kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

NIN

#26 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by NIN »

punta wrote:poređenje sveti knjiga sa nekim bezveznim...
...fali ti H, a pogodi gdje!?

:lol:
drunken tiger

#27 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by drunken tiger »

Al što ima fanatičnih fanova to je nevjerovatno!! Spremni i da biju :D
Danguba

#28 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by Danguba »

NIN wrote:
punta wrote:poređenje sveti knjiga sa nekim bezveznim...
...fali ti H, a pogodi gdje!?

:lol:
njemu ne fali... :D

znaci, odtle vjetar duHa... :lol:
Better Man

#29 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by Better Man »

I ptice na grani znaju da je Dino Merlin jedna nula od čovjeka, koji se savija kako vjetar puše, čovjek koji bi preko mrtvih bio spreman gaziti za novac. Mirza Hajrić je jedan od najkorumpiranijih ljudi i jedan obični kriminalac, koji bi za sve kriminalne radnje u Ambasadi u BiH u Londonu koje je uradio trebao završiti na par doživotnih robija. Harija, također velikog egoistu i tersa, kao i Švrakića i Pecikozu ne treba komentirati, jer sve su to ljudi gladni para. Pogledao sam ovaj interviju sa Pecikozom i čovjek ništa nije slagao, samo ima i on svojih mušica.
Havatar

#30 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by Havatar »

Better Man wrote:I ptice na grani znaju da je Dino Merlin jedna nula od čovjeka, koji se savija kako vjetar puše, čovjek koji bi preko mrtvih bio spreman gaziti za novac. Mirza Hajrić je jedan od najkorumpiranijih ljudi i jedan obični kriminalac, koji bi za sve kriminalne radnje u Ambasadi u BiH u Londonu koje je uradio trebao završiti na par doživotnih robija. Harija, također velikog egoistu i tersa, kao i Švrakića i Pecikozu ne treba komentirati, jer sve su to ljudi gladni para. Pogledao sam ovaj interviju sa Pecikozom i čovjek ništa nije slagao, samo ima i on svojih mušica.
Otkud to da je spreman preko mrtvih gaziti da bni dosao do para ako je sve pare stekao svojim radom :?
XXS

#31 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by XXS »

punta wrote:poređenje sveti knjiga sa nekim bezveznim muzickim statutom
na snimku se sve cuje .......
Dino je dronjak i ne pada mi na pamet da gubim vrijeme na njegov lik i djelo.

Sa druge strane, puno sam vise alergican na ove novokomponovane 'udbase-inkvizitore' koji imaju potrebu da brane 'cast' 'svetih knjiga' mimo postojecih institucija koje su zaduzene za to.

Na kraju, krajeva, koji to musliman smatra bibliju svetom knjigom i koji to krscanin smatra kuran svetom knjigom?
Da ne spominjem sve ostale koji ni u jednoj ne vide nista sveto.
padaodozdo

#32 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by padaodozdo »

Nabodi ih Dinooo
Golum

#33 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by Golum »

XXS wrote:
punta wrote:poređenje sveti knjiga sa nekim bezveznim muzickim statutom
na snimku se sve cuje .......
Na kraju, krajeva, koji to musliman smatra bibliju svetom knjigom i koji to krscanin smatra kuran svetom knjigom?
Da ne spominjem sve ostale koji ni u jednoj ne vide nista sveto.

svaki musliman smatra bibliju svetom knjigom, predobri moj, Tevrat, Zebul, Indzil... :kiss:
XXS

#34 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by XXS »

Golum wrote: svaki musliman smatra bibliju svetom knjigom, predobri moj, Tevrat, Zebul, Indzil... :kiss:
Postujem licno misljenje ali generalne islamske teorije tvrde da je biblija prepravljana ljudskom rukom i da se ne moze smatrati kao autenticna bozija objava.

