1% svake plate za poplave

Post Reply
Korisnikk

#26 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Korisnikk »

sokkia wrote:
Korisnikk wrote:Podrzavam da se 1% plate odbije ali samo budzetlijama. Licno poznajem vise njih, sve nehljeb do nehljeba. Treba im jednom citavu platu odbit i pokrice se se stete i za dvije naredne vremenske nepogode.
jašta, a onda ce tim fondom opet upravljati buđetlije ( bar nekoliko njih) i opet ode lova njima u đepove. :(
Onda uopste ne treba odbijati 1% plate jer ce u svakom slucaju biti budzetlija koji upravljaju tim fondom. Nece oni propustiti ovu priliku.
Objektivni navijac

#27 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Objektivni navijac »

Ni pfeninga/feninga lopovskoj vlasti :run:
sema911s

#28 Re: 1% svake plate za poplave

Post by sema911s »

iskreno evo nek meni prvom odbiju 10% do kraja zivota,.ali pod uslovom da ne ode bakiru,zlaji,radovanu i slicnim,.,

jer bake se voza helikopterom i smije se narodu koji izgubio sve, onaj se slika na nekom forumu,.,

ali i ako bude ista od ovoga a vec se uzima od plate i od registracije ali gdje su te pare,. zna vas bakir, radovan i zlaja gdje su
VjecitiStudent

#29 Re: 1% svake plate za poplave

Post by VjecitiStudent »

Korisnikk wrote:
sokkia wrote:
Korisnikk wrote:Podrzavam da se 1% plate odbije ali samo budzetlijama. Licno poznajem vise njih, sve nehljeb do nehljeba. Treba im jednom citavu platu odbit i pokrice se se stete i za dvije naredne vremenske nepogode.
jašta, a onda ce tim fondom opet upravljati buđetlije ( bar nekoliko njih) i opet ode lova njima u đepove. :(
Onda uopste ne treba odbijati 1% plate jer ce u svakom slucaju biti budzetlija koji upravljaju tim fondom. Nece oni propustiti ovu priliku.
Može sve, pod uslovom da ONI nikakve veze nemaju s tim.
REALISTA77

#30 Re: 1% svake plate za poplave

Post by REALISTA77 »

:thumbup: :bih:
Alfons Kauders

#31 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Alfons Kauders »

al ljudi moji pa mora NEKO to raditi

necemo valjda mi obicni gradjani hodati ulicama i oduzimati 1% od plata? il da mozda ne ocekujete da ce raja sama uplacivati... a-ha, kako da ne

da imaju mrvicu mozga vec bi danas najavili kresanje od 2-3% budzetskim korisnicima, pa onda skontali kako da se privatni sektor ukljuci
Man of steel

#32 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Man of steel »

U svakom slučaju država bi na sebe trebala preuzeti odgovornost organizovanja pomoći i to što hitnije dok je narod još voljan pomoći. Za par dana će već biti prilično kasno jer će se narod po običaju zabaviti o vlastitom jadu i nekim novim aktuelnostima.

Pod hitno bi na javnim emiterima trebalo organizovati jednu emisiju humanitarnog karaktera gdje bi gosti bili javne ličnosti, sportisti, glumci, intelektualci...sa jednim brojem žiro računa i telefonskim pozivima za sve mreže gdje bi narod mogao dati onoliko koliko može.

Državi, i ovakvoj vlasti se teško može vjerovati, ali opet im se u svakom slučaju može više vjerovati nego raznim privatnim humanitarnim organizacijama koji su od ljudske nesreće stvorili unosne biznise od kojih žive.

Od jutros sam već naletio na 4-5 raznih privatnih humanitarnih organizacija koji su tuđu nesreću dočekali kao kec na desetku ne bi li zaradili svoje proklete plate.
Last edited by Man of steel on 16/05/2014 12:55, edited 1 time in total.
sema911s

#33 Re: 1% svake plate za poplave

Post by sema911s »

najlakse im je da doesu na hitnoj sjednici da se od svih plata skine 1% otvore racun u nekoj banci i eto para nek porezna pratiu da li se uplacuje,.,

bar im je lahko zakon izglasat,. dignu ruku da se slazu i gotovo
Alfons Kauders

#34 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Alfons Kauders »

sema911s wrote:najlakse im je da doesu na hitnoj sjednici da se od svih plata skine 1% otvore racun u nekoj banci i eto para nek porezna pratiu da li se uplacuje,.,

najlakse skinuti u javnom sektoru... fino cijeli iznos ustede preusmjeriti na CK, CZ ili nekoga... transparentno, pare nece kontrolisati i cao...
sema911s

