Ti k'o kakav beskičmenjak, savijaš leđa i podvijaš rep, umjesto da digneš glavu i boriš seO'zone wrote:Ako hoćeš sebi posao u javnoj upravi bez ove ofiraže il' se učlani u pratiju ili nađi štelu mimo toga.dragonz wrote: I nikako mi nije jasno je li se ovi što namještaju konkurse i izmišljaju radna mjesta ikada zapitali da li je njihova plata HALAL ili HARAM zarađena.
Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo
- akcid
#26 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo
-
mefistofilis
#27 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo
jebi ga, kad bi digao glavu i poceo se boriti valjalo bi mu se tuci sa strucnjacima okupljenim na temi PROTESTI-aktuelnosti
- O'zone
- Globalni moderator
#28 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo
Haj ne pišti džabe probi uši.akcid wrote:Ti k'o kakav beskičmenjak, savijaš leđa i podvijaš rep, umjesto da digneš glavu i boriš seO'zone wrote:Ako hoćeš sebi posao u javnoj upravi bez ove ofiraže il' se učlani u pratiju ili nađi štelu mimo toga.dragonz wrote: I nikako mi nije jasno je li se ovi što namještaju konkurse i izmišljaju radna mjesta ikada zapitali da li je njihova plata HALAL ili HARAM zarađena.![]()
Eto digni glavu i bori se jedino što ćeš dobiti je k.... među oči.
Ono što želimo je jedno ono što je realnost je drugo.
- mirsek
#29 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo
Uostalom, one NE MOGU dobiti posao ako nemaju VSS a on se trazi na konkursu.
Jedino ako su radile sa SSS pa u medjuvremenu zavrsile fax u kiseljaku ili travniku onda im se moze steliti ovaj posao.
I na kraju svaki poslodavac, nazalost, ima diskreciono pravo da izabere nekog od kandidata po svojoj licnoj preferenciji makar on ne bio najbolji na usmenom strucnom.
Tako da ako ispunjavaju onaj prvi uslov, i ako su prosle pismeni dio strucnog ispita zakonski im ne moze niko nista.
Ne znam samo sto se ovo ne rjesava internim konkursom ako nisu nove pozicije u pitanju.
Jedino ako su radile sa SSS pa u medjuvremenu zavrsile fax u kiseljaku ili travniku onda im se moze steliti ovaj posao.
I na kraju svaki poslodavac, nazalost, ima diskreciono pravo da izabere nekog od kandidata po svojoj licnoj preferenciji makar on ne bio najbolji na usmenom strucnom.
Tako da ako ispunjavaju onaj prvi uslov, i ako su prosle pismeni dio strucnog ispita zakonski im ne moze niko nista.
Ne znam samo sto se ovo ne rjesava internim konkursom ako nisu nove pozicije u pitanju.
- WildRedRose
#30 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo
Citam temu i ne mogu da vjerujem. Najlakse je tako ocrniti ljude.
odmah da kazem da poznajem gospodju Almu Šipilovic, i da je sve sto je pokretac teme napisao, napisao pogresno. Jadan smo mi narod kada crnimo postene ljude, a pored kriminalaca smo manji od makova zrna.
MOje pitanje pokretacu teme: Kad si tako lijepo informisan, zasto ne izneses silne podatke o nacelniku Hadzibajricu? Otkako je presao u SBB , otpusta radnike koji tu rade vec min 20 godina, otpusta majke sehidske djece, a dovodi sve do jednog sandzakliju da rade za njega ?? Jadni ljudi, kojih je danas malo, koji znaju da rade svoj posao, prisilno odlaze (citaj bukvalno su otjerani) i to dok im fali par godina da 'zasluze' penziju.. ?? !! To nije za novina ? To je ok , pa i ti hrlis da radis za njega ?
spominjes haram i halal, a ne razmisljas jel tebi grijeh sto ovako prljas imena ovih zena ?
provjereno znam da Alma Sipilovic ima vss.