Osim ako ti, kao Musliman, ne porices da je Isus boziji sin sto bi potvrdilo tvoju tvrdnju.
Golum

#35 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by Golum »

XXS wrote:
Golum wrote: svaki musliman smatra bibliju svetom knjigom, predobri moj, Tevrat, Zebul, Indzil... :kiss:
Postujem licno misljenje ali generalne islamske teorije tvrde da je biblija prepravljana ljudskom rukom i da se ne moze smatrati kao autenticna bozija objava.

Osim ako ti, kao Musliman, ne porices da je Isus boziji sin sto bi potvrdilo tvoju tvrdnju.

svaki kenjac moze imati misljenje, cak i teoretisati, neki se usudjuju cak i tvrditi svasta, kao da su bas oni drzali svijecu kad se nesto pisalo, prepravljalo, brisalo...
kenjanje kao i obicno kada autoriteti cucnu pa pocnu misliti

muslimani moraju da slijede uputu knjige a knjiga upucuje i na prethodne knjige Tevrat, Zebul, Indzil, govori o mnogobrojnim prorocima od Adama i Eve do posljednjeg poslanika Muhameda i cim se npr. zanijece Isus, Mojsije ili bilo koji u nizu, pod hitno obaviti pokajanje, tako nekako...

to je fakat od kojeg nema odstupanja ni sekundice ako se drzi tog muslimanskog koda

mene sto se tice, niti ja poricem, pogotovu ne priznajem, a, gluho bilo, kako bih ja mogao nesto da tvrdim, ovakav mahnit kakav jesam, sumnjam cak i da kuckam ove budalestine

i, otkud ta tvrdnja da sam Musliman, da nisi ti Bog licno, ili njegova ubleha dino Merlin :kiss:
XXS

#36 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by XXS »

Golum wrote: i, otkud ta tvrdnja da sam Musliman, da nisi ti Bog licno, ili njegova ubleha dino Merlin :kiss:
Izlazimo iz okvira zadane teme tako da ovu diskusiju mozemo nastaviti na religiskom podforumu.
Ako otvoris temu, nemam nista protiv da se ukljucim u diskusiju.

Sa druge strane, nije mi obicaj i praksa da forumske diskutante lebelujem bez razloga ali, s obzirom, da si uzeo za pravo da odgovoris u ime svih Muslimana:
"
svaki musliman smatra bibliju svetom knjigom
"
...logicno je bilo da predpostavim da se i ti identifikujes kao dio te skupine.
Izvinjavam se ako sam pogrjesio.
ultima_palabra

#37 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by ultima_palabra »

julisiz es grant wrote:Najvljuje li novi Halbum?
Prije 10 godina, baš u ovo vrijeme izašao mu je "Burek" (ili bolje "Pita od govana"). Kad se sjetim koje je to silovanje ušiju, očiju i mozga bilo. Nisi mogao otvoriti novine ni upaliti TV a da se ne ukaže Hadžija sa svojim kvazi-filozofskim tumačenjima vlastitog djela, dok mu kupljeni novinari ližu jajca.
Uh, ne ponovilo se... sreća sad postoji flat internet, digitalna tv, torrenti, mnogo sam spremniji za takvu vrstu nepogode nego što sam tad bio.
azea

#38 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by azea »

Dino krade melodije i ljevo i desno, da smije krao bi i tekstove...ali na stranu to sto je on kao muzicar jedna irelevantna pojava bez kapi orginalnosti,mene interesuje kako se to mogu kuran i biblija uvrjedit - pa jebo te to su knjige, zar mozes knjigu uvrjedit ?? Zamisli neko ti dodje i kaze "uvrjedio sam Most na Drini", nema smisla zar ne...
Big Ang

#39 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by Big Ang »

Otkad ja govorim da on ne valja pet para. Al niko mene ne sluša :eh:
kritichar

#40 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by kritichar »

kiša pada, poplavilo sve, nema se šta raditi, ubi dosada i ležim ti ja tako potrbuške i sinu mi ideja, odoh ja pljuvat nekoga...

