Dnevni Avaz - jos jedna u nizu gnjusoba

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Qwert

#26 Re: Dnevni Avaz - jos jedna u nizu gnjusoba

Post by Qwert »

CROCOP wrote:Na naslovnoj strani Dnevnog Avaza, slika penzionera koji je pocinio samoubojstvo. Naravno, slika nije snimljena prije aktiviranja bombe vec nakon. Jos jedna u nizu "gnjusoba" najtiraznijeg dakle najcitanijeg BiH dnevnog lista. Mislim da ce onog momenta kad vlasnik(ci) istoimene novine, uspiju shavatiti da se ovo ubojstvo i stotine drugih mahom penzionera (namjerno koristim termin UBOJSTVO), desavaju upravo radi ljudi poput njih, koji su ovu drzavu doveli u egzistencijalni corsokak, svojim "poduzetnickim marifetlucima", malverzacijama, prijevarama i utajama
Sav novinarski sljam, ovo novinarski, sam jedva "prebio" preko tipkovnice, se uspio okupiti na jednom mjestu i i uspjesno svakodnevno siriti zarazu a sebi uzimati za pravo i nazivati se Novinskom kucom.
Sjetite se samo ne tako davne otmice djecaka. Kad glavni i odgovorni urednik (ne zelim ga uopce imenovati jer mislim da nije vrijedan cak ni toga, kao covjek a pogotovo ne kao novinar) ubjedjuje javnost ukljucujuci i roditelje da je Avaz napravio pravu stvar i da je to jedan veliki uspjeh, pripisujuci i svojatajuci zasluge pronalazenja i oslobodjenja djecaka.
Kakav gazda takav i pas...

Da pred kraj pojasnim, nisam niti iz jedne konkurentske novinske kuce, niti osobno imam neke veze s bilo kojim novinama na ovom podrucju.
De nam sad' posteno. Kol'ko si dobio od Fahra za reklamu? :D
CROCOP

Post by CROCOP »

Twisted Kites wrote:Neko je ovdje naivan. Vi ili ja.

Nikada nisam rekao da je ok to sto Avaz iznosi bolesne slike na naslovinim stranicam... To je stvarno sick, ali ne razumijem vas kada kazete da se novine trebaju BOJKOTOVATI i da je Fahro najvece SMECE u BiH pored toliko medija koje iznose NETACNE podatke o agresiji, ratu, jos uvijek negiraju zlocine, omalovazavaju BiH na svakoj stranici i u svakom clanku i to LAZNIM informacijama.

Pa zar ne vidite sta je ustvari sustina problema u BiH?? Pa u Evropi ste to ovako radi:
U Danskoj primjer radi, ako ti se novina ne svidja i ako iznosi uvrijedljive slike, fino se nasmijes i kazes da su neozbiljna novina i da te slike imaju negativan utjecaj na njihov ugled. I sutradan kupis malo ozbiljnije novinedok taj ugled ne promijene.
ALI ako novine pisu LAZI i negiraju DRVAVU u kojoj se te novine stapaju, e onda se te novine BOJKOTUJU i kritikuju na nacin na koji vi kritikujete Fahru i Avaza.
Mislim da u Danskoj ipak postoji odredjeni tzv. novinarski ili novinski kodeks, koji regulira sto i kako se moze objaviti i koji se kao takav postuje, ne dozvoljavajuci sve ovo sto Avaz radi i objavljuje. Avaz je novina koja ne postuje covjeka i njegovo pravo na privatnost. Pa zapita li se taj isti bijedni Gl. i odgovorni urednik kako je obitelji te osobe koja se ubila ili je ubijena ? Sve novine u svijetu, pa i one najvece poput NY Timesa, Daily Telegrapha etc, etc su pod utjecajem odredjenih politickih struja, ali mislim da niti jedan od njih nije na naslovnoj stranici objavio npr. osakaceno ili izgoreno tijelo nekoga poginulog 11 Septembra u napadima na Svjetski trgovinski centar.
Prenj

Post by Prenj »

Ako vas dobro razumijem, zato sto u BiH ima nekoliko novina koje pisu protiv drzave, Avaz ima puno pravo da objavljuje ovakve slike na naslovnoj strani ??????????????????????????????
Qwert

Post by Qwert »

Prenj wrote:Ako vas dobro razumijem, zato sto u BiH ima nekoliko novina koje pisu protiv drzave, Avaz ima puno pravo da objavljuje ovakve slike na naslovnoj strani ??????????????????????????????
Pa eto hajmo raspravljati o havazu i mr. gazdi mu. Cudo jedno, pa niko nista o povodu doticnog 'starca'. Nista je to sta bih ja sve na naslovnu...valjda bi se neko nekad sjetio i nesto preduzeo.
CROCOP

Post by CROCOP »

Kao sto rekoh ne radi se o pisanju za i protiv drzave, vec o gadostima koje je Avaz u stanju tj. koje Avaz objavljuje, ne postivajuci nista i nikoga.
rei

Post by rei »

Prenj wrote:Ako vas dobro razumijem, zato sto u BiH ima nekoliko novina koje pisu protiv drzave, Avaz ima puno pravo da objavljuje ovakve slike na naslovnoj strani ??????????????????????????????

