Mesic vs. Boro Paravac
- hary
#30 Re: Mesic vs. Boro Paravac
Ej, care, a da mu pošaljemo vidovitu Džemilu, pa da mu malo strave salije...možda tako dođe sebi...car-x wrote:ovom ahmed bosnicu, douglas adams i steven spilberg nisu ni do koljena.. zajedno..korky wrote: da, da samo nekoliko stotina tisuca - tj. SEDAM STOTINA TISUCA diplomatski obradjenih srba!!!
kako li ih meske preskoci???!!! Nikako mu nije jasno, а??
p.s. moro sam pretipkat i orginal poruku jer haman server ne podrzava citiranje cirilice..
- manijak1
Divi dei mi ovo pomaloАх, да , а ко су били бабо, дедо, даиџа, амиџа-несврстани.....??
-
korky
#33 Re: Mesic vs. Boro Paravac
car-x wrote: p.s. moro sam pretipkat i orginal poruku jer haman server ne podrzava citiranje cirilice..
-
Prenj
Nepouzdano pamcenje je u tebe prijatelju.kojsino wrote:A mnogo nas je i Stipe branio,
pogotovo kad je bio Drugi u Hrvata( Predsjednik Sabora Hrvatske),
u vrijeme Ahmica, Heliodroma i dugih pogroma u Hercegovini i srednjoj Bosni...a mogao je samo nije omao vremena...
Trba sve pamtiti !
Stipe se zbog hrvatske politike prema Bosni i razisao sa Franjom i HDZ-om, 1993.
-
Prenj
Stvarno se svaki put dobro potrudim da shvatim logiku kojom ti objasnjavas koaliranje SDA sa SDS-om i nikako mi ne ide.JBL wrote:valjda je Bakir doveo Paravca gdje jeste... a nikako Srbi koji redovno glasaju za cetnikePrenj wrote:Jos jedan dokaz vise koja fasisticka klika nam je zasjela za vrat.
Ali sto Bakir Izetbegovic kaze "Mora i SDA s nekim koalirati"
Ovaj put taj neko je u obliku Bore Paravca, cetnickog sina.
Uostalom...da to nije rekao Paravac rekao bi neki drugi iz "RS"
Paravac je valjda neka iznimku izmedju 10000000000000000000000000000 progresivnih u "RS". How yes no.
isti k.
p.s.: a da se Srbi glasaju za Zlatko....tako ce SDA morati saradjivati sa SDP a SDSa nece bit? Moze tako?
Jedino sto mi jeste jasno je da ti mislis da SDA mora biti zajedno sa SDS-om. Ali zasto, logican i razlozan odgovor jos nisam dobio.
A da skoknes malo do Centrale po misljenje?
- manijak1
Ma svi smo mi u nekim centralama a htjeli bismo da nismo, ponekad.A da skoknes malo do Centrale po misljenje?
- CROCOP
Sto su se braca uzbudila?!? Magarci, ne moze s vama covjek dalje od Romanije. Pa za vas bi Mesicevo ime trebalo bit sveto. Prvo bi ste se trebali poklonit pa onda izgovorit ime STIPE MESICA. Kad vas ovako slusam i citam, pogotovo neke kao gospodju psiohijatricu (vjerojatno je s Rasom sjedila u klupi) sinoc na BK TV koja se pita: "Pa zasto nekima smeta kad neko pokazuje 3 prsta?!" (Inace emisija je bila o incidentu na rukometnoj utakmici u ZG.) Ona se pita! Vjerojatno se i Korky i ekonomista i njima slicni to isto pitaju. Pa naravno da se pitaju kad njihovi pileci mozgovi (uz ispriku svim cestitim pilicima i ostaloj peradi) nisu u stanju pojmit, da je rat poceo zahvaljujuci njima, da su Paravac i njemu slicna spolovila napravila Ovcaru, Omarsku, Srebrenicu itd, itd. I da se sva ubojstva koja su pocinili Hrvati i Bosnjaci ni brojcano a ni zvjerski ne mogu porediti s onim sto su "braca" uradila. Neka, neka. Imaju zato oni svoj entitet, svoje Istocno Sarajevo, ali isto dodju malo osjetit gradski asfalt, miris grada. Dodju vidjet kako to ljudi izgledaju. Onda se vrate u svoju sumicu i onda prepricavaju ostalim sumarima kako je to u gradu lijepo i kako se ne moraju bojati. Ma nisu oni pobjegli u sume jer je njih bilo strah drugih nacionalista. Oni su se samo vratili na svoje. Sumi, drvecu, medvjedima i svom malom zivotinjskom carstvu. Jedino jos nisu rjesili kako izbjec ono silno zelenilo. A bome im je Romanija sva ozelenila. Valjda nece htjet nazad...???
-
korky
"Ja sam svoj zadatak ispunio-Jugoslavije vise nema!!! "CROCOP wrote:Jedini covjek koji je od pocetka sukoba na podrucju EX Yu bio ispravan 100% je Stipe Mesic. Jedini covjek koji je stao na stranu BiH kad se je Frenky T. odlucio umijesati, da bi na Stipu onda Frenkyjev rezim otvorio sezonu lova. I imao je dobrih problema.
