Peticija protiv odlaska Feminema na Eurosong

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Da li smatrate da je Feminem dostojan predstavnik BiH za Eurosong

DA
23
46%
NE
27
54%

Total votes: 50

Lace

Post by Lace »

Stitch__ wrote:
richo wrote:stvarno ste zivine! cure su drzavljanke bih,jedna nije pa sto?! problem sto je hrvatica a ne turkinja?!

stvarno pretjerujete! nije bio problem kad je dino imao francuskinju! kojeg vraga sad serkate i glupirate se?!
ovo je najpametniji post na svim temama o eurosongu

svaka cast!
neki dan napisah slicno nesto...za dinu koji je "provuko" crnu francuskinju ko bosanku :D pa mi dusmani obrisase posta (kazu greskom) :x

a glede evroviziji...ma boli me neka stvar..da je hoce ukinuti
Stitch__

Post by Stitch__ »

Panasonic wrote:Ona Francuskinja je bila back vocalist a back vocalisti mogu biti bilo ko.
Izvodjaci MORAJU biti BH drzavljani. Uopste ne kontam zasto je ona Vesna pustala strane izvodjace da se natjecu. Ta se budala treba smjeniti - ne moze tako, imamo mi svojih bosanaca i hercegovaca koji ce Bosnu i Hercegovinu predstavljati. A kod Feminnem ne samo da svi nisu drzavljani BiH nego i one druge dvije zive u Hrvatskoj jer imaju dvojno drzavljanstvo. A da ih sada pitas kojeg bi se drzavljanstva odrekle to bi bilo bosansko. E ne moze tako.

Generalno pjesma Feminnema mi se vise dopada nego ona od Tinkure ali sta ces.
NE POSTOJI SPORAZUM O DVOJNOM DRZAVLJANSTVU IZMEDJU BIH I HRVATSKE. NEMOGUCE JE IMATI OBA DRZAVLJANSTVA.

eto, po 17ti put :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

i jos nesto

ne postoji pravilo eurosonga koje govori o drzavljanstvu, to su individualne stvari o kojima svaki pbs odlucuje. Znaci, boli upravu eurosonga ocel nas predstavljat bosanac, kambodzanac, indijanac il marsovac.

to "pravilo" o drzavljanstvu je postavljeno samo zato da nam ne bi stiglo 1000 prijava iz svih krajeva europe. cure imaju finu pjesmu, fino izgledaju (mogle bi pjevat bolje al haj), a to odakle je koja nije vazno uopste.

da se mene pita ja bi poslo Agonize svake godine, al zamisli da englezi posalju Cradle of filth!? :D treba postovat neka pravila festivalske muzike, a "Zovi" je prava festivalska pjesma. il smo trebali poslat tinku, cija pjesma ubiboze lici na proslogodisnju od onog mrtvaca ivana mikulica :?
mr_kravitz

Post by mr_kravitz »

pa ako se na tom eurosongu predstavlja drzava,onda neka ide neko ko je iz Bosne,i ko ce stavljati na prvo mjesto drzavu a ne svoj licni interes!Nije vise bitna ni pjesma,niti grupa,nego je bitno da nas vise ne prave budalama i sto bi nas jedna grupa, koja je jedino u hrvatskoj registrovana i slovi kao "hrvatska grupa Femminem"(nista u tome bosansko ne vidim),trebala predstavljati na Eurosongu???pa bolje nek se posalje i hajrija gegaj a nek je samo bosanka.A i Tnkina pjesma nije losa,jer ne treba uvijek misliti da na eurosongu pale samo brzi ritmovi!(mada nisam ni ja neki eurosong eksper :roll: )E onda podrzite peticiju zbog Bosne a ne zbog Tinke ili nekog drugog!!!! 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) :-)
Stitch__

