Usla voda u motor??

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_mufljuz_

#26 Re: Usla voda u motor??

Post by _mufljuz_ »

bitanga_sa_otesa wrote:zar ne spavas barabo? :D
ma popio gadno pa se otrijeznio :lol:
htio poslat cestitku za rodjendan ĐŽejku Nikolsonu preko IMDBa pa promaših datum :lol:
Last edited by _mufljuz_ on 24/04/2014 01:17, edited 1 time in total.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#27 Re: Usla voda u motor??

Post by bitanga_sa_otesa »

i kod tebe hidro udar bio :lol: :lol:
_mufljuz_

#28 Re: Usla voda u motor??

Post by _mufljuz_ »

bitanga_sa_otesa wrote:i kod tebe hidro udar bio :lol: :lol:
ma kod mene je u fergazer uletilo 40% alkoholja i 60% vode :lol: izgorila mi glava pa treba ravnat :lol: :lol: :lol:
bitanga_sa_otesa

#29 Re: Usla voda u motor??

samo ispusi svjecice kompresorom i gas :D
_mufljuz_

#30 Re: Usla voda u motor??

Post by _mufljuz_ »

bitanga_sa_otesa wrote:samo ispusi svjecice kompresorom i gas :D
nemam kisik boca - inace bi se ja brzinski nadojio :lol: stari recepat zeljezarskih alkosa :mrgreen:

apropos teme i postavljaca : pa u tintaru te jebem blesava - jesi l ti normalan do farova nadojit B klasu vodom :lol: - pa jaro dje ti je pamet alahati i boga???? :lol: pa meni bi bilo zao golfa V ili VI ili VII pogurat preko take baruštine a kamo li B- klass izem ti mozak :lol: :roll: :run: pa ja sam sa galantom iskrivio 3 diska nakon sto sam glupiro se i glumio Arija Vatanena preko jedne barustine a kamo li hejbet mehanicko-kompresorskih djelova na Dajmleru.... i jos pita pa kako je Kedi mogo proc a Benc nije :shock: :D :mrgreen:

drugi put sine kupi LandRover Defender pa se igraj Kamel Trofija al obavezno sa solunarom iznad krova pa ces bit glavni kad ti voda dodje do sofersajbe a motoru niš....

i bog svakom da para jbote....
johntra

#31 Re: Usla voda u motor??

Post by johntra »

Dobro, čovjek je priznao grešku, jbga...ne kažem da se svakome moglo desiti, ali eto, dobio je konkretnu pomoć, a preporučujem mu i da se javi bitangi oko eventualne popravke motora, jer će te ovi kod kojih su auto odvukao, oderati samo tako...
_mufljuz_

#32 Re: Usla voda u motor??

Post by _mufljuz_ »

johntra wrote:Dobro, čovjek je priznao grešku, jbga...ne kažem da se svakome moglo desiti, ali eto, dobio je konkretnu pomoć, a preporučujem mu i da se javi bitangi oko eventualne popravke motora, jer će te ovi kod kojih su auto odvukao, oderati samo tako...
znam da je prizn'o gresku al dje mu je pamet bila.... sta je konto da je usis zraka na krovu? :o

uglavnom sretno sa servisom... samo to mogu rec
preludezalude

#33 Re: Usla voda u motor??

Post by preludezalude »

bitanga_sa_otesa wrote:ja sam niko i nista ....ranije sam ti rekao sve ,vise nemam volje da se raspravljam i natezem s tastatura wannabe mangupima i filozofima koji ne razumiju sta pisem i okrecu moje rijeci kako njima odgovara.za razliku od tebe sam rastavio ,popravio i sastavio stotine motora,digao iz mrtvih 20-tak oldtimera ,takodje napravio 20 -ak trkacih auta.
servise i kvarove na svakodnevnim autima ne bih ni spominjao,a ti od svog iskustva imas tastaturu :lol: :lol:
meni je internet razonoda ,volim se saliti i zajebavati,osim toga cesto nekome i pomognem ako mogu.
ćunere i glupane uvijek ismijavam.

ako nemas sta pametnije reci na temu da pomognes covjeku imas mahanje :run:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ti mozda jesi majstor, ali onaj pravi bosanski koji hoce da se petlja u sve i svasta. Pa kad provalis glupost, moras nick da mijenjas.
To jedan nick useres sa glupostima, pa otvoris drugi da se popravis.
Ne mozes se sakriti, znas onu pjesmu: "Poznaces me i po mraku, po pjesmama i meraku".
Qler

#34 Re: Usla voda u motor??