Zena se bori godinama da zadrzi svoje radno mjesto u kojem je i vise nego dobra, ali eto ocito smeta gospodinu Hadzibajricu kao i preostali radnici koji icemu valjaju, da bi doveo svoje, koji ce sakrivati njegove mutne i prljave poslove.
Samo da naglasim, Alma mi nije nista , ne radim u toj opstini, nemam koristi od ovog posta, samo iznosim 100% tacne informacije. zasto ? jer ne mogu da vjerujem koliko su ljudi spremni da vire u tudje dvoriste i prljaju ga, a ne zapitaju se da li je njihovo cisto. Sramota.
odmah da kazem da poznajem gospodju Almu Šipilovic, i da je sve sto je pokretac teme napisao, napisao pogresno. Jadan smo mi narod kada crnimo postene ljude, a pored kriminalaca smo manji od makova zrna.
MOje pitanje pokretacu teme: Kad si tako lijepo informisan, zasto ne izneses silne podatke o nacelniku Hadzibajricu? Otkako je presao u SBB , otpusta radnike koji tu rade vec min 20 godina, otpusta majke sehidske djece, a dovodi sve do jednog sandzakliju da rade za njega ?? Jadni ljudi, kojih je danas malo, koji znaju da rade svoj posao, prisilno odlaze (citaj bukvalno su otjerani) i to dok im fali par godina da 'zasluze' penziju.. ?? !! To nije za novina ? To je ok , pa i ti hrlis da radis za njega ?
spominjes haram i halal, a ne razmisljas jel tebi grijeh sto ovako prljas imena ovih zena ?
Zena se bori godinama da zadrzi svoje radno mjesto u kojem je i vise nego dobra, ali eto ocito smeta gospodinu Hadzibajricu kao i preostali radnici koji icemu valjaju, da bi doveo svoje, koji ce sakrivati njegove mutne i prljave poslove.
Samo da naglasim, Alma mi nije nista , ne radim u toj opstini, nemam koristi od ovog posta, samo iznosim 100% tacne informacije. zasto ? jer ne mogu da vjerujem koliko su ljudi spremni da vire u tudje dvoriste i prljaju ga, a ne zapitaju se da li je njihovo cisto. Sramota.
-
RahatHurmašica
#31 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo
nije to šefe tuđe dvorište, nego naše. Općina nije tvoja ni almina ćaćevina.WildRedRose wrote:Citam temu i ne mogu da vjerujem. Najlakse je tako ocrniti ljude.
- Better Man
#32 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo
Ove tri za koje je naštiman konkurs su 100% kupile diplome u Travniku, KIseljaku, Laktašima, Sokolcu ili u nekoj drugoj selendri gdje postoji neki divlji Fakultet. I očito im je priča kako su ih na Univerzitetu u Sarajevu maltretirali, pa nisu mogle da završe i otišle na ove divlje fakultete. Da imaju mozga i da su pametner,a ne podobne, završile bi fakultet na vrijeme. Ima li iko u ovoj državi da ukine ove divlje fakultete i poništi sve izdate diplome. Ovo je zrelo da se pošalje inspekcija i da se konačno pokrene odgovornost ne samo organa koji je traže od ADSFBiH da raspiše konkurs, već i same Agencije i njenih uposlenika.
- akcid
#33 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo
Imaš li kakav link na propis koji određuje ovo tvoje diskreciono pravo, naročito kod zapošljavanja u javnoj upravi?mirsek wrote:...I na kraju svaki poslodavac, nazalost, ima diskreciono pravo da izabere nekog od kandidata po svojoj licnoj preferenciji makar on ne bio najbolji na usmenom strucnom.
Tako da ako ispunjavaju onaj prvi uslov, i ako su prosle pismeni dio strucnog ispita zakonski im ne moze niko nista...
-
HM 2011
#34 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo
Nema niti ga može imati - jednakost u mogućnostima i tretmanu....
Čovjek valjda misllio na privatno poduzetništvo....