Post by Stitch__ »

gdje si ti vidio da pise "hrvatska grupa Femminem"? :D

koliko sam vidio, cure su bosanke i to isticu. bil isto ovako napadali onu malu aidu sto je prije par godina daleko dogurala na njemackom idolu? ili je u pitanju cinjenica sto ne volite hrvatsku? Ja tamo odem samo na more (i kod drage :D ), odnosno nista me ne veze za hr, al opet mi se cini da je rijec vise o nacionalnoj netrpeljivosti nego o stvarnoj "brizi" za bh. muziku :roll: :(
Lace

Post by Lace »

Stitch__ wrote:
Panasonic wrote:Ona Francuskinja je bila back vocalist a back vocalisti mogu biti bilo ko.
Izvodjaci MORAJU biti BH drzavljani. Uopste ne kontam zasto je ona Vesna pustala strane izvodjace da se natjecu. Ta se budala treba smjeniti - ne moze tako, imamo mi svojih bosanaca i hercegovaca koji ce Bosnu i Hercegovinu predstavljati. A kod Feminnem ne samo da svi nisu drzavljani BiH nego i one druge dvije zive u Hrvatskoj jer imaju dvojno drzavljanstvo. A da ih sada pitas kojeg bi se drzavljanstva odrekle to bi bilo bosansko. E ne moze tako.

Generalno pjesma Feminnema mi se vise dopada nego ona od Tinkure ali sta ces.
NE POSTOJI SPORAZUM O DVOJNOM DRZAVLJANSTVU IZMEDJU BIH I HRVATSKE. NEMOGUCE JE IMATI OBA DRZAVLJANSTVA.

eto, po 17ti put :D
kako ne postoji??? sta je s onima koji jos uvijek imaju oba pasosa...validna? ...kako se to zove? :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

ma ko ima? ko god "ima" laze te, ne vjerujem da se na neki nelegalan nacin tako nesto moze stec :?

siguran sam da sporazum ne postoji, i znam da je pokrenuta inicijativa da ove godine pocnu pregovori o tome, a kad ce bit realizovani bogzna...

"istrazivao" sam, trebalo mi je to prije par mjeseci... :roll:
Lace

Post by Lace »

Hrvati u BiH ostaju bez dvojnog državljanstva? Tuesday, 15 March 2005 (objavljeno danas)Written by Samir Nisic

MOSTAR - U slučaju da Bosna i Hercegovina ne uđe u Europsku uniju istodobno s Hrvatskom, što je više nego vjerojatno, Hrvati u BiH bi mogli izgubiti dvojno državljanstvo. Tako bi ubuduće za putovanje u Hrvatsku morali tražiti vize u hrvatskom veleposlanstvu u Sarajevu, piše mostarski Dnevni list u tekstu pod naslovom "Odriče li se Hrvatska Hrvata u BiH"?

Mogućnost da bi Hrvati u BiH mogli izgubiti dvojno državljanstvo, prema pisanju Dnevnog lista, istaknuta je tijekom nedavnog zagrebačkog susreta hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića i predsjednika Narodne stranke Radom za boljitak Jerka Ivankovića.Dnevni list navodi tumačenje hrvatskog Veleposlanstva u Sarajevu u kojem se uz ostalo kaže kako "ulazak RH u članstvo Europske unije znači harmonizaciju svih propisa s pravnim stečevinama Unije", što bi drugim riječima, po pisanju Dnevnog lista, značilo da će se Hrvatska odreći Hrvata u BiH u slučaju da članstvo u Europskoj uniji to bude zahtijevalo, prenosi Hina.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Paddy Ashdown je potkraj 2002. godine donio odluku o izmjenama i dopunama Zakona o državljanstvu BiH, kojim je za deset godina, dakle do 1. siječnja 2013. godine produžio rok za zaključivanje bilateralnih sporazuma o dvojnom državljanstvu s drugim državama.

http://www.bosna-ba.com/index.php?optio ... iew&id=489

sudeci po ovom clanku jos uvijek postoji sporazum o dvojnom drzavljanstvu s mogucnoscu da se ukine ....ko zurio vrat slomio :D
Lace

Post by Lace »

Stitch__ wrote:ma ko ima? ko god "ima" laze te, ne vjerujem da se na neki nelegalan nacin tako nesto moze stec :?

siguran sam da sporazum ne postoji, i znam da je pokrenuta inicijativa da ove godine pocnu pregovori o tome, a kad ce bit realizovani bogzna...

