Druže Tito mi ti se kunemo!

Locked
Leons

#26 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Leons »

VCorp wrote:Vi još o tome bratstvu i jedinstvu. Sjećate li se bratstvenih i jedinstvenih granata iznad Sarajeva ? Shvatite već jednom da nema više Jugoslavije, da nema više Tita i da nema bratstva među narodima. Prije dvije sedmice u Srebrenici je bilo ukopavanje novih žrtava, gdje je tamo bilo bratstvo i jedinstvo ? BiH je naša država, naši borci su ginuli za njenu nezavisnost od Srboslavije i počnite to poštovati već jednom umjesto da se ulizujete ljudima koji gledaju kako vam sjebati drzavu i zagorčati živote. I Tita nabijem na onu stvar, toliko naših ljudi izginulo boreći se za Jugoslaviju a on nam nije htio dati ni da se nacionalno izrzavamo niti jezik, naravno sve zbog naše jedinstvene braće Hrvata i Srba.

Je li vama treba još koja Srebrenica, Sarajevo, Prijedor da shvatite kako nema više bratstva i Jugoslavije ?

P.S. Ne želim da navlačim tu mrznju na Hrvate i Srbe, samo ukazujem na direktnog krivca za rat.

Činjenica je da smo mi svi bili jednaki u Jugoslaviji samo dok '' smo bili Srbi ili Hrvati ''. Toliko o tome ...
:thumbup:
Još uvijek postoji dobar dio Bošnjaka koji bi rado zamijenili bosansku državu jugoslavenskom da mogu.
Istom onom koja im je zabranjivala nacionalno ime i jezik, otimala imovinu i punila jame sa njima.
reis1

#27 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by reis1 »

Last edited by reis1 on 02/08/2014 15:08, edited 1 time in total.
animals

#28 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by animals »

Nomo wrote:
reis1 wrote:Kad bi sad Tito ustao i vidio sta su ovi uradili, bas me interesira sta bi rekao, koje bi mu prve rijeci bile? :D

Da se drug Tito ustane iste sekunde bi pozelio da bude vrhovni komndant Armije BiH i da yebe mater cetnicima i ustasama za sva vremena .
A balije, njih si zaboravio..
VCorp

#29 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by VCorp »

Leons wrote:
VCorp wrote:Vi još o tome bratstvu i jedinstvu. Sjećate li se bratstvenih i jedinstvenih granata iznad Sarajeva ? Shvatite već jednom da nema više Jugoslavije, da nema više Tita i da nema bratstva među narodima. Prije dvije sedmice u Srebrenici je bilo ukopavanje novih žrtava, gdje je tamo bilo bratstvo i jedinstvo ? BiH je naša država, naši borci su ginuli za njenu nezavisnost od Srboslavije i počnite to poštovati već jednom umjesto da se ulizujete ljudima koji gledaju kako vam sjebati drzavu i zagorčati živote. I Tita nabijem na onu stvar, toliko naših ljudi izginulo boreći se za Jugoslaviju a on nam nije htio dati ni da se nacionalno izrzavamo niti jezik, naravno sve zbog naše jedinstvene braće Hrvata i Srba.

Je li vama treba još koja Srebrenica, Sarajevo, Prijedor da shvatite kako nema više bratstva i Jugoslavije ?

P.S. Ne želim da navlačim tu mrznju na Hrvate i Srbe, samo ukazujem na direktnog krivca za rat.

Činjenica je da smo mi svi bili jednaki u Jugoslaviji samo dok '' smo bili Srbi ili Hrvati ''. Toliko o tome ...
Još uvijek postoji dobar dio Bošnjaka koji bi rado zamijenili bosansku državu jugoslavenskom da mogu.
Istom onom koja im je zabranjivala nacionalno ime i jezik, otimala imovinu i punila jame sa njima.

Zamijenili bi jer su kreteni. Mi smo najviše propatili u raspadu Jugoslavije, ostale EX YU zemlje idu svojim putevima a samo se kod nas gleda šta je bilo prije. Shvatite da nema više Jugoslavije i neće je biti nikad više, prvi ja ne bih glasao na referendumu za ujedinjenje s našim kasapima. U Hrvatskoj se Čordić dočekuje kao heroj bez obzira koliko je pobio djece, Srbija ne skriva uopće da želi neovisnu RS i da je kasnije sebi pripoje, brane RS bez obzira na zločine i negiraju genocid a Mladić i Karadzic su im heroji koje su sakrivali po Srbiji. Premijer je govorio da treba pobiti za svakog Srbina stotinu Bošnjaka, predsjednik im je četnički vojvoda. Vi bi ujedinjenje ?

