Leons wrote:VCorp wrote:Vi još o tome bratstvu i jedinstvu. Sjećate li se bratstvenih i jedinstvenih granata iznad Sarajeva ? Shvatite već jednom da nema više Jugoslavije, da nema više Tita i da nema bratstva među narodima. Prije dvije sedmice u Srebrenici je bilo ukopavanje novih žrtava, gdje je tamo bilo bratstvo i jedinstvo ? BiH je naša država, naši borci su ginuli za njenu nezavisnost od Srboslavije i počnite to poštovati već jednom umjesto da se ulizujete ljudima koji gledaju kako vam sjebati drzavu i zagorčati živote. I Tita nabijem na onu stvar, toliko naših ljudi izginulo boreći se za Jugoslaviju a on nam nije htio dati ni da se nacionalno izrzavamo niti jezik, naravno sve zbog naše jedinstvene braće Hrvata i Srba.
Je li vama treba još koja Srebrenica, Sarajevo, Prijedor da shvatite kako nema više bratstva i Jugoslavije ?
P.S. Ne želim da navlačim tu mrznju na Hrvate i Srbe, samo ukazujem na direktnog krivca za rat.
Činjenica je da smo mi svi bili jednaki u Jugoslaviji samo dok '' smo bili Srbi ili Hrvati ''. Toliko o tome ...
Još uvijek postoji dobar dio Bošnjaka koji bi rado zamijenili bosansku državu jugoslavenskom da mogu.
Istom onom koja im je zabranjivala nacionalno ime i jezik, otimala imovinu i punila jame sa njima.
Zamijenili bi jer su kreteni. Mi smo najviše propatili u raspadu Jugoslavije, ostale EX YU zemlje idu svojim putevima a samo se kod nas gleda šta je bilo prije. Shvatite da nema više Jugoslavije i neće je biti nikad više, prvi ja ne bih glasao na referendumu za ujedinjenje s našim kasapima. U Hrvatskoj se Čordić dočekuje kao heroj bez obzira koliko je pobio djece, Srbija ne skriva uopće da želi neovisnu RS i da je kasnije sebi pripoje, brane RS bez obzira na zločine i negiraju genocid a Mladić i Karadzic su im heroji koje su sakrivali po Srbiji. Premijer je govorio da treba pobiti za svakog Srbina stotinu Bošnjaka, predsjednik im je četnički vojvoda. Vi bi ujedinjenje ?
Gledam za Srebrenicu, Prijedor i govorite kao '' Oprostiti a ne zaboraviti '' . Kome ćete vi opraštati ? Oni ne traže oprost, svake godine izađe neka nova pjesma u kojoj slave klanje nad nama. BiH je država tri naroda i tako moramo živjeti, doći će jednoga dana i ljudi sebi ali da im se ulizujem kao vi ne pada mi na pamet. Oni treba da ližu nama guzice a ne mi njima, naučite se samopoštovanju, poštovanju svojih žrtava i svoje domovine za koju su nam roditelji ginuli, koju su kao i nas bombardovali i dan - danas rade protiv nje.
Nije moja familija ginula, nisu oboljeli da bi vi danas mogli prizivati vraćanje pod komandu Srbima i Hrvatima Bosnu i Hercegovinu.
Ponašate se kao kukavice, nije ovo više Jugoslavija i nije ovo više nenaoružan, goloruk narod da se morate monstrumima ulizivati za život. Dignite brade gore i na svaku nepravdu im poručite da jedu govna. Možemo mi trpjeti više od njih sve nepravde, to nam je u prirodi a doći će dan kad ćemo živjeti kao slobodna i ponosna nacija.