tipični dan jednog prosječnog Bosanca
julisiz es grant

#41 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by julisiz es grant »

ultima_palabra wrote:
julisiz es grant wrote:Najvljuje li novi Halbum?
Prije 10 godina, baš u ovo vrijeme izašao mu je "Burek" (ili bolje "Pita od govana"). Kad se sjetim koje je to silovanje ušiju, očiju i mozga bilo. Nisi mogao otvoriti novine ni upaliti TV a da se ne ukaže Hadžija sa svojim kvazi-filozofskim tumačenjima vlastitog djela, dok mu kupljeni novinari ližu jajca.
Uh, ne ponovilo se... sreća sad postoji flat internet, digitalna tv, torrenti, mnogo sam spremniji za takvu vrstu nepogode nego što sam tad bio.
Upravo tako. Već je kod narednog albuma, koji je izašao 2008, informatička i tehnološka situacija bila znatno drugačija, pa su navedene blagodati i meni pomogle da već tada sav "hype" oko tog uratka prođe prilično nezapaženo pored mene (osim što sam pratio urnebesnu temu jadnog Neelixa, koji je na kraju svojom forumskom glavom platio nepristajanje na kompromise kada je stav protiv Merlina u pitanju).
dabarizmabra

#42 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by dabarizmabra »

Je li neko primjetio kako Merlina nikako nema na Hayatu :D vec godinama.

Ima nesto u toj prici oko sukoba njega i Svrakica.

Inace, smatram ga solidnim autorom pop-pjesama, sarajevskog duha '80-ih godina. Tu je trebao i stati.

Pogubio se kada je krenuo u elaboriranje filozofije u svojim pjesmama, jer on nije niti ce biti Johnny Stulic, ali imam osjecaj da ima zestok kompleks i da tezi da ga ljudi smatraju nekim intelektualcem, iako od skole ima jedva srednju :-D

Za ekspanziju njegove karijere, zasluzni su rat i malo srece, jer su se multietnicki bandovi iz SA, rasuli po svjetu i regionu, a da niko ne zamjeri, bosnjacki korpus spao na nekoliko prijeratnih autora, pa se dao u pisanje hvalospjeva Aliji i udaranju u nacionalnu zicu, a kazu da prije rata nije bio takav.

Od covjeka sklonog boemskom zivotu, rakijanju po sarajevskim kafanama, postaje turbo-vjernik, iz repertoara se izbacuju Duhovi konjaka, Jutro u Splitu, Svjetla Zagreba, nigdje ne spominje da je napisao pjesmu o imenu koje se zna a ne spominje (Cecin Beograd), u tekstove ulaze Halime, Jusuf iz Misira i eto jednog autora za nova vremena nacionalnog buđenja.

Kao dijete, volio sam pjesme Merlina, mislim da su mu dobri prva dva-tri albuma i da je to bio zdravi BH pop zvuk, a pogubio se kad je krenuo pratiti svjetske trendove produkcije.

O njegovom pravu da brani autorska prava, suvisno je trositi rijeci. Mada postujem kad neko napravi obradu, kada osjeti damar i emociju neke pjeseme, te je pozeli iznijeti na drugi nacin (ima na forumu tema-obrade bolje od originala), ali treba biti iskren u tome, kako to radi npr. Stulic, koji obradjuje sevdalinke, svjetske standarde.

Od ljudi koji su saradjivali sa Merlinom, cuo sam da nije bas kakav covjek, relativno je posten u isplatama svojim saradnicima, ali da ima crtu skrtosti...
ultima_palabra

#43 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by ultima_palabra »

dabarizmabra wrote:Je li neko primjetio kako Merlina nikako nema na Hayatu :D vec godinama.

Ima nesto u toj prici oko sukoba njega i Svrakica.

Inace, smatram ga solidnim autorom pop-pjesama, sarajevskog duha '80-ih godina. Tu je trebao i stati.

