Maltretiranje drzavljana BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

novalic

Post by novalic »

car-x wrote:nismo jedini koji trpe nitiotizam slovenskih granicnika..
par jarana iz zagreba, sjeli u auto i posli na skijanje u sloveniju. kako im je to tek nekih sat vremena voznje, spremili se odmah u ski odijela..

na granici, dali pasose, svi onako u skafanderima, na krovu skije, i pita ih granicar, gdje su posli.. i ovaj jaran kaze: pa u rio de zeneiro..

...

poslije 5 sati su im vratili pasose i ovi se vratili u zagreb.. malo je rec da je nastala frke i bezmalo diplomatski incident posto je medju rajom bio i sin nekog politicara i tak..

mene je care, na granici jedan idiot drzao sa malim djetetom vise od pet sati.. od 3 ujutro do 8... zimsko doba.. dok nisam rekla da hocu da zovem svicarku ambasadu.. i napravila veliku frku...

znas sta je bio razlog.. ja dosla sa novim nisanom patrolom 2,4T.. i tip provjerava moje dokumente, od djeteta, pa onda od auta.. a ne zna gdje (nasao na jednom mjestu, al' veli, mora biti jos na jednom) broj sasije da se uvjeri da auto nije ukradeno...

kazem ja njemu, pa bolan, imas papier od auta... osiguranje, moje papire.. i znas sta mi veli na klimavom hrvatskom...

kaj moze takva zenskica iz bosne imati auto od 100000 marki :-)

ja mu onda pocnem sve po spisku, i velim nije 100000, majmune nego 200000 (mada je auto bilo puno jeftinije)... dijete pocne da urla, ja isto.. hocu da zovem ch ambasadu... jer nema pravo da me toliko drzi bez razloga, zovi sefa.. i puste me za 3 minuta...

i nije to jedini incident..
Prenj

Post by Prenj »

Mozemo mi kukati na njih do sutra da su ovaki, onaki, ....,
U isto vrijeme, Slovencima viza nije potrebna ni za odlazak u SAD, dok nama ... :(
Prenj

Post by Prenj »

novalic wrote:
car-x wrote:nismo jedini koji trpe nitiotizam slovenskih granicnika..
par jarana iz zagreba, sjeli u auto i posli na skijanje u sloveniju. kako im je to tek nekih sat vremena voznje, spremili se odmah u ski odijela..

na granici, dali pasose, svi onako u skafanderima, na krovu skije, i pita ih granicar, gdje su posli.. i ovaj jaran kaze: pa u rio de zeneiro..

...

poslije 5 sati su im vratili pasose i ovi se vratili u zagreb.. malo je rec da je nastala frke i bezmalo diplomatski incident posto je medju rajom bio i sin nekog politicara i tak..

mene je care, na granici jedan idiot drzao sa malim djetetom vise od pet sati.. od 3 ujutro do 8... zimsko doba.. dok nisam rekla da hocu da zovem svicarku ambasadu.. i napravila veliku frku...

znas sta je bio razlog.. ja dosla sa novim nisanom patrolom 2,4T.. i tip provjerava moje dokumente, od djeteta, pa onda od auta.. a ne zna gdje (nasao na jednom mjestu, al' veli, mora biti jos na jednom) broj sasije da se uvjeri da auto nije ukradeno...

kazem ja njemu, pa bolan, imas papier od auta... osiguranje, moje papire.. i znas sta mi veli na klimavom hrvatskom...

kaj moze takva zenskica iz bosne imati auto od 100000 marki :-)

ja mu onda pocnem sve po spisku, i velim nije 100000, majmune nego 200000 (mada je auto bilo puno jeftinije)... dijete pocne da urla, ja isto.. hocu da zovem ch ambasadu... jer nema pravo da me toliko drzi bez razloga, zovi sefa.. i puste me za 3 minuta...

i nije to jedini incident..
Sto mu nisi spomenula da jos moras i u Milano "po krpe i cipele" svratiti ...
novalic

Post by novalic »

Prenj wrote:Mozemo mi kukati na njih do sutra da su ovaki, onaki, ....,
U isto vrijeme, Slovencima viza nije potrebna ni za odlazak u SAD, dok nama ... :(
i to im daje pravo da maltretiraju putnike bez razloga :-?
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

privremeni wrote:
A sto se granice tice, nismo bolje ni zasluzili kad mijesamo uzroke i posljedice. Jasta, krivi su slovenci sto smo mi lopuze, sto imamo na desetine hiljada krivotvorenih dokumenata, sto smo bjelosvetskim kriminalcima podijelili drzavljanstva.
Njima je dobro, a ko ne voli sebe ne voli ni druge. Sto se tice nase ljubavi, pokazali smo sve krajnosti.
U svakom slucaju, ne dolaze bas nama, niti se bave nama, vec se mi, po nasoj staroj navadi bavimo njima i mnogim drugima. Mahalamo. Ovog puta sa Komsicem, koji i u rodjenoj zemlji mijenja stranke cesce nego kosulje. A isti prelazi Slovensku granicu sa bosanskim pasosem samo ako je diplomatski.
Imam prijedlog, da se osvetimo Slovencima, koristimo avionski prevoz, prelijecimo ih. :-) :D
:) Privremeni, ...... cisto i jasno k`o suza. :)
Zmajceki su pravi ..... Image
novalic

