Tunel Ciglane

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

insaneinthebrain

#26 Re: Tunel Ciglane

Post by insaneinthebrain »

alipasijaner wrote: 31/08/2020 14:05 Čitam da ga namjeravaju rekonstruisati.. nadam se da neće trajati kao rekonstrukcija Vranduka...
nadam se da hoce. da ga skroz zatvore jedno godinu dana. da rahat mogu u Velesice doci i otici a da se ne peglam sa guzvama :thumbup:
neki

#27 Re: Tunel Ciglane

Post by neki »

Ovdje je riječ o zamjeni rasvjete i iscrtavanju horizontalne signalizacije...kakav vranduk sta vam je...neće ni asfalt zamjeniti a kamoli sta vise
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#28 Re: Tunel Ciglane

Post by bitanga_sa_otesa »

Mate_Miso_Kovac wrote: 31/08/2020 18:40

Ja se ne bih plahio smio kladiti na to :evil:
ni ja ,ali uvijek postoji neki traĆak nade :)
mayab

#29 Re: Tunel Ciglane

Post by mayab »

Mate_Miso_Kovac wrote: 31/08/2020 18:40
bitanga_sa_otesa wrote: 31/08/2020 14:35 valjda ce neko imat mozga da to urade ...
Ja se ne bih plahio smio kladiti na to :evil:
ne sekirajte se, ja se mogu kladiti da će zajebati sve šta se zajebati mogne :idea:
dječak sa šibicama

#30 Re: Tunel Ciglane

Post by dječak sa šibicama »

Posto sam doticni tunel koristio cesto prije dvadesetak godina, oni su vec imali tu neku "rekonstrukciju" otprilike pocetkom dvijehiljaditih, morali su jer je bio neupotrebljiv. Medjutim, tu se radilo samo o postavljanju novih lampi i malo su uredili nogostupe jer tu dnevno prodje hiljade ljudi pjesice.
Imaju one rupe ili otvori sa strane u tunelu valjda predvidjeno za prolaz do druge cijevi, tu su se klosari skopljali, narkomani, zapale vatru i slicno. Dosta je rupa zatvoreno, stavljena vrata i pregrada, ne znam sta se nalazi unutra.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#31 Re: Tunel Ciglane

Post by konektovan »

dječak sa šibicama wrote: 31/08/2020 21:39 Posto sam doticni tunel koristio cesto prije dvadesetak godina, oni su vec imali tu neku "rekonstrukciju" otprilike pocetkom dvijehiljaditih, morali su jer je bio neupotrebljiv. Medjutim, tu se radilo samo o postavljanju novih lampi i malo su uredili nogostupe jer tu dnevno prodje hiljade ljudi pjesice.
Imaju one rupe ili otvori sa strane u tunelu valjda predvidjeno za prolaz do druge cijevi, tu su se klosari skopljali, narkomani, zapale vatru i slicno. Dosta je rupa zatvoreno, stavljena vrata i pregrada, ne znam sta se nalazi unutra.
Nekad je u dijelu drugecijevi bilo mupovo skladiste, zsplijenjena auta i svasta nesto....
VladaFBiH

#32 Re: Tunel Ciglane

Post by VladaFBiH »

bitanga_sa_otesa wrote: 31/08/2020 13:43
TESLA_EDISON wrote: 31/08/2020 13:41

Druga cijev je probijena kad i prva samo nije se puno koristila sem prvi put :D
koliko se sjecam koristila se kao garaza za trolejbuse u jednom periodu :thumbup:
čini mi se da je i Penny počeo u toj cijevi i da se samo kod njega mogla podići "humanitarna" za obnovu
dječak sa šibicama

#33 Re: Tunel Ciglane

Post by dječak sa šibicama »

Bio je tu i tenk u ratu, i par oklopnjaka :D

Tenk izviri, rokne dvije tri granate prema cetama, onda oni izresetaju ulaz u tunel. Sjecam se onaj ulaz sa Ciglana je bio ko sito, velikim kalibrom su tukli sto se vidjelo po gelerima.

Izlaz na Velesice je takodje koristio izviri i opali koju na Poljine, samo sto su to bile cesto neispravne granate koje su padale po zgradama na Kosevskom.

Druga cijev je i danas zatvorena, ko je koristi ne znam, pauk je na mostu ne znam imaju li oni kakve veze sa skladistem. Poslije rata tu su i neke gradjevinske firme skladistile materijal, kupovao sam lajsne za parket sjecam se.
Post Reply