Auto kamere

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Bakir1

#26 Re: Auto kamere

Post by Bakir1 »

dobro da ga nisi u drvo smoto :D
sto bi meni rekao jedan forumas, i ti ides tim nekim vukojebinama :lol:
azdralovic

#27 Re: Auto kamere

Post by azdralovic »

ja sam kupio Liquid Image EGO na carsiji za 150KM, trebala mi je za neke druge stvari ali radi sasvim ok i u autu... jedino mana sto ne moze u isto vrijeme da se puni i snima, ali na 1080p moze da snima 4-5 sati, nije da negdje duze vozim(ako treba 720p traje duze)...
drndalo

#28 Re: Auto kamere

Post by drndalo »

Bakir1 wrote:dobro da ga nisi u drvo smoto :D
sto bi meni rekao jedan forumas, i ti ides tim nekim vukojebinama :lol:
I tata je sine... Twingo, kratko medjuosovinsko, kalose zimske nazad, cesta bas mokra, zauljena krivina nizbrdo sa kontranagibom, crna tacka, ogranicenje 40... Da sam slusao ogranicenje, ne bi bilo nista... Isao sam jedno 56, samo se otkaci guzica, nista kontra, nista gas... Dok se piruetises samo kocnica, i gledanje preko ramena hoce li kakav sleper izaci iz krivine s kontra strane... Kada se krug od skoro 360 stepeni zavrsio, uz srecu da niko nije naisao, stani na prvom prosirenju, udahni duboko, prosetaj 200m nazad po tablicu, salij stravu, prouci sta ako znas, ako ne znas zahvali ipak na paznji... I drugi put pamet u glavu...
relax11

#29 Re: Odg: Auto kamere

Post by relax11 »

Dady wrote:https://www.dropbox.com/s/xcdgg73htmtr25z/Example.mp4

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Kako sam se ja okrenu na ovoj dionici, i to dva puta i opalim u među onu s desne strane, zadnja vuca mi bila, penjao se uz brdo jedno 50-55 na sat, srecom nigdje nikog iz suprotnog smjera :roll: ali je ovde cesta ziva katastrofa :-)
SAID5

#30 Re: Auto kamere

Post by SAID5 »

suadfor wrote:
SAID5 wrote:na istoj, ali identicnoj lokacije se zena ispred mene okrenula???
:run:
losa cesta, nagib, obmanjiva krivina, tek kad udjes u nju skontas da si malo prebrz, pipnes kocnicu, klizavo, skodilakove kocnice, kalose na felgama, ne znas se popraviti, ograda, posto med?
nisam siguran da je samo do toga, identicna lokacija. Jednostavno nema popravljanja, zadnji kraj instant u dijagonalu.
johntra

#31 Re: Auto kamere

Post by johntra »

Meni je ovo stvarno teško za povjerovati, jer sam se ja uspio okrenuti sa suprotne strane, uz uspon od Sarajeva... :D
Slabije stražnje gume, četvrta brzina i malo brža vožnja, blaga krivina ulijevo...180 stepeni, bukvalno se stvorio u drugoj traci...hvala Bogu nikoga sa druge strane...gume ujutro odmah u smeće, jedina šteta ulje prosuto u prtljažniku...
Inače, kad se spuštam sa ovoj strani rijetko mi je kad potrebna kočnica, samo treća i piči...
Dady

#32 Re: Auto kamere

Post by Dady »

Zaboravih reci ovo je Karaula, vidi se po koordinatama. Mala kišica padala i ulja na cesti. Čovjek kaže da su mu nove S3 na autu. Zajeb je što je po kočnici sastavio. Meni se ni esp nije upalio niti sam osjetio krivinu.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
relax11

#33 Re: Auto kamere

Post by relax11 »

Ulja na cesti ima dosta, ja sam se okrenu prije dvije godine i to uz brdo sam isao, nisam ni ja rekao da su mi bile nove gume, takode je bila neka kisa udarila, a prije toga nije pala jedno mjesec dana, kad se ulje i kisa sastavi ne treba ti led :-?
akcid

#34 Re: Auto kamere

Post by akcid »

Gargi wrote:Interesuje me imate li auto kamere, koji model (da li ga preporućujete), koliko ih koristite i jesu li vam ikada koristile u dokazivanju krivice/nevinosti (tj, mogu li na sudu biti kao dokaz?) ? Gdje ih se u Sarajevu ima kupiti?

Hvala!
Postoji tema o kamerama za snimanje u vožnji automobila - http://www.klix.ba/forum/kamera-za-snim ... 5367.html-
Post Reply