Post by novalic »

pa nema potrebe da im lazem.. po krpe i cipele u milano idem iz zeneve, a ne kada idem u bosnu ili cro...
havetinja

Post by havetinja »

pape wrote: Zmajceki su pravi ..... Image
lako je tebi...:D....kad vozis kokuzno auto ... :oops:
Prenj

Post by Prenj »

novalic wrote:pa nema potrebe da im lazem.. po krpe i cipele u milano idem iz zeneve, a ne kada idem u bosnu ili cro...
Tek da te napomenem, nisi danas ni jednom napisala.
novalic

Post by novalic »

Prenj wrote:
novalic wrote:pa nema potrebe da im lazem.. po krpe i cipele u milano idem iz zeneve, a ne kada idem u bosnu ili cro...

sta ?
pape

Post by pape »

havetinja wrote: lako je tebi...:D....kad vozis kokuzno auto ... :oops:
:-) Ne znam, .... ali nikada, bas nikada nisam imao problema na slovenackim granicnim prijelazima. Ni sa policijom ni sa carinicima. Ljudi samo rade svoj posao.
Uvijek se to sve zavrsi sa laganim klimoglavom i onim, .... do svidanje gospodine.
:) Sta cu, .... valjda im moja faca dobrodusno izgleda. :)
Prenj

Post by Prenj »

novalic wrote:
Prenj wrote:

sta ?
Soping u Milanu
Prenj

Post by Prenj »

pape wrote:
havetinja wrote: lako je tebi...:D....kad vozis kokuzno auto ... :oops:
:-) Ne znam, .... ali nikada, bas nikada nisam imao problema na slovenackim granicnim prijelazima. Ni sa policijom ni sa carinicima. Ljudi samo rade svoj posao.
Uvijek se to sve zavrsi sa laganim klimoglavom i onim, .... do svidanje gospodine.
:) Sta cu, .... valjda im moja faca dobrodusno izgleda. :)
Bice da su i oni za Papeta navijali.
novalic

Post by novalic »

pa pobogu ti si prvi poceo da pricas o tome.. to ti izgleda kao da nekome stavljas rijeci u usta, pa ga poslije zbog toga proziva..

prilicno lukava taktika.. ali sve zavisi na kome je primjenjujes...
sve mi se cini da u drugom grmu lezi zec.. dakle, ako imas sta na temu maltretiranja.. ok..

moj soping nije ni tvoja briga.. a ni tema diskusije

dakle.. uzdravlje
pape

Post by pape »

Prenj wrote: Bice da su i oni za Papeta navijali.
:-)
Ljudi su samo ljudi. Naravno da ima ekscesnih slucajeva na svim granicama, ali .... ne bih Slovence izdvajao po zlu. Proslo ljeto, dolazim u domovinu i na lasvanskoj petlji, (iza Zenice) .... drot .... na stranu, ....
"Rutinska kontrola". Auto puno do krova, ..... oprema, ..... pokloncici i ostale pizdarije.
- Ima li gospodin rezervne sijalice, trokut, prvu pomoc?
- Ima gospodin sve.
- Moze li gospodin sve to pokazati?
- Moze, ali ...... moram sve istovariti iz auta.
- Hmmm, gospodine ..... to vam je duznost.
- Hmmm, da ... ali `ko ce sad to sve vaditi, a .... skoro sam stigao do kuce.
- Haj` dobro, .... baci sta na kafu.

:-) I, .... bacim mu, ..... yebo mu ja mater slovenacku. :D :zzzz: :lol:
novalic

Post by novalic »

pape wrote:
Prenj wrote: Bice da su i oni za Papeta navijali.
:-)
Ljudi su samo ljudi. Naravno da ima ekscesnih slucajeva na svim granicama, ali .... ne bih Slovence izdvajao po zlu. Proslo ljeto, dolazim u domovinu i na lasvanskoj petlji, (iza Zenice) .... drot .... na stranu, ....
"Rutinska kontrola". Auto puno do krova, ..... oprema, ..... pokloncici i ostale pizdarije.
- Ima li gospodin rezervne sijalice, trokut, prvu pomoc?
- Ima gospodin sve.
- Moze li gospodin sve to pokazati?
- Moze, ali ...... moram sve istovariti iz auta.
- Hmmm, gospodine ..... to vam je duznost.
- Hmmm, da ... ali `ko ce sad to sve vaditi, a .... skoro sam stigao do kuce.
- Haj` dobro, .... baci sta na kafu.