Pogubio se kada je krenuo u elaboriranje filozofije u svojim pjesmama, jer on nije niti ce biti Johnny Stulic, ali imam osjecaj da ima zestok kompleks i da tezi da ga ljudi smatraju nekim intelektualcem, iako od skole ima jedva srednju :-D

Za ekspanziju njegove karijere, zasluzni su rat i malo srece, jer su se multietnicki bandovi iz SA, rasuli po svjetu i regionu, a da niko ne zamjeri, bosnjacki korpus spao na nekoliko prijeratnih autora, pa se dao u pisanje hvalospjeva Aliji i udaranju u nacionalnu zicu, a kazu da prije rata nije bio takav.

Od covjeka sklonog boemskom zivotu, rakijanju po sarajevskim kafanama, postaje turbo-vjernik, iz repertoara se izbacuju Duhovi konjaka, Jutro u Splitu, Svjetla Zagreba, nigdje ne spominje da je napisao pjesmu o imenu koje se zna a ne spominje (Cecin Beograd), u tekstove ulaze Halime, Jusuf iz Misira i eto jednog autora za nova vremena nacionalnog buđenja.

Kao dijete, volio sam pjesme Merlina, mislim da su mu dobri prva dva-tri albuma i da je to bio zdravi BH pop zvuk, a pogubio se kad je krenuo pratiti svjetske trendove produkcije.

O njegovom pravu da brani autorska prava, suvisno je trositi rijeci. Mada postujem kad neko napravi obradu, kada osjeti damar i emociju neke pjeseme, te je pozeli iznijeti na drugi nacin (ima na forumu tema-obrade bolje od originala), ali treba biti iskren u tome, kako to radi npr. Stulic, koji obradjuje sevdalinke, svjetske standarde.

Od ljudi koji su saradjivali sa Merlinom, cuo sam da nije bas kakav covjek, relativno je posten u isplatama svojim saradnicima, ali da ima crtu skrtosti...
:thumbup:
Big Ang

#44 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by Big Ang »

Kao dijete, volio sam pjesme Merlina, mislim da su mu dobri prva dva-tri albuma i da je to bio zdravi BH pop zvuk
potpis
JThomas

#45 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by JThomas »

to je čovjek koji bi da nas vanzemaljci osvoje tvrdio da je on oduvijek bio za vanzemaljce i da ni alija iz pjesme ustvari nije baš zemaljskog porijekla.

tako da ne treba čuditi prilagodba novom svjetonazoru...
braca

#46 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by braca »

Edin H. wrote:
Država wrote:Meni je najjače što se Merlin lafo bori za zaštitu autorskih prava... :lol: :lol: :lol:

To bi bilo kao da su rahmetli Hajri Hastoru (onaj što je prodao Vijećnicu) dali da upravlja državnim nekretninama u Sarajevu... :lol: :lol: :lol:

:sax: :sax: :sax:
Mislim da nije u redu praviti sale s poduzetnickim kvalitetima Hajre Haustora :izet: , koji su bili nesumnjivi.

Sto se Dine tice, on je barem u tom poslu.

Ali otkud Mirza Hajric u toj prici :-)
Frajer kome je Ekonomski fakultet ocigledno bio pretezak, sviruckao, zavrsio Visu komercijalnu, ispalio se u London da se okusa u izazovnoj karijeri raznosaca pica i ostalih djakonija, tokom rata se motao u nekoj pretachi ambasade koju je vodio Palestinac. Onda pred kraj rata, se volsebno cijenjeni raznosac pica ispali za Sarajevo za Alijinog savjetnika :bih: , bilo je navodno i prituzbi ljudi kojima je nosio novac :-) iz Engleske. Poslije drito u Svjetsku banku, gdje je uz'o lopatom.