Gledam za Srebrenicu, Prijedor i govorite kao '' Oprostiti a ne zaboraviti '' . Kome ćete vi opraštati ? Oni ne traže oprost, svake godine izađe neka nova pjesma u kojoj slave klanje nad nama. BiH je država tri naroda i tako moramo živjeti, doći će jednoga dana i ljudi sebi ali da im se ulizujem kao vi ne pada mi na pamet. Oni treba da ližu nama guzice a ne mi njima, naučite se samopoštovanju, poštovanju svojih žrtava i svoje domovine za koju su nam roditelji ginuli, koju su kao i nas bombardovali i dan - danas rade protiv nje.

Nije moja familija ginula, nisu oboljeli da bi vi danas mogli prizivati vraćanje pod komandu Srbima i Hrvatima Bosnu i Hercegovinu.

Ponašate se kao kukavice, nije ovo više Jugoslavija i nije ovo više nenaoružan, goloruk narod da se morate monstrumima ulizivati za život. Dignite brade gore i na svaku nepravdu im poručite da jedu govna. Možemo mi trpjeti više od njih sve nepravde, to nam je u prirodi a doći će dan kad ćemo živjeti kao slobodna i ponosna nacija.
VCorp

#30 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by VCorp »

VCorp wrote:
Leons wrote:

Zamijenili bi jer su kreteni. Mi smo najviše propatili u raspadu Jugoslavije, ostale EX YU zemlje idu svojim putevima a samo se kod nas gleda šta je bilo prije. Shvatite da nema više Jugoslavije i neće je biti nikad više, prvi ja ne bih glasao na referendumu za ujedinjenje s našim kasapima. U Hrvatskoj se Čordić dočekuje kao heroj bez obzira koliko je pobio djece, Srbija ne skriva uopće da želi neovisnu RS i da je kasnije sebi pripoje, brane RS bez obzira na zločine i negiraju genocid a Mladić i Karadzic su im heroji koje su sakrivali po Srbiji. Premijer je govorio da treba pobiti za svakog Srbina stotinu Bošnjaka, predsjednik im je četnički vojvoda. Vi bi ujedinjenje ?

Gledam za Srebrenicu, Prijedor i govorite kao '' Oprostiti a ne zaboraviti '' . Kome ćete vi opraštati ? Oni ne traže oprost, svake godine izađe neka nova pjesma u kojoj slave klanje nad nama. BiH je država tri naroda i tako moramo živjeti, doći će jednoga dana i ljudi sebi ali da im se ulizujem kao vi ne pada mi na pamet. Oni treba da ližu nama guzice a ne mi njima, naučite se samopoštovanju, poštovanju svojih žrtava i svoje domovine za koju su nam roditelji ginuli, koju su kao i nas bombardovali i dan - danas rade protiv nje.

Nije moja familija ginula, nisu oboljeli da bi vi danas mogli prizivati vraćanje pod komandu Srbima i Hrvatima Bosnu i Hercegovinu.

Ponašate se kao kukavice, nije ovo više Jugoslavija i nije ovo više nenaoružan, goloruk narod da se morate monstrumima ulizivati za život. Dignite brade gore i na svaku nepravdu im poručite da jedu govna. Možemo mi trpjeti više od njih sve nepravde, to nam je u prirodi a doći će dan kad ćemo živjeti kao slobodna i ponosna nacija.
Kunite se u Tita i Jugoslaviju, zaboravljate kome ste dužni svoje živote i postojanje naše Bosne i Hercegovine.

