Isplatnije ? Viber ili BH telecom
Moderator: Benq
- AstorH
#26 Re: Isplaetnije ? Viber ili BH telecom
Ma ima sada svugdje gotov wi-fi jbga ja gdje god sjednem lokal ima wi-fi jedino kad odem u prirodu nema,malo jeste drugacije jer u Splitu zivim, al i u Bosni ima dosta lokala wi-fi.Jedino kad odem u prirodu nema, a tad i ne zelim da imam nista od tehnologije osim foto aprata.
Nego ocu da kazem da je internet globalno sjebo telekomunikacijske providere.Fiksne tel.koriste samo firme i stari ljudi, a i njih vidjam sa smartphoneima.Valjda djeca pokupovala i naucila starce da se mogu cut za dz.
Posebno bih istakao kablovski internet u kojem nije uvjet fiksna linija, odnosno pretplata na fiksnu tel. liniju kao dodatni trosak pored interneta.Danas sve melje preko skajpa, i mlado i staro.Navadilo se i to je gotovo.Fiksna i mobilna telefonija je u ogromnim gubitcima sto mi je naravno drago jer ce se sada mobilna telefonija bazirati na usluge davanja internet paketa koji ce biti sve jeftniji i to ce trajati vrlo kratko jer ce uskoro biti pokriveni svi tregovi i glavne ulice wi-fi signalom.NJima ne preistaje nista nego da se saviju.Dosta su se kurcili i jakarili narod kojekakvim pretplatama i racunima za pozive Zona 1 Zona 2...3...4...Sad skajp i udri do Ekvadora i nazad za dvajes maraka citav mjesec. Fakof
Nego ocu da kazem da je internet globalno sjebo telekomunikacijske providere.Fiksne tel.koriste samo firme i stari ljudi, a i njih vidjam sa smartphoneima.Valjda djeca pokupovala i naucila starce da se mogu cut za dz.
Posebno bih istakao kablovski internet u kojem nije uvjet fiksna linija, odnosno pretplata na fiksnu tel. liniju kao dodatni trosak pored interneta.Danas sve melje preko skajpa, i mlado i staro.Navadilo se i to je gotovo.Fiksna i mobilna telefonija je u ogromnim gubitcima sto mi je naravno drago jer ce se sada mobilna telefonija bazirati na usluge davanja internet paketa koji ce biti sve jeftniji i to ce trajati vrlo kratko jer ce uskoro biti pokriveni svi tregovi i glavne ulice wi-fi signalom.NJima ne preistaje nista nego da se saviju.Dosta su se kurcili i jakarili narod kojekakvim pretplatama i racunima za pozive Zona 1 Zona 2...3...4...Sad skajp i udri do Ekvadora i nazad za dvajes maraka citav mjesec. Fakof
-
lajkujMe
#27 Re: Isplaetnije ? Viber ili BH telecom
Telecomov profit se iskljucivo bazira na korisnicima Mobilne telefonije i Moja TV paketa, uz one koji imaju neke druge njihove usluge.
Fiksna telefonija izumire kao i telefonske govornice.
I opada im profit upravo zbog toga sto sve vise ljudi vodi debatu kao i mi na ovoj temi.
Ispade sad da meni koji ne prica mnogo preko telefona, bolje drzati mobilni internet upaljen i koristiti viber/skype.
Inace sam predplatnik i imam 50 mb'ova dzabe (malo ali izgleda dovoljno za moje razgovore)
Fiksna telefonija izumire kao i telefonske govornice.
I opada im profit upravo zbog toga sto sve vise ljudi vodi debatu kao i mi na ovoj temi.
Ispade sad da meni koji ne prica mnogo preko telefona, bolje drzati mobilni internet upaljen i koristiti viber/skype.
Inace sam predplatnik i imam 50 mb'ova dzabe (malo ali izgleda dovoljno za moje razgovore)
- AmADin_gospo
#28 Re: Isplaetnije ? Viber ili BH telecom
meni vala za mjesec dana jedan razgovor duži od minute, i to 1:11min. sve ostalo po 5-10-20 sek.