"istrazivao" sam, trebalo mi je to prije par mjeseci... :roll:
a glede tog ne vjerovanja...ja svako malo pitam kolege (one koji ga imaju) "s kojim pasosem" ce putovati...tj treba li im viza (to mi je posao) :D ...izgleda da ti nisi znao da ovo postoji ...a sad ce ga i ukinuti...zijanio si nekoliko godina mogucnosti putovanja bez vize :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

ma kaki, nisam hrvat, ni po imenu ni po porijeklu ni po nicemu

osim ako ne uzmemo u cinjenicu da je ovo vjekovna hrvatska zemlja kao sto je jos prije toga bila srpska jer su tu nedje sahranjena 3 i po srpska junaka....znas kako to vec ide :-D

al fakat ne kontam, djevojka koja je rodjena u bih, sad zivi u zg i ima hr pasosh, ne moze uzeti dvojno drzavljanstvo zbog nepostojanja ovog sporazuma :? i raspitao sam se medju kolegama novinarima, kazashe mi da je pocetak tih pregovora planiran za ljeto.

jebiga :shock: :roll: :?
Lace

Post by Lace »

ma kakvi ba...to oni ili tebe nisu razumjeli ili je nesto trece...sporazum postoji s tim sto je u neka doba reduciran (na pocetku su ljudi koji su iskopali neke konekcije s HR mogli dobiti putovnicu i time zakljuciti dvojno drzavljanstvo...ja imam jarana koji je rodjen u sarajevu i nikad nije zivio u HR ...ima putovnicu)...kasnije su hrpu tih izdatih putovnica poslali na reviziju u mostar i smanjili broj i poostrili procedure dobijanja istih...a evo ako HR udje u EU prije BiH (a hoce :D ) i oni koji ih imaju i koriste (a zive u BiH)...ce ostati bez njih :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

...haaaaajmoooo....bosno bosno bosno, hajmo hercegovino :D
Tornjak

Post by Tornjak »

Stitch__ wrote:gdje si ti vidio da pise "hrvatska grupa Femminem"? :D

koliko sam vidio, cure su bosanke i to isticu. bil isto ovako napadali onu malu aidu sto je prije par godina daleko dogurala na njemackom idolu? ili je u pitanju cinjenica sto ne volite hrvatsku? Ja tamo odem samo na more (i kod drage :D ), odnosno nista me ne veze za hr, al opet mi se cini da je rijec vise o nacionalnoj netrpeljivosti nego o stvarnoj "brizi" za bh. muziku :roll: :(
Potpisujem.

PS. pustite cure vise na miru, jeste dosadni vise brate dragi!
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

mr_kravitz wrote:pa ako se na tom eurosongu predstavlja drzava,onda neka ide neko ko je iz Bosne,i ko ce stavljati na prvo mjesto drzavu a ne svoj licni interes!Nije vise bitna ni pjesma,niti grupa,nego je bitno da nas vise ne prave budalama i sto bi nas jedna grupa, koja je jedino u hrvatskoj registrovana i slovi kao "hrvatska grupa Femminem"(nista u tome bosansko ne vidim),trebala predstavljati na Eurosongu???pa bolje nek se posalje i hajrija gegaj a nek je samo bosanka.A i Tnkina pjesma nije losa,jer ne treba uvijek misliti da na eurosongu pale samo brzi ritmovi!(mada nisam ni ja neki eurosong eksper :roll: )E onda podrzite peticiju zbog Bosne a ne zbog Tinke ili nekog drugog!!!! 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) :-)
ja ipak glasam za Selmu Bajrami :D:D:D:D:D:D
Tariq_rambo