#35 Re: 1% svake plate za poplave

Post by sema911s »

Alfons Kauders wrote:
sema911s wrote:najlakse im je da doesu na hitnoj sjednici da se od svih plata skine 1% otvore racun u nekoj banci i eto para nek porezna pratiu da li se uplacuje,.,

najlakse skinuti u javnom sektoru... fino cijeli iznos ustede preusmjeriti na CK, CZ ili nekoga... transparentno, pare nece kontrolisati i cao...
ž

to je ali da mi je znati jednog politicara koji ce ovo predlozit koji ima damu da ovo pokusa,.
howdy

#36 Re: 1% svake plate za poplave

Post by howdy »

80% od plata parlamentarnim i budzetskim govedima. taman.
Drinski

#37 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Drinski »

Ma ne znam, ja sam skeptican da se od plata to skida, jer te umanjene plata bi primali i oni iz ugrozenih podrucja. Znaci, tip iz OLova, bez obzira gdje radi, i sada njemu treba smanjiti platu.
Glupost.
Mislim da bi bi bilo bolje rješenje da se drzava odrekne dijela poreza ka privatnom sektoru u firmama koje su potopljene ili da se prolongira, a svakako da se stanvnostvu koje ima kredite stavi moratorij na otplatu kredita.
neki

#38 Re: 1% svake plate za poplave

Post by neki »

sema911s wrote:
Alfons Kauders wrote:

ž

to je ali da mi je znati jednog politicara koji ce ovo predlozit koji ima damu da ovo pokusa,.
Koji ovo predlozi i ozbiljno se potrudi da to provede ima glas od mene, iako nisam imao namjeru izaci na izbore...
Drinski

#39 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Drinski »

Alfons Kauders wrote:al ljudi moji pa mora NEKO to raditi

necemo valjda mi obicni gradjani hodati ulicama i oduzimati 1% od plata? il da mozda ne ocekujete da ce raja sama uplacivati... a-ha, kako da ne

da imaju mrvicu mozga vec bi danas najavili kresanje od 2-3% budzetskim korisnicima, pa onda skontali kako da se privatni sektor ukljuci
skonto je Bahrija kako da se uključi privatni sektor, da se da 5% od plate, pa jel ko dao?
blue033

#40 Re: 1% svake plate za poplave

Post by blue033 »

Kome bi išle te pare. Znate li vi gdje živite. Prilikom isplata plate uplaćuju se parafiskalni nameti tipa, zaštita od el. nepogoda, vodna naknada.. , prilikom registracije se isto uplaćuje. Gdje su te pare????
Kad je bio požar ljudi gase kantama i vozilima starim po 50 godina, sad je poplava i takođe nemaju ništa. Sad treba od plate da dajem 1%, radije ću dati otkaz nego da dajem, jer te pare opet idu na neradnike, rodbinu, prijatelje, kumove, skupe limuzine i sl.
Prvo treba vidjeti gdje je potrošen novac skupljan desetljećima za te namjene, pa tek onda krenuti dalje.
agnostic_front

#41 Re: 1% svake plate za poplave

Post by agnostic_front »

howdy wrote:80% od plata parlamentarnim i budzetskim govedima. taman.
ili...sveeeeeeeeeee!
agnostic_front

#42 Re: 1% svake plate za poplave

Post by agnostic_front »

blue033 wrote:Kome bi išle te pare. Znate li vi gdje živite. Prilikom isplata plate uplaćuju se parafiskalni nameti tipa, zaštita od el. nepogoda, vodna naknada.. , prilikom registracije se isto uplaćuje. Gdje su te pare????
Kad je bio požar ljudi gase kantama i vozilima starim po 50 godina, sad je poplava i takođe nemaju ništa. Sad treba od plate da dajem 1%, radije ću dati otkaz nego da dajem, jer te pare opet idu na neradnike, rodbinu, prijatelje, kumove, skupe limuzine i sl.
Prvo treba vidjeti gdje je potrošen novac skupljan desetljećima za te namjene, pa tek onda krenuti dalje.