'ajd dobro, pape, to su klasike....

to ti dodje na mjesto putarine

:-) I, .... bacim mu, ..... yebo mu ja mater slovenacku. :D :zzzz: :lol:
:lol:
dinash

Post by dinash »

novalic wrote:sada imaju slovenci i slovenci.. ako cemo o onima po granicama, poslije vise od 20 godina iskustva mogu reci samo jedno.. da su zadnja gamad i drot...
nisam rijetko vidjela na granici nekulturnijeg, nakurcenog, nepismenog i prepotentnijeg naroda nego su oni...

ali, sa druge strane, imam nekoliko poznanstava.. i normalni ljudi...

dakle, ne daj gnjidi vlast, i sve ce biti u redu...
wow ... prava savremena bosanska multi-kulti prica. inace, ja volim svoju "nekulturnu, nakurcenu, nepismenu i prepotentnu [...] gnjudu" sa ONE strane grane.

a sto se "zajebanih" prelazaka granica tiche, mogu reci samo da slovenci nisu nista bolji ili losiji od granicara/carinika na srpskoj, hrvatskoj, talijanskoj, njemackoj, austrijskoj, finskoj, nizozemskoj i americkoj ambasadi/granici.

svi navedeni su imali MOC da me maltretiraju zbog MOG PASOSA. ja sam imao izbor ili to trpiti ili se vratiti kuci. simple as that.
novalic

Post by novalic »

naravno, ali se ovdje prica o slovencima.. na grancici, ne o slovencima uposte...

kakve to sad ima veze o bosanskoj multi-kulti 8-) ovdje ti govorim o prelazu sa svicarskim.. pasosem., a ne bosanskom..
i koja je to strana grane... jel' komsijska sljiva u pitanju

i kakve to ima veze sa vracanjem kuci, i tvojim izborom.. mislim, slovenska granicna arogancija i MOC.. :-?
pitt

Post by pitt »

Meni su zabari zakon bili...Umalo avion ne propustih radi sala barselone :D:D Dva karabinjera me zaustavila i peglaju otkud da nemam sal juventusa a pilot haman pa poceo turirati :D:D ja budala prvo bosanski pasos pokazo pa kontaju mogu levata. Tek kad mi je puko film, sijevnuo sam orla iz drugog dzepa...da vidis kako se taktika promjenila :D:D
buhtelj

#44 hehheheh

Post by buhtelj »

Pa gdje si pronaso srpsku granicu ..... Pa zar i tamo jebu..Zbilja smjesno
Kaj da radim ruljo svi nas jebu u glavu ???
Samo jos jedan dokaz da su Bosanci i BIH europsko smece. Sto je najzalostnije smo postali europski smardovi svojom krivicom,

Kaj da kazem jos dobro i da sam nakon 13 god. dobio slo pasoš i rijesio se hiperkrize sa granicarima.
dinash

#45 Re: hehheheh

Post by dinash »

buhtelj wrote:Pa gdje si pronaso srpsku granicu ..... Pa zar i tamo jebu..Zbilja smjesno
Kaj da radim ruljo svi nas jebu u glavu ???
pa putuje se ... ja sam zbog balkanskih granicara zamrzio vozove. :(

novalicko, granicari su svuda isti. i nas pasos je, isto tako, posvuda vrijedan pola kurca.
novalic

Post by novalic »

jest'.. al' to je drugi par opanaka...

mi ovdje o janezima.. pa ako hoces da mi udarimo i po ostalima.. naprijed...

ps

moje najgore granica-iskustvo je ipak sa jenezima.... daleko najgore...
dinash

Post by dinash »

novalic wrote:jest'.. al' to je drugi par opanaka...

mi ovdje o janezima.. pa ako hoces da mi udarimo i po ostalima.. naprijed...

ps

moje najgore granica-iskustvo je ipak sa jenezima.... daleko najgore...
jesi ikad vadila njemacku vizu u sarajevu? janezi su pickin dim u odnosu na to ponizavanje ...
novalic

Post by novalic »

jesam svicarsku u zagrebu.. znam...

ali sto se tice prelaza granice, fizicki, ja za goru ne znam...
Zadig

Post by Zadig »

Suti bona dobro te nije strpo u aps!
:D
Kao sto se meni desilo, jedan mali zuti svabo me je hebo vise od 2 dana!
5 sati mi se cini tako malo....
:(

Koje je to samo bilo ponizavanje da sam se ja na kraju smijo.
Bosanski duh se nemoze tako lako slomiti...
joj kako sam se smijo, svabe su popizdili...
doduse, duboko u sebi sam urlao od placa, ali mislim se necete vi mene slomiti nikada...

hebem li im da im hebem...
buhtelj

Post by buhtelj »

Znate kaj je razlog da vas u takvoj mjeri jebu na SLO granici.....
95% kriminala tu cine Bosancerosi ..... U SLO su se doselili samo drvosjece i balvani.... Samo kad jim vidis face na ulicam nE znas dali su ruznije ili smrdjiviji .... Okupljaju se kao copori oko radionica za cevapcice ... jednostavno bljak fuj ... prvobitna ljudska zajednica... A zene jim jos uvjek u salvarima hodaju bezobzira da tu zive 30 godina....BUDITE REALNI SLO JE TRI TISUCE GODINA BLAGO RECE ISPRED BALKANA ....
Post Reply