#40 LIPI TUĐMAN ZA HRVATSKU I ISTOČNO

Post by Tariq_rambo »

Stvarno mislim da je sramota da nas predstavljaju ljudi iz druge države, a da bude još gore predstavljaju nas tri drekavice koje pojma nemaju o pjevanju. Nije ni Tinka sad nesšto al brate svaka je pjesma bila hit u odnosu na ovo deranje, (OSIM ONE od MIE MARTINE, pa ona nije normalna).Trebale su prvo naučiti da pjevaju, pa tek onda doći. INTERESUJE ME SAMO KOLIKO SU NOVACA DALE NAŠE LIPE GOŠĆE da odnesu ovu pobjedu. Nije bitno pobijditi , bitno je ko će više dati, a Hvala Bogu usmrdjeli bosančerosi se prodaju za dinar,
Djevojke prvi put progovore u Sarajevu, i odu na Eurosong, a npr. momci koji nemaju para i koji sviraju pravu muziku, što potvrđuju svakog četvrtka u slozi, i dalje će tezgariti ne bi li preživjeli, a tek onda nešto pokušali i snimit.
JEBO NAS KAD NAS SVI JEBU SA SVIH STRANA
Lace

Post by Lace »

i oni su bili moji favoriti a imala sam priliku i u slozi ih slusati...ali nema veze, dokazat ce se oni vec na neki drugi nacin...evrovizija ionako nije vise uticajan festival kao prije 20-30 godina ;)
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Na svim forumima u Hrvatskoj se vode kao hrvatska skupina F-Eminnem.

Podržavam peticiju.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Tornjak wrote:

Potpisujem.

PS. pustite cure vise na miru, jeste dosadni vise brate dragi!
Cure su Hercegovke a ne Bosanke. Čapljina je u Hercegovini a ne u Bosni. Nazovite me i sitničavim ako hoćete ali dosta je bilo bosne u hercegovini. Čak sam negdje pročitao i bosanska rivijera Neum ili bosanac Sergej Barbarez itd. Dokle više. Granica je na bradini, kod Kalinovika, Livna i Duvna(Tomislavgrada).

A to da cure ističu da svoju pripadnost BiH nisam baš siguran. Za jednu od članica benda znam da je velika ujkica (Pamela Ramljak).
noua

Post by noua »

draga hananah... noua je musko, gluha i corava ne bila!! :)
richo

Post by richo »

nego kako ti onda objasnjavas da ja imam i hrvtsku putovnicu i ovu bih koja mi nicem ne sluzi? kako se to zove ako nije DVOJNO DRZAVLJANSTVO?

i oknite se feminem! cure idu a vi sad mozet da crknete od bjesa i pravo ste smjesni!!!! :D
fido1

Post by fido1 »

Hej, tko ce nas predstavljati na Eurosongu u Kijevu? :lol: :-)
Tornjak

Post by Tornjak »

Nenadv24 wrote:

Na svim forumima u Hrvatskoj se vode kao hrvatska skupina F-Eminnem.

Podržavam peticiju.
Ma pusti bolan Hrvatsku neka pisu sta god hoce. To je kod nas problem sto se vi nervirate i vise vodite racuna sta ce mediji u Hrvatskoj pisati. Ja nerazumijem sto vas to nervira, mislim neka oni vode svoj posao a mi cemo svoj.

Pa kada su tolike Hrvatice mene onda cudi sto se one nisu prijavile na Doru umjesto na nas Eurosong? I nemojte sada pricati zato sto znaju da nebi imale sanse na Dori posto to sigurno nije tacno. Na Doru se prijavljivaju svakakvi pjevaci pa tako su i one mogle a Dora vise ni nelici na onu Doru prije nekoliko godina. I jos ima ovih koji komentarisu za ovo sto su one okrenule zastavu naopacke pa ko nebi okrenuo naopacke pa ja bi mikrofon okrenuo naopacke kada bi saznao da sam pobjednik.