Čovjek valjda misllio na privatno poduzetništvo....
- mirsek
#35 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo
Potrazit cu, ovo mi je jednom rekao prijatelj, koji visi po javnim konkursima i magistar je prava.akcid wrote:Imaš li kakav link na propis koji određuje ovo tvoje diskreciono pravo, naročito kod zapošljavanja u javnoj upravi?mirsek wrote:...I na kraju svaki poslodavac, nazalost, ima diskreciono pravo da izabere nekog od kandidata po svojoj licnoj preferenciji makar on ne bio najbolji na usmenom strucnom.
Tako da ako ispunjavaju onaj prvi uslov, i ako su prosle pismeni dio strucnog ispita zakonski im ne moze niko nista...
I ja sam se iznenadio kad mi je ovo rekao jer mi je logicki da posao dobije kandidat sa najboljom ocjenom.
I da. Po tom njegovom ovo vazi i za opstine jer je i on konkurisao za neke opstinske konkurse.
Last edited by mirsek on 14/05/2014 00:21, edited 1 time in total.
-
splinter
#36 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo
Kako pompezan i ispolitizovan naslov.Totalna besmislica. Koliko znam zadnjih 20 godina ispravna terminologija u FBIH je Općina a ne opština pa kao neko ko se prijavljuje na to radno mjesto mogao bi biti barem toliko upućen, a eventualni problemi koji se mogu javiti su više do ADS a ne poslodovca, tako je propisano.
I sam sam bio učesnik na nekoliko konkursa gdje su uposleni isto bili prijavljeni,(jer jedini način da recimo sa SSS pređeš na poziciju VSS je preko konkursa koji opet ide preko ADS) i ispušio.
I sam sam bio učesnik na nekoliko konkursa gdje su uposleni isto bili prijavljeni,(jer jedini način da recimo sa SSS pređeš na poziciju VSS je preko konkursa koji opet ide preko ADS) i ispušio.
- Cherry-Cherry
#37 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo
Ne mora biti primljen prvi sa liste, znači onaj sa najviše bodova. Rukovodioc organa uprave bira koga hoće sa liste uspješnih. To je 100 % .
Realno, zašto bi primio nekog drugog, ako već ima svog zaposlenika, koji zadovoljava kriterije za to radno mjesto ?
Realno, zašto bi primio nekog drugog, ako već ima svog zaposlenika, koji zadovoljava kriterije za to radno mjesto ?
- akcid
#38 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo
Koje kriterije koristi prilikom takvog biranja?Cherry-Cherry wrote:Ne mora biti primljen prvi sa liste, znači onaj sa najviše bodova. Rukovodioc organa uprave bira koga hoće sa liste uspješnih. To je 100 % .
Realno, ova naša korupcija je gora društvena bolest nego kuga iz 14. vijekaRealno, zašto bi primio nekog drugog, ako već ima svog zaposlenika, koji zadovoljava kriterije za to radno mjesto ?
- Ridjobrki
#39 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo
Mislim da ima pravo birati između pet prvoplasiranih, koliko se ja u ove stvari razumijem. U principu je ovo skroz ok, daje neku mogućnost izbora saradnika rukovodiocu koja je stvarno neophodna. U principu, velim, dobijaš šansu da odabereš nekog ko te se po nekom osnovu dojmio bez obzira koji to osnov bio.Cherry-Cherry wrote:Ne mora biti primljen prvi sa liste, znači onaj sa najviše bodova. Rukovodioc organa uprave bira koga hoće sa liste uspješnih. To je 100 % .
Po meni je potpuno ok da neko izabere nekog ko mu se doima kao osoba prijatne naravi, štajaznam, da uzme nepušača - ma da ga po čehri odabere meni je to legitimno dok god su MINIMALNI eliminatorni uvjeti ispoštovani. Ja po nečijoj faci odmah vidim da ne bih radio sa tom osobom. Da sam načelnik općine uvijek bih inzistirao na tom pravu i koristio ga. Naslijediš uhljebljene međede koji su zaštićeni k'o bjeloglavi supovi i nemaš mogućnost da ih se riješiš u prvih par godina mandata a još ove nove što ti dolaze bira neka komisija na osnovu nekih suhih bodova.