Ma niko se nije ni slozio s tim da imaju puno pravo sto objavljuju takve slike, .Ne znam da li postoji kakva regulatorna agencija na nivou drzave ili nesto slicno koja sankcionise i pisanja jednih i objavljivanja ovakvih slika.
danos

Post by danos »

Ma čovjek je u svojoj biti loš i samo ga nevolja natjera da bude kao dobar - ovako nešto je rekao, mislim, Monteskje.
Nismo baš svi takvi, ali Fahro je bipolaran.........
Da napiše knjigu "Put u središte zemlje - Velike tajne malog šljama" prodao bi je u milionskom broju - (Co-autor Lord Pady Ass....)
Ko zna - zna.
Nego, japanci su počeli izdavati toalet knjigu, "tiskanu" na odgovarajućem troslojnom papiru..... krajnji sadržaj se uveliko podudara sa krajnjim sadržajem Avaza...., jedino im se razlikuje finalni rezultat - poslije upotrebe ovog drugog se ne osjećaš bolje.
Twisted Kites

Post by Twisted Kites »

Mi se ocigledno ovdje ne razuijemo.

Sustina ovoga o cemu ja pisem nije opravdanje Avaza vec PRASINA KOJA SE DIZE radi Avazovih gluposti. U redu je kritikovati i sve to ali ako cemo vec krenuti sa bojkotima BH medija krenimo sa onim najgorim i najopasnijim.... I odakle TOLIKA mrznja prema Fahri. Radi slika ? Pa nije moguce.

CROCAP... i ja sam siguran da u Danskoj postoji kako ti kazes novinarski kodeks ili regulatorna komisija koja bi vjerovatno ukinula stampanje 95% novina iz rep. srpske. isto tako vjerujem da Avaz ne bi objavljivao sranja koja objavljuje kao i velika vecina nasih medija.
Prenj

Post by Prenj »

Twisted Kites wrote: Mi se ocigledno ovdje ne razuijemo.

Sustina ovoga o cemu ja pisem nije opravdanje Avaza vec PRASINA KOJA SE DIZE radi Avazovih gluposti. U redu je kritikovati i sve to ali ako cemo vec krenuti sa bojkotima BH medija krenimo sa onim najgorim i najopasnijim.... I odakle TOLIKA mrznja prema Fahri. Radi slika ? Pa nije moguce.
Da ti pojednostavim: Zivis npr. u Sarajevu ili nekom drugom BH mjestu gdje ne dopire smece a'la "Glas Srpski" i slicni.
Odes ujutro na trafiku da kupis svoje dnevne novine, nije bitno koje.
I onda sta prvo ugledas: Sliku svjezeg lesa nekog jadnika na naslovnoj "Avaza".
Treba sutjeti?
Qwert

Post by Qwert »

Ne, treba jednostavno zatvoriti oci pred realnoscu. :-) :-) :-) Ono, ne znam..nemam problema. :roll:
Zreli

Post by Zreli »

I mi konja za trku sa tj. protiv katolika imamo.
Twisted Kites

Post by Twisted Kites »

Pa vi ovdje predstavljate Avaza i Fahru (kao da je on jedini koji radi na toj novini) kao najvece zlocince u BiH radi tih slika..!! Eto u cemu je problem. Na ovom forumu se KONSTANTNO pise kako je Avaz najvece smece i sramota pored toliko nepravde, NACIONALIZMA i FASIZMA i LAZI koji se mogu procitati u 90% medija iz BiH.
Recimo, ja ne bih kupio tu novinu ako mi smetaju te slike ali ih takodjer ne bih okarakterisao kao najvecim sljamom. Ukoliko je sadrzaj novine ok, napisao bih protestno pismo toj novini, ako je i sadrzaj shit onda tu novinu ne bih kupio i zdravo.
Ali FASIZAM koji se prosipa u nekim BH medijima nije toliko bitan jer se ne stampa u Sarajevu???? Za mene su te novine najveci sljam koji treba zabraniti i o kojima se treba PISATI ovdje na FORUMU... Ali ne, ti konstantno pises o Avazu i Fahri.
Twisted Kites

