car-x wrote:nismo jedini koji trpe nitiotizam slovenskih granicnika..
par jarana iz zagreba, sjeli u auto i posli na skijanje u sloveniju. kako im je to tek nekih sat vremena voznje, spremili se odmah u ski odijela..
na granici, dali pasose, svi onako u skafanderima, na krovu skije, i pita ih granicar, gdje su posli.. i ovaj jaran kaze: pa u rio de zeneiro..
...
poslije 5 sati su im vratili pasose i ovi se vratili u zagreb.. malo je rec da je nastala frke i bezmalo diplomatski incident posto je medju rajom bio i sin nekog politicara i tak..
mene je care, na granici jedan idiot drzao sa malim djetetom vise od pet sati.. od 3 ujutro do 8... zimsko doba.. dok nisam rekla da hocu da zovem svicarku ambasadu.. i napravila veliku frku...
znas sta je bio razlog.. ja dosla sa novim nisanom patrolom 2,4T.. i tip provjerava moje dokumente, od djeteta, pa onda od auta.. a ne zna gdje (nasao na jednom mjestu, al' veli, mora biti jos na jednom) broj sasije da se uvjeri da auto nije ukradeno...
kazem ja njemu, pa bolan, imas papier od auta... osiguranje, moje papire.. i znas sta mi veli na klimavom hrvatskom...
kaj moze takva zenskica iz bosne imati auto od 100000 marki
ja mu onda pocnem sve po spisku, i velim nije 100000, majmune nego 200000 (mada je auto bilo puno jeftinije)... dijete pocne da urla, ja isto.. hocu da zovem ch ambasadu... jer nema pravo da me toliko drzi bez razloga, zovi sefa.. i puste me za 3 minuta...
i nije to jedini incident..