druze generalises malo previse, nista nisu bolji ni domicilni krkani od novonaseljenih, ako krenemo prebirati po crnoj hronici i porjeklu krkana onda ces se mozda zapitati ko su veci krkani.citro wrote:Prakticno, ali samo u teoriji. Ovo govorim jer i sam imam skuter, nabavljen dijelom iz istih razloga a dijelom i zbog meraka. Kako se grad naselio raznim krkanima koji su se jos malo i razmnozili saobracajna nekultura u Sarajevu neprestalno dozivljava svoj vrhunac, bez naznaka da ce ikada prestati. Nema puno gradova na civiliziranom svijetu gdje ljudi ginu u automobilskim nesrecama kao ovdje. Zamisli kakav je rizik onda voziti skuter. Nisam jednom dozivio da me sa autima bukvalno pokusavaju prepasti nasrcuci na mene, a da me 50% vozaca i ne primjecuje to je vec posebna prica, iako uvijek imam upaljena svjetla itd._mufljuz_ wrote:jedna tamo wrote:Evo otvaram temu povodom gužve automobila u Sarajevu ....ako ima već spojite teme...
prvo me zanima ima li neko rješenje za ove gužve u sarajevu? ima li neki dobar saobraćajni inženjer da ovo riješi?
svaki dan vozim na relaciji ilidža-sarajevo i nemoguće je proći normalno od semafora do semafora, znači milion auta i još milion nesposobnih vozača.....
gorivo ide samo tako na semaforima, nervoza, ljudi namjerno sporo voze...... dok prije 5 godina kad sam i počela voziti auto nije bilo upola ovako gužva da bukvalno u svako doba je čep....znači ne postoji ono ujutro ili popodne jer ja imam specifično radno vrijeme od pola 1 pa nadalje i vjerujte kad god krenem gužva je i navečer i u 3 popodne bilo u grad bilo iz grada....
ja neznam koliko je pametno al mi smo zatrpani autima, mislim da je moguće rješenje da se puste samo glavne ulice bez semafora,znači da auta ne staju već stalno idu osim na 3 presjecišta i da se naprave kao na stupu pokretne stepenice da pješaci idu ispod, da auta ne staju radi pješaka, a da se grad prepolovi na 3 dijela recimo nedžarići, otoka i pofalići za raskrsnice i tako isto napraviti sa strane trole i tamo kod avazovog tornja....
mojne glumit gospodu i problem je rijesen....
kupi sebi skuter i bice ti dosta za pola godine, potrosi pola galona, registracija 100 maraka, a letis ko baja pored tih umisljenih 8supaka sto su si kupili auta svi redom da glume nesto
a inace bi efektivno rjesenje bila viseca nadzemna zeljeznica koja bi sve to lijepo preskakala![]()
ali sta to interesuje vlast koja se ugradjuje u benzinske poreze da bi si obezbjedila plate i ciji je interes da ti potrosis sve vise goriva
Krkanska prestrojavanja bez zmigavaca, uvaljivanja, nagla kocenja bez vidljivog razloga, podj...vanja manje iskusnih vozacica a posebno onih mladjih, ismijavanje i smetanje vozaca pocetnika sa istaknutim znakom P samo su jedan manji dio repertoara umjetnickog performansa kvazinabildanih kretencica kockastih glava sa fake pozlacenim lancima oko zadriglih vratova.
Kraja tome nema, a izbor nacina rjesavanja ovog problema se opasno suzava samo na podjelu batina na ulici. Cini mi se da ce skoro tako i poceti.
Eko policija pise kazne za parkiranje jednog tocka na trulu travu, a frajer prodje kroz crveno, usmrti zenu koja je mlada majka dvoje djece i onda ga puste na slobodu.
Pa sta ti mislis izigravati sa skuterom, majke ti ?
Ovdje ti trebaju borbena kola, ni obicno kvalitetno auto vise nije dovoljno kada ti se drogirani krelac zabije sa 100 na sat u gepek na semaforu. I njega su stipu na slobodu, no sikiriki.
Krkan je krkan odakle god da je, nemoj misliti da branim onakve majmune, sto se mene tice trebalo ga je istu noc objesiti za semafor kao primjer svim ostalim debilima za volanom.
a za sve ostalo si u pravu, sto jace auto a mlađi balavac za volanom to veci majmun na cesti. milion puta sam morao da bjezim iz trake zbog takvih idiota, a grad ima 3 trake, van grada je duplo gora situacija, gdje papanluk i krkanluk maksimalno dolaze do izrazaja.
a i idiota sa skuterima ima poprilicno iako se svakom maknem u stranu kad ga vidim u retrovizoru da moze proci, al opet mi se dosta puta desilo da levat uleti metar ispred auta bez ikakve signalizacije da ce skrenuti i krene kociti. pa jebote uljeces automobilu a ne kartonskoj kutiji i kad ih neko pokupi onda krivo auto a ne maloumnik sto sa skutercicom radi slalome po gradu
a ponajveci krkani i papci su taksiste imam izuzetaka al sve manje i manje