Image
Cybernetic

#31 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Cybernetic »

Da i ti ne zaboravis kome si duzan postojanje BiH:

Image

Image
VCorp

#32 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by VCorp »

Cybernetic wrote:Da i ti ne zaboravis kome si duzan postojanje BiH:

Image

Image

Nisu nas dali u Ustav SFRJ, nismo mogli glasati. Po tom mehanizmu mogli su BiH podijeliti kako hoće. Te granice BiH su ucrtane još u Austrougarskoj. Upravo u Mrkonjicu su odbijena naša prava na nacionalno izjašnjavanje a SR BiH nije data nama u ruke već Hrvatima i Srbima kao jedinim '' konstitutivnim '' narodima u njoj.

Onda je uskočio ovaj krajiški mladić, Hamdija Pozderac.

Image

Ubacio nas u Ustav SFRJ, omogućio nam pravo izlaska na referendum i tako smo uspjeli izglasati nezavisnu drzavu Republiku BiH.

Čisto da te podsjetim od zaborava :lol:
Trti do smrti

#33 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Trti do smrti »

Ko psuje druga Tita upala mu kita ;)
Holms

#34 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Holms »

treba samo podsjetiti kako su Bošnjaci prošli pod Titom a kako pod Alijom
pametnom dovoljno
Leons

#35 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Leons »

Glupo poređenje, nema potrebe da se bira manje zlo.

Tito je bio zločinac i diktator, glavna figura jednog represivnog i pljačkaškog režima.Tu svaka priča prestaje , pojmovi poput ljevice,desnice,kapitalizma,komunizma su nebitni u ovom slučaju.
Trti do smrti

#36 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Trti do smrti »

Leons wrote:Glupo poređenje, nema potrebe da se bira manje zlo.

Tito je bio zločinac i diktator, glavna figura jednog represivnog i pljačkaškog režima.Tu svaka priča prestaje , pojmovi poput ljevice,desnice,kapitalizma,komunizma su nebitni u ovom slučaju.
tito je bio bog a ovi su kurac skupa sa sva tri naroda popisam im se usta
JThomas

#37 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by JThomas »

druge realne, u stvarnosti ponuđene opcije umjesto SFRJ su bile NDH i srpska monarhija karađorđevića. u oba slučaja '92 najvjerovatnije nema ko da podigne zastavu za ljiljanima, a ovako je bilo zahvaljujući titu i SFRJ. u svakoj drugoj varijanti koja je bila na sonu u stvarnosti bošnjaci/bosanci se do devedesetih utapaju u velikoj srbiji i/ili hrvatskoj i prestaju da postoje.
Nomo

#38 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Nomo »

animals wrote:
Nomo wrote:
reis1 wrote:Kad bi sad Tito ustao i vidio sta su ovi uradili, bas me interesira sta bi rekao, koje bi mu prve rijeci bile? :D

Da se drug Tito ustane iste sekunde bi pozelio da bude vrhovni komndant Armije BiH i da yebe mater cetnicima i ustasama za sva vremena .
A balije, njih si zaboravio..
a ko su ti te balije :? :? Ustase su napr imale drzavu ! NDH . imale su poglavnika , imale su ministrvsta , policiju , vojsku , tenkove , valutu , obiljezja , pecate , uniforme , tajnu sluzbu , tisak , promidzbu , javne ustanove , zastavu , to je jedna ideologija koja ima cilj da napravi cistu drzavu do Zemuna i Drine , ona ima sve sto ima jedna drzava . Imaju cak i konc logore itd .sa cetnicima je slicna stvar . u tom kontekstu ko su i sta su balije :?
ps nisam znao da se na ovom forumu mogu izjednaciti cetnici ustase i ,, balije ,, ali opet kazem ne znam ko su balije :? Da li sam npr ja balija :? samo pitam . gdje se dijeli certikfikat i uniforma za baliju . kakva je balinska zastva ? kakav program imaju balije ? ko im je ministar kulture ? npr itd itsl
Nomo

#39 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Nomo »

Leons wrote:Glupo poređenje, nema potrebe da se bira manje zlo.
Tito je bio zločinac i diktator, glavna figura jednog represivnog i pljačkaškog režima.
Tu svaka priča prestaje , pojmovi poput ljevice,desnice,kapitalizma,komunizma su nebitni u ovom slučaju.