Post by Twisted Kites »

Qwert wrote:Ne, treba jednostavno zatvoriti oci pred realnoscu. :-) :-) :-) Ono, ne znam..nemam problema. :roll:
Jebiga, pogresno sam shvacen. Treba. Posaljimo protestno pismo Avazu.. Mozemo i demonstracije organizovati. Evo i ja sam za !!
Ali, ali, ali..... zasto ne pisemo o ostalim novina i sranjima koje pisu daleko opsanije i gore stvari nego sto se mogu procitati u Avazu.. Odakle tolika mrznja prema Avazu......
Prenj

Post by Prenj »

Twisted Kites wrote:Pa vi ovdje predstavljate Avaza i Fahru (kao da je on jedini koji radi na toj novini) kao najvece zlocince u BiH radi tih slika..!! Eto u cemu je problem. Na ovom forumu se KONSTANTNO pise kako je Avaz najvece smece i sramota pored toliko nepravde, NACIONALIZMA i FASIZMA i LAZI koji se mogu procitati u 90% medija iz BiH.
Recimo, ja ne bih kupio tu novinu ako mi smetaju te slike ali ih takodjer ne bih okarakterisao kao najvecim sljamom. Ukoliko je sadrzaj novine ok, napisao bih protestno pismo toj novini, ako je i sadrzaj shit onda tu novinu ne bih kupio i zdravo.
Ali FASIZAM koji se prosipa u nekim BH medijima nije toliko bitan jer se ne stampa u Sarajevu???? Za mene su te novine najveci sljam koji treba zabraniti i o kojima se treba PISATI ovdje na FORUMU... Ali ne, ti konstantno pises o Avazu i Fahri.
Znaci, ne slazes se da treba cistiti prvo svoje dvoriste?
Mozes li mi barem odgovoriti na ovo pitanje: Da li je Avaz najvece smece koje se stampa u gradu Sarajevu?
BosnjakOdSanjak

Post by BosnjakOdSanjak »

Bolje Avaz nego Slobodna Bosna

http://www.slobodna-bosna.com :D
Twisted Kites

Post by Twisted Kites »

Da. Treba ocistiti prvo svoje dvoriste, ali ako mi od komsije prijeti DALKO veci problem, onda cemo se prvo o tom problemu pozabaviti.

A da li je Avaz najvece smece koje se stampa u SA? Zavisi iz koje perspektive gledas. Sto se tice pismenosti i naslovnih stranica DA.
Nex

Post by Nex »

E moj Stocharu,

vidim ja po tebi koji si, a nisi velik. Kad bi ti citao sve novine i magazine vjerovatno bi znao ko gdje koga zavlaci ali ocigledno ne znas. Citiraj ti mene do mile volje, meni ne treba niko da mi objasnjava odakle vjetar puse.
Mozda ti i ne znas gdje ti je koja ali si kidiso na Avaz ko blentav, da ti ne smeta mozda sto je Fahro sandzaklija. Vidis meni ne smeta i ja ne vidim nista problematicno da se objavi takva fotografija jer ona u medijima treba da istakne koliko je togrozan prizor i da se ljudi zamisle prije pomisli da takvo nesto ucine. Takva fotografija treba da je upozorenje i da kod ljudi pobudi razmisljanje.
Vidite i fotografije zrtava genocida su bile izlagane na izlozbama i dobivale nagrade a njohov cilj je nezaborav zrtve, zlocina, dogadjaja kao i onog zlog i umobolnog bica zvanog covjek mozda neke druge boje koze, rase ili religije koji je sve to napravio.

Zato mogu nekakve Durme i drugi moralisati je li to fino ili Raso nije zlocinac ili sto Hamo sa pijace nije mjenjo carape heftu pa komsije padaju mjeso na guzu na nos. A onda izadje neki Evropski politicar i kaze zlocinac Karadzic i Mladic - kakav nemoral vrijedjati ljude tako.

Vidis razlike su u standardima ovoga i onoga. Ti vjerujes sto ti neko kaze a ja vidim i cujem. Zato je Avaz na udaru jer nekom ne odgovara da se nesto moze reci. Vidite, ko financira i iz kojih izvora finansira Bosnu ili Dane. Po njihovom pisanju se moze vidjeti ko, ali naravno to ce vrijeme pokazati ko je u pravu.