Jako je nezahvalno biti načelnik općine u BiH... I onda i taj načelnik neko pravilo koje mu pomaže da bude bolji načelnik zloupotrijebi da uhljebi svastikinu kumu i zagrdi i sa tim i zezne i građane i svoje nasljednike.
Mučno je biti načelnik.
- Cherry-Cherry
#40 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo
Mislim da ima pravo birati između pet prvoplasiranih, koliko se ja u ove stvari razumijem. U principu je ovo skroz ok, daje neku mogućnost izbora saradnika rukovodiocu koja je stvarno neophodna. U principu, velim, dobijaš šansu da odabereš nekog ko te se po nekom osnovu dojmio bez obzira koji to osnov bio.
Po meni je potpuno ok da neko izabere nekog ko mu se doima kao osoba prijatne naravi, štajaznam, da uzme nepušača - ma da ga po čehri odabere meni je to legitimno dok god su MINIMALNI eliminatorni uvjeti ispoštovani. Ja po nečijoj faci odmah vidim da ne bih radio sa tom osobom. Da sam načelnik općine uvijek bih inzistirao na tom pravu i koristio ga. Naslijediš uhljebljene međede koji su zaštićeni k'o bjeloglavi supovi i nemaš mogućnost da ih se riješiš u prvih par godina mandata a još ove nove što ti dolaze bira neka komisija na osnovu nekih suhih bodova.
Ne može se izabrati neko samo na osnovu bodova i to još da ti tog nekog izabere neko drugi. Što kažeš, na faci vidim, da li bi mogla raditi s nekim.
Realno, gdje ti tu vidiš korupciju ? Ako već imaš zaposlenika, koji dobro radi, zašto bi primio nekog novog ? Nema logike. Da ti imaš tim od deset vodoinstalatera, koji dobro rade kupatila i da ti treba vodoinstalater, koji će da ti radi kuhinju, da li bi primio nekog novog ili jednom od ovih deset dao i kuhinju da ti uradi ?akcid wrote: [
Realno, ova naša korupcija je gora društvena bolest nego kuga iz 14. vijekaRealno, zašto bi primio nekog drugog, ako već ima svog zaposlenika, koji zadovoljava kriterije za to radno mjesto ?![]()
-
djes_ba
#41 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo
Nazalost moze samo ne znam da li je osoba iz opstine drz.sluzbeni i dali se primjenjuje ovaj zakon na njih ali ako ide preko agencije onda jesteakcid wrote:Imaš li kakav link na propis koji određuje ovo tvoje diskreciono pravo, naročito kod zapošljavanja u javnoj upravi?mirsek wrote:...I na kraju svaki poslodavac, nazalost, ima diskreciono pravo da izabere nekog od kandidata po svojoj licnoj preferenciji makar on ne bio najbolji na usmenom strucnom.
PRAVILNIK
O I JEDINSTVENIM KRITERIJIMA,PRAVILIMA I POSTUPKU IMENOVANJA I POSTAVLJENJA DRŽAVNOG
SLUŽBENIKA U ORGANIMA DRŽAVNE SLUŽBE U FEDERACIJI BOSNE I
HERCEGOVINE
Postavljenje državnog službenika vrši se sa liste uspješnih kandidata koju utvr|uje
komisija za izbor, nakon provedenog postupka ocjenjivanja kandidata koji su polagali
stručni ispit u okviru javnog konkursa.
Listu uspješnih kandidata čine kandidati koji su na stručnom ispitu postigli najmanje
70% od ukupnog broja bodova predvi|enih za stručni ispit.