"halo, gdje si? očemo kafu? gdje? vidimo se"
za mjesec dana zbirno 10-15 min razgovora.... nevolim da ko žene serem na tel. ... al zato, dnevno po 4-5 kafa poslje 17.00
"halo, gdje si? očemo kafu? gdje? vidimo se"
za mjesec dana zbirno 10-15 min razgovora.... nevolim da ko žene serem na tel. ... al zato, dnevno po 4-5 kafa poslje 17.00
-
desktop
#29 Re: Isplaetnije ? Viber ili BH telecom
Neznam kako se iko moze pouzdati u Viber.Nekad i kada sjedim pored rutera, zna mi zaštopati i često ne čujem sagovornika jer sjecka i pojavi se neko izobličenje pri govoru.Probao razgovarati na 2G mreži,nemoguće,na 3G radi fino, ali 3G nije svugdje dostupan. Za uštedu odlično(sad mi 5KM dopune uvijek istekne nakon 30 dana,prije nije moglo biti ni 10 dana),da se oslonim samo na Viber ipak ne
-
Mlad i Nevin
#30 Re: Isplaetnije ? Viber ili BH telecom
Možda pozivi ne valjaju, ali svi na porukama itekako uštedimo. Poruke preko Vibera mnogo olakšavaju svakodnevnu komunikaciju, da ne pominjem jednostavnu razmjenu slika i fajlova.
A wi fi u pola kafana možeš objesiti mačku o rep, fakat se na većinu jedva prikačiš od opterećenja. Sreća pa imam flat net, sa kakvom takvom brzinom dovoljan je za nužne stvari gdje god da se nalazim u bilo kom trenutku.
Sent from my Grand X Pro using Tapatalk
A wi fi u pola kafana možeš objesiti mačku o rep, fakat se na većinu jedva prikačiš od opterećenja. Sreća pa imam flat net, sa kakvom takvom brzinom dovoljan je za nužne stvari gdje god da se nalazim u bilo kom trenutku.
Sent from my Grand X Pro using Tapatalk
- AmADin_gospo
#31 Re: Isplaetnije ? Viber ili BH telecom
poruke niko ne spominje, poruke pise na 100 razlicitih programa i one su OK. al kvalitet zvuka se nalazi u dijapazonu jezivo katastrofalan do relativno upotrebivo. trenutno, bez obzira na konekciju, nemoze se porediti s klasicnim pozivom il skajpom. htijeo to neko priznati ili ne, to je cinjenica.
- KnuckleHead
#32 Re: Isplaetnije ? Viber ili BH telecom
jesi naporan kralju, ok tebi ne pashe, tebi ne stima, ima nas x kojima je super i cao, sa krsem htc wildfireom s jbte nikad frke imao nisam, po tri sata znao pricat bez ikakvih smetnji najnormalnije, al et tebi ne stima i sta sad, de ponovi jos koji put da ti je viber smece bgti.
Mozda ti je krs telefon, nebitno jel noviji il izvikan neki, zna bit muchak, zna bit i sranja izmedju aplikacija, mozda ti neka aplikacija jebe viber, a i ona izvala o testiranju vibera u kaficu ti je biser samo takav, dobro ti frajer rece, krdo ljudi nakaceno i ti naso tu testirat, pametno pravo.
Mozda ti je krs telefon, nebitno jel noviji il izvikan neki, zna bit muchak, zna bit i sranja izmedju aplikacija, mozda ti neka aplikacija jebe viber, a i ona izvala o testiranju vibera u kaficu ti je biser samo takav, dobro ti frajer rece, krdo ljudi nakaceno i ti naso tu testirat, pametno pravo.
- AmADin_gospo
#33 Re: Isplaetnije ? Viber ili BH telecom
pa zato si i pricao 3 sata jer si 2 sata morao da ponavljas sta si rekao
a naporan sam jer znam da vi bacate bombe da je zvuk odlican, a ja znam da nije, jer kako rekoh, mnogo jarana, mnogo telefona, mnogo konekcija,mi svima malo radi malo neradi.
a naporan sam jer znam da vi bacate bombe da je zvuk odlican, a ja znam da nije, jer kako rekoh, mnogo jarana, mnogo telefona, mnogo konekcija,mi svima malo radi malo neradi.