(a vi, par "stotina tisuca" stradalih-oprostite....misija je misija...."kolaterala, boze moj"......)
Stipe
za raju Sti
za intimne prijatelje SSSSSSSSSSSSSS
-
BlingBling
jebem li mu majku u picku cetnicku kako me nervira!treba ga zapalit zajedno sa ostala dva clana jebenog predsjednistva!reptil jedan cetnicki!
- manijak1
takve kakvu su tebi slični htjeli - nikad nije ni bilo ."Ja sam svoj zadatak ispunio-Jugoslavije vise nema!!! "
Nekako ga paorski šiljiš
- Qler
slazem seBlingBling wrote:jebem li mu majku u picku cetnicku kako me nervira!treba ga zapalit zajedno sa ostala dva clana jebenog predsjednistva!reptil jedan cetnicki!
i samo da doddam
mislim da bi nam stipe bio 1000 puta bolji predsjednik nego ova trojca govnara, iako nema veze sa bih!
- CROCOP
#43 Re: Mesic vs. Boro Paravac
SEDAM STOTINA TISUCA, pa kako od tolikih bas Korky family da prezivi?!?
- manijak1
Ma kaki
ja najprije otmem od Mesića onu - zašto ne spomenu i blisku Srebrenicu.
Da je tako učinio ..........ti ne bi imao razlog da Haketaš
Da je tako učinio ..........ti ne bi imao razlog da Haketaš
-
Prenj
Evo ti vijesti iz 1994.kojsino wrote:Moj Prenj,
provjeri kod nekoga ozbiljnijeg , jos jednom kada je i zasto Mesic
otjeran i da li je to zbog BiH ?
Sebe radi !
RFE/RL Daily Report 06 APR, 1994
CALLS FOR EARLY ELECTIONS IN CROATIA. Die Presse reported on 5
April that demands for early elections are increasing in Croatia.
The latest political crisis began last month when leading liberals
within President Franjo Tudjman's ruling Croatian Democratic
Community (HDZ) as well as the opposition demanded that
hard-liners responsible for the disastrous war with the Muslims be
sacked. Upper house speaker and prominent liberal Josip Manolic,
who had long been at odds with Tudjman, called for the dismissal
of Defense Minister Gojko Susak. Instead, Tudjman stripped
Manolic, once his top intelligence officer, of his party jobs, but
Manolic has since managed to cling to the speaker's position. On 4
April Stipe Mesic, the speaker of the lower house, came to
Manolic's aid in an interview with Feral Tribune. Mesic said that
the moves against Manolic smacked of "crude bolshevism" and
Stalinism. He called for the removal of Susak and others
responsible for a Bosnian policy that included running
concentration camps.
-
JBL
A da skoknes malo do Centrale po misljenje?[/quote]
Tebi fakat treba crtati... hajmo polako.
SRBI GLASAJU ZA CETNIKE -> CETNIK DODJE NA VLAST -> XYZ NA VLASTI PORED TOG CETNIKA MORA SARADJIVATI SA CETNIKOM
Kad Srbi kao svog predstavniku izabero Himzu Polovinu hebeni SDA sigurno nece traziti henenog Paravca za saradnju? Kontas? SDA (ili XYZ stranka) mora imati relevantnog "partnera" jer inace sve skupa nema smisla zar ne? Ili ti to nije jasno? Mislis da bi Srbi prihvatili da njihove interese zastupa SDP?
Tebi fakat treba crtati... hajmo polako.
SRBI GLASAJU ZA CETNIKE -> CETNIK DODJE NA VLAST -> XYZ NA VLASTI PORED TOG CETNIKA MORA SARADJIVATI SA CETNIKOM
Kad Srbi kao svog predstavniku izabero Himzu Polovinu hebeni SDA sigurno nece traziti henenog Paravca za saradnju? Kontas? SDA (ili XYZ stranka) mora imati relevantnog "partnera" jer inace sve skupa nema smisla zar ne? Ili ti to nije jasno? Mislis da bi Srbi prihvatili da njihove interese zastupa SDP?
-
gavrilo
slazem se da je srebrenici ucinjen veliki zlocin, koga se svaki srbin treba da stidi. samo srebrenica nema nista sa ovim memorialom. radi se o holokaustu za vrijem drugo svjetskog rata.
mesica treba cak da bude stid sto koristi srebrenicu za svoje neljudske izgovore, to jest poricanje zlocina. razmislite malo, zar zaista mislite da je hrvatima i mesicu zao nastradalih bosnjaka?

mesica treba cak da bude stid sto koristi srebrenicu za svoje neljudske izgovore, to jest poricanje zlocina. razmislite malo, zar zaista mislite da je hrvatima i mesicu zao nastradalih bosnjaka?
-
Prenj
Prijatelju, ponovi malo principe parlamentarnog sistema.JBL wrote:Tebi fakat treba crtati... hajmo polako.Prenj wrote:A da skoknes malo do Centrale po misljenje?
Politicke partije dolaze na vlast tek kada skupe dovoljno glasova za odgovarajucu parlamentarnu vecinu.
Nije SDA bila na vlasti pa priglila htjela-ne-htjela SDS, vec su vlast formirali ZAJEDNO.