Listu uspješnih kandidata Agencija za državnu službu Federacije Bosne i
Hercegovine ( u daljnjem tekstu: Agencija), dostavlja rukovodiocu organa državne
službe na čiji zahtjev je proveden javni konkurs ( u daljnjem tekstu: rukovodilac
organa državne službe), u roku od 3 dana od dana sačinjavanja liste."
"Član 3.
Rukovodilac organa državne službe, uz prethodno pribavljeno mišljenje Agencije,
postavlja kandidata koji je na stručnom ispitu postigao najbolji rezultat.
Izuzetno, od odredbe stav 1. ovog člana, a u cilju ostvarenja principa proporcionalne
nacionalne zastupljenosti konstitutivnih naroda i ostalih iz člana 2. Zakona o državnoj
službi u Federaciji Bosne i Hercegovine, rukovodilac organa državne službe, uz
prethodno pribavljeno mišljenje Agencije, može postaviti i kandidata, sa liste
uspješnih kandidata, koji nije postigao najbolji rezultat, s tim da je dužan poštovati
redoslijed kandidata iz istog konstitutivnog naroda, odnosno iz reda ostalih."
tako da nacelnik moze uzeti koga hoce sa spiska svi koji imaju iznad 70%
- agent_zero
#42 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo
Hajde ne lupaj, može i opština i općina. Jezici su ravnopravni na cijelom teritoriju BiH.splinter wrote:Kako pompezan i ispolitizovan naslov.Totalna besmislica. Koliko znam zadnjih 20 godina ispravna terminologija u FBIH je Općina a ne opština pa kao neko ko se prijavljuje na to radno mjesto mogao bi biti barem toliko upućen, a eventualni problemi koji se mogu javiti su više do ADS a ne poslodovca, tako je propisano.
A to što su neki kvazibošnjački političari htjeli da se uvuku krivoustom i njegovim fanaticima, pa pohrvatili bosanski jezik, to je priča za jednu drugu temu.
- Tomos
#43 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo
Pa šta je tu čudno u svim državnim institucijama se tako zapošljava prvo prime na određeno i nakon toga radi tog zaposlenog na određeno raspišu konkurs da ga legalizuju to je tako i svuda pa i čampara je ona primljena kad sam ja konkurisao za parlament žena od čampare aljoše isto, radila tu i samo radi nje konkurs i primljena je tada nije bilo agencije, ali to ništa ne mjenja i sa agencijom je to isto, agencija je samo da imaju posao direktori i više administracije.
- WildRedRose
#44 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo
Istina, ispravno je i općina i opštinaagent_zero wrote: Hajde ne lupaj, može i opština i općina. Jezici su ravnopravni na cijelom teritoriju BiH.
-
dragonz
#45 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo
U zakonu o državnoj službi piše da poslodavac odabire kandidata sa liste uspješnih kandidata koji imaju više od 74 boda tj. koga on hoće bez obzira na onoga ko ima najviše bodova.mirsek wrote: Potrazit cu, ovo mi je jednom rekao prijatelj, koji visi po javnim konkursima i magistar je prava.
I ja sam se iznenadio kad mi je ovo rekao jer mi je logicki da posao dobije kandidat sa najboljom ocjenom.
I da. Po tom njegovom ovo vazi i za opstine jer je i on konkurisao za neke opstinske konkurse.
Divović Lejla zaposlena u Opštini Stari Grad na poziciji viša samostalna referentica za računovodstveno-finansijske poslove(na ovome dole linku na strani 4 nalazi se njezino ime) jučer na testiranju Velikoj sali Opštine Stari Grad imala najviše bodova za poziciju 04.Stručni saradnik za računovodstveno - finansijske poslove(koja slučajno haman ista kao i njezina trenutna pozicija).
http://www.starigrad.ba/userfiles/file/ ... -strat.pdf
Jučer su još dvije njezine koleginice bile na testiranju ali na različitim pozicijama (01.Stručni saradnik za upravni postupak u oblasti poslovnih prostora i 05.Stručni saradnik za ostvarivanje prava RVI i porodica poginulih boraca).
