Troll_Happens"][quote="berenice"][quote="Troll_Happens"]Kakva su vasa misljenja po ovom pitanju prvenstveno zenskog dijela populacije a naravno mogu i muski odgovarati.
Npr nadjete se u situaciji da potpuno slucajno upoznate neku osobu bilo preko poznanika, kafica, chata, foruma -koja vam ponudi brak i zajednicki zivot kako bi koliko toliko imali neku bolju perspektivu i buducnost u zivotu.
Da li bi pristali na to iz interesa samo da bi dobili taj toliko zeljeni papir i znaci tu osobu drzali u zabludi i glumili zaljubljenu gugutku ili bi ostali i dalje sa tom osobom u braku.
Naravno tu se uzima u obzir jos par faktora npr znanje ili neznanje jezika zemlje useljenja, vjersko opredjeljenje partnera/ke, napustanje roditelja prijatelja svakodnevnih navika i ulazak u sasvim novi nepoznati svijet gdje covjek maltene mora poceti od pocetka.
Da li bi ste bili spremni za takvu vrstu puta
Ne bih mogla tako kako si to ti opisao, tj. da glumim i to, ali bih predložila da mu platim u parama (dio bih mu odmah dala, posudila od familije, a ostatak u ratama, na onoliko koliko meni treba da sredim papire), pa ako hoće, sve super
Pa ovo zvuci posteno. Jer dosta zloupotreba ima na svakom koraku i njihova policija ama bas cesto voli da posjeti te osobe kad su u stanu da vidi jel stvarno zive ili ne. Pa ispituju komsije i slicno i ako im nesto bude imalo sumnjivo onda suceljavaju partnere i odvojeno ih ispituju o stvarima koje bi trebali jedno o drugom da znaju ako vec zive u toj nekoj bracnoj zajednici. Tako da nije to bas samo eto platicu pa imam osigurano sto posto. Za te stvari pored finansijskog efekta ako ga uopste druga strana trazi je potrebno malo vise licnog interesovanja i zalaganja
Postoji dogovor za sve. Imaš mali milion kombinacija kako bi situacija mogla izgledati. Evo, možda je lik homo, a iz nAke zajebane porodice, pa se ne bi smjelo saznati (zbog ostavštine ili sl.). Pomogne on meni, pomognem ja njemu.
Nema ti takvih vani koji su lezbejci , gay , homo pa da zavrse nekome papire. Vecinom se familija povezuje kroz
nevjencanu vezu ( ima zemalja) , brak ili nadje osoba drugu pa se dogovore da se to zavrsi dok je cash king u tom slucaju.