Mislim da pisete svakakve gluposti o curama i osudujete ih na svakakve razne nacine a nemate pojma o njima!
ARI ANA

Post by ARI ANA »

8-) EEIIIIIII drustvo
OPa nova tema eurosongica

Stvarno ste oklepali po djevojcicama.
LJUDI ONE IDU U KIEV!!!!!!!!!!!
SVIDILO SE TO NEKOM ILI NE!!
PA BOLJE SU I ONE NEGO TINKA STO PJEVA NA PLEJ BEK
[size=18]HALLO[/size][/color
to sto je izbor bio ovakav kakav jeste nisu cure krive pa ni same nisu mogle da vjeruju da one idu!!!?
AKO JE NEKO KRIV
KRIVA JE ORGANIZACIJA I NESTRUCNI ZIRI

POGLEDAJTE SAMO KAKO SU BODOVALI KOJU EKIPU ,TROJE DAJU 12,10
A OSTALI 1.4,5 PA TO JE VAN PAMETI LAKRDIJA
FEMINEM JE DOBIO NAJVISE 12 -tica I BOLJI JE OD TINKE ,TINKA SE OBRUKALA PLEJ BEKOM I STVARNO NISU MOGLI DA JE PUSTE U KIEV
ZAMISLITE TEK TOG BLAMA.
PBS-u TREBA ODUZETI PRAVO ORGANIZACIJE I DATI NEKOJ BOLJOJ
NASOJ PRIVATNOJ TV KUCI,PA CE BITI BOLJA ORGANIZACIJA,BOLJI SPONZORI,BOLJA REKLAMA, I NADAJMO SE ZIRI KOJI NIJE U ORGANIZACIJI EUROSONGA.
LJUDINA PBS-u NISU DOBILI PLATE VEC PAR MJESECI I KAKO DA RADE POSTENO ,ISKRENO NEBI NI JA.
SIGURNO SU MOGLI UZETI LOVU ZA TINKU,ALI IM SE NESTO ISKOMPLIKOVALO PA SU PREINACILI ODLUKU.STA ????NEZNAM??????!!

ZATO SAM PRIJE ZA PETICIJU ZA UKIDANJE LICENCE PBS-u I TO DA SALJEMO GDJE TREBA.
NO SIKIRIKI RAJA BAR CE NAM HRVATSKA DATI 12 POENA
AKO NE ONDA JE TO SRAMOTA.
PUSA SVIMA :razz:
mr_kravitz

Post by mr_kravitz »

hehehe...ma stitch__ nemam zaista nista protiv Hrvatske,ma neka Feminnem nama,ja bih ih zaista volio vidjeti u svojoj kolekciji :lol: :lol: :lol:
a djevojke sad isticu da su bosanke,a da nisu pobjedile sigurno bi nastavile koristiti prefiks hrvatski bend,a sad su kao neutralne :roll:
sama cinjenica da su na Hrvatskom idolu govorile da su iz Metkovica i Dubrovnika,govori koliko se ponose sto su "Bosanke" :-) :-) :-)
AL HAJD MOZE NAS SVAKO PRAVITI BUDALAMA!! :( :( :( :(
ivy2383

Post by ivy2383 »

...hmmmm...meni se sviđa ovo "i kod drage" :D

Necu opće ulaziti u raspravu...
samo neki dan sam gledala na FTVu neku reportažu o skijanju i ski klubovima...i nisam aktivno pratila...ali koliko sam shvatila...neki ski-klub je "prigrlio" mladu slovenku koja postiže odlične rezultate i koja na radost svih predstavlja BiH...ne znam zasto se onda i oko toga ne digne tolika frka... :?
Post Reply