-
djes_ba
#46 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo
@dragonz jedno pitanje
kao prvo neradim u drz firmi .
i dacu ti mali podsjetnik nije ovo jedan slucaj
ako se sjecas prije dvije tri godine zamjenik ministra finansija Kasumagic mislim da je rekao da se poslovi stele za 6 ljudi imenom i prezimenom(vjerovatno sto neko njegov nije uletio) i na kraju ljudi primljeni poceli raditi i nikom nista svi zaboravili to pojevo vuk magarca evo i teksta http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=3709
hajmo dalje pitanje za tebe da radis za 600 KM i da imas sansu da imas 1200 KM na ovaj nacin da li bi prihvatio da ide preko konkursa ???
da si na birou 2,3,4 godine i neko ti ponudi zaposlenje i kaze da ces da dobijes pitanje da li bi prihvatio ili bi isao samostalno ???
ako se sjecas prije dvije tri godine zamjenik ministra finansija Kasumagic mislim da je rekao da se poslovi stele za 6 ljudi imenom i prezimenom(vjerovatno sto neko njegov nije uletio) i na kraju ljudi primljeni poceli raditi i nikom nista svi zaboravili to pojevo vuk magarca evo i teksta http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=3709
hajmo dalje pitanje za tebe da radis za 600 KM i da imas sansu da imas 1200 KM na ovaj nacin da li bi prihvatio da ide preko konkursa ???
da si na birou 2,3,4 godine i neko ti ponudi zaposlenje i kaze da ces da dobijes pitanje da li bi prihvatio ili bi isao samostalno ???
-
dragonz
#47 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo
Ja ne bih pisao sve ovo da sam odlučio i da sam radio kao ove četiri poimenice nabrojane osobe(još dvjema ne znam imena ali ću saznati), ove 4 osobe već rade dugi niz godina u Opštini Stari Grad tako da im je plata preko 1000 KM pa ovom namještaljkom će sa SSS preći na VSS te povećanjem plate na mjesečnom nivou od preko 200 KM.djes_ba wrote:@dragonz jedno pitanje
A ja sam na nivou već puno godina sa povremenim poslovima još nisam posegnuo da nekome dam pare za posao i molim Boga da mi ne dadne takvo iskušenje.
P.S. znam za taj slučaj na državnom nivou i kada vidiš ko vodi agenciju protiv korupcije koja samo ima direktora i ništa više dosta pametnom da zaključi da je i on u sukobu zbog primanja plate za NIŠTA.
- Tiger 033
#48 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo
Evo jos jedne PRILIKE koja se NEnadano ukazala za Hadžibajrića a usljed vanrednog stanja uzrokovanim poplavama, da ponovo po ko zna koji put POPLOCA FERHADIJU I LATINSKI MOST ...Latinski se most vec 3 ili 4-ti put radi nanovo kako kaze nacelnik mora zbog "NE KVALITETNOG KAMENA" a kojeg uredno svaki put (ISTI) ugradi u mostdragonz wrote:Za ovu moju priču postoje svjedoci.
Ovako se namještaju konkursi svojim trenutnim radnicima u Opštini Stari Grad Sarajevo.
Konkurs je raspisan 26.02.2014. godine na web stranici Agencije za državnu službu FBiH i dnevnim novinama i nakon skoro tri mjeseca oranizovano je polaganje prvo javnog konkursa i danas 12.05.2014.godine i stručnog ispita u prostorijama Opštine Stari Grad Sarajevo – Velika Sala(Zelenih beretki br. 4) a intervju treba da se održi u srijedu 14.05.2014 u prostorijama ADFiH- zgrada Hidrogradnje IV sprat.