aha , a bi li ti decko to mogao dokazati osim sto sto si nam ovdje pokazao da citas ( da si citao ) vecernjak i expres politiku iz 90 tih . vidim da su te drakovic karadjic , tudjman i susak dobro napumpali ko luft madrac ali na ovom forumu moras dokazom i argumentima stajati iza svojih rijeci . nije ovo poskok i uskok tacka tocka hr i smrdija . ovo je bosna , jarane ,, mi smo ozbiljni ljidi koji ne rade genocide i ne napadaju gradove i sela iznutra i ubijaju zene starce i djecu .
Nomo

#40 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Nomo »

Leons wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a ja sam za vas dvojicu mislio da ste cetnici i ustase :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: vidis kako je to kada se pljuje po titu . morate znati razlikovati neke stvari u zivotu . ja nema vremena i volje da vas poducavam ali su tito i partizani u kojima je bila sva moja famijlija priolili krv za bosnu . dok je sda pljackala i krala i surovala sa cetnicima i ustasama ( i dan danas ) tito i partizani su tu bagru tamanili . u ime bosne !!!! ali vi ste izgleda blavci koje je je odhgajao ceric i SDA i to strasan problem i mrtvancki sanduk za BiH . Zapamti i nauci . partizani i komusti su prijatelji BiH a SDA SDS HDZ to nisu . To su bastovani i neprijatelji Bosne i bosanskog naroda . To su zlikovci i lopovi .
Nomo

#41 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Nomo »

niko ne bi mjenjao Bosnu za jugoslaviju , / juge nema i nikada je nece biti , neka ide u tri materine ) ali shvati i nauci ulogu TITA i NOB u stvaranju Republike BiH koju su fasiti unistili . Bez Tita i partizana vi SDA ovci ne bi imali Bosnu . Armija BiH baska , to je posebna prica . to su heroji koji su odbranili ono sto su partizani i Tito stvorili . Kada kleknes Armiji BiH klekni Titu i partizanima . to je ista raja .Partizani i Armioja BiH su jedna te ista vojska . Cetnici ustase i lopovska bagra oko SDA su smece .
Leons

#42 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Leons »

Ti upravo potvrđuješ ono o čemu se ovdje priča. Bez imalo trunke kritičkog razmišljanja donosiš neke sudove i glupe zaključke.

Kako neko može biti za BiH a zabraniti jednom njenom narodu nacionalno ime? I to Bošnjacima koji su stub i temelj te iste Bosne. Ako te interesuje kakvo je djelovanje tvoje Partije bilo slobodno se informiši o Cazinskoj buni, o Deutschvolksima, o masovnom naseljavanju Srba po Bosanskoj Krajini, o tome da su Srbi sa preko 70% bili zastupljeni u državnim ( SRBIH) institucijama a udio u ukupnoj populaciji im je bio skoro duplo manji. Informiši se i o tome kako se pratila fiskalna politika koja je cijedila sav novac iz BiH i slala ga u Beograd. Zapitaj se što je sva bošnjačka inteligencija bila protjerana po svijetu, likvidirana ili tucala kamen na golom otoku - s tim, da im je najveća zamjerka bila zagovaranje i borba za bošnjačko nacionalno ime ( Zulfikarpašić, Salih Burek itd.)

Neki bošnjački gradovi i krajevi su planski i sistematski bili zapostavljeni kao krajiški ili sandžački , pa tako i krajišnika i sandžaklija danas imaš više u dijaspori nego u u BiH ili u Sandžaku.

Boli nekog kurac što su tvoji u partizanima bili i "krv za Bosnu prolijevali", tvoje uspomene i tvoje porodično stablo je potpuno irelevantno u ovoj raspravi.

I da, isti ovaj sistem je stvorio Tuđmana, Šuška, Karadžića i Izetbegovića. Da je ta Jugoslavija bila normalna i demokratska država sa slobodom govora i mišljenja ovi šupci bi negdje konobarisali ili suđe prali.

Image
VCorp

#43 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by VCorp »

Leons wrote:Ti upravo potvrđuješ ono o čemu se ovdje priča. Bez imalo trunke kritičkog razmišljanja donosiš neke sudove i glupe zaključke.