:lol:
CROCOP

Post by CROCOP »

Bome tebi Nex(t)u izgleda nesto nije dobro. Pa ne jedi se covjece! Ovo jedi mozes citati i kao ne ljuti se a i kao ne jedi se (kao jesti, papati itd.).
Sto se tice fotografija, nisam siguran da bi tako razmisljao, da si direktno na udaru ili netko tebi blizak. Bez obzira radi li se o prometnom udesu, samoubojstvu, ubojstvu...
Sto se tice Sandzaka, cini mi se da ga nitko nije spomenuo, nego upravo ti!? Nego da to nije kao ono Dobro jutro zla zeno! Pa se od njih stotinu javi jedna i upita: "A jeli ti to meni"?
Mislim da poredjenje izlaganja fotografija na izlozbama bez obzira na temu i objavljivanje istih na naslovnoj stranici novina, nije uopce materijal za poredjenje jer nije ista bit! Cilj izlozbe je ne zaboraviti a naslovnice senzacija na tudjoj tragediji, odnosno u Avazovom slucaju radi se samo o obezvrijedjivanju. PRIVATNOSTI na prvom mjestu, a zatim novinasrtva itd, itd.
A dok je Slobodne Bosne, BH Dana, Bakira Hadziomerovica, 60 minuta i slicnih emisija, bit ce i nade da ova zemlja mozda konacno ugleda svjetlo u ovom mraku korupcije, neznanja, gluposti, ignorancije...
I ja sam malo skrenuo s teme. Dakle, ne bih politizirao temu.
Radi se cisto o necemu sto vec spomenuta novina ne postuje a svaki novinarski kodeks, kad nije rijec o zutom tisku, propisuje.

PRIVATNOST
BlingBling

Post by BlingBling »

Avaz je poslije agresije na Bosnu najvece zlo koje nam se moglo desiti...skup agresivnih i nepismenih idiota koji ne biraju sredstva..
scarface32

Post by scarface32 »

twisted kakve veze ima naslovna stranica avaza sa ratom?kakve avaz ima veze sa glasom srpskim?zar je glas srpski kriv sto je avaz ovakav?
ja mislim da je avaz tu negdje po nacionalizmu sa glasom srpskim.
i na kraju jedine dnevne novine koje zasluzuju prolaznu ocjenu su Nezavisne novine iz banja luke.I twisted nisam srbin,da ne pomislis da sam pristrasan.
Twisted Kites

Post by Twisted Kites »

BlingBling wrote:Avaz je poslije agresije na Bosnu najvece zlo koje nam se moglo desiti...skup agresivnih i nepismenih idiota koji ne biraju sredstva..
E upravo o ovome jacijelo vrijeme govorim!Problem jeu tome sto se radi par jebenih slika dize tolika frka i evo ti sada uporedjujes Avaz sa fasistickim novinama kao sto je glas srpski!!!!!!!!
BlingBling wrote:Agresivni i nepismeni idioti koji ne biraju sredstva..
Nisi normalan!!!

scarface32 wrote:twisted kakve veze ima naslovna stranica avaza sa ratom?
Rekao sam samo da je rat kriv sto danas imamo nekvalitetne medije.. znaci GENERALNO. i ne samo medije vec i privredu, skolstvo itd. Znaci proizvod avazovih ispada nisu nacionalisticke i fasisticke ideje koje imaju za cilj unistiti BiH, naprotiv!
scarface32 wrote:Kakve avaz ima veze sa glasom srpskim?
NIKAKVE. Ova dva lista ne mozemo uporediti. Glas Srpski i ponavljam 90% medija iz rep srpske i hrvatskog dijela federacije sire LAZI i PROPAGANDU i jos uvijek NE PRIZNAJU BiH kao drzavu i zato su upravo ove novine SMECE koje treba OSUDJIVATI a ne samo konstantno kritikovati Avaz.

scarface32 wrote:Zar je glas srpski kriv sto je avaz ovakav?
To nikada nisam rekao. Glas Srpski nema nikakvog utjecaja na bilo koga sem cetnika koji ga citaju!
scarface32 wrote:ja mislim da je avaz tu negdje po nacionalizmu sa glasom srpskim.
Naivan si ako to mislis!
scarface32 wrote:i na kraju jedine dnevne novine koje zasluzuju prolaznu ocjenu su Nezavisne novine iz banja luke.
Mnooogo su kvalitetnije od svih novina iz rep srpske ali da zasluzuju prolaznu ocjenu,u tome se bas ne bih slozio. Oni jos uvijek podrzavaju rep srpsku i radi toga su za mene bezveze.

i ovo je zadnji komentar od mene na ovu temu. pozdrav :D
Post Reply