Ljudi koji pisu kako su za sve krivi profesori ocito nemaju nikog u prodici koji je profesor, koji predaje ovim novim facebook/twiter generacijama, koji misle da ako mama-tata dodju urgirati dobice prolaznu ocjenu iako blage veze nemaju.
Ne kazem da nema svakakvih profesora, ima. I sama sam osjetila posljedice izivljavanja pojedinih profesora na svojoj kozi. Ali gle nekog cuda, ja zavrsila fax, a oni danas vise nisu medju zivima
Imam primjer profesora u porodici koji je godina trpio konstantno maltretiranje od strane roditelja ucenika kojem je odbio dati 2 da ne padne na popravnom jer bi time srozao i svoj a i ugled svog predmeta

znaci u redu je kad neko izmoljaka i pod prisilom iznudi prolaznu ocjenu a nije u redu kad tu prolaznu ocjenu neko trudom i radom krvavo zaradi. Onda taj koji je krvavo zaradio treba po meni da prebije i ucenika koji je moljakao a i profesora koji "poklanja" takve ocjene. I sve redom jer je on posten i fin pa je sjeo i ucio. Nepravde je bilo oduvijek i bice je, na zalost!
Porodica/obitelj kao nukleus drustva od kojih svi njegovi pripadnici bilo da su vezani krvnim srodstvom gens (otac, majka, djeca) i porodice vezane zajednickim zivotom (famillia) od kojih svaki clan ima svoja i prava i obaveze kako moralne tako boga mi i pravne, u Bosni i Hercegovini kao takva odavno vise ne postoji. Odavno roditelji ne vaspitavaju i nekultivisu svoju djecu, ne usadjuju im lijepe manire, odavno smatraju da profesori/nastavnic/ucitelji treba da rade taj posao umjesto njih... Odavno je sistem poremecenih vrijednosti, odavno se svaka doza lijepog ponasanja i morala izgubila i o cemu odna da pricamo