ma popio gadno pa se otrijezniobitanga_sa_otesa wrote:zar ne spavas barabo?
htio poslat cestitku za rodjendan ĐŽejku Nikolsonu preko IMDBa pa promaših datum
Moderators: _BataZiv_0809, anex
ma popio gadno pa se otrijezniobitanga_sa_otesa wrote:zar ne spavas barabo?
ma kod mene je u fergazer uletilo 40% alkoholja i 60% vodebitanga_sa_otesa wrote:i kod tebe hidro udar bio![]()
nemam kisik boca - inace bi se ja brzinski nadojiobitanga_sa_otesa wrote:samo ispusi svjecice kompresorom i gas
znam da je prizn'o gresku al dje mu je pamet bila.... sta je konto da je usis zraka na krovu?johntra wrote:Dobro, čovjek je priznao grešku, jbga...ne kažem da se svakome moglo desiti, ali eto, dobio je konkretnu pomoć, a preporučujem mu i da se javi bitangi oko eventualne popravke motora, jer će te ovi kod kojih su auto odvukao, oderati samo tako...
bitanga_sa_otesa wrote:ja sam niko i nista ....ranije sam ti rekao sve ,vise nemam volje da se raspravljam i natezem s tastatura wannabe mangupima i filozofima koji ne razumiju sta pisem i okrecu moje rijeci kako njima odgovara.za razliku od tebe sam rastavio ,popravio i sastavio stotine motora,digao iz mrtvih 20-tak oldtimera ,takodje napravio 20 -ak trkacih auta.
servise i kvarove na svakodnevnim autima ne bih ni spominjao,a ti od svog iskustva imas tastaturu![]()
![]()
meni je internet razonoda ,volim se saliti i zajebavati,osim toga cesto nekome i pomognem ako mogu.
ćunere i glupane uvijek ismijavam.
ako nemas sta pametnije reci na temu da pomognes covjeku imas mahanje
Ako nesto ne znas,onda nemoj pricat. Covjeku je opaljen trajni ban u temi koja veze nema sa autima.preludezalude wrote:bitanga_sa_otesa wrote:ja sam niko i nista ....ranije sam ti rekao sve ,vise nemam volje da se raspravljam i natezem s tastatura wannabe mangupima i filozofima koji ne razumiju sta pisem i okrecu moje rijeci kako njima odgovara.za razliku od tebe sam rastavio ,popravio i sastavio stotine motora,digao iz mrtvih 20-tak oldtimera ,takodje napravio 20 -ak trkacih auta.
servise i kvarove na svakodnevnim autima ne bih ni spominjao,a ti od svog iskustva imas tastaturu![]()
![]()
meni je internet razonoda ,volim se saliti i zajebavati,osim toga cesto nekome i pomognem ako mogu.
ćunere i glupane uvijek ismijavam.
ako nemas sta pametnije reci na temu da pomognes covjeku imas mahanje![]()
![]()
![]()
![]()
Ti mozda jesi majstor, ali onaj pravi bosanski koji hoce da se petlja u sve i svasta. Pa kad provalis glupost, moras nick da mijenjas.
To jedan nick useres sa glupostima, pa otvoris drugi da se popravis.
Ne mozes se sakriti, znas onu pjesmu: "Poznaces me i po mraku, po pjesmama i meraku".
Mufljuz_mufljuz_ wrote:nemam kisik boca - inace bi se ja brzinski nadojiobitanga_sa_otesa wrote:samo ispusi svjecice kompresorom i gasstari recepat zeljezarskih alkosa
apropos teme i postavljaca : pa u tintaru te jebem blesava - jesi l ti normalan do farova nadojit B klasu vodom- pa jaro dje ti je pamet alahati i boga????
pa meni bi bilo zao golfa V ili VI ili VII pogurat preko take baruštine a kamo li B- klass izem ti mozak
![]()
![]()
pa ja sam sa galantom iskrivio 3 diska nakon sto sam glupiro se i glumio Arija Vatanena preko jedne barustine a kamo li hejbet mehanicko-kompresorskih djelova na Dajmleru.... i jos pita pa kako je Kedi mogo proc a Benc nije
![]()
![]()
drugi put sine kupi LandRover Defender pa se igraj Kamel Trofija al obavezno sa solunarom iznad krova pa ces bit glavni kad ti voda dodje do sofersajbe a motoru niš....
i bog svakom da para jbote....
preludezalude wrote: Ti mozda jesi majstor, ali onaj pravi bosanski koji hoce da se petlja u sve i svasta. Pa kad provalis glupost, moras nick da mijenjas.
To jedan nick useres sa glupostima, pa otvoris drugi da se popravis.
Ne mozes se sakriti, znas onu pjesmu: "Poznaces me i po mraku, po pjesmama i meraku".
Znaci recimo dvije nove klipnjace, dvije stare, ravnanje glave i novi lezajevi i sve ce raditi kao prije?bitanga_sa_otesa wrote:std kompjuteraski i forumski pametolozi ,tuzla111 i jefferson,samo vam fali preludezalude i da se zaokruzi cjelina...jefferson wrote:I ako ti srede motor nikad nece biti isti.
a sto to motor ne bi bio isti? stavice kracu klipnjacu ? duzu? ne kontam?kako je ostao bez podmazivanja? sta ima uljna pumpa sa komorom za sagorijevanje i usisom?kakav temperaturni sok?zasto zajebavate covjeka i zasto lupetas gluposti? sta ce ba prodat? zamijene se osteceni dijelovi i auto vozi kao i ranije.
motor kroz usis povuce vodu u komoru za sagorijevanje ,istu ne moze sabiti i iskrivi se klipnjaca .osim ako nije uletio kroz vodu na 4000 rpm.onda moze doci do tezih havarija.
popravio sam desetine takvih motora i svi i dalje rade i idu kao i ranije ,uglavnom jedna ili dvije klipnjace budu krive,zavisi od momenta u kojem je nastao hidro udar.
kostace te: broj krivih klipnjaca,dihtung glave,ravnanje glave i leteci lezajevi , ulje i filter si vec zamijenio(mada ja ni u jednom motoru koji sam ja otvarao nisam nasao vode u ulju,a na svakom sam skidao karter)
To nije garancija da ce uraditi posao bolje, ali recimo da urade posao najbolje sto mogu, upravo zato sto su ovlasteni i originalni djelovi, to ce biti skupa zajebancija.negredo wrote:ljudi su rekli moze se popravit, i nije majsor vec je inter auto Tuzla d.o.o, oni jesu skupi, al bar su ovlasteni i imaju originalne dijelove
ko mu garantuje da i taj " zdrav " motor nije prezivio , kako to vole kazati forumski strucnjacu, hidro udar?vettel wrote:Najjeftinija i najbolja varijanta je da na otpadu nađeš i skineš sa rabljenog zdrav motor i ugradiš sebi