A sad kao Dinin haver :-)
Evo citam, pa nesto ba ne kontam: taj neki Mirza Hajric zavrsio Visu komercijalnu - pa pravo u Svjetsku banku u Washington, pa onda nesposoban, pa opet u Svjetsku banku u Washington, sumnjam da ga je Alija mogao ubaciti u Svjetsku banku, mozda u USAID u Sarajevu, ali bas u Svjetsku banku pa tako deset godina, nesto mi tu ne stima u teoriji o zavrsenoj skoli i hipotetickoj nesposobnosti. Bice prije da nama NIKO ne valja, pa bio on Dino Merlin ili pomenuti Mirza Hajric, a Pecikoza nam je dobar, taj koji kaze da sta fali sto bi jedan dokazani cetnik sa kokardom na subari i koji kaze da je cetnik i koji hebe sve hrvatsko i muslimansko (op.a. Bora Corba) imao koncert u Sarajevu, kao mi smo otvoren grad...e...bio sam mu se napsovao svega i svacega (Fahrudinu Pecikozi), ali sam sve to deletirao uz samo jedan komentar, a to je da nije ni cudo sto Muslimane zovu - Balije! Ili - balije. On je divan primjer zasto je to tako.
Država

#47 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by Država »

Dinu Merlina su najbolje opisali ratni nadrealisti. Znam, mudrac Dino je mislio da ćemo mu zaboraviti bijeg iz opkoljenog Sarajeva, pa je napisao (samo riječi) "Gdje si bio ti kad je bilo najteže". Naravno, ukrao je muziku, a ja ga još pitam gdje to bio on kad je bilo najteže.

Mali podsjetnik:

Pogledati od 43:17.

Pjesma počinje:

Možda nisam treb'o zdušit',
Al' u logistici korisniji sam ja,
Noću sanjam svoju Bosnu,
Zaboravit' će me publika.

Snimio sam spot na HTV,
O mojoj dragoj HiB.

Noću sanjam svoju Bosnu,
Punu zlatnih ploča sobu...

Izvođač se nadrealno zove "Nino Gremlin"... :lol: :lol: :lol:
Danguba

#48 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by Danguba »

braca wrote:
Evo citam, pa nesto ba ne kontam: taj neki Mirza Hajric zavrsio Visu komercijalnu - pa pravo u Svjetsku banku u Washington, pa onda nesposoban, pa opet u Svjetsku banku u Washington, sumnjam da ga je Alija mogao ubaciti u Svjetsku banku, mozda u USAID u Sarajevu, ali bas u Svjetsku banku pa tako deset godina, nesto mi tu ne stima u teoriji o zavrsenoj skoli i hipotetickoj nesposobnosti. Bice prije da nama NIKO ne valja, pa bio on Dino Merlin ili pomenuti Mirza Hajric, a Pecikoza nam je dobar, taj koji kaze da sta fali sto bi jedan dokazani cetnik sa kokardom na subari i koji kaze da je cetnik i koji hebe sve hrvatsko i muslimansko (op.a. Bora Corba) imao koncert u Sarajevu, kao mi smo otvoren grad...e...bio sam mu se napsovao svega i svacega (Fahrudinu Pecikozi), ali sam sve to deletirao uz samo jedan komentar, a to je da nije ni cudo sto Muslimane zovu - Balije! Ili - balije. On je divan primjer zasto je to tako.
:thumbup:

univerzalna poenta skoro na svakoj temi... :roll:
Big Ang

#49 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by Big Ang »

Ali zasto ga toliko branite????!!!!!
Danguba

#50 Re: kakav je dino merlin + vrijeđa kuran bibliju itd

Post by Danguba »

Big Ang wrote:Ali zasto ga toliko branite????!!!!!
...stvarno ne shvatam vas koji ga pljujete.

Hocete ga slusati ili ne, to je individualna stvar ALI smo mi takvog mentaliteta ''sve sto mi se ne svidja trebam nametnuti i drugima i obrnuto''.
Kako je dosao do para, gdje je pravio koncerte, skim se druzi, sta jede a sta ne...? Opet univerzalna pitanja koja mozemo postaviti bilo kome pa i Hariju Varesanovicu i na kraju '' i Hare shupak''...ima li iko da nije. Po ovoj mahali, tesko.

Haj mi ti nabroj koga slusas pa da znam s 'kim razgovaram.
Post Reply