pocetku rata svi bosanci pokupili i rekli necemo mi da ratujemo, upalili TV pivu u ruku i pustili da ovi rade sta hoce?!?! Sta mislis bil' ti sad kucala po tastauri??

Eto sta nas tjera na rat, nagon za ocuvanjem svog i nagon za prezivljavanje, a boga mi i politicari, jer znas dobro "suplja je zakon za levate!"

8-)
novalic

Post by novalic »

car :
sta to tjera muskarce (i zene) da jedu? sta ih to tjera da disu? sta ih tjera da idu u skolu? sta ih tjera da kupe auto?

ti ovo poredis sa potrebama vodjenja rata...

po nekakvoj logici bi bilo da se ratuje.. iz jednostavnog reflexa ratovanja...

:-?
hary

Post by hary »

hananah wrote:Care tema ti je glupa jer je ne razumijes. Mene samo interesuje sta to u glavi muskarca tjera da ratuje. Sta razmislja pa uzme pusku. Uopceno, sta je to u glavi pa se on odazove tim povodima koje ti nabrajas. Fulio si odgovor.
Prvi rat je vjerovatno počeo kad je jedan majmun muškog spola iskopao buhu iz dlaka majmuna ženskog spola, koja je uzgred bila zauzeta jer je izlazila sa trećim majmunom muškog spola. I ovaj zadnji se pravo razljuti, toljagu u ruke, i opali...
Tako su počeli prvi ratovi...i, ustvari, to su pravi ratovi, a ovo danas je bezveze... :D
Patriotska_Liga_BiH

hananah wrote:Mene samo interesuje sta to u glavi muskarca tjera da ratuje. Sta razmislja pa uzme pusku. Uopceno, sta je to u glavi pa se on odazove tim povodima koje ti nabrajas. Fulio si odgovor.
e boze dragi ja tebe nikako ne kontam, ili ti ne citas nase postove pa pravis se glupa.
Post Reply