-
andr0id
#34 Re: Isplaetnije ? Viber ili BH telecom
Ljudi, viber na 3G je cista desetka! Ja ga koristim na wi-fi i na 3G. Obicna mi ultra kartica. Na wifi je normala da trza. Ali 3G je cist ko suza!
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
- rovac13
#35 Re: Isplaetnije ? Viber ili BH telecom
Meni viber stima .Njegova namjena je da mi stedi pare,i to radi besprijekorno.
- irac300
#36 Re: Isplaetnije ? Viber ili BH telecom
Viber koristim za pozive u Njemačku i USA, nikakvih posebnih problema nemam u odnosu na obične telefonske pozive. Jedino mi je za nijansu slabiji ton, al' ništa strašno.
- KnuckleHead
#37 Re: Isplaetnije ? Viber ili BH telecom
Kralju ba, zasto bi lagalo x ljudi, pa nije mi tetka izmislila viber da ga dizem u nebesa jbte, ne kontam zasto bi lagao da mi neka aplikacija radi ok, da nije ok i da moram ponavljat, da me neko ne cuje, pa rekao bi i prvi bi im mater jbao ovde, jesi prsnuce frajer jbte.AmADin_gospo wrote:pa zato si i pricao 3 sata jer si 2 sata morao da ponavljas sta si rekao![]()
Meni se znalo npr na skajpu preko kompa desit da samo sa odredjenim ljudima imam smetnje u prici, i to uvjek, sa jednom osobom iz kanade kad god pricam il prekidi, il smetnje, il zujanje neko debilno, al samo sa tom osobom, niskim vise, pa opet ne kenjam da je skajp smece zbog jednog slucaja.
Sve su te stvari za android jos uvjek u povojima maltene, neke aplikacije se mozda ne slazu, guse jedna drugu pa ti slab viber i cao, nemres jarane rec, jes jes svi lazete jer meni viber ne radi kako treba, stupidno u najmanju ruku.
- Qler
#38 Re: Isplaetnije ? Viber ili BH telecom
Fazon je sto samo ti nemas problema sa viberom, od nas deset ovdje...
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
- KnuckleHead
#39 Re: Isplaetnije ? Viber ili BH telecom
ok et ja corav, svi vi vidite super, ja kolko upratih jos x ljudi napisa da sasvim normalno pricaju na viber, al haj neise, nek bude kako ste naumili
vama ne pashe, nama pashe i kraj priche 
- saraf_osmica
#40 Re: Isplaetnije ? Viber ili BH telecom
I u mene viber fercera za 10. Jes da je malo "metalni" zvuk al nika nisam imao problema sa viberom. Koristim ga najviše preko msurf paketa od 2GB na kojem je max brzina 7,2 Mbits/s. Kad uđem u gprs ili edge pokrivenost, zna malo "sjecnuti" vezu al i tu je sve za 10.
- KnuckleHead
#41 Re: Isplaetnije ? Viber ili BH telecom
sad ce qler uletit i rec da samo ja nemam problema
ili mozda da si moj klon 
- rovac13
#42 Re: Isplaetnije ? Viber ili BH telecom
Evo da vam prijavim jos jednog koji nema problema sa viberom.
Moze li neko objasnit sta znace termini METALAN ZVUK ili PLASTICAN ZVUK i slicno jer ne razumijem.
Moze li neko objasnit sta znace termini METALAN ZVUK ili PLASTICAN ZVUK i slicno jer ne razumijem.
- mufa1
#43 Re: Isplaetnije ? Viber ili BH telecom
Al vidi, viber ne valja samo onima sto wp koriste. Pa to je vec odavno poznato, samo sto oni izgleda pokusavaju nametnut da i na ostalim os-ovima ne valja.
