"Nepozvani" dedo na sarajevskim dzenazama

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#26 Re: "Nepozvani" dedo na sarajevskim dzenazama

Post by Matijevic_Vlado »

swanfilter wrote:Ne serite! Prije rata zene hodza su to radile besplatno, jer je to bilo njena duznost kao njegove zene. Jer se podrazumijevalo da su to casnije i cistije zene, ...

Danas, slusam, ove novodobne hodzinice to ne zele uopste raditi. Unajmljuju se zene da to rade. Hodze su najveci papani poslije rata. Obicni biznismeni.

Sokirao sam se, kada sam zadnji put vidio hodzu kako dolazi svojim pogrebnim kombijem na dzenazu. Imate li stida, politicari jedni? Munafici i paradzije. Cast izuzetcima ...
treba ukinuti hodze, jel de :mrgreen: ? prije rata radile hodzinice za dz al mozda u tvom selu :mrgreen: .
jedan prica o koristenju gasulhane a drugi o hodzi i onda ovaj prvi konta kako i ovaj drugi prica o gasulhani :mrgreen: .
swanfilter

#27 Re: "Nepozvani" dedo na sarajevskim dzenazama

Post by swanfilter »

Matijevic_Vlado wrote:treba ukinuti hodze, jel de :mrgreen: ? prije rata radile hodzinice za dz al mozda u tvom selu :mrgreen: .
jedan prica o koristenju gasulhane a drugi o hodzi i onda ovaj prvi konta kako i ovaj drugi prica o gasulhani :mrgreen: .
Mora da si hodza .. Podrucje Krajine je za tebe selo? Ne budi seljak ... Jedan prica o kupanju, drugi se nadovezao na to, i nastavio o hodzama koji su uzrok danasnjih "obicaja". U koje spada i sam akt kupanja umrlog. O masnom naplacivanju svakodnevih usluga da ne govorim. Pored toga sto imaju boravak i redovnu mjescnu platu, za nis od svog posla ... Previse se smijes, mada, nis konkretno od tebe, Vladice .. Ajd, zdrao ...
StupskaBitanga

#28 Re: "Nepozvani" dedo na sarajevskim dzenazama

Post by StupskaBitanga »

Hodže su prije predstavljale oličenje dobrote, čistoće i nekakvog pravog držanja i vjerovanja. Vjerovatno je bilo i tzv krivih ali jednostavno gore nabrojane karakteristike sa skromnođću i držanjem su ukrašavale mahale koje su imale džamije i slično. Danas kad vidim da vozi mercedesa od 20000KM i da na dženazama ima čovjeka na raspolaganju da mu nosi kišobran nisam baš siguran kakve veze to ima s vjerom. Iskreno ja bi radije platio nani, dedi od srca da prouči nego nekom hodži-džininci i tim biznis sleš vjernicima na baterije
swanfilter

#29 Re: "Nepozvani" dedo na sarajevskim dzenazama

Post by swanfilter »

StupskaBitanga wrote:Hodže su prije predstavljale oličenje dobrote, čistoće i nekakvog pravog držanja i vjerovanja. Vjerovatno je bilo i tzv krivih ali jednostavno gore nabrojane karakteristike sa skromnođću i držanjem su ukrašavale mahale koje su imale džamije i slično. Danas kad vidim da vozi mercedesa od 20000KM i da na dženazama ima čovjeka na raspolaganju da mu nosi kišobran nisam baš siguran kakve veze to ima s vjerom. Iskreno ja bi radije platio nani, dedi od srca da prouči nego nekom hodži-džininci i tim biznis sleš vjernicima na baterije

O tome ja govorim .... Opsta bolest ...
Post Reply