black_noke wrote:Ima li neko iz prve ruke da kaze kakvo je ovo auto, prva generacija 2012-2016?
za razliku od 90 posto naprdjivaca ovdje, koji po slikama na olxu znaju valja li auto ili ne valja, ja sam se navozao 301 pezoa, koji je u sustini isti auto kao eliz.
imao sam ga skoro tri mjeseca na raspolaganju na poslu prije par godina. ima dobre i lose strane. dobre strane su hdi motor koji je u njemu odlican, auto je lagan i super ga vuce a ssmijesno malo trosi. drugo sto valja je prostor unutra i sjedista koja su odlicna, udobna i dobro drze i trece sto valja je veliki gepek i nacin na koji auto upija rupe.
e sada, ono sto ne valja jeste nacin na koji je izrađen jer je pravljen za fukara trzista. los je kvalitet tkanine, dakle, podne prostirke i ono na vratima i u gepeku je tanko i bojim se da nece dugo izdrzati... plastika je poprilicno jeftinije izrade, lako se grebe, vire baglame u gepeku, vide se i nekakvi kablovi ispod instrument table... siromasna je malo i oprema ali dobro...
da li bih ga kupio? da je hdi jedno 22 hiljade, vjerovarno bih. škoda rapid je generalno bolji auto od 301 ali se u ovom ljepse vozi jer je udobniji. za nekoga ko nije zahtjevan, ko hoce dobar motor i auto sa dosta prostora, ko ima malu djecu recimo, pa mu rreba gepek za kolica i ostale budalastine, veoma dobar izbor...
benzinca nisam vozio, on je sada oko 18 hiljada na akciji, pa ti tu o motoru ne bih znao nista reci...