Post by Qler »

A mozes li nam samo reci, @preludzalude, koliko si ti auta rastavio i sastavio? Cisto da vidimo ko ima bolje reference... za bitangu znamo, ali nisi nam se ti pohvalio svojim uradcima...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#35 Re: Usla voda u motor??

Post by mali_milojica »

preludezalude wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:ja sam niko i nista ....ranije sam ti rekao sve ,vise nemam volje da se raspravljam i natezem s tastatura wannabe mangupima i filozofima koji ne razumiju sta pisem i okrecu moje rijeci kako njima odgovara.za razliku od tebe sam rastavio ,popravio i sastavio stotine motora,digao iz mrtvih 20-tak oldtimera ,takodje napravio 20 -ak trkacih auta.
servise i kvarove na svakodnevnim autima ne bih ni spominjao,a ti od svog iskustva imas tastaturu :lol: :lol:
meni je internet razonoda ,volim se saliti i zajebavati,osim toga cesto nekome i pomognem ako mogu.
ćunere i glupane uvijek ismijavam.

ako nemas sta pametnije reci na temu da pomognes covjeku imas mahanje :run:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ti mozda jesi majstor, ali onaj pravi bosanski koji hoce da se petlja u sve i svasta. Pa kad provalis glupost, moras nick da mijenjas.
Ne mozes se sakriti, znas onu pjesmu: "Poznaces me i po mraku, po pjesmama i meraku".
Ako nesto ne znas,onda nemoj pricat. Covjeku je opaljen trajni ban u temi koja veze nema sa autima.
Bakir1

#36 Re: Usla voda u motor??

Post by Bakir1 »

ma on sve zna, gledao je kako se rastavljaju, suflirao je, ko u vicu o plavusama....
negredo

#37 Re: Usla voda u motor??

Post by negredo »

_mufljuz_ wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:samo ispusi svjecice kompresorom i gas :D
nemam kisik boca - inace bi se ja brzinski nadojio :lol: stari recepat zeljezarskih alkosa :mrgreen:

apropos teme i postavljaca : pa u tintaru te jebem blesava - jesi l ti normalan do farova nadojit B klasu vodom :lol: - pa jaro dje ti je pamet alahati i boga???? :lol: pa meni bi bilo zao golfa V ili VI ili VII pogurat preko take baruštine a kamo li B- klass izem ti mozak :lol: :roll: :run: pa ja sam sa galantom iskrivio 3 diska nakon sto sam glupiro se i glumio Arija Vatanena preko jedne barustine a kamo li hejbet mehanicko-kompresorskih djelova na Dajmleru.... i jos pita pa kako je Kedi mogo proc a Benc nije :shock: :D :mrgreen:

drugi put sine kupi LandRover Defender pa se igraj Kamel Trofija al obavezno sa solunarom iznad krova pa ces bit glavni kad ti voda dodje do sofersajbe a motoru niš....

i bog svakom da para jbote....
Mufljuz :-) kakvo ime takav i odgovor :-)

Lako je bit Đeneral posle bitke, B klasa je monovolumen sa malo podignutom karorserijom ali sa motorom spustenijm nego inace u dr auta, i uguranim maltene ispod auta (tkzv sendvič koncept), voda uopste nije bila tolika da je izgledalo kao neka nemoguca avantura proci
kroz baru do vrha tockova..a ne do haube ili krova kako ti sebi karikiras ali taj usis je prenisko sto nisam znao, em je bila i blaga nizbrdica tako da i to igra ulogu...