Kako neko može biti za BiH a zabraniti jednom njenom narodu nacionalno ime? I to Bošnjacima koji su stub i temelj te iste Bosne. Ako te interesuje kakvo je djelovanje tvoje Partije bilo slobodno se informiši o Cazinskoj buni, o Deutschvolksima, o masovnom naseljavanju Srba po Bosanskoj Krajini, o tome da su Srbi sa preko 70% bili zastupljeni u državnim ( SRBIH) institucijama a udio u ukupnoj populaciji im je bio skoro duplo manji. Informiši se i o tome kako se pratila fiskalna politika koja je cijedila sav novac iz BiH i slala ga u Beograd. Zapitaj se što je sva bošnjačka inteligencija bila protjerana po svijetu, likvidirana ili tucala kamen na golom otoku - s tim, da im je najveća zamjerka bila zagovaranje i borba za bošnjačko nacionalno ime ( Zulfikarpašić, Salih Burek itd.)

Neki bošnjački gradovi i krajevi su planski i sistematski bili zapostavljeni kao krajiški ili sandžački , pa tako i krajišnika i sandžaklija danas imaš više u dijaspori nego u u BiH ili u Sandžaku.

Boli nekog kurac što su tvoji u partizanima bili i "krv za Bosnu prolijevali", tvoje uspomene i tvoje porodično stablo je potpuno irelevantno u ovoj raspravi.

I da, isti ovaj sistem je stvorio Tuđmana, Šuška, Karadžića i Izetbegovića. Da je ta Jugoslavija bila normalna i demokratska država sa slobodom govora i mišljenja ovi šupci bi negdje konobarisali ili suđe prali.

Image
Napokon da im neko objasni neke stvari. Vidiš da čim kažeš budalama da nisi za Tita kao da si im ubio majku rođenu i automatskim mehanizmom ti nametaju SDA i Aliju. Teško je živjeti četrdesetak godina pod komunizmom i onda sebi priznati da ti nije život bio savršen kao što ti je njihova propaganda govorila. Onaj robovski mentalitet koji ima kod nas narod se pokazuje i sad. Brani se Tito, brane se Turci, plače se za Ferdinandom kao da ne žive u BiH i kao da nam nije familija ginula za nju. Sljedeće godine organizujte kakvo kolektivno plakanje u Sarajevu, treba oplakati i oprostiti jadnog Mladića i Karadzića. Još naši ljudi ne dolaze sebi i ne shvataju da nemaju ništa od vraćanja unazad, kao da se boje imati svoju državu opet.
zateznistub

#44 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by zateznistub »

VCorp wrote:
NeenaSa wrote:
zateznistub wrote:Opet o Titu naglabaju oni, koji ni Vučka ne pamte...
Upravo.
Da ne ulazim(o) dublje. Sto je Tito u "amanet" ostavio svojoj djeci ? Mislim ne "samo" na imovinsko stanje.
Trebam(o) li jos koju prozborit' ? O nasljednicima ...

Šta je ostavio Hrvatima i Srbima a šta nama u BiH ? Da se razumijemo, ja sam za BiH a ne za Tita i SDA.
Sta je ostavio?
Pa ostavio je toliko gigntskih kompanija, koji ovi danasnji evo vec 20 godina krcme i jos uvijek imaju sta opljackatti. Otavio je luku Ploče, koja je komplet izgrađena novcem BH kompanija i danas je nemamo. Ostavio je infrastrkuturu gradova koju i dan danas koristimo, uz blage dodatke danasnje vlasti koja sve i jedan park i/ili parkin uredno pretvore u beton. Ostavio je kulturu i fino ponasanje u svemu pa i u saobacaju koje danas ni nazvati kulturom ne mozemo....

Toliko toga je ostavio...
Leons

#45 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Leons »

Nije on ništa nikome ostavio a da mu prije toga nije oduzeo.

Sva imovina etničkih germana je ilegalno konfiskovana ( kasnije su ih pobili i protjerali), cazinjanima isto tako a to je samo šlag na tortu s obzirom kakvim su se još metodama kontinuirano desetljećima koristili. E vidiš, kad se toliko para nakradeš onda i nije baš teško napraviti zgradu za svoje ovce i kupiti par godina socijalnog mira a još je lakše firmu osnovati kada zabraniš svima izvana da prodaju neki proizvod i još uz to im daš monopol.

Što ne pričate o onim slinim vilama praksisovaca, o bunkerima koji su koštali milijarde dolara, o aerodromu Željava koji je koštao desetine milijardi dolara a nikada nije bilo potrebe za njim.