A istina je nesto sasvim drugo. Moja licna ocjena vibera je 7/10 (ako cemo 10 kao referencu uzet gsm poziv).
Sto se tice poruka, whatsapp je puno bolji, ali njemu su poruke i jedina namjena.
Cak sam i za video pozive sa racunara presao na viber, puno bolja kvaliteta nego skype.
A istina je nesto sasvim drugo. Moja licna ocjena vibera je 7/10 (ako cemo 10 kao referencu uzet gsm poziv).
Sto se tice poruka, whatsapp je puno bolji, ali njemu su poruke i jedina namjena.
Cak sam i za video pozive sa racunara presao na viber, puno bolja kvaliteta nego skype.
- mirsek
#44 Re: Isplaetnije ? Viber ili BH telecom
Koristim android i viber mi je radio do prije 10tak dana lose tj. ja sam osobu u Austriji cuo bez problema ali ona je mene cula sa prekidima.Onda samo odlucio da uradim factory reset i ponovo instaliram viber.Od tada radi bez ikakvih problema sa standardnim kasnjenjem glasa od sekunde dvije prilikom razgovora.
Sve u svemu, s obzirom da je program dzaba i da se moze besplatno pricati sa inostranstvom bilo gdje u svijetu dajem mu ocjenu 8/10.
Sve u svemu, s obzirom da je program dzaba i da se moze besplatno pricati sa inostranstvom bilo gdje u svijetu dajem mu ocjenu 8/10.
- rovac13
#45 Re: Isplaetnije ? Viber ili BH telecom
Evo ja za obicno telefoniranje preko operatera dajem ocjenu 5/10.Vidim svi traze dlaku u jajetu kad je viber u pitanju,a zadnjih dana cesto se ne cuje jedna strana kod obicnog telefoniranja,pa moram prekinut pa ponovo nazvat.
- saraf_osmica
#46 Re: Isplaetnije ? Viber ili BH telecom
Nije tačno. U mene je Lumia 620 sa Windows Phone 8.1 sistemom i sve radi savršeno. Od poziva, notifikacija, zvuka,...mufa1 wrote:Al vidi, viber ne valja samo onima sto wp koriste. Pa to je vec odavno poznato, samo sto oni izgleda pokusavaju nametnut da i na ostalim os-ovima ne valja.
Viber mi je dobar haman ko skype. Neki se žale al od kako je viber u verziji 4.x za WP 8.x, nikakvih problema nemam.
Neko je pitao za metalni zvuk, to je zvuk kao kad robot priča
- AstorH
#47 Isplaetnije ? Viber ili BH telecom
Ja sa curom svaki dan pricam na viber sat u prosjeku.Njemacka-BiH.U nje Samsung s3 u mene iPad.I nikakvih problema nemamo pola godine, nikakvih prekida niti mikrofonije.Da imamo naravno da bi to zamjenili sa skype, line, gtalk ili neka dr.alternativa. Ne drzim ja, a niti ona Viber za ukras na uredjajima, sto nam pruza nesmetanu komunikaciju. Ne znam moram li to boldanim slovima pisati da bi to bilo razumljivo ?
U nas balkanaca problem je sve izuzev proizvodjaca, nabacaj desetak app ova na fon, to sto oni žderu promet i jebiga to je do Vibera , ako nije do vibera svali na nearo bliže
Sent from my iPad using Tapatalk
U nas balkanaca problem je sve izuzev proizvodjaca, nabacaj desetak app ova na fon, to sto oni žderu promet i jebiga to je do Vibera , ako nije do vibera svali na nearo bliže
Sent from my iPad using Tapatalk
- AstorH
#48 Isplaetnije ? Viber ili BH telecom
.., ka FKF
- Joe McCarthy
#49 Re: Isplaetnije ? Viber ili BH telecom
WhatsApp>Viber
- avaks
#50 Re: Isplaetnije ? Viber ili BH telecom
Je li se može poziv obaviti na tom Whatsapp? Koliko vidim i aplikacija nije besplatna :/