O ovome se radi. Nije problem, svi smo ljudi, dalo bi dosta ljudi i više od 1%, ali BiH je država sa najvećim nametima u Evropi, a ljudi koji plaćaju te poreze najmanje koristi od tog imaju u Evropi. Meni je nekako logično, da ako se plaćaju toliki porezi da bi ti ljudi koji plaćaju trebali imati neke koristi od toga?
Alfons Kauders

#43 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Alfons Kauders »

blue033 wrote:Kome bi išle te pare. Znate li vi gdje živite. Prilikom isplata plate uplaćuju se parafiskalni nameti tipa, zaštita od el. nepogoda, vodna naknada.. , prilikom registracije se isto uplaćuje. Gdje su te pare????
ne, ne znamo

mi smo imbecili, ti si pametan

a hajd skontaj koliko se prikupi svim tim silnim nametima i koliko je stete nacinjeno u protekla dva dana

jbg bukvalno se mijesaju milioni i milijarde
sarajlija80

#44 Re: 1% svake plate za poplave

Post by sarajlija80 »

da vidim toga ko ce mi od 550 KM odbiti i marke :evil: ,ima hvala bogu dosta lezihljebovica budzetlija koji idu preko milje pa bujrum od njih odbijajte.
Alfons Kauders

#45 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Alfons Kauders »

sarajlija80 wrote:da vidim toga ko ce mi od 550 KM odbiti i marke :evil: ,ima hvala bogu dosta lezihljebovica budzetlija koji idu preko milje pa bujrum od njih odbijajte.
upravo tako, ima se odakle zagrabiti, neka pocnu od javnog sektora... em je najlakse, em su najjace plate...
Bodkin

#46 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Bodkin »

neka se odbija po razredima. neka izuzmu prvih 400km. neka osnuju nezavisnu komisiju (mada jebote, svjestan sam ja gdje zivimo i da ne postoji nista nezavisno) i neka ta komisija upravlja zahtjevima. neka emituju drzavne obveznice za sanaciju stete.neka prodaju 10% voznog parka i uplate u fond. neka javna preduzeca uplate dio za sanaciju stete. neka se politacu odreknu dijela plate u iducih 6 mjeseci za sanaciju stete.
Adriatic

#47 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Adriatic »

Sjetimo se izdvajanja za Srebrenicu prije jedno 10-ak godina.
Svi smo davali određeni procenat od plate.
I gdje su te pare otišle?
strong69

#48 Re: 1% svake plate za poplave

Post by strong69 »

Prije svega, nemam nista protiv. Smatram da svakako imamo previsoke poreze i doprinose i reprogramom tih obaveza moze se dodati i odredeni procenat za elementarne nepogode a da se ukupne obaveze ne povecaju. Sto bi bilo prihvatljivo za svakoga jer svakako nemamo mnogo izbora.

S druge strane, vjerujem da znate da se placaju vodne naknade i posebne vodne naknade cija sredstva su se trebala koristiti za upravljanje vodama i zastitu od poplava.

Code: Select all

http://www.fmpvs.gov.ba/texts/189_32_s.pdf
sema911s

#49 Re: 1% svake plate za poplave

Post by sema911s »

Adriatic wrote:Sjetimo se izdvajanja za Srebrenicu prije jedno 10-ak godina.
Svi smo davali određeni procenat od plate.
I gdje su te pare otišle?

a8l
Drinski

#50 Re: 1% svake plate za poplave

Post by Drinski »

Alfons Kauders wrote:
ne, ne znamo

mi smo imbecili, ti si pametan

a hajd skontaj koliko se prikupi svim tim silnim nametima i koliko je stete nacinjeno u protekla dva dana

jbg bukvalno se mijesaju milioni i milijarde
ma tip je u pravu.
PItanje je jako jednostavno: gdje su pare?
U redu, nisu mogli kupiti 30 aviona/helikoptera/čamaca, ali koliko su kupili? Nisu mogli kupiti 500 motorola, ali koliko su kupili? Nisu mogli otvoriti 500 telef.linija, ali koliko su osigurali?
Post Reply