Znaš li koliko je komunistička Kina , ono tamo dje ljudi rade za nekoliko dolara mjesečno imala takvih "giganta"?

Preko 100.000 , i sada ih je nakon tržišnih reformi ostalo oko 20.000
zateznistub

#46 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by zateznistub »

Leons wrote:Nije on ništa nikome ostavio a da mu prije toga nije oduzeo.

Sva imovina etničkih germana je ilegalno konfiskovana ( kasnije su ih pobili i protjerali), cazinjanima isto tako a to je samo šlag na tortu s obzirom kakvim su se još metodama kontinuirano desetljećima koristili. E vidiš, kad se toliko para nakradeš onda i nije baš teško napraviti zgradu za svoje ovce i kupiti par godina socijalnog mira a još je lakše firmu osnovati kada zabraniš svima izvana da prodaju neki proizvod i još uz to im daš monopol.

Što ne pričate o onim slinim vilama praksisovaca, o bunkerima koji su koštali milijarde dolara, o aerodromu Željava koji je koštao desetine milijardi dolara a nikada nije bilo potrebe za njim.

Znaš li koliko je komunistička Kina , ono tamo dje ljudi rade za nekoliko dolara mjesečno imala takvih "giganta"?

Preko 100.000 , i sada ih je nakon tržišnih reformi ostalo oko 20.000
Ma sta mi pricas?
ocito ti nemas pojma kako je sta nastalo u onoj drzavi. Sto se tice pljacki, pa vidis li bolan nebio sta ti ovi rade 20 i kusur godina? I da jeste ovo prije nastalo pljackom, bar je nastalo. Napisi mi sta je to stvoreno od "prvih demokratskih" izbora naovamo? Koju su to firmu napravili, koliko ljudi zaposlili?

Krali, velis?
dobojlija81

#47 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by dobojlija81 »

Jest vala diktator bio teški,kad pogledaš samo sahranu sve sami ološ svjetski se skupio,od SAD do Arapa :shock: :) :run:
homega

#48 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by homega »

dobojlija81 wrote:Jest vala diktator bio teški,kad pogledaš samo sahranu sve sami ološ svjetski se skupio,od SAD do Arapa :shock: :) :run:

...za razliku od Alijine sahrane, na kojoj se, u prvim redovima, okupila "krema" tranzicijske BiH, mahom pošteni i iskreni rodoljubi, političari i privrednici :lol: :lol:
zateznistub

#49 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by zateznistub »

homega wrote:
dobojlija81 wrote:Jest vala diktator bio teški,kad pogledaš samo sahranu sve sami ološ svjetski se skupio,od SAD do Arapa :shock: :) :run:

...za razliku od Alijine sahrane, na kojoj se, u prvim redovima, okupila "krema" tranzicijske BiH, mahom pošteni i iskreni rodoljubi, političari i privrednici :lol: :lol:
Koja je, bar za nijansu, bila "postenija" od Tuđmanove i Miloševićeve... :wink:
Leons

#50 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Leons »

Ja sam ti iznio činjenice koje možeš bilo kad provjeriti na internetu ili literaturi.

Mene ne interesuje šta su ovi sad napravili jer ja njih uopšte i ne branim oni su svakako skovani u Titolandu i bivše su komunjare, pa razlog i zašto se ovako loše snalazimo u demokratiji i što ne znamo voditi državu možete se zahvaliti Tiletu i njegovom kultu ličnosti i jednopartijskom sistemu.

Voliti Jugoslaviju jer ti je dala posao nakon što ti je ukinula slobodu govora,mišljenja, slala ti tajnu policiju, tjerala te da tucaš kamen godinama i zabranjivala ti da se nacionalno izjasniš može voliti samo neko ko je na nivou životinje.

Ono, nabiješ psa nogom, mrškaš ga i na kraju mu baciš kost. I eto njega ponovo.

Ne valja ovo što imamo sad, ali to ne znači da je Srboslavija kurcu valjala. Bar sad nema nestašica hljeba i hiperinflacija, a to mnogo govori.

Na sahranu su mu došli pimpovi i oni kojima je guze davao, općepoznata je činjenica da je američkim kreditima ublažavao posljedice bankrota. Al' dobro, bilo je i par STASI-evaca.
Locked