Testiranje je trebalo da počne u 12:00 sati(ali je kasnilo 20 minuta) i nakon što sam došao pred opštinu SG iz opštine izlaze tri osobe za koje če se kasnije pokazati da trenutno rade u opštini SG i one izlaze sa svojih trenutnih radnih mjesta tu ispred ispred Velike sale da sačekaju početak polaganja, a dok smo čekali dosta njihovih radnih kolega im je prilazio da se pozdravi kao i Pomočnik načelnika za investicije, komunalne i inspekcijske poslove (sada mu ne znam ime ali to se lahko dozna) koji je isto tako imenovan na namještenom konkursu održanom 17.02.2014. godine(dokaz za ovo su svjedoci kada ga je njegova kolegica Senida Šabić Fočo na tome konkusu oslovila sa šefe da je na redu za intervju).
Da se vratim na ove tri osobe to su :
Za poziciju 01.Stručni saradnik za upravni postupak u oblasti poslovnih prostora Šipilović Alma;
02.Stručni saradnik za obrazovanje Osmanagić Enida;
03.Stručni saradnik za kulturu i sport Kapo Aiša .
I kao prilog dostavljam sliku tih osoba koje su svo vrijeme provele zajedno ne razdvajajući se jedna od druge ali su u prilikom polaganja stručnog ispita morale biti razdvojene ali su sve odabrale po jednu poziciju da nebi smetale drugoj svojog koleginici prilikom polaganja tj. po gore navedenim pozicijama.
I nakon što je Alma Šipilović završila rad i krenuvši da ga preda i ne sišavši do nje predsjednica komisije(zaposlenik Opštine Stari Grad) je odmah podigla ruku da njoj u ruke preda rad.
Bistrikom NE mozes proci trotoarom od parkiranih auta ,skola na Bistriku svaki dan protrnem od jeze kad prođem pored iste strahujuci da ne nedaj boze neko dijete NE strada, kad divljaci pođu divljati sa autima jureci u-niz Bistrik po 100km-h
- Norm
#49 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo
Za pokretaca teme jedno pitanje:
Zamisli sljedecu situaciju, hipotetski, radis u firmi 15 god. u medjuvremenu steknes visu strucnu spremu od one potrebne za radno mjesto na kojem si...kolega ode u penziju i ukaze se radno mjesto i ti ispunjavas sve uslove (+15 god. staza u struci na trazenim poslovima) i zamisli to radno mjesto dobije osoba koja je tek zavrsila faks, bez dana iskustva i sa nekim lijevim smjerom koji veze nema sa konkretnim radnim mjestom...
Da li je po tebi to uredu? da li je to normalnije ili je uredu da mjesto pripadne uposleniku sa iskustvom a da na njegovo mjesto dodje novi "kolacic"?
Odgovori sebi, meni ne moras...
Zamisli sljedecu situaciju, hipotetski, radis u firmi 15 god. u medjuvremenu steknes visu strucnu spremu od one potrebne za radno mjesto na kojem si...kolega ode u penziju i ukaze se radno mjesto i ti ispunjavas sve uslove (+15 god. staza u struci na trazenim poslovima) i zamisli to radno mjesto dobije osoba koja je tek zavrsila faks, bez dana iskustva i sa nekim lijevim smjerom koji veze nema sa konkretnim radnim mjestom...
Da li je po tebi to uredu? da li je to normalnije ili je uredu da mjesto pripadne uposleniku sa iskustvom a da na njegovo mjesto dodje novi "kolacic"?
-
dragonz
#50 Re: Poštenje u opštini SBB Opštini Stari Grad Sarajevo
Sa 15 godina radnog staža se ne prijavljuješ na radno mjesto stručnog saradnika sa potrbenim radnim stažom od 1.godine na istom i sličnom radnim iskustvom sa VSS(nisam siguran KADA su ove već prije imenovane stekle radeći puno radno vrijeme sa SSS).Norm wrote:Za pokretaca teme jedno pitanje:
Sa 15 godina iskustva ti si već konkurišeš za Rukovodećeg državnog službenika i kako mogu njihove radne kolege koje su u konkursnoj komisiji biti objektivne(da ne spominjem pitanja i odgovora koje dobije unaprijed).