Iz servisa su rekli da nije nikakv problem da se napravi , samo ce potrajat par sedmica dok nabave dijelove. jedan klip je stradao. ali ono sto buni je kako uz svu mogucu elektroniku i pomagala, je pustio da udje voda dole do klipova, zasto se nije ugasio kad je u zracni filter uslo. to se i servisu pitaju?
@ mirzet87 , o cemu je rijec , vidim nesto predlazes, posalji pp ako imas nesto u ponudi pa da razmotrimo :)
Last edited by negredo on 24/04/2014 20:49, edited 1 time in total.
esso_sa

#38 Re: Usla voda u motor??

Post by esso_sa »

Ujutro... u pola 6... ustajem... kada ja pogleda', pun motor vode ! :shock:
Otkud voda... august mjesec, sunce sija, kisa nije padala....
bitanga_sa_otesa

#39 Re: Usla voda u motor??

preludezalude wrote: Ti mozda jesi majstor, ali onaj pravi bosanski koji hoce da se petlja u sve i svasta. Pa kad provalis glupost, moras nick da mijenjas.

napisao sam ti ,ja sam niko i nista ,nisam majstor,nemam pojma o zivotu....srecom pa je tvoj nick isti vec desetljece,pa te jako dobro znamo 8-)
ja uglavnom ostanem bez nicka zbog istine koja mnogima ne godi....
nego jesi tuzio bh postu? kako ide dilanje pirata cd-ova po piku-?

http://epravo.ba/forum/index.php?topic=1611.0
romeomoraprezivjeti

#40 Re: Usla voda u motor??

Post by romeomoraprezivjeti »

Cinjenica je da bitanga ima znanja,to je lahko zakljuciti iz par postova a i neki ga ovdje znaju i licno i potvrdili su to vise puta,ali isto tako nije svemoguci i sveznajuci,ned'o Bog,pa se i njemu omakne koji put.;-)

poslano s moga Sonija Ze:-D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#41 Re: Usla voda u motor??

Post by Truba »

vi ste ovdje gori vidim nego mi na podforumu filmovi :D
jefferson

#42 Re: Usla voda u motor??

Post by jefferson »

bitanga_sa_otesa wrote:
jefferson wrote:I ako ti srede motor nikad nece biti isti.
std kompjuteraski i forumski pametolozi ,tuzla111 i jefferson,samo vam fali preludezalude i da se zaokruzi cjelina...
a sto to motor ne bi bio isti? stavice kracu klipnjacu ? duzu? ne kontam?kako je ostao bez podmazivanja? sta ima uljna pumpa sa komorom za sagorijevanje i usisom?kakav temperaturni sok?zasto zajebavate covjeka i zasto lupetas gluposti? sta ce ba prodat? zamijene se osteceni dijelovi i auto vozi kao i ranije.
motor kroz usis povuce vodu u komoru za sagorijevanje ,istu ne moze sabiti i iskrivi se klipnjaca .osim ako nije uletio kroz vodu na 4000 rpm.onda moze doci do tezih havarija.
popravio sam desetine takvih motora i svi i dalje rade i idu kao i ranije ,uglavnom jedna ili dvije klipnjace budu krive,zavisi od momenta u kojem je nastao hidro udar.
kostace te: broj krivih klipnjaca,dihtung glave,ravnanje glave i leteci lezajevi , ulje i filter si vec zamijenio(mada ja ni u jednom motoru koji sam ja otvarao nisam nasao vode u ulju,a na svakom sam skidao karter)
Znaci recimo dvije nove klipnjace, dvije stare, ravnanje glave i novi lezajevi i sve ce raditi kao prije? :lol: :lol:
Mislim sve je to uredu, motor ce raditi, niko nije rekao da nece ali kada si vec toliko motora napravio itd, ne kontam kako ce biti isti :D
Nasi majstori, ravnanje glave je u rangu sa glavom koja dodje iz tvornice jer ide, sta ima veze :D
To je kao ono: diskovi se iskrivili, nista, izravnaj ih, to sto su tanji nema veze, vazno je da ne tresu.
Ja sam rekao nek se raspita koliko je polovan motor i nek razmisli oko finansija. Mislim da ce prije naci dobar polovan motor nego sto ce majstor da ga napravi "da radi kao i prije."
Kako znas da nije voda dosla i do drugih djelova motora? Koliko dugo je vozio kroz baru itd? Dok se motor ne otvori nista se ne zna, ali kada uzmes u obzir da znamo sta ce morati mjenjati i u najboljem slucaju, nek uzme obe opcije u obzir, popravak i polovan motor.
negredo

#43 Re: Usla voda u motor??

Post by negredo »

ljudi su rekli moze se popravit, i nije majsor vec je inter auto Tuzla d.o.o, oni jesu skupi, al bar su ovlasteni i imaju originalne dijelove
jefferson

#44 Re: Usla voda u motor??

Post by jefferson »

negredo wrote:ljudi su rekli moze se popravit, i nije majsor vec je inter auto Tuzla d.o.o, oni jesu skupi, al bar su ovlasteni i imaju originalne dijelove
To nije garancija da ce uraditi posao bolje, ali recimo da urade posao najbolje sto mogu, upravo zato sto su ovlasteni i originalni djelovi, to ce biti skupa zajebancija.
Ja sam isto radio jedan motor u ovlastenom servisu, bolje mi je bilo da sam ga uradio u srednjoj mehanickoj skoli.
Zato ako imas mogucnosti da se raspitas koliko bi bio polovan motor iz njemacke, austrije itd, nek ti dadnu cijene, pa stavi na papir i skontaj sta bi bilo bolje.
Koliko kontas auto ostaviti kod sebe?
530i

#45 Re: Usla voda u motor??

Post by 530i »

Misliš da će ga jeftinije doći polovan motor (uzgred upitnog stanja) iz Njemačke?? Jeffersone ti isto kao da si na Marsu...najbolje je da napravi ovaj svoj (ako se može popraviti), samo će tako znati na čemu je...
negredo

#46 Re: Usla voda u motor??

Post by negredo »

Recimo i da bude opcija ugradnja drugog motora, to sigurno ne bi izaslo ispod 5 hiljada sa svim dazbinama za ovo auto, tako da mi je opcija popravka u ovom momentu svakako isplativija.

Sent from my HTC One using Tapatalk
Bakir1

#47 Re: Usla voda u motor??

Post by Bakir1 »

ma nema potrebe za drugim motorom dok blok nije nepovratno ostecen, to je komad metala nema emocije
golfiista

#48 Re: Usla voda u motor??

Post by golfiista »

iz svih postova zakljucih da je kedi sa pocetka price pouzdaniji i bolji auto od mercedesa B klase. Moglo se i pretpostaviti, vw je to.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
golfiista

#49 Re: Odg: Usla voda u motor??

Post by golfiista »

vettel wrote:Najjeftinija i najbolja varijanta je da na otpadu nađeš i skineš sa rabljenog zdrav motor i ugradiš sebi :thumbup:
ko mu garantuje da i taj " zdrav " motor nije prezivio , kako to vole kazati forumski strucnjacu, hidro udar?
NediM17

#50 Re: Usla voda u motor??

Post by NediM17 »

Kakav ba novi motor, sta pricate.

Evo moj buraz je isto prije desetak godina nalio Nissana Bluebirda 2.0D vodom. Majstor iscrpao, promijenio ulje i filter i upalio. Dok je hladan, malo je klepetala neka klipnjaca, cim se ugrije nista. Takav je presao jos 100.000km i jos se dosta kasnije vozao (dakle nakon hidroudara nista nije mijenjano na motoru).

Prema tome, autoru teme, promijeni te klipnjace koje su nastradale, letece lezajeve i miran si. Pusti forumske strucnjake.
Post Reply